Fórum » O TECHNIKE

Keď Canoňáci plačú

Emkoo
2010-01-07 19:14:47+01
Všetci poznáme dobré sklá a foťáky a samozrejme, všetci si ich vážime a opatrujeme a tak vidíme iba to pekné. Čo tak po všetkom peknom a dokonalom si pozrieť niečo čo by nikto z nás nechcel zažiť zo svojou výbavou. Behal som na nete dlho a toto je to čo sa mi podarilo vyhrabať. Zoberme si s toho ponaučenie a modlime sa nech sa nám takáto smola vyhýba. Ak má niekto podobné zábery zo svojou výbavou tak nech pridá obrázok. Určite sa na to všetci radi pozrú. Veď škodoradosť je najlepšia radosť. Svetlu zdar. :-)

Emkoo
2010-01-07 19:15:31+01
Aj takto sa dá

Emkoo
2010-01-07 19:15:42+01
Aj takto

Emkoo
2010-01-07 19:16:27+01
Aj takto .

Emkoo
2010-01-07 19:16:39+01
Zasa jeden

Emkoo
2010-01-07 19:16:53+01
Najväčšia škoda

Emkoo
2010-01-07 19:17:02+01
Zamrzí

jrfoto
2010-01-07 19:23:37+01
co si chcel touto temou povedat?, ved nikdy nemozes vediet kedy sa ti nieco podobne moze stat mozes byt opatrny ako chces, ja som napr, v priebehu roka menil 3x UV filter, raz prasknuty od odletenej skaly a druhy obyty od strku, a tieto fotky to je uz extrem a ze si behal dlho po nete, ved ked das do google broken lens tak ti takychto fotiek najde stovky

conan7
2010-01-07 19:23:56+01
tak na prvej fotke máš len filter off nie? :)
ale ja si myslím že väčšinu takýchto škôd uhradí zamestnávacia agentúra a kúpi fotoreportérovi nový kus :) hlavne tá 300ka f2.8 (ked sa nemýlim) je rozkošná :)

jrfoto
2010-01-07 19:28:13+01
si ma predbehol, este som chcel dopnit presne to co ty, ze 99percent sa to stava ludom ktory sa tym zivia a svole fotoaparaty nesetria alebo ani nie su ich, a este k tej fotke s tou 300vkou ale 200vkou teraz nevie niekde bol clanok ze canonu sa poskodil kontajner v ktorom boly objektivy a vacsina z nich sa poskodila a tie co boly cele umyselne znicily koly poistovni

jrfoto
2010-01-07 19:28:51+01
aj na tej poslednej kotke je rozbity len filter

jrfoto
2010-01-07 19:31:12+01
a ked sa objektiv rozbije este stale sa da pouzit:)

Emkoo
2010-01-07 19:42:36+01
príspevok od: jrfoto
co si chcel touto temou povedat?, ved nikdy nemozes vediet kedy sa ti nieco podobne moze stat mozes byt opatrny ako chces, ja som napr, v priebehu roka menil 3x UV filter, raz prasknuty od odletenej skaly a druhy obyty od strku, a tieto fotky to je uz extrem a ze si behal dlho po nete, ved ked das do google broken lens tak ti takychto fotiek najde stovky
máš strašne negatívny postoj ku všetkému. Mne tu iba chýba trochu skla rozleteného. Stále sa tu bavíme o dokonalosti. Ktoré sklo je najlepšie, ktoré je najodolnejšie a podobné veci. Toho je už fórum plné. Nikoho normálneho už nemôže baviť stále dokola počúvať tie reči typu \´pevné sklo je najlepšie, bez pevného skla za tisíce € nespravíš dobrú fotku\´ alebo \´zasa niekto chce za lacné peniaze kupovať výbavu a chce sa hrať na profesionála\´. Teraz by sa patrilo ukázať niečo čo je totálne na šrot rozdr... nech sa na tom aj ľudia zasmejú a majú dobrý pocit, že toto sa im ešte nestalo. A nikto ti nebráni napísať adminovy nech to porieši. Nech zmaže vlákno ak to uzná za vhodné. Mne je jedno.

Emkoo
2010-01-07 19:44:51+01
aj na tej poslednej kotke je rozbity len filter
nie je rozbitý iba filter. Je celá predná čočka na šrot. Veď v pohode vidíš na čierne steny objektívu ktoré majú byť pod tou prednou pevnou čočkou.

conan7
2010-01-07 19:46:31+01
si ma predbehol, este som chcel dopnit presne to co ty, ze 99percent sa to stava ludom ktory sa tym zivia a svole fotoaparaty nesetria alebo ani nie su ich, a este k tej fotke s tou 300vkou ale 200vkou teraz nevie niekde bol clanok ze canonu sa poskodil kontajner v ktorom boly objektivy a vacsina z nich sa poskodila a tie co boly cele umyselne znicily koly poistovni
vieš ja si myslím že ani neide o to že ich nešetria, ale idú s tým do takých extrémov že ty by si tam nešiel, čo ja viem namontuješ to na strom aj s foťákom a riadiš cez diaľkové, a potom ti to opička kopne dole :)

conan7
2010-01-07 19:47:01+01
a ked sa objektiv rozbije este stale sa da pouzit:)
a to je moja 17-85 :D :D :D

jrfoto
2010-01-07 19:49:34+01
príspevok od: Emkoo
máš strašne negatívny postoj ku všetkému. Mne tu iba chýba trochu skla rozleteného. Stále sa tu bavíme o dokonalosti. Ktoré sklo je najlepšie, ktoré je najodolnejšie a podobné veci. Toho je už fórum plné. Nikoho normálneho už nemôže baviť stále dokola počúvať tie reči typu \´pevné sklo je najlepšie, bez pevného skla za tisíce € nespravíš dobrú fotku\´ alebo \´zasa niekto chce za lacné peniaze kupovať výbavu a chce sa hrať na profesionála\´. Teraz by sa patrilo ukázať niečo čo je totálne na šrot rozdr... nech sa na tom aj ľudia zasmejú a majú dobrý pocit, že toto sa im ešte nestalo. A nikto ti nebráni napísať adminovy nech to porieši. Nech zmaže vlákno ak to uzná za vhodné. Mne je jedno.
ja nemam negativny postoj, a uz vobec nie ku vsetkehu ani ma nepoznas, pre mna je fototechnika spotrebna elektronika, ked sa pokazi alebo nedajboze rozbije, tak ma to bude mrziet mozno tyzden, pre mna su dolezite fotky a nie technika

2010-01-07 19:51:10+01
príspevok od: Emkoo
já ti nevím, Karle...píseš o negatívnom postoji iných, no z pozície nestranného pozorovateľa mám pocit, že ťa stále žerie tá diskusia ohľadom pevnej 400-ky na wildphoto vzhľadom k tvojmu vehementnému zastávania zoomu...toť môj subjektívny názor...pokoj tvojej duši a veľa svetla nielen na snímač...

conan7
2010-01-07 19:53:52+01
príspevok od:
já ti nevím, Karle...píseš o negatívnom postoji iných, no z pozície nestranného pozorovateľa mám pocit, že ťa stále žerie tá diskusia ohľadom pevnej 400-ky na wildphoto vzhľadom k tvojmu vehementnému zastávania zoomu...toť môj subjektívny názor...pokoj tvojej duši a veľa svetla nielen na snímač...
nielen na snímač...normálne som vedel čo máš na konci príspevku asi aj ty máš už vlastný slogan, a nerozdúchavaj tu vášne :) každý každého má rád :)

Emkoo
2010-01-07 20:01:21+01
príspevok od:
V podstate máš trochu aj pravdu. Žerie ma to trochu stále. Ja nikomu neberiem, že pevné sklá sú proste to naj čo môžeš mať. O tom pokoj. Len nechápem ľudí čo ti povedia, že wild sa nedá fotiť zo zoomom. Je mi jasné, že zoom nebude mať takú obrazovú kvalitu ale 400mm jak 400mm keď sa jedná o dosah. On si stále totiž myslel, že ja mu nadávam ale nebolo to tak myslené. Ja som všetko čo povedal uznával len nechápem prečo by každý musel mať iba pevné sklá a každý by ich musel milovať ako on. Nech si má tie pevné sklá ale niekomu sa proste nehodia.

Strana 1 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()