Ahojte
Možno rozbúrim vodu u zarytých nákupcov na Slovensku, ale nevadí:-)
Zaujímalo by ma ak niekto kupuje cez Ebay, tak u akých predajcov (foto)?
Ide hľavne o spoľhlivosť a kvalitu výrobkov (funkčnosť)
Prosím neukameňujte ma :-DD
Prave dnes mi prisiel objektiv z Japonska. Kupoval som ho cez ebay, feedbackov mal kopec. Dohodol som sa s nim, aby prilozil fakturu s minimalnou cenou, samozrejme nie 1 Euro, a tym padom som zaplatil minimalne clo, aj ked objektiv stal 6krat tolko. Prisiel do 10 dni, doniesol mi ho kurier az domov. Kupoval som uz aj objektiv z USA, neplatil som ziadne clo, ale to bolo iba 100 Euro. Zatial sa mi nestalo, ze by mi prislo nieco ine, ako som objednal, feedbacky povedia vela. Vela zdaru v nakupoch...
Ak platis cez PayPala a pride ti nieco ine, alebo nefunkcne ... das negativny Feedback, vyplnis formular, posles spat a Paypalo sa postara o zvysok ... Prave mi refundovali 2 ´zarucene kompatibilne´ baterky do Pansonic GF1 ... len GF1 tomu nevedel a pisal ze nie a nie :(
Mozno by ste chceli vediet, ze pri plateni GBP a pod. pouziva PayPal vlastny kurz. Dnes je 250 GBP 296 eur. Cavour navyse asi pozeral nespravnu kolonku. Ked nieco platis, plati vysia suma :]
mrco, na automaticky refund sa tiez netreba velmi spoliehat. Nie vzdy caka paypal do vypisania feedbacku, aby uvolnil prostriedky. Navyse nie je dovod automaticky davat negativny feedback, mozes si to s predajcom aj normalne vykomunikovat. Nie vzdy za problem moze predajca. Minuly tyzden som u jedneho z HK reklamoval nedodanu zasielku. Poslal mi novu (poslal aj fotku balicka s mojou adresou) a medzitym prisla ta povodna zasielka. Proste to tentoraz poste fakt trvalo 2 mesiace dorucit a predajca za to nemohol.
to ze to niekto oznaci ako DAR ti uz vobec nepomoze, pomoze ti uz iba stastie aku budu mat na colnici naladu a ci nahodou nepustia balik dalej bez kontroly
suhlas. z vlastnej skusenosti mozem toto naozaj potvrdit
vseobecne plati, ze u predavajuceho, ktory prijima platby cez PayPal, je mala sanca, ze si dovoli poslat macku vo vreci. Tazko sa dokazuje, ze ti poslal prazdny balik, ale da sa s nimi vzdy dohodnut, s cinanmi mam najlepsie skusenosti. Ale mam pocit, ze macky vo vreci sa obavame iba my slovaci. je smutny paradox, ze cinan je ochotny na zaklade jedneho mailu poslat druhy balik a ja sa obavam, ci ma nepodvedie ...
No to som ozaj velmi zvedavý ako potom daj vediet.Dakujem a držím palce .
Dopĺňam info ohľadne môjho nákupu. 13.1. som objednal battery grip pre 450D od linkdelight z Hong Kongu, na druhý deň bol tovar odoslaný a dnes 8.2 mi to prišlo, s malým meškaním ale som spokojný, všetko došlo v poriadku:)
v nedelu som bol mrknut na jedno fotenie a akosi cosi nefungovalo... boli to radioodpalovaky a blesk - no ano - z ´ciny´ ako bol povedal majitel - neviem - ja nemam cas riesit techniku ked fotim VSETKO musi slapat na 100%!
Dopĺňam info ohľadne môjho nákupu. 13.1. som objednal battery grip pre 450D od linkdelight z Hong Kongu, na druhý deň bol tovar odoslaný a dnes 8.2 mi to prišlo, s malým meškaním ale som spokojný, všetko došlo v poriadku:)
CLO sa plati ak je balik hodnotnejsi ako 150 €... baliky cca od 30 do 150 by mali byt len zdanene. Toto vsetko neplati ak je balik posielany z EU cize vratane Anglicka... moja osobna skusenost je taka, ze za zasielky z Ciny som vzdy platil len za samotny tovar (pripadne postovne) a nejake poplatky navyse nikto neriesil a to ani nebola na baliku napisana nizsia suma hodnoty balika.
a mne sa stalo,ze som kupoval dalekohlad z Hong Kongu (cisty shit..) za 29dolarov a colnici mi zo zadrzali a som musel dokladovat cenu a platit dan....
To je to sialene, nejasne pravidla, ktore stoja a padaju na tom ci si colnik vcera vrzol. To je ako prist do obchodu dat tovar do kosika a cakat kolko tam pokladnicka este prihodi.
To je to sialene, nejasne pravidla, ktore stoja a padaju na tom ci si colnik vcera vrzol. To je ako prist do obchodu dat tovar do kosika a cakat kolko tam pokladnicka este prihodi.
Súhlasím, ale je to tak. Už som veľa krát kupoval cez ebay a zatiaľ som nikdy nič neplatil. Ale, nič netrvá večne... Jediná vec, s ktorou som sa dostal do kontaktu s colníkmi bolo jedno multimediálne centrum, ale tam bola cena niečo okolo 320$, tak tam sa tomu nedalo vyhnúť. Ale aj s clom a DPH to bolo o cca 1/4 lacnejšie ako na SVK.
neda mi to nespytat sa aj ked to tu uz v podstate bolo pisane...
objednal som si cez ebay objektiv, ktory sa na slovensku nepredava, stal 800 euro, platil som cez paypal, typek ma 5300 nakupujucich a 100% feedback, cize ziadna macka vo vreci sa snad nekona. Objektiv bol oznaceny ako New other.... cize novy len mozno rozbaleny skontrolovany.
Prislo mi z colnice oznamenie ze moja zasielka bola pozastavena za ucelom colneho konania ... atd...
pre mna to uz na 100% znamena ze sa clu+dph nevyhnem ? a co som si to tu cital, clo+dph mi budu pocitat zo sumy, ktoru som platil, alebo to oni budu nejako ocenovat, budem to tam musiet rozbalovat ? prvy krat som takto kupoval. dakujem za odpovede ak dake budu... mam z toho zovretu ritku
objednal som si cez ebay objektiv, ktory sa na slovensku nepredava, stal 800 euro, platil som cez paypal, typek ma 5300 nakupujucich a 100% feedback, cize ziadna macka vo vreci sa snad nekona. Objektiv bol oznaceny ako New other.... cize novy len mozno rozbaleny skontrolovany.
Prislo mi z colnice oznamenie ze moja zasielka bola pozastavena za ucelom colneho konania ... atd...
pre mna to uz na 100% znamena ze sa clu+dph nevyhnem ? a co som si to tu cital, clo+dph mi budu pocitat zo sumy, ktoru som platil, alebo to oni budu nejako ocenovat, budem to tam musiet rozbalovat ? prvy krat som takto kupoval. dakujem za odpovede ak dake budu... mam z toho zovretu ritku
nie, ty donesies vypis z paypalu a tam mas celkovu sumu za sklo+postovne, z tejto sumy ti vyrataju dph+clo. nic take ze oni su buudu dajake ceny vymyslat atd... pocitaju to z tej sumy co tam mas v eurach, v tom kurze co bol pri nakupe.
nie, ty donesies vypis z paypalu a tam mas celkovu sumu za sklo+postovne, z tejto sumy ti vyrataju dph+clo. nic take ze oni su buudu dajake ceny vymyslat atd... pocitaju to z tej sumy co tam mas v eurach, v tom kurze co bol pri nakupe.
dakujem za odpoved, takze je to jasne, je to cele v .... skoda, moc som s tym nepocital, lebo co som sa pytal ludi co kupovali cez ebay tak mi nikto zrazu nevedel nic povedat a ze to ani platit asi nebudem atd... tak aspon som sa zas poucil... idem sa utesovat s tym ze ten objektiv sa neda na slovensku zohnat aj ked mi unikol za tu istu sumu bez cla a dph, z druhej ruky vo velmi dobrom stave a to len kvoli tomu ze som si siel domov pozret fotky na notebook z neho :-/ kym som sa ozval uz ho bral novy zaujemca ...
Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Chcem objednať z ebay.co.uk brašňu Lowepro Toploader 75 pro aw a battery grip na nikon D90. Všetky cenovo rozumné ponuky (s 99% a viac hodnoteniami) sú z Číny. Čize teraz uvažujem, či sa mi to oplatí, kedže budem musieť platiť clo a daň. Respektívne , vie mi niekto pomôcť / poradiť ohľadom nákupu týchto vecí, alebo má nejaké skúsenosti s nákupom týchto vecí? Ďakujem.
Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Chcem objednať z ebay.co.uk brašňu Lowepro Toploader 75 pro aw a battery grip na nikon D90. Všetky cenovo rozumné ponuky (s 99% a viac hodnoteniami) sú z Číny. Čize teraz uvažujem, či sa mi to oplatí, kedže budem musieť platiť clo a daň. Respektívne , vie mi niekto pomôcť / poradiť ohľadom nákupu týchto vecí, alebo má nejaké skúsenosti s nákupom týchto vecí? Ďakujem.
Ahoj, ak to ide z Číny, tak tam budeš musieť riešiť CLO a DPH. Riešenie: ak máš niekoho s adresou v UK, daj si to poslať do UK (bacha, musíš mať UK adresu registrovanú aj v PayPal-e ako ďalšiu korešpodenčnú (street) adresu). Potom z UK ti to pošlú do SK a neriešiš ani CLO a ani DPH, keďže je to už EU. Ak nemáš nikoho v UK, tak si zaregistruj virtuálnu adresu cez dolphi-transport(.)com. Ja tam mám síce adresu, ale zatiaľ som ju nemusel použiť.
Predajcovia na Ebay
mrco, na automaticky refund sa tiez netreba velmi spoliehat. Nie vzdy caka paypal do vypisania feedbacku, aby uvolnil prostriedky. Navyse nie je dovod automaticky davat negativny feedback, mozes si to s predajcom aj normalne vykomunikovat. Nie vzdy za problem moze predajca. Minuly tyzden som u jedneho z HK reklamoval nedodanu zasielku. Poslal mi novu (poslal aj fotku balicka s mojou adresou) a medzitym prisla ta povodna zasielka. Proste to tentoraz poste fakt trvalo 2 mesiace dorucit a predajca za to nemohol.
Už som veľa krát kupoval cez ebay a zatiaľ som nikdy nič neplatil. Ale, nič netrvá večne...
Jediná vec, s ktorou som sa dostal do kontaktu s colníkmi bolo jedno multimediálne centrum, ale tam bola cena niečo okolo 320$, tak tam sa tomu nedalo vyhnúť. Ale aj s clom a DPH to bolo o cca 1/4 lacnejšie ako na SVK.
pre mna to uz na 100% znamena ze sa clu+dph nevyhnem ? a co som si to tu cital, clo+dph mi budu pocitat zo sumy, ktoru som platil, alebo to oni budu nejako ocenovat, budem to tam musiet rozbalovat ?
prvy krat som takto kupoval. dakujem za odpovede ak dake budu... mam z toho zovretu ritku
pre mna to uz na 100% znamena ze sa clu+dph nevyhnem ? a co som si to tu cital, clo+dph mi budu pocitat zo sumy, ktoru som platil, alebo to oni budu nejako ocenovat, budem to tam musiet rozbalovat ?
prvy krat som takto kupoval. dakujem za odpovede ak dake budu... mam z toho zovretu ritku
z tejto sumy ti vyrataju dph+clo. nic take ze oni su buudu dajake ceny vymyslat atd...
pocitaju to z tej sumy co tam mas v eurach, v tom kurze co bol pri nakupe.
z tejto sumy ti vyrataju dph+clo. nic take ze oni su buudu dajake ceny vymyslat atd...
pocitaju to z tej sumy co tam mas v eurach, v tom kurze co bol pri nakupe.
Chcem poprosiť o radu. Chcem objednať z ebay.co.uk brašňu Lowepro Toploader 75 pro aw a battery grip na nikon D90. Všetky cenovo rozumné ponuky (s 99% a viac hodnoteniami) sú z Číny. Čize teraz uvažujem, či sa mi to oplatí, kedže budem musieť platiť clo a daň. Respektívne , vie mi niekto pomôcť / poradiť ohľadom nákupu týchto vecí, alebo má nejaké skúsenosti s nákupom týchto vecí?
Ďakujem.
Chcem poprosiť o radu. Chcem objednať z ebay.co.uk brašňu Lowepro Toploader 75 pro aw a battery grip na nikon D90. Všetky cenovo rozumné ponuky (s 99% a viac hodnoteniami) sú z Číny. Čize teraz uvažujem, či sa mi to oplatí, kedže budem musieť platiť clo a daň. Respektívne , vie mi niekto pomôcť / poradiť ohľadom nákupu týchto vecí, alebo má nejaké skúsenosti s nákupom týchto vecí?
Ďakujem.
ak to ide z Číny, tak tam budeš musieť riešiť CLO a DPH. Riešenie: ak máš niekoho s adresou v UK, daj si to poslať do UK (bacha, musíš mať UK adresu registrovanú aj v PayPal-e ako ďalšiu korešpodenčnú (street) adresu). Potom z UK ti to pošlú do SK a neriešiš ani CLO a ani DPH, keďže je to už EU. Ak nemáš nikoho v UK, tak si zaregistruj virtuálnu adresu cez dolphi-transport(.)com. Ja tam mám síce adresu, ale zatiaľ som ju nemusel použiť.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa