Fórum » O TECHNIKE

ktory teleobjektiv - surne

skakajka
skakajka 2010-04-12 08:47:10+02
Bola som rozhodnuta, ze si kupim Canon EF 70-300 IS USM, ale teraz mi muti hlavu Canon EF 70-200 f4 L USM. Co by ste poradili, co by bolo pre mna vhodnejsie, fotim vsetko, ci krajinu,architekturu,ludi. Udrzim ten L-kovy bez IS? Stativ nechcem. Je ten L-kovy fakt taky dobry? Mne ako zaciatocnicke by nestacil ten 70-300? A ako je to s filtrami?

golden beads
2010-04-24 10:47:29+02
príspevok od: beholder
...opticky najkvalitnejším zoomom sú nohy.........možnosťou je aj telekonvertor:)..
tak to maš recht..

s9per
2010-04-24 11:21:29+02
Opýtam sa aj ja. Chcem si kúpiť už spomínaný objektív Canon EF 70-200 f4. Beriem to skorej ako investíciu na dobrých pár rokov s tým že ho momentálne na 100% asi nevyužijem, lebo teraz mám 1000Dčko :( (neviem kedy, ale rád by som ho vymenil za niečo výkonnejšie... za 2 roky keď došetrím :((( ). Využijem tento objektív teraz na tomto 1000d-čku ? Alebo radšej kúpiť za 2 roky ? Chcem niečo kúpiť také aby to bola investícia a nemusel som to meniť za 2 roky.... Chcem fotiť najmä prírodu, hory .... hlavne von... Mám len seťák 50mm 1,8..... :(

maTTo_corp
2010-04-24 11:23:54+02
príspevok od: s9per
Opýtam sa aj ja. Chcem si kúpiť už spomínaný objektív Canon EF 70-200 f4. Beriem to skorej ako investíciu na dobrých pár rokov s tým že ho momentálne na 100% asi nevyužijem, lebo teraz mám 1000Dčko :( (neviem kedy, ale rád by som ho vymenil za niečo výkonnejšie... za 2 roky keď došetrím :((( ). Využijem tento objektív teraz na tomto 1000d-čku ? Alebo radšej kúpiť za 2 roky ? Chcem niečo kúpiť také aby to bola investícia a nemusel som to meniť za 2 roky.... Chcem fotiť najmä prírodu, hory .... hlavne von... Mám len seťák 50mm 1,8..... :(
ja sa opýtam inak...prečo si myslíš, že by si nevyužil?

s9per
2010-04-24 11:27:17+02
Neviem či na lowendovej zrkadlovke využijem Lkový objektív ? ... asi tak som to myslel ;) A ešte jeden dotaz či bazár alebo čistonový . Ale to budem riešiť asi neskôr lebo ešte všetky dukáty na to som nesplašil .... :D

maTTo_corp
2010-04-24 11:36:05+02
Neviem či na lowendovej zrkadlovke využijem Lkový objektív ? ... asi tak som to myslel ;) A ešte jeden dotaz či bazár alebo čistonový . Ale to budem riešiť asi neskôr lebo ešte všetky dukáty na to som nesplašil .... :D
ja niekedy nerozumiem týmto otázkam :))))).... využiješ....kvantum ľudí to rieši takto...a vieš prečo? lebo nemajú dosť peňazí na to, aby si kupovali objektívy s rovnakým rozsahom 2x (tým myslím pri upgrade tela)...nie je absolútne nič prečo by L objektív ostal nevyužitý pri lacnom tele..dokonca teraz, keď sa vyrábajú low endy aj s prehustenými čipmi (canon 550D = 18mpx) je takáto kvalitná optika nutná!...ja len nerozumiem prečo majú niektorí ľudia pocit, že by to nevyužili...

...a kľudne aj bazárový...len treba dať pozor či nie je pošriabaná optika, či nie je vnútri prach, vyskúšať pofotiť či ostrí dobre....asi toľko čo ma napáda....skrátka treba byť obozretný...

Granko
2010-04-24 11:36:26+02
príspevok od: skakajka
Ja len potrebujem zistit, na co sluzia tie cisla,co sa posuvaju, ked tocim prednym prstencom. V manuali je napisane: Infinity Compensation Mark a nieco o teplote tam je. To je vsetko!
v jednoduchej reči - odčítaš z toho vzdialenosť fotografovaného bodu, na ktorý si zaostrila...samozrejme je to len do 10m, potom už udáva nekonečno...

Granko
2010-04-24 11:41:14+02
ja mám 450D s 70-200/f4 IS USM a nemenil by som ho za nejaký trebárs 55-250 len kvôli low-end telu...a či bazár alebo nový? treba si zvážiť, na čo máš a či si ochotný isť do objektívu veľakrát v dobrom stave za nižšiu cenu ale použitého možno bez záruky, alebo nového s plnou zárukou ale o 30-50% drahšie...

s9per
2010-04-24 11:42:32+02
to maTTo_corp: Tak už som rozhodnutý už len z kadial zohnať zvyšok dukátov :( ale to je iná vec. Dakujem ešte raz za odpovede a rady... :)

conan7
2010-04-24 12:08:52+02
no ešte by som poznamenal na tie škrabance. ja mám 70-200 f2.8 usm a mám na prednom člene na kraji 4 drobné škrabance tak 2-3 mm. No a čo? na výslednej fotke to nevidieť vôbec, žiadny vplyv na to nemá, nevšimol som si nič. či pošlem ti nejaké originály? :)
je to len podla mna estetický problém...

maTTo_corp
2010-04-24 12:11:02+02
príspevok od: conan7
no ešte by som poznamenal na tie škrabance. ja mám 70-200 f2.8 usm a mám na prednom člene na kraji 4 drobné škrabance tak 2-3 mm. No a čo? na výslednej fotke to nevidieť vôbec, žiadny vplyv na to nemá, nevšimol som si nič. či pošlem ti nejaké originály? :)
je to len podla mna estetický problém...
ano samozrejme nie vždy to ukáže, to je fakt....ide len o to aké škrabance a kde...ono ten samotný škrabanec ako tak nevidno, len ptm sa tam môže ináč lámať svetlo a podobné kraviny, vzniknú ti odlesky...rozumieš mi :)

conan7
2010-04-24 12:29:11+02
príspevok od: maTTo_corp
ano samozrejme nie vždy to ukáže, to je fakt....ide len o to aké škrabance a kde...ono ten samotný škrabanec ako tak nevidno, len ptm sa tam môže ináč lámať svetlo a podobné kraviny, vzniknú ti odlesky...rozumieš mi :)
rozumiem. eby som mal ryhu cez celý predný člen v dlžke 5 cm tak možno nebol by som taký kludný. ale takto to nemá význam riešiť. ani odlesky som si nevšimol zatial nijaké, teda ja nie som na tie škrabance tak háklivý.

Kveto
2010-04-24 12:57:51+02
príspevok od: Granko
kurňajs...nick mi je známy, ale podľa fotky vidím Rytmusa o 10 rokov ;o)
:P

decover
2010-04-24 14:24:26+02
rozumiem. eby som mal ryhu cez celý predný člen v dlžke 5 cm tak možno nebol by som taký kludný. ale takto to nemá význam riešiť. ani odlesky som si nevšimol zatial nijaké, teda ja nie som na tie škrabance tak háklivý.
Vela ludi zbytocne precenuje nejaky ten mikro skrabancek alebo par zniecok prachu pod prednou sosovkou..Take nieco sa na fotkach nemoze prejavit.. Mozes si aj fixkou popisat prednu sosovku a nic sa nestane. Fotak to bude brat ako clonu, t.j.trochu sa znizi svetelnost, predlzi sa cas a to je vsetko. Ina vec je prach na snimaci, to uz na fotkach zistis

skakajka
2010-04-24 16:05:09+02
Objektiv je supis (ako som si aj myslela), prave otestovany vonku za bieleho dna. Ja som ten L-kovy chcela uz davno, ale no nepokecam si so ´skusenymi´ amatermi?!

maTTo_corp
2010-04-24 16:45:51+02
príspevok od: decover
Vela ludi zbytocne precenuje nejaky ten mikro skrabancek alebo par zniecok prachu pod prednou sosovkou..Take nieco sa na fotkach nemoze prejavit.. Mozes si aj fixkou popisat prednu sosovku a nic sa nestane. Fotak to bude brat ako clonu, t.j.trochu sa znizi svetelnost, predlzi sa cas a to je vsetko. Ina vec je prach na snimaci, to uz na fotkach zistis
ja som nerieišl mikro škrabančeky, to má asi každý trochu čuchnuté sklo....ale tak napr nejakú ryhu na zadnom člene by som si asi neprial...

conan7
2010-04-24 17:22:30+02
príspevok od: maTTo_corp
ja som nerieišl mikro škrabančeky, to má asi každý trochu čuchnuté sklo....ale tak napr nejakú ryhu na zadnom člene by som si asi neprial...
to ako sa dá poškriabať zadný člen? :) sú takí šikovní?

maTTo_corp
2010-04-24 17:23:05+02
to ako sa dá poškriabať zadný člen? :) sú takí šikovní?
videl som už také :))

s9per
2010-04-25 09:36:00+02
Ešte som zabudol dodať že to bude 70-200 4L bez IS !!! Vyhovoríte mi to? Viem že s tým IS by to bola pohodlnejšie, možno by sa dalo miestami fotiť aj bez statívu...., ale peniaze na IS verziu asi nezoženiem to je už nad môj limit..... :(

maTTo_corp
2010-04-25 09:46:18+02
Ešte som zabudol dodať že to bude 70-200 4L bez IS !!! Vyhovoríte mi to? Viem že s tým IS by to bola pohodlnejšie, možno by sa dalo miestami fotiť aj bez statívu...., ale peniaze na IS verziu asi nezoženiem to je už nad môj limit..... :(
a čo by si chcel počuť? :)))

...nepreceňuj to ISko ....ber v pohode nonIS

b.a.f.o.a.r.t.
2010-04-25 12:50:10+02
pravda pravda budeš spokojen aj bez

Strana 6 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()