Plánujem si kúpiť prvú zrkadlovku a zatiaľ vyhráva d90. Chcem vás poprosiť o radu ohľadom výberu objektívu. Tu na fóre už boli podobné témy, takisto v recenzii autor odporúča nejaké objektívy- rada by som počula vaše názory a rady, ktorý si kúpiť na začiatok ako čo najuniverzálnejší a aký dokúpiť neskôr keď sa ušetria peniaze. Najviac ste odporúčali nikkor 18-200mm- ten má však dosť vysokú cenu...je dostatočne dobrý aj 18-105? poprípade odporúčate nejaký iný objektív/kombináciu objektívov? ešte raz chcem pripomenúť- som začiatočník bude to moja prvá zrkadlovka ešte presne neviem na čo sa chcem pri fotení zamerať, preto by som chcela univerzálne vybavenie...ďakujem
Pridavam sa aj ja k tomuto tvrdeniu. 35-ka je super sklo. Jedine co mi obcas prekaza, je troska vyraznejsia chromaticka aberacia, ktora sa vsak da bezproblemovo softwarovo odstranit, ale za tu cenu, ze sa vobec nad tym pozastavujem!
35ka veľmi dobrý objektív ostrý už na plnú dieru veľmi dobre sa s ním pracuje ľahký a čo sa týka Chromatickej aberácie ľahko odstrániteľná v PP...ale s ňou treba pri pevných sklách počítať
nikon d90- objektívy
35 je ostra ??? ANO
35 je lacna??? +-ANO
35 je univerzalna??? NIE!!!
Ty musis vediet co chces. Na krajinku je to velmi dlhe, na portrety zasa kratke (najme na tvarovky, na postavu je celkom ok)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa