Fórum » O TECHNIKE

Nikon D300s VS Nikon D90

V.Erix
V.Erix 2010-01-17 21:27:14+01
D300s je Professionalna dig. zrkadlovka ale na stránke: http://www.dxomark.com/ D90-ka ma lepšie hodnotenie. Ma lepší senzor než 300s. Ktorú mam kúpiť a prečo?

Daniel.U
2010-01-18 21:40:48+01
tebe je vlastne jedno kolko to bude stat len chces vedet ci ten cenovy rozdiel stoji za to? Alebo ci to stoji za to v suvislosti s tvojimi potrebami?

dodo_bb
2010-01-18 21:59:28+01
No čítam Tvoju otázku, ale nerozumiem, akú skúsenosť chceš počuť... Skús preložiť do reči môjho kmeňa...

Marcel Rebro
2010-01-18 22:05:29+01
príspevok od: dodo_bb
No čítam Tvoju otázku, ale nerozumiem, akú skúsenosť chceš počuť... Skús preložiť do reči môjho kmeňa...
v pohode ... na niektore odpovede nie su otazky ...

... dotazovatel chce D90, len nevie ako sa na to spytat aby odpoved bola ´ano´ ... ;-)

kuslak
2010-01-18 22:11:28+01
Neviem čo on, no ja mám jasno... Viem že sa rozhodnem medzi D300 a 7D, nechcem za dva či tri roky rozmýšlať nad vyššou radou. Keď tak už to bude potom jedine FF.

V.Erix
2010-01-18 22:54:53+01
Nie, ja nechcem počuť áno, ja len si chcem vyjasniť že či tie peniaze stoja za to? Veď D300s stoji približné 2x viac než D90. A ako som tu čítal moc také veľké rozdiely nie sú tam ...

V.Erix
2010-01-18 22:56:41+01
príspevok od: dodo_bb
Skúsenosti z hladom na kvalitu medzi D90 a D300s.

V.Erix
2010-01-18 23:09:44+01
Vlákno som si vytvoril preto lebo, D300s ako vyzerá lepšie, lepšie usporiadanie tlačidiel a je v kategórii PRO. Ale na hore uvedenej stránke som si všimol že D90-ke je lepšie hodnotene. A cenový rozdiel je 2x viac. A toto som si chcel vyjasniť že čí stoji zato platiť 2x viac?

dodo_bb
2010-01-18 23:52:06+01
príspevok od: V.Erix
Vlákno som si vytvoril preto lebo, D300s ako vyzerá lepšie, lepšie usporiadanie tlačidiel a je v kategórii PRO. Ale na hore uvedenej stránke som si všimol že D90-ke je lepšie hodnotene. A cenový rozdiel je 2x viac. A toto som si chcel vyjasniť že čí stoji zato platiť 2x viac?
V prvom rade D300 určite nielen vyzerá lepšie, ale aj je oveľa lepšie. Pokiaľ Ti ide len o kvalitu čipu, tak kúp D90 (čip je asi jediné, čo majú rovnaké). Ak Ti ide o kvalitu celého foťáku, kúp D300. A či sa to oplatí - peniaze majú pre každého inú hodnotu, 100 € má niekto ako vreckové na sobotný večer a niekto na týždeň pre celú rodinu... Foťák nie je len čip a ešte horšia správa - ani ten najlepší čip nebude za Teba robiť lepšie fotky :-))) A ešte otázka na okraj - testuješ čipy, máš k nim už naplánovaný nákup profi objektívov? Lebo bez nich Ti je špičkový čip tak na dve veci...

dodo_bb
2010-01-18 23:55:08+01
Skúsenosti z hladom na kvalitu medzi D90 a D300s.
Tie som popísal asi v 10 príspevku v tomto vlákne. Obidva sú veľmi kvalitné, je to predsa NIKON :-)))

TTL
2010-01-19 00:32:56+01
Ja to vidim trochu inak ako vacsina ludi tu... Zaznela otazka ci je niekto ochotny pozuivat nizsie telo ked uz mal vyssiu radu? No ano, ja napriklad. 4 roky mam D200, minuly rok som dokupil D60 a pouzivam ho ovela radsej, lebo je maly, lahky, mozem ho vziat vsade, kvalita obrazu je rovnaka. D200 pouzivam uz v podstate len vtedy ked potrebujem niektore jeho schopnosti, ako lepsi AF alebo mirror lock-up. Teda dnes uz nepouzivam ani D60 lebo som nasiel nieco este lepsie a mensie, ale to je o inom.

Dnes su totiz uz DSLR na mimoriadne vysokej urovni. Ja ked som kupoval D200, tak bol na vyber akurat D50 a D70s. Sice fajn fotoaparaty, ale D200 ich prevysovala EXTREMNE. Vacsi hladacik, lepsie telo, vyssie rozlisenie, lepsi obraz aj v jpeg, skvely AF a milion inych veci... Dnes je to uplne ine, aj ta mala lacna sprosta D60 je skoro vo vsetkom lepsia ako ta D70s. Nie to este D90... D300s je samozrejme este lepsi, ale rozdiely medzi triedami sa uz pomaly zmazavaju. D300s, ako sa spomenulo, ma lepsie telo, hladacik, AF a priamy pristup k funkciam (aj ked aj v D90 je to uz velmi, velmi dobre) a hlavne dva sloty na karty. Ale okrem tych dvoch slotov (ktore nema ani starsia D300) su to vsetko dost specificke funkcie, za ktore sa oplati priplatit iba malokomu.

A ze objektivy su nakoniec aj tak dolezitejsie ako telo, to sa neda ani dostatocne zvyraznit. To si treba zapisat na celo!

Daniel.U
2010-01-19 00:35:20+01
Podla mna je dost jasne, ze cenovy rozdiel malo kedy ide priamo umerne s kvalitou. Cakat, ze raz tak drahy fotak bude aj raz tak lepsi je utopia. Myslim si ale, ze D90ke nechyba nic podstatne pokial ju dotycny nebude tahat do dazdoveho pralesa alebo nebude fotit reportaz na vojnovej fronte.

foto.zeliznak
2010-01-19 02:58:53+01
troch na nespravnom mieste poznamka - otazka to ako keby si sa opytal kto zvas sa vrati k oktavke a jazdi A6 alebo pasata alebo C5ku

kralik_j
2010-01-19 08:59:30+01
zadavatelovi otazky odporucam D90.
Kedze fotenie bude konicek a prechadzas myslim z Olymp. tak i ta 90 bude pre teba prijemny sok. Este usetris eura na dobre sklo. A o tri roky i tak budes mozno zvazovat upgrade.
Ergonomia kedze prechadzas zo 410 bude pre teba i v pripade D90 velmi milym prekvapenim. Vysup z chipu ti bude staviat vlasy na hlave (opat porovnanie z Olymp.,ale treba zobrat do uvahy sklo ktore kupis).
Ani D300s a ani D90 nic nepokazis, a kedze ti fotenie neprinasa peniaze ako mne, tak zober lacnejsi fotak ;) a poriadne ho ´znic´ resp. vydoluj maximum, aby si s pripade buduceho upgrade mal jasno v com ti vyhovoval a v com nepostacoval

ivalko
2010-01-19 09:19:08+01
Nie, ja nechcem počuť áno, ja len si chcem vyjasniť že či tie peniaze stoja za to? Veď D300s stoji približné 2x viac než D90. A ako som tu čítal moc také veľké rozdiely nie sú tam ...
Podla tohto dost riesis peniaze a v tom pripade pre amaterske pouzivanie z tychto dvoch ber D90. Ako ti tu uz bolo velakrat spominane, mysli aj na kvalitnu optiku, co su tiez znacne naklady. A to ti hovorim ako nadmieru spokojny majitel D300 :)

haplo602
2010-01-19 15:00:22+01
D90.

Za usetrene peniaze si kup SB600 a nejake sklo. Jediny rozdiel zistis pri rychlosti obsluhy/odozvy fotaku. A to sa prejavi len pri sportoch a niekedy v prirode.

D300 sa ti oplati ak:

fotis velky objem za mesiac (uzavierka ma lepsiu zivotnost)
fotis nejaku velmi rychlu akciu narocnu na AF (motosport, atletika atd.)
fotis casto v zlych podmienkach (dazd, sneh, zima)

Ked nemas predchadzajuce skusenosti s telom typu D300/D200 tak ti rozdiel v ovladani nebude vadit. Neskor mozes stale kupit novsie telo (vyvoj digitalu ide stale dopredu), kvalitne sklo a prislusenstvo ti ostane.

Flodur
2010-01-19 16:55:11+01
príspevok od: haplo602
D90.

Za usetrene peniaze si kup SB600 a nejake sklo. Jediny rozdiel zistis pri rychlosti obsluhy/odozvy fotaku. A to sa prejavi len pri sportoch a niekedy v prirode.

D300 sa ti oplati ak:

fotis velky objem za mesiac (uzavierka ma lepsiu zivotnost)
fotis nejaku velmi rychlu akciu narocnu na AF (motosport, atletika atd.)
fotis casto v zlych podmienkach (dazd, sneh, zima)

Ked nemas predchadzajuce skusenosti s telom typu D300/D200 tak ti rozdiel v ovladani nebude vadit. Neskor mozes stale kupit novsie telo (vyvoj digitalu ide stale dopredu), kvalitne sklo a prislusenstvo ti ostane.
´fotis casto v zlych podmienkach (dazd, sneh, zima)´, tak to ti je platne len vtedy pokial mas spickove utesnene objektivy. Som outdoorovo zalozeny, takze nejaky slaby dazdik a nieto sneh a hlavne zima urcite ani D90 neublizia. Vlastne skusenosti.

Monty
2010-01-20 18:52:25+01
mozno troska oneskorene, ale zrovna som presiel z Olympusu k D90 a od vianos sa z toho este nemôzem spamatat. Som totalne nadseny a vobec neriesim ci by sa nehodilo cosi lepsie.

kralik_j
2010-01-20 18:56:16+01
myslim ze V.Erix si tiez bude musiet kupit novu stolicku, ked si kupi bud jeden alebo druhy a bude castesie sadat na zadok :D

Tomáš Machara
2010-01-20 19:24:23+01
príspevok od: Monty
mozno troska oneskorene, ale zrovna som presiel z Olympusu k D90 a od vianos sa z toho este nemôzem spamatat. Som totalne nadseny a vobec neriesim ci by sa nehodilo cosi lepsie.
Tak je. Sice sa uprimne priznam, ze 300ka mi je viac nez sympaticka a poskuloval som po nej aj ja ale co sa obrazovej kvality tyka, rozdiel clovek moc nenajde. Co sa utesnenia tela tyka voci prachu a vlhkosti, pouzivam ju rok a pol, povlacil som ju kade tade a ziaden problem. Takze miesto platenia skoro dvojnasobku za 300ku je naozaj mudrejsie usetrit peniaze kupou 90ky a pekne si radsej kupit lepsie sklo, ktore sa na 90ke smelo uzivi.

Daniel.U
2010-01-20 21:25:34+01
to su tie Olympusy fakt take priserne?

Strana 3 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()