Prvýkrát kupujem zrkadlovku. Chcela by som kvalitu, no som finančne obmedzená. Viem, že keby si kúpim používanú zrkadlovku z bazáru alebo cez inzerát, mohla by som si dovoliť lepší, normálne drahší foťák za takú istú cenu. Nie je to však riskantné? Oplatí sa to?
Ďakujem :)
Prvu DSLR by som kupoval iba novu, alebo od niekoho o kom viem ze je spolahlilvy. Ono tie vyssie modely toho zas navyse tolko nemaju, aj lowendy fotia pekne a maju vsetko co bezny clovek potrebuje. A obcas su take vypredaje, ze nova vyjde fakt lacno.
Ja nakupujem bezne z bazarov, (presne z toho dovodu co vravis ty) zatial mam len dobre skusenosti. Ale myslim ze tu aj bolo zopar navodou na to na co si davat pozor pri kupe bazarovych zalezitosti. Napis aky mas rozpocet mozno sa Ti bude dat lepsie poradit pri konkretnej veci. Pekny den :)
Ja osobne mám dobré skúsenosti z bazárom len si dávaj pozor a všetko rieš osobne poprípade z kamarátom čo sa tomu lepšie rozumie pokiaľ si začiatočník.
ked kupujes bazarovu vec vzdy podstupujes urcite riziko....musis si zvazit ci to stoji zato...prihliadnut na urcite faktory a podla toho sa rozhodnut...podla mna je najdolezitejsia cena a ako je vyrobok stary...a samozrejme osobne preskusanie...vsetko ostatne su nezaujimave info-fotak pouzivany ako zalozne telo,objektiv nevyuzity odlozeny v skrini,blesk som sni nepotreboval....:)
Som začiatočník, ale myslím to s fotením vážne :) Rozpočet, hmm cca. 700 eur. Pokiaľ to nepôjde cez bazár tak to zatiaľ vyzerá na kúpu CANON EOS 1000D + objektív EF-S 18-55 mm + objektív EF-S 75-300 mm alebo PENTAX K-x + objektív DA 18-55 mm + objektív DA 50-200 mm...
Telo by som kupoval urcite nove! Mne po ruku na C40d zdochla uzavierka:(
Bolo to riesene ako zarucna oprava.
Kup si Canon EOS 450D + EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS = 600€
Ten EF-S 75-300 nekupuj, ale zacni setrit na tu 70-200 co ti radi KESKOSENI
Pripadne si kup Canon EF 50 mm f/1,8 II aby bolo aj dake to pevne sklo :)
uplne prvy foťák by som sa asi neodvažil z bazaru, takže ti zostava asi len to 1000D.
Ak by si však kupil bazarovu 40D + Tamron 17-50, budeš mať neporovnateľne lepší strojček (lepší AF väčší hľadáčik, rýchlosť o ergonomii ani nevravím). Pri kupe z bazaru však treba jednoducho počítať s tým že môže odísť závierka alebo niečo podobné a vyslovene si nechať finančnu rezervu na opravu. Tým pádom aj cena bazarovej veci musí byť min. o tretinu alebo polovicu lepšia ako u novej. Keď dlhšie fotíš už si to človek tak neberie že mu odíde závierka, výbojka blesku či niečo podobné. (a hlavne má aj tak aspoň dve telá, navyše výmena závierky nie je taká drahá vec už..)
na jednu stranu to má logiku aj keď na 1000ku dávať tele elko je trošku nelogické aj keď by som plánoval lepšie telo do budúcnosti
tak ma dat dat teraz na to nejaky setovy ultra hyper zoom a potom ked to bude predavat na tom prerobi
ale na druhej strane mozno pride na to ze ho to nebavi a aspon vela neinvestoval
Ja som si kúpil bazárovú 350D, čo to som sa už naučil a idem si kúpiť vyššiu radu a idem kupovať asi nový. Chcem kúpiť niečo čo nebudem musieť dlhšiu dobu meniť a preto si radšej niečo priplatím, ale budem mať istotu, že matnica je čistá a dva roky záruka istá. Ja zas riešim problém, či ísť do 5OOD, 50D alebo 90D :( No verím, že po 15-stom januári a stretnutí s e-phoťákmi už budem vedieť čo si vyberiem.Inak nelutujem bazárovú kúpu low-end modelu.
jednoznacne cez inzerat.... cez inceraz vies kupit veci este v zaruke.. snaz sa najst cim novsie... tak usetris kopec penazi.. napr canon 50D ide teraz za dobre ceny a je to slusny fotak... zalezi kolko chces investovat..
áno tak to funguje..:) kvalitné sklá ťa prežijú keď sa o ne dobre stará takže sklá z bazoša pohoda ale prečítaj si článok od karlosa (srnca) ako a na čo si dávať pozor pri kúpe použitého skla
Našla c 450d za 340eur...Kupovaná v marci, ale dovezená z vonku, čiže nemá záruku. Mám to zobrať či bez záruky v žiadnom prípade?
aspoň pol roka záruka ale je to na tebe ja by som do toho nešiel jedine že by som toho človeka poznal ako sa k tomu telu choval a pod. Ale konečné rozhodnutie je na tebe je to 50 na 50
Nový či používaný?
Bolo to riesene ako zarucna oprava.
Kup si Canon EOS 450D + EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS = 600€
Ten EF-S 75-300 nekupuj, ale zacni setrit na tu 70-200 co ti radi KESKOSENI
Pripadne si kup Canon EF 50 mm f/1,8 II aby bolo aj dake to pevne sklo :)
Ak by si však kupil bazarovu 40D + Tamron 17-50, budeš mať neporovnateľne lepší strojček (lepší AF väčší hľadáčik, rýchlosť o ergonomii ani nevravím). Pri kupe z bazaru však treba jednoducho počítať s tým že môže odísť závierka alebo niečo podobné a vyslovene si nechať finančnu rezervu na opravu. Tým pádom aj cena bazarovej veci musí byť min. o tretinu alebo polovicu lepšia ako u novej. Keď dlhšie fotíš už si to človek tak neberie že mu odíde závierka, výbojka blesku či niečo podobné. (a hlavne má aj tak aspoň dve telá, navyše výmena závierky nie je taká drahá vec už..)
ale na druhej strane mozno pride na to ze ho to nebavi a aspon vela neinvestoval
A čo takto nové telo a objektív z druhej ruky? Je toto lepšia kombinácia?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa