nazdar, co nanho hovorite? myslite ze je to kvalitny objektiv? jasne ze to nieje L-ko ale v ramci ne E-lkovej triedy,,,
mam ho ku 7Dcku, a mam s nim problem, mam set od vianoc a uz teraz ked rozzoomujem na 35mm a mam ho vo zvyslej polohe (objektiv smerom na zem) tak sa mi sam od seba este rozzoomuje cca na 50mm, zalezi aky prudky je pohyb, ale nepredstavujte si ze by som s nim robil nejake pretazenia 3G :) to nie, normalne ho otocim a on sa "roztiahne" a potrebujem vediet ci je to dovod na reklamaciu a vymenu, dakujem.
to mas uplne normalne... pri zoomovani ibe objektiv po drazkach a uz su vybehane, takze kladu minimalny odpor(presnejsie odost mensi ako ked bol novy).. a gravitaciu neoseres..
fotil som s Nikkor 18-200 a mal taky isty problem. je to normalne.
teraz som ho zdedil ja a na ´autozoom´ som si zvykol ...
na novej verzii (II) pridali (za 100 EUR) taky cuflik co sa nim objektiv zalokuje na najkratsom ohnisku ... zvlastne je ze napriklad na starsej 28-200 ten cuflik je a pri navrhu 18-200 na to soudruzi z NDR ´zabudli´. alebo ze len aby mali co vylepsit vo verzii II?
to mas uplne normalne... pri zoomovani ibe objektiv po drazkach a uz su vybehane, takze kladu minimalny odpor(presnejsie odost mensi ako ked bol novy).. a gravitaciu neoseres..
ale vybehane za 3,4 mesiace?... chcem hlavne vediet ci je mozne to reklamovat, alebo to neuznavaju,,,? lebo nemam problem si aj kazde 3 mesiace ist vymenit objektiv za ten isty ale novy :)
ale vybehane za 3,4 mesiace?... chcem hlavne vediet ci je mozne to reklamovat, alebo to neuznavaju,,,? lebo nemam problem si aj kazde 3 mesiace ist vymenit objektiv za ten isty ale novy :)
Pri neelkových zoomoch je tu uplne normálne uz aj keby ti to robilo hned po zakúpení. Volá sa to lens creap a je to bezná vec. Nezatazuj sa tým, ked fotís nieco zvyslo nadol pridŕzaj si zoomový krúzok prstami aby ti to nerobilo. Inak sa tomu zabránit nedá
Mal som tamron 18-250mm a ten objektív bol schopný sa pri naklonení o 10 stupňov zozoomovať z 18 mm na 250mm behom 2 sekúnd. To je ale úplne normálne. Ako hovoril kolega hore, gravitáciu neosereš. Myslím si že s týmto problémom by ťa v predajni vysmiali a poslali domov.
Pri neelkových zoomoch je tu uplne normálne uz aj keby ti to robilo hned po zakúpení. Volá sa to lens creap a je to bezná vec. Nezatazuj sa tým, ked fotís nieco zvyslo nadol pridŕzaj si zoomový krúzok prstami aby ti to nerobilo. Inak sa tomu zabránit nedá
Aj eLká ( niektoré ) to robia pokiaľ ich nezaistíš ;-)
no som v rozpakoch, mam pocit ze sumi ja pri ise 100,,, na kurze mi to potvrdila prednasajuca,
poradila ze mam skusit rozne objektivy a ked nepomoze tak ze mam ist do servisu alebo na reklamaciu,,, :/
ale ako rychlost uzavierky, 8fps a aj vsetko ostatne PECKA :)
jasne, nieje to full frame, ale ako prvy fotak staci, si myslim,,, :)
len ma naozaj mrzi ze s nim nedokazem urobit taku nadherne cistu fotku ako tu vidim na ephote,,,
alebo je to tak strasne poupravovane cez PS ?... neviem kde je chyba,
dufam ale ze len vomne a nie v pristroji :)
porovnaj si svoje fotky s fotkami co boli robene na iso 100 v testoch a ked je to rovnake tak je to ok...a ked nie tak je niekde inde chyba :)
vsak som porovnal a je to neporovnatelne :D ale oni mali Lkove objektivy, tak neviem ,,, vsade sa pise ze je to velmi narocny fotak na kvalitu objektivu,,, ja mam zatial setovy 15-85
vsak som porovnal a je to neporovnatelne :D ale oni mali Lkove objektivy, tak neviem ,,, vsade sa pise ze je to velmi narocny fotak na kvalitu objektivu,,, ja mam zatial setovy 15-85
aj ten setak je myslim dost kvalitny po optickej stranke...7D je narocna na skla koli velkemu poctu MPix...proste aby si tam mal kresbu ak to zvacsis na 100%...preto treba kvalitne skla...alebo doostrit a odsumiet v kompiku trosku :)
aj ten setak je myslim dost kvalitny po optickej stranke...7D je narocna na skla koli velkemu poctu MPix...proste aby si tam mal kresbu ak to zvacsis na 100%...preto treba kvalitne skla...alebo doostrit a odsumiet v kompiku trosku :)
takto chcem aby vyzerali tie fotky:
http://www.juzaphoto.com/eng/galleries/fauna-birds_wildlife_argentina_pagatonia.htm#011335
budeš musieť trošičku došetriť :) no ale ked kúpiš 70-200 f2.8 is usm II a 300mm f2.8 is usm, tak budeš mať peknú výbavu za 6500 € :) juj ked mal by som tolko peňazí tak by som bral 400ku f2.8 :)
CANON EF-S 15-85mm IS USM
na novej verzii (II) pridali (za 100 EUR) taky cuflik co sa nim objektiv zalokuje na najkratsom ohnisku ... zvlastne je ze napriklad na starsej 28-200 ten cuflik je a pri navrhu 18-200 na to soudruzi z NDR ´zabudli´. alebo ze len aby mali co vylepsit vo verzii II?
poradila ze mam skusit rozne objektivy a ked nepomoze tak ze mam ist do servisu alebo na reklamaciu,,, :/
ale ako rychlost uzavierky, 8fps a aj vsetko ostatne PECKA :)
jasne, nieje to full frame, ale ako prvy fotak staci, si myslim,,, :)
len ma naozaj mrzi ze s nim nedokazem urobit taku nadherne cistu fotku ako tu vidim na ephote,,,
alebo je to tak strasne poupravovane cez PS ?... neviem kde je chyba,
dufam ale ze len vomne a nie v pristroji :)
http://www.juzaphoto.com/eng/galleries/fauna-birds_wildlife_argentina_pagatonia.htm#011335
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa