Fórum » O TECHNIKE

Predajcovia na Ebay

BraveCrow
BraveCrow 2010-01-11 16:50:31+01
Ahojte Možno rozbúrim vodu u zarytých nákupcov na Slovensku, ale nevadí:-) Zaujímalo by ma ak niekto kupuje cez Ebay, tak u akých predajcov (foto)? Ide hľavne o spoľhlivosť a kvalitu výrobkov (funkčnosť) Prosím neukameňujte ma :-DD

Marcel Rebro
2010-01-27 22:35:10+01
príspevok od: Yano75
Prave dnes mi prisiel objektiv z Japonska. Kupoval som ho cez ebay, feedbackov mal kopec. Dohodol som sa s nim, aby prilozil fakturu s minimalnou cenou, samozrejme nie 1 Euro, a tym padom som zaplatil minimalne clo, aj ked objektiv stal 6krat tolko. Prisiel do 10 dni, doniesol mi ho kurier az domov. Kupoval som uz aj objektiv z USA, neplatil som ziadne clo, ale to bolo iba 100 Euro. Zatial sa mi nestalo, ze by mi prislo nieco ine, ako som objednal, feedbacky povedia vela. Vela zdaru v nakupoch...
Ak platis cez PayPala a pride ti nieco ine, alebo nefunkcne ... das negativny Feedback, vyplnis formular, posles spat a Paypalo sa postara o zvysok ... Prave mi refundovali 2 ´zarucene kompatibilne´ baterky do Pansonic GF1 ... len GF1 tomu nevedel a pisal ze nie a nie :(

TTL
2010-01-27 23:51:17+01
Mozno by ste chceli vediet, ze pri plateni GBP a pod. pouziva PayPal vlastny kurz. Dnes je 250 GBP 296 eur. Cavour navyse asi pozeral nespravnu kolonku. Ked nieco platis, plati vysia suma :]

mrco, na automaticky refund sa tiez netreba velmi spoliehat. Nie vzdy caka paypal do vypisania feedbacku, aby uvolnil prostriedky. Navyse nie je dovod automaticky davat negativny feedback, mozes si to s predajcom aj normalne vykomunikovat. Nie vzdy za problem moze predajca. Minuly tyzden som u jedneho z HK reklamoval nedodanu zasielku. Poslal mi novu (poslal aj fotku balicka s mojou adresou) a medzitym prisla ta povodna zasielka. Proste to tentoraz poste fakt trvalo 2 mesiace dorucit a predajca za to nemohol.

2010-01-29 09:11:09+01
príspevok od: Seto
to ze to niekto oznaci ako DAR ti uz vobec nepomoze, pomoze ti uz iba stastie aku budu mat na colnici naladu a ci nahodou nepustia balik dalej bez kontroly
suhlas. z vlastnej skusenosti mozem toto naozaj potvrdit

2010-01-29 09:29:54+01
vseobecne plati, ze u predavajuceho, ktory prijima platby cez PayPal, je mala sanca, ze si dovoli poslat macku vo vreci. Tazko sa dokazuje, ze ti poslal prazdny balik, ale da sa s nimi vzdy dohodnut, s cinanmi mam najlepsie skusenosti. Ale mam pocit, ze macky vo vreci sa obavame iba my slovaci. je smutny paradox, ze cinan je ochotny na zaklade jedneho mailu poslat druhy balik a ja sa obavam, ci ma nepodvedie ...

majster333
2010-01-29 14:19:13+01
díky za vecnú a informujúcu debatu

Lookasy
2010-02-08 20:53:50+01
príspevok od: delfinmsvk
No to som ozaj velmi zvedavý ako potom daj vediet.Dakujem a držím palce .
Dopĺňam info ohľadne môjho nákupu. 13.1. som objednal battery grip pre 450D od linkdelight z Hong Kongu, na druhý deň bol tovar odoslaný a dnes 8.2 mi to prišlo, s malým meškaním ale som spokojný, všetko došlo v poriadku:)

staano
2010-02-09 08:15:22+01
v nedelu som bol mrknut na jedno fotenie a akosi cosi nefungovalo... boli to radioodpalovaky a blesk - no ano - z ´ciny´ ako bol povedal majitel - neviem - ja nemam cas riesit techniku ked fotim VSETKO musi slapat na 100%!

delfinmsvk
2010-02-09 16:39:53+01
príspevok od: Lookasy
Dopĺňam info ohľadne môjho nákupu. 13.1. som objednal battery grip pre 450D od linkdelight z Hong Kongu, na druhý deň bol tovar odoslaný a dnes 8.2 mi to prišlo, s malým meškaním ale som spokojný, všetko došlo v poriadku:)
Tak to potom GZ teda Ti.

Posterusak
2011-11-20 17:10:33+01
kupil som si z HK baterry grip za 35 euro viete mi povedat cca kolko bude stat clo ?

Napster050
2011-11-20 17:26:30+01
0€, pretože na baliku bude napisana cena 10$, stavime sa ?

ordek
2011-11-20 17:37:51+01
CLO sa plati ak je balik hodnotnejsi ako 150 €... baliky cca od 30 do 150 by mali byt len zdanene. Toto vsetko neplati ak je balik posielany z EU cize vratane Anglicka... moja osobna skusenost je taka, ze za zasielky z Ciny som vzdy platil len za samotny tovar (pripadne postovne) a nejake poplatky navyse nikto neriesil a to ani nebola na baliku napisana nizsia suma hodnoty balika.

Bpali
2011-11-20 18:57:59+01
a mne sa stalo,ze som kupoval dalekohlad z Hong Kongu (cisty shit..) za 29dolarov a colnici mi zo zadrzali a som musel dokladovat cenu a platit dan....

Pospo
2011-11-20 19:16:10+01
To je to sialene, nejasne pravidla, ktore stoja a padaju na tom ci si colnik vcera vrzol. To je ako prist do obchodu dat tovar do kosika a cakat kolko tam pokladnicka este prihodi.

calven
2011-11-20 20:57:13+01
príspevok od: Pospo
To je to sialene, nejasne pravidla, ktore stoja a padaju na tom ci si colnik vcera vrzol. To je ako prist do obchodu dat tovar do kosika a cakat kolko tam pokladnicka este prihodi.
Súhlasím, ale je to tak.
Už som veľa krát kupoval cez ebay a zatiaľ som nikdy nič neplatil. Ale, nič netrvá večne...
Jediná vec, s ktorou som sa dostal do kontaktu s colníkmi bolo jedno multimediálne centrum, ale tam bola cena niečo okolo 320$, tak tam sa tomu nedalo vyhnúť. Ale aj s clom a DPH to bolo o cca 1/4 lacnejšie ako na SVK.

SK_8er
2011-11-26 02:09:21+01
Zdravim,

neda mi to nespytat sa aj ked to tu uz v podstate bolo pisane...

objednal som si cez ebay objektiv, ktory sa na slovensku nepredava, stal 800 euro, platil som cez paypal, typek ma 5300 nakupujucich a 100% feedback, cize ziadna macka vo vreci sa snad nekona. Objektiv bol oznaceny ako New other.... cize novy len mozno rozbaleny skontrolovany.

Prislo mi z colnice oznamenie ze moja zasielka bola pozastavena za ucelom colneho konania ... atd...

pre mna to uz na 100% znamena ze sa clu+dph nevyhnem ? a co som si to tu cital, clo+dph mi budu pocitat zo sumy, ktoru som platil, alebo to oni budu nejako ocenovat, budem to tam musiet rozbalovat ?
prvy krat som takto kupoval. dakujem za odpovede ak dake budu... mam z toho zovretu ritku

Seto
2011-11-26 03:25:02+01
príspevok od: SK_8er
Zdravim,

neda mi to nespytat sa aj ked to tu uz v podstate bolo pisane...

objednal som si cez ebay objektiv, ktory sa na slovensku nepredava, stal 800 euro, platil som cez paypal, typek ma 5300 nakupujucich a 100% feedback, cize ziadna macka vo vreci sa snad nekona. Objektiv bol oznaceny ako New other.... cize novy len mozno rozbaleny skontrolovany.

Prislo mi z colnice oznamenie ze moja zasielka bola pozastavena za ucelom colneho konania ... atd...

pre mna to uz na 100% znamena ze sa clu+dph nevyhnem ? a co som si to tu cital, clo+dph mi budu pocitat zo sumy, ktoru som platil, alebo to oni budu nejako ocenovat, budem to tam musiet rozbalovat ?
prvy krat som takto kupoval. dakujem za odpovede ak dake budu... mam z toho zovretu ritku
nie, ty donesies vypis z paypalu a tam mas celkovu sumu za sklo+postovne,
z tejto sumy ti vyrataju dph+clo. nic take ze oni su buudu dajake ceny vymyslat atd...
pocitaju to z tej sumy co tam mas v eurach, v tom kurze co bol pri nakupe.

SK_8er
2011-11-26 03:40:02+01
príspevok od: Seto
nie, ty donesies vypis z paypalu a tam mas celkovu sumu za sklo+postovne,
z tejto sumy ti vyrataju dph+clo. nic take ze oni su buudu dajake ceny vymyslat atd...
pocitaju to z tej sumy co tam mas v eurach, v tom kurze co bol pri nakupe.
dakujem za odpoved, takze je to jasne, je to cele v .... skoda, moc som s tym nepocital, lebo co som sa pytal ludi co kupovali cez ebay tak mi nikto zrazu nevedel nic povedat a ze to ani platit asi nebudem atd... tak aspon som sa zas poucil... idem sa utesovat s tym ze ten objektiv sa neda na slovensku zohnat aj ked mi unikol za tu istu sumu bez cla a dph, z druhej ruky vo velmi dobrom stave a to len kvoli tomu ze som si siel domov pozret fotky na notebook z neho :-/ kym som sa ozval uz ho bral novy zaujemca ...

Wolis
2013-02-14 14:37:22+01
Ahojte.
Chcem poprosiť o radu. Chcem objednať z ebay.co.uk brašňu Lowepro Toploader 75 pro aw a battery grip na nikon D90. Všetky cenovo rozumné ponuky (s 99% a viac hodnoteniami) sú z Číny. Čize teraz uvažujem, či sa mi to oplatí, kedže budem musieť platiť clo a daň. Respektívne , vie mi niekto pomôcť / poradiť ohľadom nákupu týchto vecí, alebo má nejaké skúsenosti s nákupom týchto vecí?
Ďakujem.

Bofo
2013-02-14 15:30:50+01
príspevok od: Wolis
Ahojte.
Chcem poprosiť o radu. Chcem objednať z ebay.co.uk brašňu Lowepro Toploader 75 pro aw a battery grip na nikon D90. Všetky cenovo rozumné ponuky (s 99% a viac hodnoteniami) sú z Číny. Čize teraz uvažujem, či sa mi to oplatí, kedže budem musieť platiť clo a daň. Respektívne , vie mi niekto pomôcť / poradiť ohľadom nákupu týchto vecí, alebo má nejaké skúsenosti s nákupom týchto vecí?
Ďakujem.
Ahoj,
ak to ide z Číny, tak tam budeš musieť riešiť CLO a DPH. Riešenie: ak máš niekoho s adresou v UK, daj si to poslať do UK (bacha, musíš mať UK adresu registrovanú aj v PayPal-e ako ďalšiu korešpodenčnú (street) adresu). Potom z UK ti to pošlú do SK a neriešiš ani CLO a ani DPH, keďže je to už EU. Ak nemáš nikoho v UK, tak si zaregistruj virtuálnu adresu cez dolphi-transport(.)com. Ja tam mám síce adresu, ale zatiaľ som ju nemusel použiť.

LetajiciCestmir
2013-02-14 16:05:58+01
A ked to posielas z Ciny do UK, tak tam dph+clo neplatis? Ci aku to ma vyhodu?

Strana 4 z 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()