Fórum » O TECHNIKE

CANON VS NIKON

leontynka19
leontynka19 2009-12-27 17:59:34+01
Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti

jake
2009-12-29 22:18:45+01
hned ako sa ta krasa objavi na trhu tak ma cakaj na odskusanie, to by som fakt rad - aku to ma vahu?

Strhak
2009-12-29 22:25:36+01
príspevok od: jake
hned ako sa ta krasa objavi na trhu tak ma cakaj na odskusanie, to by som fakt rad - aku to ma vahu?
ľahučký je, ľahší ako moja 50D s BG. No v ruke máš pocit že držíš tank, všetko pevné nič nevŕzga nič sa neprehýba, gombíky sú prevedené do dokonalosti. Ani v najväčšej zime s rukavicami nebudeš mať problém. Toto je aparát ktorý prežije ďaleko viac ako bežné ľudské telo. Mne sa strašne ľúbil, Ds je super no cena jasne v mojom prípade hovorí v prospech tohto aparátu.

jake
2009-12-29 22:30:46+01
príspevok od: Strhak
ľahučký je, ľahší ako moja 50D s BG. No v ruke máš pocit že držíš tank, všetko pevné nič nevŕzga nič sa neprehýba, gombíky sú prevedené do dokonalosti. Ani v najväčšej zime s rukavicami nebudeš mať problém. Toto je aparát ktorý prežije ďaleko viac ako bežné ľudské telo. Mne sa strašne ľúbil, Ds je super no cena jasne v mojom prípade hovorí v prospech tohto aparátu.
tento stroj je prvy canon co sa mi vylozene paci, skusim odolat ale neviem ci sa mi to podari

Strhak
2009-12-29 22:36:37+01
tento stroj je prvy canon co sa mi vylozene paci, skusim odolat ale neviem ci sa mi to podari
súkromnej pošte ti pošlem niečo čo ťa asi ešte viacej nalomí ;-)))

jake
2009-12-29 22:47:24+01
súkromnej pošte ti pošlem niečo čo ťa asi ešte viacej nalomí ;-)))
no tak to som v riti, asi predsa len zostanem canonisticky nikonista!

Strhak
2009-12-29 22:56:08+01
no tak to som v riti, asi predsa len zostanem canonisticky nikonista!
;-)
Ber to ako ďalšiu motiváciu do života :-)

flanker
2009-12-29 22:59:02+01
Tak uz prestante do prcic lebo zacnem kradnut kvoli vam ... ;-)

jake
2009-12-29 23:01:42+01
motivacia je dobra vec, to je fakt - akurat som cital ze ide uz nikon D400 a D7000 a to su dobre stroje, zaciatkom roka odpadne D90 a koncom D300s, mozno skor - a potom D4 -a to som fakt zvedavy co to bude
Inac aj Sony chysta utok, a velky! Nahrada a700 a udajne aj a900, som zvedavy!

Strhak
2009-12-29 23:06:03+01
motivacia je dobra vec, to je fakt - akurat som cital ze ide uz nikon D400 a D7000 a to su dobre stroje, zaciatkom roka odpadne D90 a koncom D300s, mozno skor - a potom D4 -a to som fakt zvedavy co to bude
Inac aj Sony chysta utok, a velky! Nahrada a700 a udajne aj a900, som zvedavy!
o Sony som počul, normálne ma to teší že ďalší veľký hráč na trhu. Aspoň trochu Canon to naštartovalo a začal prerábať sklá a aj telá ;-)

jake
2009-12-29 23:07:41+01
o Sony som počul, normálne ma to teší že ďalší veľký hráč na trhu. Aspoň trochu Canon to naštartovalo a začal prerábať sklá a aj telá ;-)
to nastartuje vsetkych - traja hraci su a otazkou je kto od HOYA kupi Pentax. Ak by to bol nejaky gigant co na to ma a dokaze zabezpecit chod s konkurenciou tak to bude uplne super! Tipujem to na Samsung alebo Hitachi/Toshiba.

Strhak
2009-12-29 23:19:05+01
to nastartuje vsetkych - traja hraci su a otazkou je kto od HOYA kupi Pentax. Ak by to bol nejaky gigant co na to ma a dokaze zabezpecit chod s konkurenciou tak to bude uplne super! Tipujem to na Samsung alebo Hitachi/Toshiba.
Samsung dal od pentaxu ruky preč, škoda mohol ho potiahnuť podstatne vyššie a aj optiku spraviť na naozaj najvyššej úrovni keďže Samsung spolupracuje s Schneider-Kreuznach čo je jeden z top výrobcov optiky na svete

jake
2009-12-29 23:21:45+01
Samsung dal od pentaxu ruky preč, škoda mohol ho potiahnuť podstatne vyššie a aj optiku spraviť na naozaj najvyššej úrovni keďže Samsung spolupracuje s Schneider-Kreuznach čo je jeden z top výrobcov optiky na svete
tomu som sa fakt cudoval preco sa Samsung stiahol, ved digizrkadlovky je posledne co mu chyba a inac vyraba vsetko, navyse gigant s peniazmi, nechapem to ked uz spolu robili - ale asi sa to predsa vrati nazad, nova znacka by sa v zrkadlovkach presadzovala tazko a takto ma hotovy trh

Strhak
2009-12-29 23:30:43+01
tomu som sa fakt cudoval preco sa Samsung stiahol, ved digizrkadlovky je posledne co mu chyba a inac vyraba vsetko, navyse gigant s peniazmi, nechapem to ked uz spolu robili - ale asi sa to predsa vrati nazad, nova znacka by sa v zrkadlovkach presadzovala tazko a takto ma hotovy trh
Samsung je firma ktorá sa dokázala presadiť vo všetkých sférach, pomali taký gigant ako Siemens. Takže si myslím že ak sa rozhodne pre tento segment nebude mať problém ako Samsung samostatne pôsobiť na trhu. Ak by tak spravil v Kórei by mal hneť poprednú pozíciu na trhu a vo svete by sa dral ako Sony a pravdepodobne by mu to bol najväčší konkurent.

pe3k
2009-12-30 01:19:01+01
pockat pockat ked sa tak hromadne skusa.. tak sa hlasim aj ja vezmem III-ku a porovname s novou IV--- a mame recenziu :DDD

immortal20
2009-12-30 09:09:21+01
si myslim ze na znacke nezalezi ... ja mam osobne radsej canon za 5000euro 5Dmark2 alebo pockaj na ten 3D ak to bude teda vobec ...

Ado...
2009-12-30 11:13:45+01
príspevok od: pe3k
inac dnes som bol skusal D700 a D3 ze presedlam na inu znacku... a vec sa ma tak ze asi nie :)) na druhej strane pre mna fotak asi nevymysleli a niekde vo vete ´ fotky robi fotograf a nie technika´ je pravda :))) nedavno som fotil s 1Dmarkom III skoky na snowboarde a tak s kamaratmi sme blbli.. a bola uplna tma... mal som nejake externe blesky + odpalovac... a ostrenie uplne sklamalo... velmi..... nakoniec som sal manualne ostrenie lebo na AF sa nedalo spolahnut (ale to boli extremne podmienky a v nich po dnesnych skusenostiach by neuspel ziaden fotak ani D3) a tak som si teda skusal nikon:)) mal som den nikonu... pouzil som tiez 24-70 u canonu aj nikonu... a vysledok D700 fajn D3 super 1D super :)) takze moje ocakavania ze nikon bude na tom lepsie neuspeli az tak ako som myslel :((( dospel som k nazoru ze za uplnej tmy ti ani pan boh nezaostri :))) len vyhoda FF sa nezaprie.. ten sum niet ho a niet :))
Zdravím,
D3 ISO 12800 to je výrez 1:1, alebo zmenšenina originálu?

pe3k
2009-12-30 12:28:51+01
je to vyrez 1:1

ErikDuris
2009-12-30 12:37:00+01
3D to su stale len dohady...

kralik_j
2009-12-30 13:33:13+01
zda sa mi dost divne, ze c IV je ako predprodukcna vzorka a po niekolkych mesiacoch stale nieco dorabaju. Zda sa mi to neseriozne, naco s nim vychadzdali na svetlo ked este nemaju final?
POdla mna maju velke problemy s tou konfiguraciou a nevedia to este stale zladit a stale su s nim problemy.
Myslim si ze canonu to nesluzi k doverihodnosti a mozem ja ospevovat strasnu supu ked je v nedohladne..

pe3k
2009-12-30 17:18:31+01
v USA si to mozes kupit uz dnes........ na SR este nie.... asi prestanem verit canonu nooo :D

Strana 12 z 21
1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()