Fórum » O TECHNIKE

Pamätova karta

romanxxx
2010-01-07 11:38:33+01
pani potreboval by som poradit s vyberom pamätovej karty pre olympus e-420 ci je vhodnejsia CF alebo XD a aka znacka zatial sa priklanam k CF len co som zatial prechadzal po nete tak som natrafil na rôzne prenosove rychlosti a to ma dostalo do pchybnosti co sa tyka velkosti tak zrejme 8 GB

2010-01-07 12:04:20+01
akukolvek chces do sumy, ktoru si za nu ochotny dat...

romanxxx
2010-01-07 12:07:45+01
nasiel som nieco take mate ju niekto: http://www.datacom-ke.sk/pretec-cf-cheetah-233x-8gb_d22943.html

IceDive1
2010-01-07 12:18:04+01
Kupil som 16GB Pretec CF na svoj Nikon a po par zaberoch vzdy prestala vo fotaku fungovat. Vymenil som ju za dalsi kus a problem sa opakoval. Odvtedy pouzivam len
Sandisk. Pre mna nepouzitelnu Pretec som venoval za par drobnych kamosovi s Canonom a u neho slape bez problemov.

2010-01-07 12:22:45+01
mas 420-tku, to nie je fotak, ktory by potreboval rychle a drahe karty za par desiatok Eur...Ta Pretec je fajn, este mozno Sandisk Ultra II maximalne III, no to uz by bolo aj moc...tiez nedas Michelinky na Favorita...

KESKOSENI
2010-01-07 12:48:47+01
príspevok od:
mas 420-tku, to nie je fotak, ktory by potreboval rychle a drahe karty za par desiatok Eur...Ta Pretec je fajn, este mozno Sandisk Ultra II maximalne III, no to uz by bolo aj moc...tiez nedas Michelinky na Favorita...
tiez nedas Michelinky na Favorita...-nie velmi dobre prirovnanie...:)pneu na aute je to co Ti v krizovej situacii zachrani zivot.....

KESKOSENI
2010-01-07 12:49:17+01
ale k teme-odporucan Sandisk...akukolvek...

Martin P
2010-01-07 12:59:19+01
príspevok od: KESKOSENI
tiez nedas Michelinky na Favorita...-nie velmi dobre prirovnanie...:)pneu na aute je to co Ti v krizovej situacii zachrani zivot.....
ja som si dal v 95 good year na favorita a isel som po dazdi vletel som do bariny a bolo to uplne ine chovanie auta na ceste a aquaplanning som zvladol aj vdaka nim odvtedy si na auta davam len tie najlepsie co si mozem dovolit

tiez odporucam sandisk ale staci max III rad
IV je zbytocny na E420

2010-01-07 13:23:21+01
islo mi o cenu vzhladom ku triede fotoaparatu...ked to porovnam s autom, na Favorita dat obutie v cene polovicky auta je blbost (aktualne predajne ceny), je to kus plechu, kde slovo bezpecnost nic nehovori...taku istu funkciu splnia i Matadorky ci Barum-ky, kvalitne gumy za normalnu cenu...autor to snad pochopi, ze do tejto triedy fotoaparatu netreba davat nejake super znackove karty a tym padom i drahe...sam pouzivam na 450D Sandisk Ultra II, Kingston alebo A-Data a nei je medzi nimi ziadny rozdiel...jednoducho rychla karta v pomalom fotaku (seriove snimanie, bufer) nema logiku...

KESKOSENI
2010-01-07 14:01:27+01
príspevok od:
islo mi o cenu vzhladom ku triede fotoaparatu...ked to porovnam s autom, na Favorita dat obutie v cene polovicky auta je blbost (aktualne predajne ceny), je to kus plechu, kde slovo bezpecnost nic nehovori...taku istu funkciu splnia i Matadorky ci Barum-ky, kvalitne gumy za normalnu cenu...autor to snad pochopi, ze do tejto triedy fotoaparatu netreba davat nejake super znackove karty a tym padom i drahe...sam pouzivam na 450D Sandisk Ultra II, Kingston alebo A-Data a nei je medzi nimi ziadny rozdiel...jednoducho rychla karta v pomalom fotaku (seriove snimanie, bufer) nema logiku...
asi by som s Tebou ohladne pneu polemizoval,ale nie tom je toto vlakno...:) a sandisk odporucam aj koli spolahlivosti...nejde len o rychlost...

2010-01-07 14:10:23+01
asi by som s Tebou ohladne pneu polemizoval,ale nie tom je toto vlakno...:) a sandisk odporucam aj koli spolahlivosti...nejde len o rychlost...
kazdy ma svoj nazor, moj je taky, ze vsetkeho primerane...velakrat sa plati len za znacku, uzitok ci kvalita sa bohuzial nezvysuje s cenou...pre autora len jedna vec - ked chces, daj do neho kartu i za 50-100€, bude to tvoja kupa a tvoje peniaze, nie nase :o))

kooratko
2010-01-07 14:22:29+01
mna by zaujimalo, ake karty by ste doporucili do Nikonu D300s, tento fotak ma dual slot - cize zoberie aj SD a zaroven aj CF... Moja predstava je riesit to napriklad takto: 4GB SDHC spolu s 4GB CF... minimalne extreme III, CF kartu E IV. moze byt? ... vie niekto porovnat realny rozdiel medzi SanDisk Extreme III a IV. teoreticky je tam rozdiel 15mb/s... mna zaujima ci tento rozdiel je v praxi poznat (napriklad pri sekvencom foteni)...

hawqo
2010-01-07 14:40:28+01
príspevok od: kooratko
mna by zaujimalo, ake karty by ste doporucili do Nikonu D300s, tento fotak ma dual slot - cize zoberie aj SD a zaroven aj CF... Moja predstava je riesit to napriklad takto: 4GB SDHC spolu s 4GB CF... minimalne extreme III, CF kartu E IV. moze byt? ... vie niekto porovnat realny rozdiel medzi SanDisk Extreme III a IV. teoreticky je tam rozdiel 15mb/s... mna zaujima ci tento rozdiel je v praxi poznat (napriklad pri sekvencom foteni)...
myslim ze rozdiel tam nezbadas pretoze mam dojem ze kazdy fotak si foti seriovo do vlastneho buffru a priebezne ho vyprazdnuje na kartu. Takze to by si musel asi fakt velmi vela fotiek v serii urobit aby bolo mozne spozorovat rozdiel ak ti to vobec fotak dovoli. Potom asi skor zalezi ze do coho fotis (raw, jpeg, dual).

Slavo Jancisin
2010-01-07 14:54:36+01
mám D300 bez ´s´ a používam SanDisc 8GB Extreme III a úplná spokojnosť ... tuším, že aj v návode k D300 som sa dočítal, že mám používať max. 8GB karty ...

kooratko
2010-01-07 14:57:03+01
cize Extreme III Ta nijako neobmedzovali v rychlosti? a odporucas teda CF namiesto SD?

delfinmsvk
2010-01-07 15:02:41+01
cize Extreme III Ta nijako neobmedzovali v rychlosti? a odporucas teda CF namiesto SD?
Ja taktiež a nestažujem sa.Asi by som mal stres z dual slotov /viď mobily/ :-/

TTL
2010-01-07 16:07:29+01
1) CF
2) Lepsie je kupit niekolko mensich kariet nez jednu velku. Nad 4 GB by som nesiel, ak clovek nefoti velmi vela a kombinovane do RAW+JPG tak by som zostal pri 2 GB.
3) Mozno je to nahoda - neberte ma za slovo, ale takmer vzdy ked pocujem o nejakej poruche pamatovej karty, tak je to Sandisk... Osobne sa im vyhybam - su bud predrazene, alebo pomale. ale to je len moj nazor.

sankiakis
ocenenie redakciou 2010-01-07 16:18:12+01
:D

Martin P
2010-01-07 16:44:58+01
zaujimave mam presne opacny nazor na velkost karty
kupil som si 32 gb kartu sandisk a som maximalne spokojny absolutne ziadny problem
mam aj dve 8 gigove a jednu 4 a 2 gb nedam na ne dopustit totalna spolahlivost
mal som predtym vselijake znacky a obcas mi robili problemy nemohol som z nich dostat data
nastastie ked sa take nieco stane sandisku je tam zachranne cd a je to par chvil vyriesene
po tychto skusenostiach som stare karty zrusil a mam uz iba sandisk
a ked bude treba tak si kupim 64 gb kartu bez vycitiek
toto su zase moje prakticke skusenosti

TTL
2010-01-07 16:57:54+01
Wow. Mozem vediet ako sa da vyuzit 32 GB karta? Tolko nemaju vsetky moje pamatove karty a USB kluce dokopy.

Strana 1 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()