Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti
ved to,ze to presuvaju vsade.. je to cele nafuknute, promoakcie, dat si ohmatat telo ktorym sa neda ani fotit, a okolo ktoreho je sbs ka a to bolo pred troma mesiacmi..
ved to,ze to presuvaju vsade.. je to cele nafuknute, promoakcie, dat si ohmatat telo ktorym sa neda ani fotit, a okolo ktoreho je sbs ka a to bolo pred troma mesiacmi..
hlavne že odvtedy už white paper na 7587 strán, poradovníky, v niektorých eshopoch už ako hotový tovar, len malým červeným písmom napísané mesiac príchodu atd atd. ale rozpráva sa o tom, teda marketingový ťah asi vyšiel...
Nie je to tak davno, co presne toto bol problem Nikonu. Ohlasili produkt a na trh sa realne dostali prve kusy o pol roka neskor. Po problemoch, co mal Canon s AF systemom 1D mark3 pri vyssich teplotach sa necudujem, ze uvazdaju nove produkty na trh velmi opatrne a pravdepodobne cakaju na vysledky od vsetkych testerov,
je jedno kto to takto robi, je to neseriozne a prilis ´lacny´ tah na potencionalnych zaujemcov, ci kupcov.
a obhajovat fotak, ze vychytavaju, resp. zberaju udaje neobstoji. Mali ho nechat testovat a az potom urobit promo,a avizovat predajcom jeho predaj
chodim na prezentacia nikonu aj canonu a odnedavna aj na Sony a vsetci maju viac menej podobne problemy, to je jedno - osobne to vidim ako spiralu - raz je na vrchle jeden, potom druhy a stale sa to strieda
Marketing? Co by si ty robil, ak by Ti zakaznici prechadzali ku konkurencii a mal by si pripraveny novy funkcny produkt, ktory uz potrebuje lenporiadne pretestovat? Aj pre zakaznika je lepsie vediet, co presne si bude moct kupit o par mesiacov dopredu, aby si na to vedel vytvorit financnu rezervu, alebo prehodnotil financne narocnu vymenu systemu.
Marketing? Co by si ty robil, ak by Ti zakaznici prechadzali ku konkurencii a mal by si pripraveny novy funkcny produkt, ktory uz potrebuje lenporiadne pretestovat? Aj pre zakaznika je lepsie vediet, co presne si bude moct kupit o par mesiacov dopredu, aby si na to vedel vytvorit financnu rezervu, alebo prehodnotil financne narocnu vymenu systemu.
ale Mark IV je profi trieda a kto raz vyvali za vybavu a par objektivov radovo pol melona tak uz sa nebude uazoberat sprostostami do akeho systemu ist a ostane v tom svojom. Napriklad rozdiel medzio nikon D3s a Canon 1D Mark IV (canon by mohol skratit nazvy modelov, dlho sa to vypisuje) su tak male, ze je zbytocne o nich hovorit. Normalne to na fotke nepoznas a v profi objektivovch taktiez. Akurat ma zerie, ze chcem jedno aj druhe a to je tiez zbytocnost, hlavne riadne draha.
ale to je silna kava, mam setrit na nieco co sa este testuje? a kedze to meska tak nieco nie je v poriadku?alebo ma ako zakaznika natahuju? co ked som riesil predaj stareho, koli nakupu tohoto tela? takze ked som uz planoval s nim fotit a este nie je tak co teraz?
A potencionalnych zaujemcov ma ukludnit ze sa opravuju chyby? Nemal by si canon toto vsetko usporiadat pekne v dielni, labaku, vo vyvojovni a az potom s tym vychadzat von?
Velmi slabunke argumenty preco s nim meska.. ale nechajme sa prekvapit a len aby ho niekto este nepredbehol :/
nikon uviedol D3s a bol hned aj k dispozicii, .. a funkcny, vychytane muchy a vo finalnej verzii ... canon si chce vratit nazad stare pozicie a tak mozno nieco zbytocne urychlil, ono nikto system v profi triede menit nebude a tak radsej pockam nejaky mesiac a poriesim to poriadne
este rozumej, ze ked to urobi nikon, olympus, pentax a uz ma navnadi na nieco taketo a potom to takto bude natahovat, tak budem pekne nas..ty..
Nechcem rypat do toho az tak velmi, ale nepaci sa mi takyto pristup, nie je to korektne..
To chcem vidiet tych predajcov ako vysvetluju ludom zo zoznamu ze ´este nie je..´ a chcem vidiet seba keby som nan tak tuzobne cakal ako by som frflal..
presne tak..
Je tu otazka. Uz je i predbezna cena, co ked testovanim sa zisti na nakladnejsie riesenie oprav nedostatkov, chyb,atd. a canon bude musiet urobit dalsi vyvoj za dalsie naklady, alebo zmeni jeho konfiguraciu v systeme kde nevykazuje uvedene chyby..
Potom mozu byt okrem este nejakej inej roviny pohladu, ze tie ceny sa zmenia alebo nedostanem fotak s tymi parametrami co sa niekolko mesiacov pise ze bude mat.. hm foupa
CANON VS NIKON
pekne vas natahuje :))))
a obhajovat fotak, ze vychytavaju, resp. zberaju udaje neobstoji. Mali ho nechat testovat a az potom urobit promo,a avizovat predajcom jeho predaj
http://blog.fotogobbi.ch/2009/12/24/canon-1d-mark-iv-test-iso/
http://blog.fotogobbi.ch/
http://blog.fotogobbi.ch/2009/12/25/canon-1d-mark-iv-test-iso-2/
http://www.flickr.com/photos/hirokik/collections/72157623077656700/
http://www.coldsiberia.net/1d4/images.html
www.canonrumors.com/2009/12/1d-mark-iv-unboxed/
blog.fotogobbi.ch/2009/12/25/canon-1d-mark-iv-test-iso-2/
www.flickr.com/photos/hirokik/collections/72157623077656700/
A potencionalnych zaujemcov ma ukludnit ze sa opravuju chyby? Nemal by si canon toto vsetko usporiadat pekne v dielni, labaku, vo vyvojovni a az potom s tym vychadzat von?
Velmi slabunke argumenty preco s nim meska.. ale nechajme sa prekvapit a len aby ho niekto este nepredbehol :/
Nechcem rypat do toho az tak velmi, ale nepaci sa mi takyto pristup, nie je to korektne..
To chcem vidiet tych predajcov ako vysvetluju ludom zo zoznamu ze ´este nie je..´ a chcem vidiet seba keby som nan tak tuzobne cakal ako by som frflal..
Je tu otazka. Uz je i predbezna cena, co ked testovanim sa zisti na nakladnejsie riesenie oprav nedostatkov, chyb,atd. a canon bude musiet urobit dalsi vyvoj za dalsie naklady, alebo zmeni jeho konfiguraciu v systeme kde nevykazuje uvedene chyby..
Potom mozu byt okrem este nejakej inej roviny pohladu, ze tie ceny sa zmenia alebo nedostanem fotak s tymi parametrami co sa niekolko mesiacov pise ze bude mat.. hm foupa
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa