Fórum » O TECHNIKE

Novy Nikor 85/1,4 G VR

jake
jake 2010-04-15 21:39:42+02
tak verim, ze toto dlho ocakavane sklicko sa uz blizi - tu su aj fotky: http://nikonrumors.com/2010/04/14/thom-hogan-nikon-af-s-85mm-f1-4g-vr-coming-very-very-soon-now.aspx viete niekto nejake dalsie podrobnosti?

Ferdo
2010-05-15 22:17:53+02
príspevok od: jake
tak nikonrumors hlasi ze toto sklo uz ide do predaja a na prezentaciu! mate niekto nejake novinky? ozaj, bude aj nejaky novy fotak alebo blesk ako nahrada za SB-900?
Nahrada za SB900? ved ten je bezchybny, nic lepsie si neviem predstavit. Skor by som privital upgrade SB600.. rad by som doplnil svoju bleskovu vybavu a dalsie dve SB900 na remote odpalovanie sa mi kupovat nechce no a SB600 uz ma svoj vek.

jake
2010-05-15 22:21:57+02
príspevok od: Ferdo
Nahrada za SB900? ved ten je bezchybny, nic lepsie si neviem predstavit. Skor by som privital upgrade SB600.. rad by som doplnil svoju bleskovu vybavu a dalsie dve SB900 na remote odpalovanie sa mi kupovat nechce no a SB600 uz ma svoj vek.
mam 3x SB-900 a da sa s tym neskutocne vyhrat, v podstate pomaly nepoznas rozdiel od studiovych svetiel ked mas nejaky softbox a dazdnik k tomu. Ale vraj uz nove fotaky maju mat v nikone okrem IR aj wireless odpalovanie, co by bola totalna bomba! takze asi by mal prist nejaky co ja viem SB.900x kde by uz bol zabudovany aj wireless a to by bola supa, mozno kvapku vacsi vykon. SB-900 sam o sebe je dokonaly blesk, neda sa u nic vytknut a funguje velmi spolahlivo

Ferdo
2010-05-15 23:48:49+02
mam 3x SB-900 a da sa s tym neskutocne vyhrat, v podstate pomaly nepoznas rozdiel od studiovych svetiel ked mas nejaky softbox a dazdnik k tomu. Ale vraj uz nove fotaky maju mat v nikone okrem IR aj wireless odpalovanie, co by bola totalna bomba! takze asi by mal prist nejaky co ja viem SB.900x kde by uz bol zabudovany aj wireless a to by bola supa, mozno kvapku vacsi vykon. SB-900 sam o sebe je dokonaly blesk, neda sa u nic vytknut a funguje velmi spolahlivo
hmm to je pravda, som velmi zvedavy na nove DSLR od Nikonu :)

martin
2010-05-16 13:45:40+02
jake...ako napad je to dobre, ale neviem ci sa toho dozijem:) Co by potom robil Pocket Wizard so svojim dlho pripravovanym MiniTT? Aj ked by som im to prial, uz o tej verzii pre Nikon rozpravaju tak dlho, ze im to prestavam verit.

jake
2010-05-16 16:48:23+02
príspevok od: martin
jake...ako napad je to dobre, ale neviem ci sa toho dozijem:) Co by potom robil Pocket Wizard so svojim dlho pripravovanym MiniTT? Aj ked by som im to prial, uz o tej verzii pre Nikon rozpravaju tak dlho, ze im to prestavam verit.
vsak co viem uz je v predaj, ale za skoro 400,- eur jeden kus trnasmitera - no neviem ci to kupi sirsia verejnost, ved to uz je lacnejsie si vziat profi prenosne studiove svetla - napr.Elinchrom

duroslav
2010-05-16 17:04:56+02
vsak co viem uz je v predaj, ale za skoro 400,- eur jeden kus trnasmitera - no neviem ci to kupi sirsia verejnost, ved to uz je lacnejsie si vziat profi prenosne studiove svetla - napr.Elinchrom
Kde ho majú v predaji?

martin
2010-05-16 17:07:37+02
jake kde prosim Ta chodis na tie infosky:) ...najprv blesk s radiovym prenosom, teraz pocket wizard transmiter za 400 Eur :) Totiz na ten pocket wizard dost netrpezlivo cakam, v predaji este nie je a cena je stanovena na 219 dolarov, co je po prepocte na euro 175 Eur:) a nie 400. Darian to ma za kus viac, ale nie zdaleka za tolko ako pises Ty:) http://www.bhphotovideo.com/c/product/605718-REG/PocketWizard_801_153_FlexTT5_Transceiver_Radio_Slave.html

martin
2010-05-16 17:08:22+02
duroslav.....v dzejkovej fantazii:)

jake
2010-05-16 17:36:34+02
jake kde prosim Ta chodis na tie infosky:) ...najprv blesk s radiovym prenosom, teraz pocket wizard transmiter za 400 Eur :) Totiz na ten pocket wizard dost netrpezlivo cakam, v predaji este nie je a cena je stanovena na 219 dolarov, co je po prepocte na euro 175 Eur:) a nie 400. Darian to ma za kus viac, ale nie zdaleka za tolko ako pises Ty:) http://www.bhphotovideo.com/c/product/605718-REG/PocketWizard_801_153_FlexTT5_Transceiver_Radio_Slave.html
sorry, sekol som sa - tolko stoji cely komplet s dvoma prijmacmi - ale viem z diskretneho zdroju v nikone, ze taky blesk je v plane a preto sa uz od D4 a D400 budu robit profi tela kde to bude fungovat - mozne, ze to bude externa riadiaca pridavna jednotka ako je SU-800, vsak sa nechajme aj prekvapit, rumory sa vzdy daju vymysliet akokolvek

Marcel Rebro
2010-05-16 17:39:07+02
sorry, sekol som sa - tolko stoji cely komplet s dvoma prijmacmi - ale viem z diskretneho zdroju v nikone, ze taky blesk je v plane a preto sa uz od D4 a D400 budu robit profi tela kde to bude fungovat - mozne, ze to bude externa riadiaca pridavna jednotka ako je SU-800, vsak sa nechajme aj prekvapit, rumory sa vzdy daju vymysliet akokolvek
vzhladom na diskretnost PR politiky v Nikon-e predpokladam, ze Tvojho diskretneho zdroja vcera popravili tupim mecom ... ;-)

jake
2010-05-16 21:01:28+02
príspevok od: Marcel Rebro
vzhladom na diskretnost PR politiky v Nikon-e predpokladam, ze Tvojho diskretneho zdroja vcera popravili tupim mecom ... ;-)
moj diskretny zdroj je z SIS

Strhak
2010-05-16 21:16:41+02
príspevok od: Marcel Rebro
podľa mňa musel spáchať sepuku. Jeď vieš, Japonci ;-)

martin
2010-05-17 07:54:00+02
jake, citas prosim Ta po sebe co pises? ´sorry, sekol som sa - tolko stoji cely komplet s dvoma prijmacmi´......kde si zas prosim Ta zobral takuto informaciu. Hned teraz si to tam bezim kupit. Ked si pozries ten link na BH Photo, zistis ze 2 ks prijimacov a jeden transmitter stoji 619 Eur v prepocte z dolara. Mne osobne su sice Tvoje infosky ukradnute, ale zbytocne tu pleties ludi /vid. duroslav/.
Takisto pochybujem, ze v SIS sa tak nudia aby sledovali Nikon niekde v Japonsku, kvoli novym produktom.
Dnes sa mi v noci snivalo, ze som bol vojensky fotograf a nafasoval som Nikkor 800/2.8 AF-S...ked som vsak isiel nastupit do lietadla, zazvonil mi budik. Treba realne rozlisovat sny od reality:) Myslim to v dobrom:)

martin
2010-05-17 08:04:17+02
....a je mozne aj to, ze chyba je vo mne a fora na ephote sluzia, len na plkanie. Vysvetluje to aj ziadna odpoved na moju otazku vo fore ohladom skusenosti s battery packom Nikon SD-9.Holt nechodim sem casto aj ked asi o nic neprichadzam.

duroslav
2010-05-17 08:29:13+02
Neboj, mňa nepoplietol, aj keď sa to tak mohlo navonok zdať.
Situáciu s PW priebežne monitorujem a tak pochybujem, že by mi niečo uniklo v prípade, keď sa verzia pre Nikon začne predávať.

Ferdo
2010-05-17 08:32:13+02
:)))))

dodo_bb
2010-05-17 10:56:41+02
....a je mozne aj to, ze chyba je vo mne a fora na ephote sluzia, len na plkanie. Vysvetluje to aj ziadna odpoved na moju otazku vo fore ohladom skusenosti s battery packom Nikon SD-9.Holt nechodim sem casto aj ked asi o nic neprichadzam.
Nič si z toho nerob. Tvoja otázka bola dosť odborná a to sa tu nenosí. Ten pack sa nedá použiť na interný blesk v Canone 450D a tak kto by Ti tu mal odpovedať :-))))) Ja síce SB900 mám, ale bohate mi stačí bez packu, tak Ti neporadím ani ja.

martin
2010-05-17 12:30:02+02
dodo....zas az tak si to nepripustam:)....len som narazal na odbornu uroven fora na ephote. Riesia sa tu same ..ujoviny typu aky si mam kupit objektiv a podobne a ked sa clovek spyta nieco k veci, tak ticho po plesine.

Ferdo
2010-05-17 13:11:50+02
dodo....zas az tak si to nepripustam:)....len som narazal na odbornu uroven fora na ephote. Riesia sa tu same ..ujoviny typu aky si mam kupit objektiv a podobne a ked sa clovek spyta nieco k veci, tak ticho po plesine.
Martin je tu len par ludi ktori skutocne vedia poradit (medzi nimi aj redaktori ephota) a asi neboli prave v case ked si pisal do fora, online pri internete :)

Ja bliskam velmi malo, len ked naozaj musim takze tieto vody su pre mna zatial neprepadane no chcem sa tomu venovat vo volnom case, experimentovat, uz som si kupil aj knizku od Joe McNallyho :)) Myslim ze to citanie bude uzitocnejsie ako stracat cas na podobnych forach a vypytovat sa.

martin
2010-05-17 14:08:35+02
Fero...tu knihu si si nemal kupovat....namotas sa a uspory su v prdeli:)...aspon u mna to tak dopadlo:)

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()