Ak mate niekto tento objektiv - TAMRON AF 70-300 F/4-5,6 Di LD MACRO 1:2, rad by som zistil, ci mate s nim podobny problem, ako ja. Mam ho asi tyzden na D40tke a pri zaostrovani hlavne na vzdialenejsie objekty AF chvilkovo nefunguje. Deje sa to hlavne vtedy, ak viac krat po sebe namacknem spust - asi tak prve dva tri razy funguje a potom prestane ostrit. Ak potom namierim na blizky objekt, tak znova zacne fungovat. Spravi to odhadom tak 5 krat na 100 zaberov. Ak o podobnom probleme viete alebo viete, cim by to mohlo byt sposobene, prosim napiste. Dakujem.
A inac si s nim ako spokojny ? Kvalita zaberov, kresba, je aberacia v norme ? Chcem ho zobrat na ucenie pre moj Pentax K10D. Nechcem zo zaciatku investovat do drahsieho skla. Akurat dnes mi prisiel Tamron 17-50/F2.8 pre Pentax, som stastny ako blcha, beham po praci po kancelariach a testujem. Som nadseny :-)
mal som ho tiez iba prave pozicany, lebo som nad nim tiez rozmyslal, urobil som par zaberov , protisvetlo zvlada slabo, AF je dost pomalý a dost casto huntuje. kresba je v celku v poriadku pri clone f8, dlhé ohnisko ma slabu ostrost aj ked som priclonil - standard ako v recenziach do 200mm je dobrý potom uz je to slabsie. Je to najnizsia cenova kategoria, ziadne zazraky ale pre bezneho cloveka ako je vacsina z nas je dobrý ;-)
prave to, pre mna zacinajuceho s prvou zrkadlovkou... naucit sa so slabsim sklom eliminovat vsetky jeho zapory a neskor si zaobstarat nieco kvalitnejsie... hehe, po celodennom foteni s K10D ma dobre boli ruka... ale uz si so svojim ´milacikom´ zacinam rozumiet. Akurat taham prvu stovku zaberov z karty a idem spracovavat a porovnavat s kompaktom co som fotil sucasne... a tak to vyzera, ze Fujifilm S6500fd zapadne prachom a vytiahnem ho iba na krcmove akcie :-)
No je pravda ze je to fakt za dobre peniaze a necakal som zazraky. Kresba a ostrost mi ale vcelku dost stacia, este som (nastastie:)nedospel k stadiu, ze by som potreboval nieco lepsie. Len to obcasne ´zavahanie´ ma troska stve, ale uvidim, ci sa to bude zhorsovat, alebo nie.
duchac:
bud rad, ze si este nedosiel do stadia, ked hladas najlepsie veci, ako ja.
ja momentalne pozeram po Nikkore 14-24/2.8 a 17-55/2.8 (ak budu odmeny, tak v lete necham doniest z USA) a dufam, ze Nikon nepride s kokurenciou pre Canon 5D v blizkej dobe, lebo ako sa poznam, kupim :D
problem toho objektivu moze byt ten, ze nema dostatnu rozlisovaciu schopnost a male predmety, hlavne malo kontrastne sa mu zlievaju a mysli si, ze je zaostrene. mne to obcas robi Tamron 17-50 na krajnych bodoch af modulu D300.
inak z tych lacnych tele som mal Nikkor 70-300g za 2500sk (bez motorceka) a do 200mm bol super. teraz ma Nikkor 70-300 af-s vr, trosku drahsi, ale vynikajuci aj na 300mm. len cena nie je par tis sk...
no ako som sa dozvedel AF pre d40ku by mal fungovať s modelom označeným A17NII, na niektorych strankach pisu ze objektiv je kompatibilný s D40/D40X/D60 ale označenie a17NII tam nie je, napr. na megafoto.sk, tak teraz neviem či to predajcovia len zle uvádzajú, lebo toto označenie som našiel takmer výhradne iba na českých stránkach.
no neviem veru, radsej by som Nikkor 70-300, ale ci to stoji za ten skoro 12 000oví rozdiel ... :)
Tento problém momentálne riešim aj ja na D40. Objektív Tamron 70-300 obchodné označenie A17NII sa vyrába od februára 2008 a mal by fungovať s D4O. Zatiaľ čo som oslovil predajcov, ani jeden mi neodpovedal, či má v ponuke objektív aj s vlastným motorom, označenie tovaru majú svoje a v tom sa nedá rozoznať o aký typ ide.
Tento problém momentálne riešim aj ja na D40. Objektív Tamron 70-300 obchodné označenie A17NII sa vyrába od februára 2008 a mal by fungovať s D4O. Zatiaľ čo som oslovil predajcov, ani jeden mi neodpovedal, či má v ponuke objektív aj s vlastným motorom, označenie tovaru majú svoje a v tom sa nedá rozoznať o aký typ ide.
No ja už som na 95% rozhodnuty pre ten Tamron, pisal som na Hej.sk, tam je velmi lacny, odpisali mi že a17ku maju, ale pôjdem si to tam pre istotu overiť, bol som aj v Megafote v BA na Trnavskom mýte, tam ju maju tiež ale je skoro o 1000 korun drahšia. Taktiež som ju našiel ešte na Fotoinfo.sk a na Fotobene.sk, tam je napisane že ma vlastny ostriaci motor pre použitie s D40, tak dufam že v tom maju jasno, lebo je len za 5000. Uplne najlacnejšia je na megafoto.cz, za 4500 , ale zasa cena s dopravou z česka je nakoniec takmer rovnaka.
Skús to aj na : http://www.aqt.sk/index.php?page=7675&cid=58&resultpage=2
bol som tam osobne, ale majiteľ nevedel či má vlastný motor. Aspoň nepovedal že určite bude fungovať s D4O. Len škoda, že ho nemal na sklade. Zapísal si telefón a vraj sa ozve. Tak čakám. Ochota bola.
hej presne tam som tiež pozeral aj som im napisal tu istu otazku a tiež nevedeli, odpísali nech sa pozriem na fórach :) .. no ja to vidim asi na to hej.sk
hej presne tam som tiež pozeral aj som im napisal tu istu otazku a tiež nevedeli, odpísali nech sa pozriem na fórach :) .. no ja to vidim asi na to hej.sk
Pozri si aj http://www.tamron.co.jp/en/data/lenses/index.html označenie A17 je málo. Musí tam byť NII.
co sa tyka aqt,tak tam ani nevedeli co je softbox.ale kompenzuje sa to ochotou a cenou.nemali problem po mna prist aby som k nim vobec trafil.zaujimave,ze na zarucnom je ako jediny servis prolaika,tak by ma zaujimalo,ci je to pravda.
no ja som si taketo sklo bral od nich tiez, ale na Pentax, cize problem so zaostr. motorcekom som neriesil. Zaplatil som, a majitel fy mi dal iba cisty zarucak, s peciatkou firmy, aby som si vypisal typ, vyrobne cislo, meno a adresu... :-) nenasiel som ale nikde info o servise.
TAMRON AF 70 - 300 problem s AF
bud rad, ze si este nedosiel do stadia, ked hladas najlepsie veci, ako ja.
ja momentalne pozeram po Nikkore 14-24/2.8 a 17-55/2.8 (ak budu odmeny, tak v lete necham doniest z USA) a dufam, ze Nikon nepride s kokurenciou pre Canon 5D v blizkej dobe, lebo ako sa poznam, kupim :D
problem toho objektivu moze byt ten, ze nema dostatnu rozlisovaciu schopnost a male predmety, hlavne malo kontrastne sa mu zlievaju a mysli si, ze je zaostrene. mne to obcas robi Tamron 17-50 na krajnych bodoch af modulu D300.
inak z tych lacnych tele som mal Nikkor 70-300g za 2500sk (bez motorceka) a do 200mm bol super. teraz ma Nikkor 70-300 af-s vr, trosku drahsi, ale vynikajuci aj na 300mm. len cena nie je par tis sk...
tak som vytiahol grip,aj pamatovku, strcil naspat,a odvtedy vuala.. funguje bez problemov.akurat mam pocit, ze ma dost velky frontfocus.. :((
no neviem veru, radsej by som Nikkor 70-300, ale ci to stoji za ten skoro 12 000oví rozdiel ... :)
bol som tam osobne, ale majiteľ nevedel či má vlastný motor. Aspoň nepovedal že určite bude fungovať s D4O. Len škoda, že ho nemal na sklade. Zapísal si telefón a vraj sa ozve. Tak čakám. Ochota bola.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa