Bola som rozhodnuta, ze si kupim Canon EF 70-300 IS USM, ale teraz mi muti hlavu Canon EF 70-200 f4 L USM. Co by ste poradili, co by bolo pre mna vhodnejsie, fotim vsetko, ci krajinu,architekturu,ludi. Udrzim ten L-kovy bez IS? Stativ nechcem. Je ten L-kovy fakt taky dobry? Mne ako zaciatocnicke by nestacil ten 70-300? A ako je to s filtrami?
ano pre niekoho nejaky bridge/uz je riesenim ... ak sa vyrovna na treku s kompromisom hladacik/raw/sum/bulb+iso(napr.pre nocne foto)/manualne rezimy/moznost ultrasirokaca (od 16mm kinofilm) tak kompromisom je aj kvalitny ultrazoom ...
... sam nemam FF/Lka, ale rad by som vedel, kolko vazi niekoho vybava na TREKU, kto vlastni FF + Lkove skla (ultrasiroky+setak+tele) + filtre/baterky/dobijacky/ostatne serepeticky + stativ + voda na trek + oblecenie a ako si to pochvaluje pri presunoch a pochode (ak mu to nevlaci osobny sluzobnicek :))
ano pre niekoho nejaky bridge/uz je riesenim ... ak sa vyrovna na treku s kompromisom hladacik/raw/sum/bulb+iso(napr.pre nocne foto)/manualne rezimy/moznost ultrasirokaca (od 16mm kinofilm) tak kompromisom je aj kvalitny ultrazoom ...
... sam nemam FF/Lka, ale rad by som vedel, kolko vazi niekoho vybava na TREKU, kto vlastni FF + Lkove skla (ultrasiroky+setak+tele) + filtre/baterky/dobijacky/ostatne serepeticky + stativ + voda na trek + oblecenie a ako si to pochvaluje pri presunoch a pochode (ak mu to nevlaci osobny sluzobnicek :))
..no napr. marian matta...
...pokiaľ to chceš predávať ako vysokokvalitné zväčšeniny, nič iné ti ani nezostáva:)
viem ze matta, aj to ze fotil istu dobu svoje predavane pekne kusky kompaktom canon powershot pro1 ;-) ... mozno teraz mu cast obcas nosia himalajsky nosici a tak (tym ho nechcem urazit ani znevazovat) ... on sam vie kolko to vazi, mne skor islo o vsetkych tych ktory by boli schopni vlastne zacinajucej skakajke (ako pise vo svojom dotaze) poradit hned L 2.8 IS ;-) a ona vlastne este nema vyhraneny zaner, co bude asi fotit ci pohyb/sport ci prirodu
no ked uz je tu taka pekna diskusia tak aj ja sa pridam... tiez mam v podsatte dilemu, chcem nieco tele na krajinky a zaujma ma ako sa ta 70-300 vie vysporiadat s protisvetlom... a s podanim farieb. to su pre mna dolezite parametre. dakujem za odpoved :)
Rozhodne kúp 70-300 IS USM,. Keďže statív nechceš nosiť z takých či onakých dôvodov, je lepšie mať fotku s horšou kresbou, ako rozostrený nepodarok. A ako začiatočník by si rozdiel v kvalite skiel ani nepostrehla, lebo výtlačky typu A4 nepredpokladám, že by si tlačila v desiatkach ks.
No este uvidim zajtra cez den aka je obrazova kvalita. Zatial som nemohla vyskusat, ked som dosla domov, bolo uz pred vecerom a hadzalo mi to dlhe casy, takze mam vsetko roztrasene....
No este uvidim zajtra cez den aka je obrazova kvalita. Zatial som nemohla vyskusat, ked som dosla domov, bolo uz pred vecerom a hadzalo mi to dlhe casy, takze mam vsetko roztrasene....
...opticky najkvalitnejším zoomom sú nohy.........možnosťou je aj telekonvertor:)..
No ale zrejme ste jej nepomohli :-))) slečne je krátky :-))))))))))
kurňa fakt, teraz si uvedomujem že máš pravdu. Ale mám nápad. Ako ju rehabilitovať. Všetci kto sem písal podľa počtu príspevkov dá euráče a zaplatíme jej škodu. Lebo sme neboli schopní správne odhadnúť potreby. My všetci sme vinní za to, že slečna zjavne nevie čo chce, či bude 200mm krátkych alebo nie.
kurňa fakt, teraz si uvedomujem že máš pravdu. Ale mám nápad. Ako ju rehabilitovať. Všetci kto sem písal podľa počtu príspevkov dá euráče a zaplatíme jej škodu. Lebo sme neboli schopní správne odhadnúť potreby. My všetci sme vinní za to, že slečna zjavne nevie čo chce, či bude 200mm krátkych alebo nie.
Vieš ako t je so stratami sa počíta všade tak slečna stratila pár euráčov ale ja si myslím že to čo kupila si tak oblubi že časom nedá nan dopustiť
:) tak 200 x 1,6 ti je krátke ?
hm no to si musím podebatovať s chalanmi čo 70-200 používajú na EOS -1 bez cropu, že teda ako to vlastne môžu používať taký krátky objektív :))
:) tak 200 x 1,6 ti je krátke ?
hm no to si musím podebatovať s chalanmi čo 70-200 používajú na EOS -1 bez cropu, že teda ako to vlastne môžu používať taký krátky objektív :))
...to je tá deformácia........väčšina užívatelov prechádza z UZ na DSLR...
ktory teleobjektiv - surne
hh
...pokiaľ to chceš predávať ako vysokokvalitné zväčšeniny, nič iné ti ani nezostáva:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa