Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti
hej počúvaj sem Pali! toto je e-photo a nie e-flirt! nevytváraj offtopic ked ťa môžem poprosiť, toto nepatrí na fórum! ;)
ďakujem, nechcem byť zodpovedná za problémy. jediné čo poviem že (nerada sa chválim!) som naozaj preukrutne krásne (a to mi žiaš robí aj problémy v živote - nečudujte sa) a tým by som túto tému uzavrela definitívne
ďakujem, nechcem byť zodpovedná za problémy. jediné čo poviem že (nerada sa chválim!) som naozaj preukrutne krásne (a to mi žiaš robí aj problémy v živote - nečudujte sa) a tým by som túto tému uzavrela definitívne
fuha,tak toto sa len tak necita..no teraz som uz zvedavy aj ja..sak nemas dajaku svoju foto? hod sem nieco ci netaras
vieš nemám rád ked sa vytvára offtopic, lebo treba myslieť aj na užívateľov, ktorí niečo budú hľadať a ako sa budú prebíjať cez kopu nezmyslov ;) ;);)
heh,ake znamosti:)..a sak si jej mohol hned doma poradit co si ma kupit:)
byvali susedia ale teraz uz dlho v Blave a nevedel som ze si chce kupit fotak, bola ticho ako myska a zistil som to az tu preto som bol na nu taky mily (prepac Lea) , to my sme tak pomaly v polohe starsi brat a mladsia sestra
Ahojte, nechcem zakladat novu temu, mam len jednu malu offtopic otazku, tak mi ju tu snad niekto zodpovie :) Citam Mistrovstvi prace s DSLR a v sekcii o blesku sa pise nasledovne:
bla bla bla... U modernych fotoaparatov vybavenych mechanickou sterbinovou zaverkou tvorenou dvoma lamelami - podobne jako opona v divadle - je obtizne si predstavit, ze u velmi kratkych casu (napr. 1/1000 sec) se lamely dokazi otevrit a opet zavrit. Zaverka si tedy pomaha malym trikem. Lamely se pouze pootevrou a pres film/senzor prejede sterbina. Vysledek je stejny, jako kdyby kazda cast senzoru byla exponovana velmi kratku dobu.´
A to mi tak trochu nejde dohlavy, ved predsa tie kratke casy pouzivam na velmi rychle deje. Tym padom, ked sa neotvoria lamely a neosvieti sa cely cip naraz, ale cez neho putuje ta strbina (s tym, ze kazda jedna cast senzora je osvietena 1/1000 sec, znamena to, ze z casoveho hladiska je kazda cast senzoru osvietena v inom, aj ked zanedbatelnom case. Ale nekoliduje to potom prave so snimanim rychlych dejov? Ked mam nieco naozaj velmi rychle, na jednej casti senzora to moze byt exponovane tam a tam a kym prejde strbina na dalsiu cast, tak ten objekt sa pohol a bude uz exponovany v inej pozicii... Ci cele zle to chapem?:)
byvali susedia ale teraz uz dlho v Blave a nevedel som ze si chce kupit fotak, bola ticho ako myska a zistil som to az tu preto som bol na nu taky mily (prepac Lea) , to my sme tak pomaly v polohe starsi brat a mladsia sestra
ono sa to tu zvrhava :)))))) treba to tu asi znova rozprudit... tak idem do toho :))) myslim si ze novy canon 1D mark IV bude lepsie ako D3s.... urcite bude mat lepsie ostrenie :)))))
BTW: nasiel si si kamaratku.... vidis to svet je maly:)) a ze mladsia sestra?? tak bud ty si stary alebo ona moc mlada.... tak kolko ma??
CANON VS NIKON
Neboj nebudem kritizovať a v tomto prípade ma ani trochu nezaujíma tech. kvalita, veď ide o impakt
bla bla bla... U modernych fotoaparatov vybavenych mechanickou sterbinovou zaverkou tvorenou dvoma lamelami - podobne jako opona v divadle - je obtizne si predstavit, ze u velmi kratkych casu (napr. 1/1000 sec) se lamely dokazi otevrit a opet zavrit. Zaverka si tedy pomaha malym trikem. Lamely se pouze pootevrou a pres film/senzor prejede sterbina. Vysledek je stejny, jako kdyby kazda cast senzoru byla exponovana velmi kratku dobu.´
A to mi tak trochu nejde dohlavy, ved predsa tie kratke casy pouzivam na velmi rychle deje. Tym padom, ked sa neotvoria lamely a neosvieti sa cely cip naraz, ale cez neho putuje ta strbina (s tym, ze kazda jedna cast senzora je osvietena 1/1000 sec, znamena to, ze z casoveho hladiska je kazda cast senzoru osvietena v inom, aj ked zanedbatelnom case. Ale nekoliduje to potom prave so snimanim rychlych dejov? Ked mam nieco naozaj velmi rychle, na jednej casti senzora to moze byt exponovane tam a tam a kym prejde strbina na dalsiu cast, tak ten objekt sa pohol a bude uz exponovany v inej pozicii... Ci cele zle to chapem?:)
Nevadí nechýba mi
BTW: nasiel si si kamaratku.... vidis to svet je maly:)) a ze mladsia sestra?? tak bud ty si stary alebo ona moc mlada.... tak kolko ma??
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa