Fórum » O TECHNIKE

CANON VS NIKON

leontynka19
leontynka19 2009-12-27 17:59:34+01
Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti

leontynka19
2009-12-30 23:20:20+01
ako tu môžem dať aktuálne foto keď nemám ešte foťák?

Strhak
2009-12-30 23:30:05+01
príspevok od: leontynka19
ako tu môžem dať aktuálne foto keď nemám ešte foťák?
pre mňa za mňa aj mobilom :-)
Neboj nebudem kritizovať a v tomto prípade ma ani trochu nezaujíma tech. kvalita, veď ide o impakt

leontynka19
2009-12-30 23:34:04+01
joj, impakt? obávam sa že by si nezaspal pri pohľade na mňa. moje fotky nerada ukazujem

kralik_j
2009-12-30 23:35:55+01
fiha, tak to uz zaujima i mna ako vyzeras :D

conan7
2009-12-30 23:36:50+01
hej počúvaj sem Pali! toto je e-photo a nie e-flirt! nevytváraj offtopic ked ťa môžem poprosiť, toto nepatrí na fórum! ;)

leontynka19
2009-12-30 23:39:01+01
príspevok od: conan7
hej počúvaj sem Pali! toto je e-photo a nie e-flirt! nevytváraj offtopic ked ťa môžem poprosiť, toto nepatrí na fórum! ;)
ďakujem, nechcem byť zodpovedná za problémy. jediné čo poviem že (nerada sa chválim!) som naozaj preukrutne krásne (a to mi žiaš robí aj problémy v živote - nečudujte sa) a tým by som túto tému uzavrela definitívne

jake
2009-12-30 23:41:52+01
poznam tuto dievcinu osobne a (nehnevaj sa ze cosi prezradim) tak patri k slecnam kde sa da stratit hlava za tri sekundy a srdce hned

markato1
2009-12-30 23:41:52+01
ďakujem, nechcem byť zodpovedná za problémy. jediné čo poviem že (nerada sa chválim!) som naozaj preukrutne krásne (a to mi žiaš robí aj problémy v živote - nečudujte sa) a tým by som túto tému uzavrela definitívne
fuha,tak toto sa len tak necita..no teraz som uz zvedavy aj ja..sak nemas dajaku svoju foto? hod sem nieco ci netaras

leontynka19
2009-12-30 23:42:53+01
príspevok od: jake
poznam tuto dievcinu osobne a (nehnevaj sa ze cosi prezradim) tak patri k slecnam kde sa da stratit hlava za tri sekundy a srdce hned
až tak? ďakujem teda, idem buvinkať. dobrú noc

conan7
2009-12-30 23:45:37+01
vieš nemám rád ked sa vytvára offtopic, lebo treba myslieť aj na užívateľov, ktorí niečo budú hľadať a ako sa budú prebíjať cez kopu nezmyslov ;) ;);)

jake
2009-12-30 23:46:05+01
až tak? ďakujem teda, idem buvinkať. dobrú noc
dobru, ked prides zas do PB tak ja pojdem s tvojim tatinom dole na pivo a mozes zas kecat u nas so zenou

markato1
2009-12-30 23:47:42+01
dobru, ked prides zas do PB tak ja pojdem s tvojim tatinom dole na pivo a mozes zas kecat u nas so zenou
heh,ake znamosti:)..a sak si jej mohol hned doma poradit co si ma kupit:)

jake
2009-12-30 23:51:26+01
príspevok od: markato1
heh,ake znamosti:)..a sak si jej mohol hned doma poradit co si ma kupit:)
byvali susedia ale teraz uz dlho v Blave a nevedel som ze si chce kupit fotak, bola ticho ako myska a zistil som to az tu preto som bol na nu taky mily (prepac Lea) , to my sme tak pomaly v polohe starsi brat a mladsia sestra

Palso
2009-12-31 00:03:36+01
Ahojte, nechcem zakladat novu temu, mam len jednu malu offtopic otazku, tak mi ju tu snad niekto zodpovie :) Citam Mistrovstvi prace s DSLR a v sekcii o blesku sa pise nasledovne:

bla bla bla... U modernych fotoaparatov vybavenych mechanickou sterbinovou zaverkou tvorenou dvoma lamelami - podobne jako opona v divadle - je obtizne si predstavit, ze u velmi kratkych casu (napr. 1/1000 sec) se lamely dokazi otevrit a opet zavrit. Zaverka si tedy pomaha malym trikem. Lamely se pouze pootevrou a pres film/senzor prejede sterbina. Vysledek je stejny, jako kdyby kazda cast senzoru byla exponovana velmi kratku dobu.´

A to mi tak trochu nejde dohlavy, ved predsa tie kratke casy pouzivam na velmi rychle deje. Tym padom, ked sa neotvoria lamely a neosvieti sa cely cip naraz, ale cez neho putuje ta strbina (s tym, ze kazda jedna cast senzora je osvietena 1/1000 sec, znamena to, ze z casoveho hladiska je kazda cast senzoru osvietena v inom, aj ked zanedbatelnom case. Ale nekoliduje to potom prave so snimanim rychlych dejov? Ked mam nieco naozaj velmi rychle, na jednej casti senzora to moze byt exponovane tam a tam a kym prejde strbina na dalsiu cast, tak ten objekt sa pohol a bude uz exponovany v inej pozicii... Ci cele zle to chapem?:)

Strhak
2009-12-31 00:19:21+01
joj, impakt? obávam sa že by si nezaspal pri pohľade na mňa. moje fotky nerada ukazujem
po dnešnom dni bez problému, kľudne môžeš dať. Zabúvam ako mimino a ani zlé sni ma mátať nebudú ;-)

Strhak
2009-12-31 00:21:19+01
to nie, ja som len zvedavý človek od špiku kosti a keď to tu už bolo spomenuté tak ma to zaujalo ;-)))

Strhak
2009-12-31 00:23:50+01
ja som hlavu zabudol niekde na ceste s prace na firemnú večeru. Kurňa do teraz ju neviem nájsť :-D
Nevadí nechýba mi

pe3k
2009-12-31 00:25:18+01
byvali susedia ale teraz uz dlho v Blave a nevedel som ze si chce kupit fotak, bola ticho ako myska a zistil som to az tu preto som bol na nu taky mily (prepac Lea) , to my sme tak pomaly v polohe starsi brat a mladsia sestra
ono sa to tu zvrhava :)))))) treba to tu asi znova rozprudit... tak idem do toho :))) myslim si ze novy canon 1D mark IV bude lepsie ako D3s.... urcite bude mat lepsie ostrenie :)))))

BTW: nasiel si si kamaratku.... vidis to svet je maly:)) a ze mladsia sestra?? tak bud ty si stary alebo ona moc mlada.... tak kolko ma??

pe3k
2009-12-31 00:26:37+01
príspevok od: Strhak
to nie, ja som len zvedavý človek od špiku kosti a keď to tu už bolo spomenuté tak ma to zaujalo ;-)))
tak tak nedaj sa :))))

Strhak
2009-12-31 00:26:44+01
vieš nemám rád ked sa vytvára offtopic, lebo treba myslieť aj na užívateľov, ktorí niečo budú hľadať a ako sa budú prebíjať cez kopu nezmyslov ;) ;);)
počuj ti ľudský spam, ti si sa s vlakom stretol na koľaji :-DDD Najväčší spamer tu na fóre, mám pomaly strach že či nekolaboruješ tu s moralistami ;-)

Strana 16 z 21
1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()