Zdravim,
hladam nejaky zakladny zoom aby som mohol nahradit setovy Canon EF-S 17-55.
Budem ho pouzivat na krajiny, prirodu ale aj na sport ci akcie v interieroch.. cize nejakeho pracanta vhodneho do roznych podmienok. Tamron 18-50/2.8 vyzera velmi dobre, no odradza ma ta rychlost ostrenia a vraj obcas aj FF/BF. Sigma ma podobnu alternativu, no ta je vraj slabsia v obrazovej kvalite, ale ma zase rychle ostrenie vhodne aj na sport. No a u Canon EF 17-40 mm f/4L USM je asi dost obmedzujuce to F4. Maximalne som ochotny investovat cca 700€.
Budem vdacny za kazdy tip ci radu, ako sa rozhodnut a co si vybrat.
Vdaka
za 700€ spokojne kupis 50/1.8 a 70-200/4L... nazoomuj si na tych 55 mm a skus ako daleko s nim dovidis. nechcem ta odradzovat a netusim aky sport ides fotit, no na akykolvek skupinovy sport je 55mm na aps-c malo.. (ceny mam z shop.ephoto, nove, bazarove by si mozno ziskal lacnejsie).. ak chces fotit vonku na slnku napr futbal, tak 70-200/4L je urcite lepsi (s monopodom alebo stativom) ako 17-50/2.8, ten najdhlsim ohniskom daleko nedovidi...
ak si sportom myslel napr. stolny tenis, tak 17-50/2.8 od tamronu bude ok, ale vsetko kde musis byt aspon 25-30m od centru diania sa ti bude fotit s 50/55mm neprijemne...
asi by som si mal najprv skontrolovat profil nez nieco napisem :) pozrel som si tvoju vybavu a vidim ze jednu 50tku aj 70-200 uz mas.. v tom pripade, by som asi bral 17-40...
asi by som si mal najprv skontrolovat profil nez nieco napisem :) pozrel som si tvoju vybavu a vidim ze jednu 50tku aj 70-200 uz mas.. v tom pripade, by som asi bral 17-40...
vdaka za odpoved :)
vazne som uvazoval o Canon 17-40, ale nejak ma odradza ta svetelnost.. ak budem chciet fotit v interiery, nejake akcie, pripadne sport (basketbal, volejbal v sportovych halach), tak f4 sa mi zda malo. naposledy som to riesil prave tou pevnou 50-kou a na f2.8 to bolo tak akurat aj s ohniskom, len to nie je objektiv na rychle sceny a tak mal dost problem rychlo a presne zaostrit a tiez bol nepouzitelny ked sa akcia odohravala dalej alebo velmi blizko. 70-200 bola v hale uz pridlha. Preto hladam nejaky univerzal a zaroven dobry zoom ktory dokaze rychlo, ´presne´ ostrit za slabeho svetla na f2.8, ale aby sa dal pouzit aj pre krajinu s dobrou ostrostou a kresbou. Canon 17-85 mam teraz a kvalita nie je nic extra a ta svetelnost vpodstate nepouzitelna na interier.
zdravím, ja tiež teraz riešim podobný problém, aký objektív na interiér kostola - mobiliár a nástenná maľba. pán farár nie vždy je ochotný zasvietiť, resp. vôbec dovoliť fotiť (nastávajúca majiteľka canon50d)
toto bol moj kandidat cislo jedna (a stale asi aj je), len som sa docital v recenziach ze ma pomalsie ostrenie, co pri sporte moze robit problemy a vraj moze nastat problem s FF/BF, takze som trochu zneistel v pripade Tamrona
toto bol moj kandidat cislo jedna (a stale asi aj je), len som sa docital v recenziach ze ma pomalsie ostrenie, co pri sporte moze robit problemy a vraj moze nastat problem s FF/BF, takze som trochu zneistel v pripade Tamrona
moze ale nemusi....a 50d ma mikrokorekciu skiel ci nie ? tak neries...a rychlik to nie je, ked chces rychly svetelny zakladny zoom...canon 17-55 f/2,8 IS USM :)
Na toto neexistuje ideálny objektív. Vidím tieto možnosti, kompromis si už vyber sám:
* Canon 15-85 f3.5-5.6 (mal by byť lepší a rýchlejsí ako 17-85, ale svetelnosť stále nič extra)
* Sigma 17-70 f2.8-4.0 (dobrý rozsah, slušná svetelnosť, no nie konštantná)
* Canon 24-70 f2.8 L (výborná svetelnosť, ale chýba široké ohnisko, budeš potrebovať ešte slušný širokáč; drahý)
* Canon 17-55 f2.8 (asi najlepšia voľba, širokouhlý, no dlhé ohnisko nie je až také dlhé ako predchádzajúca 70; tiež drahý)
* Tamron 17-50 f2.8 (podobné ako predchádzajúci, ale pomalšie a hlučnejšie)
* Sigma 17-50 f2.8 (asi medzi Canonom a Tamronom, no niektorý ľudia sa Sigmy boja kvoli FF/BF, ale to býva problém aj Tamrona; na novú verziu s OS a HSM som ešte nevidel recenziu)
Super, dakujem za vycerpavajucu odpoved.. len k tomu dodam..
* Canon 15-85 .. slaba svetelnost, na tymto ani neuvazujem
* Sigma 17-70 .. skoda tej nekonstantnej svetelnosti
* Canon 24-70 .. presne tak.. chyba siroke ohnisko
* Canon 17-55 2.8 .. kratsie ohnisko neprekaza, vadi mi na nom hlavne ta cena, kedze je cca 2,5 krat drahsi ako napr. Tamron, no je to Canon
* Tamron 17-50 .. suhlasim
* Sigma 17-50 .. neviem ci ma zmysel kupovat starsiu verziu a je otazne kedy bude na skladoch ta nova s OS, ale nevyzera zle aspon podla parametrov
Canon 17-55 sa da zohnat jazdeny okolo 600€, co nie je az taky velky rozdiel oproti novemu Tamronu 17-50. Ludia co prechadzaju na FF ho sem tam predavaju. Ja som tak kupil a som velmi spokojny.
...ja používam ako ´záklaďák´ Canon 17-40/4L a na bežné používanie stačí. Je to solídne, časom preverené sklo za relatívne slušné peniaze. K tomu nejaký svetlý 50mm a máš to :-) Možno stojí za zmienku aj odolnosť voči vlhku a prachu a do budúcna aj EF (full frame) nie EF-S (crop). Samozrejme je to môj subjektívny názor. Ten Tamron 17-50/2,8 si treba vypočuť na vlastné uši :-))) ale inak je to vydarené sklo, ale so slabšou konštrukciou (za rozumné peniaze).
Ja som tiez zvazoval Tamron aj Canon 17-40, ale ked som nasiel 17-55 za 650€, tak som nevahal. Tamron foti pekne, je pekne ostry, ale to bzucanie a pomalsie ostrenie mi trochu vadilo. Ak ti to nevadi, tak kludne zober aj ten. Pripadne ak nepotrebujes dobru svetelnost alebo planujes prechod na FF, tak aj ten Canon 17-40.
Ja som tiez zvazoval Tamron aj Canon 17-40, ale ked som nasiel 17-55 za 650€, tak som nevahal. Tamron foti pekne, je pekne ostry, ale to bzucanie a pomalsie ostrenie mi trochu vadilo. Ak ti to nevadi, tak kludne zober aj ten. Pripadne ak nepotrebujes dobru svetelnost alebo planujes prechod na FF, tak aj ten Canon 17-40.
no ak by som nasiel 17-55 za takuto cenu tak by som urcite nebral Tamrona. Prechod na FF neplanujem a praveze svetelnost potrebujem, cize mi uz ostali iba Tamron alebo Canon 17-55 f2.8.. uz len si teraz zajst do nejakej predajne a vyskusat si na vlastnej kozi ci to pomalsie a hlucnejsie ostrenie je take vazne. Inak budem zatial hladat v inzeratoch Canon :)
Vdaka za rady
ja by som chcel tiez daky lepsi svetelnejsi a rychlejsi zakladny objektiv. je ta sigma 17-70 lepsia po vsetkych strankach ako setovy objektiv canon ef-s 18-55?
Scooti az tak ti vadi ta nekonstantna svetelnost u sigmi 17-70? chcelo by to zistit pri akom ohnisku sa zhorsuje svetelnost z 2,8 na 3.5 a na 4...alebo ako to je :)
A donekonečna stále dokola, každý deň znova to isté vlakno.....veď to tu máte všetko vo fotoškole a na fóre.....ved je to už únavné....otvorím ephoto a ...aký zoom, čo na portrét, čo na šport....poradte budem fotit všetko....akú zrkadlovku.....Tamron alebo Canon...Canon versus Nikon.....aký makro je najlepší na moj Canon 100000 D....chcem fotiť zver , stačí mi 18-55 + 2X predsádka.....
Beriem viacero z Vás je v Ovčom štádiu....na to je tu FOTOŠKOLA.....Je tu kopa článkov od autorov ktorý sa vám snažia pomôct, tak ich neignorujte .....trochen počítam namiesto triplicitných vlákien.....
aky zakladny zoom?
ak si sportom myslel napr. stolny tenis, tak 17-50/2.8 od tamronu bude ok, ale vsetko kde musis byt aspon 25-30m od centru diania sa ti bude fotit s 50/55mm neprijemne...
vazne som uvazoval o Canon 17-40, ale nejak ma odradza ta svetelnost.. ak budem chciet fotit v interiery, nejake akcie, pripadne sport (basketbal, volejbal v sportovych halach), tak f4 sa mi zda malo. naposledy som to riesil prave tou pevnou 50-kou a na f2.8 to bolo tak akurat aj s ohniskom, len to nie je objektiv na rychle sceny a tak mal dost problem rychlo a presne zaostrit a tiez bol nepouzitelny ked sa akcia odohravala dalej alebo velmi blizko. 70-200 bola v hale uz pridlha. Preto hladam nejaky univerzal a zaroven dobry zoom ktory dokaze rychlo, ´presne´ ostrit za slabeho svetla na f2.8, ale aby sa dal pouzit aj pre krajinu s dobrou ostrostou a kresbou. Canon 17-85 mam teraz a kvalita nie je nic extra a ta svetelnost vpodstate nepouzitelna na interier.
http://www.tamron.com/lenses/prod/1750_vc_b005.asp
* Canon 15-85 f3.5-5.6 (mal by byť lepší a rýchlejsí ako 17-85, ale svetelnosť stále nič extra)
* Sigma 17-70 f2.8-4.0 (dobrý rozsah, slušná svetelnosť, no nie konštantná)
* Canon 24-70 f2.8 L (výborná svetelnosť, ale chýba široké ohnisko, budeš potrebovať ešte slušný širokáč; drahý)
* Canon 17-55 f2.8 (asi najlepšia voľba, širokouhlý, no dlhé ohnisko nie je až také dlhé ako predchádzajúca 70; tiež drahý)
* Tamron 17-50 f2.8 (podobné ako predchádzajúci, ale pomalšie a hlučnejšie)
* Sigma 17-50 f2.8 (asi medzi Canonom a Tamronom, no niektorý ľudia sa Sigmy boja kvoli FF/BF, ale to býva problém aj Tamrona; na novú verziu s OS a HSM som ešte nevidel recenziu)
* Canon 15-85 .. slaba svetelnost, na tymto ani neuvazujem
* Sigma 17-70 .. skoda tej nekonstantnej svetelnosti
* Canon 24-70 .. presne tak.. chyba siroke ohnisko
* Canon 17-55 2.8 .. kratsie ohnisko neprekaza, vadi mi na nom hlavne ta cena, kedze je cca 2,5 krat drahsi ako napr. Tamron, no je to Canon
* Tamron 17-50 .. suhlasim
* Sigma 17-50 .. neviem ci ma zmysel kupovat starsiu verziu a je otazne kedy bude na skladoch ta nova s OS, ale nevyzera zle aspon podla parametrov
Vdaka za rady
ja by som chcel tiez daky lepsi svetelnejsi a rychlejsi zakladny objektiv. je ta sigma 17-70 lepsia po vsetkych strankach ako setovy objektiv canon ef-s 18-55?
Beriem viacero z Vás je v Ovčom štádiu....na to je tu FOTOŠKOLA.....Je tu kopa článkov od autorov ktorý sa vám snažia pomôct, tak ich neignorujte .....trochen počítam namiesto triplicitných vlákien.....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa