Fórum » O TECHNIKE

CANON VS NIKON

leontynka19
leontynka19 2009-12-27 17:59:34+01
Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti

bear
- moderator
2009-12-30 20:30:30+01
Na to, ze mas Nikon Ta dlhy cas od predstavenia po realny predaj pri Canone nejako velmi trapi:-) Uz teraz urcite ziadne HW zmeny robit nebudu, mozno len nejake kozmeticke (mozno vymena lepidla ak sa bude grip odlepovat, ako na Nikonoch). Predpodkladam, ze teraz sa uz len doladuje firmware. Ja nad 1DmIV uvazujem, ale az tak mi to neponahla, v zime mam obdobie fotografickeho spanku a fotaky kupujem az na jar:-)

kralik_j
2009-12-30 20:31:09+01
co ked leontynka19 by mohla zvazovat Mark IV a chce ho do konca januara? mozno canon tymto pride o dalsieho pot. zakaznika a ona chce vrazit nieco okolo 5tis eur a to je len zaciatok.. hm

markato1
2009-12-30 20:32:18+01
moze to byt tak ako vravis,ale moze to byt uplne inak,su to dohady..co som postrehol nejake info,tak problem bol skvor v tom ze nestihaju vyrabat,ale aj to moze byt uplne inak..osobne to uz neriesim..este dnes,zajtra..od noveho roku si dam predsavzatie ze uz nebudem rypat v takejto teme,dufam ze vydrzim:)dobre svetlo vsetkym,bez ohladu na typ a znacku ,hlavne nech je pri foteni aj zabava..:)

leontynka19
2009-12-30 20:32:55+01
príspevok od: kralik_j
co ked leontynka19 by mohla zvazovat Mark IV a chce ho do konca januara? mozno canon tymto pride o dalsieho pot. zakaznika a ona chce vrazit nieco okolo 5tis eur a to je len zaciatok.. hm
už nezvažujem. rozhodla som sa definitívne pre nikon D700 a už ho mám aj objednaný. ďakujem za rady a čítanie tu na ephoto a mnohých vlákien bolo veľmi poučné. moja voľba je teda nikon, dúfam že mu aj ostanem verná

markato1
2009-12-30 20:33:22+01
príspevok od: kralik_j
moze byt,mozno si ani nic nekupi,mozno..mozno ano..

leontynka19
2009-12-30 20:36:38+01
príspevok od: markato1
nechcela som tu spúšťať vojnu canono-nikon ale len poradiť, vybraté mám a po 10tom januári sa teším ako malá lebo už budem mať D700 a objektíviky doma - hurááá

rumrunner
2009-12-30 20:36:59+01
OMG, katastroficke scenare...ale aj keby, o dva roky je koniec sveta, ci nie?? :)))

kralik_j
2009-12-30 20:38:54+01
to vsetko je len moj nazor a ked to urobi nikon budem sakra nanho nasrdeny..
V tom je trosku rozdiel, vy canonisti im to schvalujete.. ja kludne zkritizujem i svoju znacku.
Apropo grip na mojom je ok, a AF co palo kritizoval na mojej 50 je trosku ina kapitola. On mal nastavene ostrenie s automatickym vyberom bodov ja central. Takze ked on nechytil sneh lebo bol malo kontrastny tak si iny zaostrovaci bod zobral kontrastnejsie miesto. Ale ked som si zobral jeho 50D a zmenil na stredovy bod a zameral na inkriminovane miesta kde sa nechytala moja 50mm tak canon nebol na tom lepsie, obaja sme mali problem. :/

markato1
2009-12-30 20:39:50+01
príspevok od: leontynka19
nechcela som tu spúšťať vojnu canono-nikon ale len poradiť, vybraté mám a po 10tom januári sa teším ako malá lebo už budem mať D700 a objektíviky doma - hurááá
tak to je fajn,dufam ze si na fotak rychle zvyknes a budes sa tu sem tam aj ukazovat,ako sa ti s nim dari.je tu kopec ludi co sa vyznaju,urcite ti dobre poradia.fotak si si vybrala myslim dobre,tak este raz vela stastia a nech sa ti dari:)

kralik_j
2009-12-30 20:42:01+01
príspevok od: rumrunner
OMG, katastroficke scenare...ale aj keby, o dva roky je koniec sveta, ci nie?? :)))
pre mna katastrofa nie, no pre toho co je na tom zozname to moze byt problem...

markato1
2009-12-30 20:44:01+01
netvrdim ze to schvalujem,ale to neriesim,je mi to jedno.nejdem si 1DmarkIV kupovat.niezeby som ho nechcel,ale..este trochu pofotim s tim co mam,mam sa este co ucit,kupim nejake dva tri objektivy radsej a potom si vyberiem nieco v strednej triede.na to ze je to len hobby a nezarabam (teda nie vela):)s nim to staci:)..,ale nikdy nehovorim nikdy..cesty pana su nevyspytatelne:)

pe3k
2009-12-30 20:45:14+01
odpovedal si si v prvej vete.... to aby si vedel naco mas setrit :)))

kralik_j
2009-12-30 20:46:16+01
príspevok od: markato1
rypanie nie, pohoda, kazdy si moze vyjadrit svoj nazor.. a ja si ho poviem i ked si budem ser...t do vlastneho hniezda
Nechcem si tu zastavat znacku, a presviedcat, nemam zato ani cent.

jake
2009-12-30 21:08:31+01
už nezvažujem. rozhodla som sa definitívne pre nikon D700 a už ho mám aj objednaný. ďakujem za rady a čítanie tu na ephoto a mnohých vlákien bolo veľmi poučné. moja voľba je teda nikon, dúfam že mu aj ostanem verná
gratulujem,vybrala si si dobre aj tie objektivy co si pisala, s tym nafotis fakt vsecko - vitaj v klube - hadam to tu zas neprerastie do vojny , ten nazov temy si dala divoky ale treba citat do konca - inac k tym sklam si este dokup pevnu 50/1,4 na atelier, budes mat kompletnu vybavu. 14-24 nikdy neolutujes, a 24-70s 70-200 je vybava sbov vsetkych nikonistov, tatino ta musi mat rad, ja som si musel na svoju fotovybavu zarobit - prajem dobre svetlo a radost z fotenia

leontynka19
2009-12-30 21:12:02+01
príspevok od: jake
gratulujem,vybrala si si dobre aj tie objektivy co si pisala, s tym nafotis fakt vsecko - vitaj v klube - hadam to tu zas neprerastie do vojny , ten nazov temy si dala divoky ale treba citat do konca - inac k tym sklam si este dokup pevnu 50/1,4 na atelier, budes mat kompletnu vybavu. 14-24 nikdy neolutujes, a 24-70s 70-200 je vybava sbov vsetkych nikonistov, tatino ta musi mat rad, ja som si musel na svoju fotovybavu zarobit - prajem dobre svetlo a radost z fotenia
ďakujem ti Jake, len Ty a dodo_bb ste mi normálne poradili a odpovedali na otázky a prečítala som hádam všetky recenzie na canon 5D Mark II, 7D a na nikony D700 a D3. Keď príde technika tak pôjdem fotiť. ešte raz dikes

jake
2009-12-30 21:13:45+01
ďakujem ti Jake, len Ty a dodo_bb ste mi normálne poradili a odpovedali na otázky a prečítala som hádam všetky recenzie na canon 5D Mark II, 7D a na nikony D700 a D3. Keď príde technika tak pôjdem fotiť. ešte raz dikes
niet zac, rado sa stalo - hlavne aby si bola sama presvedcena ze si si vybrala dobre, na nase kecy a rady nedaj ale ked pomozu som rad.

Ferdo
2009-12-30 21:29:19+01
Kym pride domov technika, zacni cvicit, spevni si svalstvo...lebo je naozaj tazka :)) o to viac ak to cislo v tvojom nicku predstavuje skutocny vek. A som zvedavy na fotografie, dufam ze sa nam nimi pochvalis.

dodo_bb
2009-12-30 21:46:15+01
Neboj, Lea, s tou váhou Ťa len strašia :-))) Teším sa s Tebou na tú techniku a teším sa na tie sľúbené prvé fotky :-))) Prajem Ti príjemného Silvestra a dobré svetlo v budúcom roku.

conan7
2009-12-30 21:57:24+01
tieto posledné príspevky venujem rýpačom, ktorí si myslia že dobrí Fotografi si chránia svoje pieskovisko a nikoho nechcú pustiť do sveta zrkadloviek...
druhá vec: patrí obdiv zakladateľke že na vec má triezvy pohľad a nechcela za 173 € mať špičkovú výbavu na všetko. rarita... (hoci investovaný kapitál závidím že už žltnem ale to je už jedno ;))
...to ma len tak napadlo, netreba si všímať ;)...

leontynka19
2009-12-30 22:11:49+01
príspevok od: Ferdo
Kym pride domov technika, zacni cvicit, spevni si svalstvo...lebo je naozaj tazka :)) o to viac ak to cislo v tvojom nicku predstavuje skutocny vek. A som zvedavy na fotografie, dufam ze sa nam nimi pochvalis.
jasné, už som sa prihlasila do fitka, mam sice len 52kg ale nejaký párkilový foťák ma predsa nezdolá len tak

Strana 14 z 21
1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()