Fórum » O TECHNIKE

CANON VS NIKON

leontynka19
leontynka19 2009-12-27 17:59:34+01
Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti

2009-12-29 15:26:38+01
príspevok od:
taku velku prilohu mi nezoberie...ale skusim to upnut niekam, potom poslem link...ak mas nejaky preferovany server, daj vediet...
resp. v krajnom rieseni ti to poslem postou do redakcie...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-12-29 15:27:21+01
príspevok od:
taku velku prilohu mi nezoberie...ale skusim to upnut niekam, potom poslem link...ak mas nejaky preferovany server, daj vediet...
Netreba. Zaujimave, mne take subory bezne otvara Outlook. Hmmmm...

2009-12-29 15:45:25+01
príspevok od: Karol Srnec
to bude tym, ze outlook nepouzivam...gmailove ucty spravujem priamo z firefoxu...

javelin
2009-12-29 16:44:57+01
príspevok od: Ultra TXF
jj,mal by to byť úplne nový stroj :) Aby sa Nikon mal zase na čo roky doťahovať :)
No zatial má čo robiť aby dobehol Canoňácké neskutočne rýchle a presné AF-(50D)
Je mi jasné že rýpeš so smajlom....tak som si rýpol tiež...:)))))))))))))))

pe3k
2009-12-29 19:37:57+01
mala tu byt recenzia na 7D.... nevies kedy bude???

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-12-29 19:42:51+01
príspevok od: pe3k
mala tu byt recenzia na 7D.... nevies kedy bude???
Sefredaktor, teda Julo, sa rozhodol, ze ju uverejnime 1. 1. 2010, nech novy rok odstartujeme niecim skutocne atraktivnym.

pe3k
2009-12-29 19:47:15+01
Sefredaktor, teda Julo, sa rozhodol, ze ju uverejnime 1. 1. 2010, nech novy rok odstartujeme niecim skutocne atraktivnym.
tak teda super.. a este jedna otazka... bude tam aj video?? lebo videa ma asi kazy rad :)))

Strhak
2009-12-29 20:10:08+01
tak tak:)) tasim sa na porovnanie s D3s... a casom cena pojde dole... INAK je to lacnejsie ako D3s v USA je nikon drahsi nez canon :))
no hej aj ja som zvedavý na to porovnanie ako dopadne ;-)
Cena je jasná, tam bol Canon vždy o trochu lacnejší ak nepočítam obdobie keď si Nikon išiel hlavou proti múru že FF nikdy ;-)))

pe3k
2009-12-29 20:15:21+01
no to je fakt... mna nikon osial uz presiel a tak som si co to pozrel o canone 1D mark IV... a nenasiel som zatial ziadny dobry test... tak si musime pockat.. a ked tak na to pozeram mozno to bude aj lepsie ako D3s...... ako raz pisal ´jake´ kazdy uzivatel si z recenzie vezme co chce a kazdy si subjektivne vyberie stroj ktory mu viac pasuje ... a to je cista pravda mal som maniju ze prejdem na nikon tak vsetko nikon sa mi zdalo super... vyskusal som a ostal som tak trocha sklamany(teda moje vnutorne ocakavanie boli vysssssiiiieee) a teraz stojim zasa nohami na zemi a ked tak rozmyslam rok 2010 bude patrit canonu :))) nova 1D rada a ked k tomu pribudne aj 3D-cko :))) tak na forach to bude vesele... nikon uz nebude taky neohrozeny.... aaa BTW: strasne by ma zaujimalko kolko ludi vlastne odskusalo nikon/canon a potom pisalo o nejakych kopirkach :DDD

Strhak
2009-12-29 20:16:02+01
príspevok od: Ferdo
Neviem ci niekto spravi lacnejsi model APS-H, povedze ze bez gripu. Mne ten crop 1,3x pride taky dost divny. Neviem ci je to zrovna to, po com tuzi zakaznik. Nech je to pekne FF :)
na šport nieje lepší senzor ako APS-H. Je už dosť veľký na to aby tam nebolo veľa šumu a na super teleobjektív získaš obrovskú výhodu keď z 400 f/2,8 máš 520 f/2,8, nehovoriac koľko ušetríš predĺžením toho ohniska na objektívoch

Strhak
2009-12-29 20:20:48+01
príspevok od: jarosujo
Senzor v tvare stvorca, to mi moc nejde do hlavy. To ma aky vyznam ?
stredný a veľký formát máš tiež štvorcové senzory, používajú sa hlavne v móde a na produktovú fotografiu. Aj rada Ds je primárne určená na tento druh fotenia takže by som tam problém nevidel

Strhak
2009-12-29 20:31:29+01
no to je fakt... mna nikon osial uz presiel a tak som si co to pozrel o canone 1D mark IV... a nenasiel som zatial ziadny dobry test... tak si musime pockat.. a ked tak na to pozeram mozno to bude aj lepsie ako D3s...... ako raz pisal ´jake´ kazdy uzivatel si z recenzie vezme co chce a kazdy si subjektivne vyberie stroj ktory mu viac pasuje ... a to je cista pravda mal som maniju ze prejdem na nikon tak vsetko nikon sa mi zdalo super... vyskusal som a ostal som tak trocha sklamany(teda moje vnutorne ocakavanie boli vysssssiiiieee) a teraz stojim zasa nohami na zemi a ked tak rozmyslam rok 2010 bude patrit canonu :))) nova 1D rada a ked k tomu pribudne aj 3D-cko :))) tak na forach to bude vesele... nikon uz nebude taky neohrozeny.... aaa BTW: strasne by ma zaujimalko kolko ludi vlastne odskusalo nikon/canon a potom pisalo o nejakych kopirkach :DDD
ja už som mal v rukách novú 1D mark IV ale bola to len pred produkčná vzorka. To že niesu zatiaľ testy vyplýva z toho že zatiaľ niesu tieto aparáty vo finálnej verzií dostupné. Treba dočkať na Január možno Február. Inak čo ma na tom aparáte dostalo je váha, je podstatne ľahší ako 50D ale zároveň pevný ako kus ocele. Telo ti hneť padne do rúk a aj preto som ho radšej hneť vracal aby som sa zbytočne moc doň nezahľadel ;-)))

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-12-29 20:43:55+01
tak teda super.. a este jedna otazka... bude tam aj video?? lebo videa ma asi kazy rad :)))
Ano aj, dokonca aj fotky!

conan7
2009-12-29 21:02:54+01
príspevok od: Strhak
ja už som mal v rukách novú 1D mark IV ale bola to len pred produkčná vzorka. To že niesu zatiaľ testy vyplýva z toho že zatiaľ niesu tieto aparáty vo finálnej verzií dostupné. Treba dočkať na Január možno Február. Inak čo ma na tom aparáte dostalo je váha, je podstatne ľahší ako 50D ale zároveň pevný ako kus ocele. Telo ti hneť padne do rúk a aj preto som ho radšej hneť vracal aby som sa zbytočne moc doň nezahľadel ;-)))
Pali ešte raz túto fotku dáš do fóra, poprosím admina aby zmazal moje konto :D :D daj aj 100-kou odfotené pravítko :) dobre no nechcem byť na teba zlý :) ale čo znamená predprodukčná vzorka? malo to nejaké muchy?

Strhak
2009-12-29 21:16:31+01
príspevok od: conan7
Pali ešte raz túto fotku dáš do fóra, poprosím admina aby zmazal moje konto :D :D daj aj 100-kou odfotené pravítko :) dobre no nechcem byť na teba zlý :) ale čo znamená predprodukčná vzorka? malo to nejaké muchy?
pred produkčná vzorka je presne taká, nemá finálnu verziu softvéru a môže obsahovať vážne chyby. Ďalej nedáš do nej pamäťovú kartu lebo slot je zapečatený aby neunikli s toho daného aparátu vzorky fotiek pred jeho oficiálnym spustením do predaja. Takéto aparáti sa nedostanú ani hocktorým firmám na prezentáciu a aj ja keď som ho mal v rukách stále som bol pod dozorom. Mohol som si ho zapnúť mohol som si pozrieť menu mohol som fotiť koľko chcel skúšať objektívy no k PC pripojiť som ho nesmel a ani kartu do toho vložiť. takáto vzorka slúži na prezentáciu a nie na recenzie alebo dáke podrobné skúšanie.
PS. pravítko som na rýchlo nenašiel tak ti ho sem nedám, hádam sa za to na mňa hnevať nebudeš ;-)))

jake
2009-12-29 21:47:14+01
príspevok od: markato1
fotil si s canonom,ale s akym modelom a aky model mas nikon?da sa toto zrovnavat?
fotil som dlhsie s canonom 400D a potom s canonom 5D Mark II, nasledne som presiel na nikon D700. Ono vsetko su to tak fotaky kazdy z ineho sudka ale mne najviac na velke prekvapenie (sam som tomu dlho nemohol uverit) zapasoval nikon. V profi triede (tam radim aj posledne dva spominane modely) ne su velke rozdiely. Len treba mat dobru optiku. radsej jeden ci dva dobre objektivy ako vela srotu. Porovnat ich nedokazem Nikon je univerzalnejsi a ma aj lepsi DR, vhodny na sport a na vyssich ISO nestraca tak kresbu ako canon, zase v atelieri a napriklad pri krajinkarstve je canon lepsi hlavne vdaka velkym MPx. Celkovo sa to ale neda vzajomne priamo porovnat. Je to skor vkus. Pokial vsak ale vezmem do uvahy AF, spolahlivost ostrenia, kvalitu a rychlost optiky tak nikon mi sadol podstatne lepsie. Nemam prakticky ziaden odpad fotiek, v canone niekedy aj 30%. Ak by som vedel vymenit bajonet, tak nikon D700, canon 5D-MII a objektivy nikor by bola najlepsia kombinacia.

jake
2009-12-29 22:00:48+01
zabudol som dopisat, ze keby bol pri mojom prechode uz canon 1D Mark IV alebo aspon 7D tak by som ostal v canone. Ale optiku po skusenostiach v canone by som doporucil pouzivat len niektore pevne skla, ale aj s tym sa da nafotit v podstate vsetko. Idealne je: 14/2,8L II, 50/1,2 L, 85/1,2L II, 135/2L, 200/2,8L II a novy makrac 100/2,8 IS L - dlhsie ohniska nepotrebujem- toto je ideal, zoomy canon dobre nema (cest jedinej vynimke 70-200/4)

jake
2009-12-29 22:07:17+01
príspevok od: Strhak
ta Mark IV mi pili a drazdi nervy - zeby som sa zapisal do radu cakatelov na fotak???

Strhak
2009-12-29 22:16:40+01
príspevok od: jake
ta Mark IV mi pili a drazdi nervy - zeby som sa zapisal do radu cakatelov na fotak???
nieje problém vieš kde ma nájdeš ;-))) a dá sa aj cez net je tam kontakt :-DDD
Môj ksicht už prešiel jeho zložitým algoritmom procesorov a bol som ´´ krajší ´´ ako v reále ;-)))

Strhak
2009-12-29 22:18:27+01
vidíš ako sa mi ruky triasli čo som bol nervózny a strémovaný pred takým Kanónom ;-)))

Strana 11 z 21
1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()