D300s je Professionalna dig. zrkadlovka ale na stránke: http://www.dxomark.com/
D90-ka ma lepšie hodnotenie. Ma lepší senzor než 300s. Ktorú mam kúpiť a prečo?
Fotí niekto na D 90 tku svadby alebo akcie? alebo ako amatérska zrkadlovka je nevyhovujúca oproti profi triede?
ber to tak ze vzdy tie novsie generacie maju o cosi navrch napriklad pri obrazovej kvalite, zvladanie sumu a pod. d90 nie je uz zrovna novinka.. pozeraj radsej po tej d300s ja ju mam , mozem povedat ze autofokus je ozaj rychly pokial tam mas dobre sklo, napr. 50mm 1,8f uplne genialne.. a v bazaroch prave pekne klesla cena, tak radsej to prehodnot tu d90.
Fotí niekto na D 90 tku svadby alebo akcie? alebo ako amatérska zrkadlovka je nevyhovujúca oproti profi triede?
D90 nie je amaterska trieda, resp. nebola... Vyfiltruj si tu na ephote v galerii fotky z D90tky. Skor by si sa mal spytat seba, ci si ju vedel vyuzit....
D90 je podľa mňa vrchol amatérskych DSLR, ktorý sa prelíňa s nižšími profi telami v technických parametroch, len neni mechanicky tak odolná, ako profi triedy. Profíci sa nechovajú tak citlivo k pracovnému náradiu, na ktoré si zarobia prácou a odpíšu z daní, ako amatér, ktorý sporí na to aby sa priblížil kvalite fotovýsledkov. Možno by bolo ešte zaujímavé porovnať dlžku predaja jednotlivých modelov - D 90 je veterán, ktorý sa ešte stále predáva. Asi pre čo? A na záver, pozri aj tu na fóre početnosť problémov s D5000 - až D7000 - to za 90ťdesiatky nebolo...
Mal som isty cas D90, ked po istom case zostala v servise a naskytla sa mi moznost prejst na D300s, nevahal som a dodnes keby som nepotreboval prejst na FF, by som ju za nic nevymenil. Pre mna osobnee lepsia ergonomia, jednoznacne pri kvalitnych sklach rychlejsi a presnejssi autofokus, aj sum na tych istych hodnotach ISO mi prisiel prijatelnejsi, taky jemnejsi. Ale to moze byt moj subjektivny pocit. Celkovo si nemozem pomoct, D300s mi ovela viac prirastla k srdcu, ako D90.
ja som kupil D90 v Decembri a bol som na vázkach či nie D7000 ale za rozdiel v cene radšej kupim nejake sklo k 18-105mm aj ked som mozno spravil chybu kedze hned na novej nejde vybrat pametovka servis napisal aby som im to poslal ale zatial neriešim stahujem priamo z fotaku
Dva roky som fotil s D90 (mal som 2, druhu som si kupil potom ako mi prvu ukradli) skvely fotak, zbytocne tu o tom pisat, Kedze som trochu zacal fotit sport tak som miunly rok v lete "presedlal" na D300 koli lepsiemu AF, moznosti microadjustmentu (aj ked ten som zatial nevyuzil), este o cosi lepsej ergonomii a samozrejme odolnejsiemu a mohutnejsiemu telu, ktore s BG tvori vyvazeny celok s 80-200 AF-S ci 17-55 ci S400/5,6. Aj ked D300 bola kupena ako bazarova bola to laska na prvy dotyk Telo s BG sedi perfektne pevne v ruke, video mi nechyba jedine troska vyssie ISO kedze casto fotim vo vnutri...
mám originál, ale druhykrát by som radšej kúpil Meike, Ten som mal iba požičaný, ale robilo sa mi s ním lepšie. Hlavne na originalnom MD80 idú veľmi ľahko rollery. Častokrát to pretočím ani neviem ako...
D300s je Professionalna dig. zrkadlovka ale na stránke: http://www.dxomark.com/
D90-ka ma lepšie hodnotenie. Ma lepší senzor než 300s. Ktorú mam kúpiť a prečo?
Mal som D90 2 roky a nemôžem na ňu dopustiť no potom som prešiel na D300s a je to pecka!!Rýchle AF a ovládania priamo na tele a o držaní ani nehovoriac.Grip je proste famózny!!Je to už iný level
Osobne sa mi zdá D300s oveľa lepší foťák aj obrazom ergonómiou a rýchlosťou mám aj D90 aj D300s a nedá sa to porovnávať neváhaj a ber D300s ... D90 sa na ňu nechytá ani z ďaleka
Osobne sa mi zdá D300s oveľa lepší foťák aj obrazom ergonómiou a rýchlosťou mám aj D90 aj D300s a nedá sa to porovnávať neváhaj a ber D300s ... D90 sa na ňu nechytá ani z ďaleka
battery grip Meike pre digitálne zrkadlovky Nikon D90/D80. Vydarená náhrada originálu ake su skusenosti????
mal som ho asi 8 mesiacov.nemozem povedat jedno krive slovo.bol sice plastovy (myslim ze aj original je) ale velmi dobre sedel na tele, ovladanie bez problemov.. aj ked pre istotu ked som mal 80-200 mal som ju zavesenu na sunsniperi na stativovej objimke a nie na gripe...
Já zrovna také uvažuji nad tím, že bych vyměnil svou D90 za D300s. A to především kvůli rychlejšímu a spolehlivějšímu AF, stavbě a utěsnění těla a lepší ergonomie ovládání. Jen se trochu peru s tím, zda-li ještě nevydržím a nepočkám zda-li Nikon uvede nástupce D300s v profi DX třídě. Jenže to bych také mohl čekat další dva roky .. . Zkrátka, ybch nyní nekoupil D300s a za měsíc Nikon nevylezl s nástupcem...
Já zrovna také uvažuji nad tím, že bych vyměnil svou D90 za D300s. A to především kvůli rychlejšímu a spolehlivějšímu AF, stavbě a utěsnění těla a lepší ergonomie ovládání. Jen se trochu peru s tím, zda-li ještě nevydržím a nepočkám zda-li Nikon uvede nástupce D300s v profi DX třídě. Jenže to bych také mohl čekat další dva roky .. . Zkrátka, ybch nyní nekoupil D300s a za měsíc Nikon nevylezl s nástupcem...
radim pockat (aj ja cakam)...rumorsy uz cosi sumia, tak verim, ze to bude tento rok !
Nikon D300s VS Nikon D90
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa