Všetci poznáme dobré sklá a foťáky a samozrejme, všetci si ich vážime a opatrujeme a tak vidíme iba to pekné. Čo tak po všetkom peknom a dokonalom si pozrieť niečo čo by nikto z nás nechcel zažiť zo svojou výbavou. Behal som na nete dlho a toto je to čo sa mi podarilo vyhrabať. Zoberme si s toho ponaučenie a modlime sa nech sa nám takáto smola vyhýba. Ak má niekto podobné zábery zo svojou výbavou tak nech pridá obrázok. Určite sa na to všetci radi pozrú. Veď škodoradosť je najlepšia radosť. Svetlu zdar. :-)
ja nemam negativny postoj, a uz vobec nie ku vsetkehu ani ma nepoznas, pre mna je fototechnika spotrebna elektronika, ked sa pokazi alebo nedajboze rozbije, tak ma to bude mrziet mozno tyzden, pre mna su dolezite fotky a nie technika
som na tom po pravde podobne. len mňa by to mrzelo trochu dlhšie ako týždeň. Chcel som v skratke povedať, že treba priviať nový vietor do lesa a odpútať pozornosť od pekného aby si uvedomovali, že aj toto sa môže stať.
máš strašne negatívny postoj ku všetkému. Mne tu iba chýba trochu skla rozleteného. Stále sa tu bavíme o dokonalosti. Ktoré sklo je najlepšie, ktoré je najodolnejšie a podobné veci. Toho je už fórum plné. Nikoho normálneho už nemôže baviť stále dokola počúvať tie reči typu \´pevné sklo je najlepšie, bez pevného skla za tisíce € nespravíš dobrú fotku\´ alebo \´zasa niekto chce za lacné peniaze kupovať výbavu a chce sa hrať na profesionála\´. Teraz by sa patrilo ukázať niečo čo je totálne na šrot rozdr... nech sa na tom aj ľudia zasmejú a majú dobrý pocit, že toto sa im ešte nestalo. A nikto ti nebráni napísať adminovy nech to porieši. Nech zmaže vlákno ak to uzná za vhodné. Mne je jedno.
no vidíš načo sem vešiaš takéto somariny, radšej sem nič nepíš a nezakladaj žiadne vlákna a proste vieš čo ani nedýchaj:D:D:D
za seba - mna to zaujalo, aspon viem čo je vo vnútri optiky, ale tá tristovka auuu! no ta 70-200 musela schytať riadnu ranu to sa zrzila s autom či čo?
V podstate máš trochu aj pravdu. Žerie ma to trochu stále. Ja nikomu neberiem, že pevné sklá sú proste to naj čo môžeš mať. O tom pokoj. Len nechápem ľudí čo ti povedia, že wild sa nedá fotiť zo zoomom. Je mi jasné, že zoom nebude mať takú obrazovú kvalitu ale 400mm jak 400mm keď sa jedná o dosah. On si stále totiž myslel, že ja mu nadávam ale nebolo to tak myslené. Ja som všetko čo povedal uznával len nechápem prečo by každý musel mať iba pevné sklá a každý by ich musel milovať ako on. Nech si má tie pevné sklá ale niekomu sa proste nehodia.
trochu viac ako trochu ;o)) či chceš alebo nie, je pravdou, že máš zoom i preto, lebo je lacnejši...samozrejme z 90% na úkor kvality, lebo fyziku pevnéh ohniska málokedy oklameš...ver mi, že keby si mal na to financie, tak si kúpiš pár pevných skiel v tom rozsahu, v ktorom máš tú sigmu a po zoome ani nepozrieš...možno tomu neveríš, no ludia, ktorí majú zoom a zároveň pevné ohnisko, veľakrát tú prvú variantu už ani nepoužívajú...
trochu viac ako trochu ;o)) či chceš alebo nie, je pravdou, že máš zoom i preto, lebo je lacnejši...samozrejme z 90% na úkor kvality, lebo fyziku pevnéh ohniska málokedy oklameš...ver mi, že keby si mal na to financie, tak si kúpiš pár pevných skiel v tom rozsahu, v ktorom máš tú sigmu a po zoome ani nepozrieš...možno tomu neveríš, no ludia, ktorí majú zoom a zároveň pevné ohnisko, veľakrát tú prvú variantu už ani nepoužívajú...
zasa nečítaš poriadne to čo napíšem. o tom že pevné sklá sú lepšie ja nepochybujem. Je mi to jasné. Nič nemá lepšiu kvalitu ako pevné sklo a to som nemyslel ironicky. Ja iba tvrdím, že sa mi nepáčia vyjadrenia že zo zoomom sa nedá fotiť wild. A z časti máš pravdu. Sigmu som kúpil kvôli financiám. Časom by som rozhodne chcel aj pevné sklo dlhé ale to skutočne v ďalekej budúcnosti lebo vidina peňazí je u mňa veľmi ďaleko. Len mi teraz nenapíš, že keď nemám peniaze tak sa mám vykašlať na fotenie.
Sorry ale ja som Canoňák. Samozrejme, že všetci rozbíjajú sklá ale v Canone sa vyznám trochu viac ako v Nikone a tak viem čo tieto sklá stoja (zhruba). U Nikonu by som proste nevedel povedať čo je čo za sklo. Sem som dával iba také lepšie kúsky. Ak máš chuť pridaj pár vlastných Nikon skiel rozje..... nech sa aj Nikoňáci potešia pohľadom.
zasa nečítaš poriadne to čo napíšem. o tom že pevné sklá sú lepšie ja nepochybujem. Je mi to jasné. Nič nemá lepšiu kvalitu ako pevné sklo a to som nemyslel ironicky. Ja iba tvrdím, že sa mi nepáčia vyjadrenia že zo zoomom sa nedá fotiť wild. A z časti máš pravdu. Sigmu som kúpil kvôli financiám. Časom by som rozhodne chcel aj pevné sklo dlhé ale to skutočne v ďalekej budúcnosti lebo vidina peňazí je u mňa veľmi ďaleko. Len mi teraz nenapíš, že keď nemám peniaze tak sa mám vykašlať na fotenie.
práveže čítam a pozornejšie ako si myslíš...nie, nemám dôvod to napísať...každý má prioritu v niečom inom, ja ju mám v tom, že radšej budem mať poriadny objektív ako nejaký...keď niekomu stačí aj nejaký, je to v poriadku...čo človek, to iný názor na kvalitu...
Silna tema emocionalna. Brutalne dojmy traumaticke. Na vecer nevhodne. Obrazky priserneho vzhladu, mladistvym ociam neodporucane. Podstata temy mi unika. Moralne ponaucenie zahmlene. Vychodisko zo situacie nie je. Co fcul?
Silna tema emocionalna. Brutalne dojmy traumaticke. Na vecer nevhodne. Obrazky priserneho vzhladu, mladistvym ociam neodporucane. Podstata temy mi unika. Moralne ponaucenie zahmlene. Vychodisko zo situacie nie je. Co fcul?
Fčul by som si mohol hodiť slučku, lebo ľudia tuná sú nejaký nepriateľský. Nech hocikto napíše hocijakú tému je to proste zlé a nepodstatné. Skutočne neviem ako sa takýmto spôsobom dá budovať priateľstvo ľudí na fóre.
Fčul by som si mohol hodiť slučku, lebo ľudia tuná sú nejaký nepriateľský. Nech hocikto napíše hocijakú tému je to proste zlé a nepodstatné. Skutočne neviem ako sa takýmto spôsobom dá budovať priateľstvo ľudí na fóre.
máš strašne negatívny postoj ku všetkému ;o)) len citujem slová ´klasika´ :o)
poradím nejaký ten čas sleduj čítaj pozeraj foto bez vyjadrenia nemá zmysel robiť si nepriateľov hlavne keď sme všetci rovnaký každý vždy vláči zo sebou nejaké to zrkadlo a v kuse sa doň pozerá :) čo nie vždy sa páči okoliu sem tam to môže skončiť aj viď. vyššie no takže no stres poštudovať a fórum len keď už není východisko mier :D
prave sa chystám roz... 100 makro, len neviem čím ju potom odfotím keďže ostatné sklá som požičal..
mobilom ;-))) K téme plakal si??? Ja nie, kývol som plecom a o týždeň som kúpil 580EX II. Ak by som neulomil tie sánky dnes nemám tak špičkový blesk. Tak teraz neviem či to bolo šťastie v nešťastí alebo len šťastie. 430 EX ide ďalej a ako Slave ju bežne používam
mobilom ;-))) K téme plakal si??? Ja nie, kývol som plecom a o týždeň som kúpil 580EX II. Ak by som neulomil tie sánky dnes nemám tak špičkový blesk. Tak teraz neviem či to bolo šťastie v nešťastí alebo len šťastie. 430 EX ide ďalej a ako Slave ju bežne používam
Priznaj sa, že ty si tie sánky ulomil náročky aby si si mohol kúpiť 580-ku :)))
Priznaj sa, že ty si tie sánky ulomil náročky aby si si mohol kúpiť 580-ku :)))
ani nie bol som vyčerpaný po celom dni s foťákom v ruke a ten mi proste vypadol. Foťáku sa nič nestalo objektívu tiež nič no blesk letel od tela :-)
Vtedy to ozaj nebolo náročky, no priznám sa že ma to posunulo ďalej a dnes už premýšľam že ak sa naskytne znova možnosť tak si zaobstarám ešte jeden alebo dva 580 EX II
Pekne. Mne zatiaľ letel foťák z ruky s následkami iba raz. Bol to ešte analog a odniesol si to vtedy našťastie iba UV filter. Zopár krát sa mi síce stalo aj s 40Dčkom že sa mi vyšmykol ale dajak na poslednú chvíľu som ho vždy zachytil za popruh. Takže som mal šťastie. Ale taký jogurtový kelímok by som neľutoval. Nahradila by ho 50/1.4-ka.
Keď Canoňáci plačú
za seba - mna to zaujalo, aspon viem čo je vo vnútri optiky, ale tá tristovka auuu! no ta 70-200 musela schytať riadnu ranu to sa zrzila s autom či čo?
Vtedy to ozaj nebolo náročky, no priznám sa že ma to posunulo ďalej a dnes už premýšľam že ak sa naskytne znova možnosť tak si zaobstarám ešte jeden alebo dva 580 EX II
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa