Načo hľadať univerzál vo vodách zrkadloviek? Nekupuje sa zrkadlovka práve pre flexibilitu výmeny objektívov? Za cenu veľkorozsahového 18-200 si môžem dovoliť 3 pevné sklá z bazáru (spomínaná 35/1.8, 50/1.8, 85/1.8), ktoré síce treba vymieňať (o bože, čo keď sa mi dostane prach na senzor?!?!?!?!?!?! :O) ponúkajú však flexibilitu a OVEĽA vyššiu kvalitu i potešenie z fotenia. veľkorozsahové zoomy sú len marketingový ťah a pokus o rozšírenie, ktorý vychádza. Vezmite si takú Leicu, tam zoomy prakticky neexistujú okrem Tri-Elmar.
P.S.
So všímaním ´kto to napíše´ vskutku súhlasím, nemožno Vás brať vážne...
Aaaach ... vidim ze marketing zabera. Jediny rozdiel medzi nimi je v moznosti zamknut objektiv na 18mm aby sa gravitaciou samenozumoval. Uz aj verzia I mala VRII (tusim ako prvy objektiv). Ale pre PR je predsa fajn povedat ze ´verzia II ma VR II generacie´ ... sak hovoria pravdu, len zabudlli povedat ze to nie je nic noveho ...
Ja mám D90 a používa pernú 50/1,8, kitovú 18 - 105 (časom tiež chcem prejsť na 16 - 85) a tamrona 70 - 200 /2,8.
Neviem, tú 18 - 200 VRII by som bral ako univerzálne sklo len v tom prípade, že poslúži ako dovolnka. výlet. a tak.. ale určite treba ešte dáke iné sklo..
Ale ako to nemyslíš vážnejšie z fotením, prečo si teda kupoval D90? a nie niejakú nižšiu verziu?
V každom prípade prajem rozumnú kúpu aby si nebanoval do budúcna..
Nechcel som naňho reagovať....pán je knihomol a má vešteckú gulu , ktorá mu napovedala že, Možno bačovia na salašoch fotia len objektívmi Zeiss ... a určite nikdy nefotili s predmetnými Nikonmi...tato istota nepotrebuje komentár...
Aaaach ... vidim ze marketing zabera. Jediny rozdiel medzi nimi je v moznosti zamknut objektiv na 18mm aby sa gravitaciou samenozumoval. Uz aj verzia I mala VRII (tusim ako prvy objektiv). Ale pre PR je predsa fajn povedat ze ´verzia II ma VR II generacie´ ... sak hovoria pravdu, len zabudlli povedat ze to nie je nic noveho ...
No dobre a čo na to inostranec Harokd Davis a Scott Kelby ,ktorý doporučuje uvedený Nokon 18-200 ako najuniverzálnejšie sklo na cesty a dovolenky a sám ho používa.
18-200 som v ruke mal (Pampúch dosvedčí) má ho náš priatel Milan (majitel nemenovaného podniku), kam chodíme vykecávať.....a ???? asi takto....da sa ho tolerovať na ohnisku 60 až 100 a diere osmičke.....nech sa páči ak niekomu vyhovuje vrele odporúčam.....haleluja
Som sa rozkecal a na to hlavné som zabudol....že v rukách majstra aj motyka strelí...:)))
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=107639&autor_id=3455
Hej, hej, hej... podla mna je skoda vesat na take telo ako je D90 nieco ako 18-200, nie? To je pre ludi, kt. chceju mat silou mocou velky zoom, alebo nemaju dost miesta(to beriem) ale byt na tvojom mieste, tak hladam na D90 nieco pevne, niekto tu pekne poznamenal, ze za cenu 18-200 mas tri skla(35,50,85 setko/1.8) nemas sice ohnisko 200 mm, ale zato OPTICKU KVALITU a so styrmi objektivmi uz aspon vies, ze mas DSLR a ne ultrazoom :)...
Ale ak trvas na tom, ze chces co najuniverzalnejsie, alebo to chces na turistiku iba tela+ toto, tak je to dobra volba... ale ked chces fotit klasicke ´vsetko´ a ´vsade´, tak siahni po pevnych ohniskach, neolutujes... a mimochodom, ten Nikkor ide myslim po 700 e(ci 800?) tak za tolko myslim kupis 80-200/2.8 a to je uz ine sklo... ale ak sa mylim, tak ma opravte...
Ken? Momentalne zistil ze Canon 5D MkII je to najpravejsie orechove. Vraj nie je dost dobry fotograf na to, aby pouzival jeden Nikon na dva rozlicne zanre. Vseeeetko treba manualne prestavovat, odstavovat a vobec ... Nikon je SHIT!
Najlepsi fotak je ten co mas so sobou. lepsia D5000 z 18-200VR v batohu ako D3x s troma pevnymi objektivmi doma v skrini. Ale zase ked menis v terene skla, vyzeras viac profi. Ze pocas vymeny zmeskas zaber je irelevantne, dolezitejsie je vediet ze mas DSLR a nie UZ
18-200 pouzivam ako walkarround objetiv a som s nim nadmieru spokojny. Viem co od neho mozem ocakavat a co nie. Mam ho nasadeny na D5000 a ´hodeny´ v aute ze ´keby nieco´. Skus si vyfiltrovat fotky vo fotogalerii zfotene tymto sklom ...
Ken? Momentalne zistil ze Canon 5D MkII je to najpravejsie orechove. Vraj nie je dost dobry fotograf na to, aby pouzival jeden Nikon na dva rozlicne zanre. Vseeeetko treba manualne prestavovat, odstavovat a vobec ... Nikon je SHIT!
Donedávna bol presvedčený , že naj foták na svete je Nikon D40.......no prechádza obdobím zmien.....ale veď prečo nie.....ja som sa tiež momentálne zalúbil do Karola Cajsa...:)))
Donedávna bol presvedčený , že naj foták na svete je Nikon D40.......no prechádza obdobím zmien.....ale veď prečo nie.....ja som sa tiež momentálne zalúbil do Karola Cajsa...:)))
Co ja viem tak v poslednej dobe sa zmietal medzi Lajkou M9 a jej kinofilmovymi predkami ...
Jo hosi a 35,50,85 je na D90 (APS-C) po prenasobeni trochu dlha zostava. zacinat na 50mm je nem wide. Ked pouzivam pevne skla, nosim (na D700) 24, 50, 85
Hm... nechapem preco si to pisal na moju adresu tak ´ostro´, ale neva... a nechapem kto by s 18-200 fotil veci, kde sa da zmeskat zaber ? :-) Ja som to chapal skor tak, ze bude fotit na horach stromceky a travicku a ne wildlife, sport alebo cosi take, ale kazdy ma ine myslienky, tak sory.
A to som iba vyjadril svoj nazor, prepacte ak sa to niekoho dotklo a som rad, ze nemame vsetci rovnaky nazor, inak by to nebolo forum...
k D90 ake sklo?
P.S.
So všímaním ´kto to napíše´ vskutku súhlasím, nemožno Vás brať vážne...
Neviem, tú 18 - 200 VRII by som bral ako univerzálne sklo len v tom prípade, že poslúži ako dovolnka. výlet. a tak.. ale určite treba ešte dáke iné sklo..
Ale ako to nemyslíš vážnejšie z fotením, prečo si teda kupoval D90? a nie niejakú nižšiu verziu?
V každom prípade prajem rozumnú kúpu aby si nebanoval do budúcna..
18-200 som v ruke mal (Pampúch dosvedčí) má ho náš priatel Milan (majitel nemenovaného podniku), kam chodíme vykecávať.....a ???? asi takto....da sa ho tolerovať na ohnisku 60 až 100 a diere osmičke.....nech sa páči ak niekomu vyhovuje vrele odporúčam.....haleluja
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=107639&autor_id=3455
Ale ak trvas na tom, ze chces co najuniverzalnejsie, alebo to chces na turistiku iba tela+ toto, tak je to dobra volba... ale ked chces fotit klasicke ´vsetko´ a ´vsade´, tak siahni po pevnych ohniskach, neolutujes... a mimochodom, ten Nikkor ide myslim po 700 e(ci 800?) tak za tolko myslim kupis 80-200/2.8 a to je uz ine sklo... ale ak sa mylim, tak ma opravte...
18-200 pouzivam ako walkarround objetiv a som s nim nadmieru spokojny. Viem co od neho mozem ocakavat a co nie. Mam ho nasadeny na D5000 a ´hodeny´ v aute ze ´keby nieco´. Skus si vyfiltrovat fotky vo fotogalerii zfotene tymto sklom ...
...na pevné sklá musí fotograf vyzrieť.......myslím, že dovtedy preň nebudú až takým prínosom...
...po prechode z ultrazoomu je 18-200 asi najnebolestnejšou:)...
CZ 1,4/50 Planar T na D90 je ako Pirelli PZero Asi (345/35 R15) na Fábii:))
A to som iba vyjadril svoj nazor, prepacte ak sa to niekoho dotklo a som rad, ze nemame vsetci rovnaky nazor, inak by to nebolo forum...
nebol som ostry (ostra je moja kata a anna), len ma pobavil vyrok ´podla mna je skoda vesat na take telo ako je D90 nieco ako 18-200´ ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa