fotky spominaneho autora fotografii by som nebral az tak vazne, co sa tyka kvality objektivu. vo velmi velkej (nad)miere totiz pouziva PP.
..keď máš s prepáčením na hovno fotku, ani PP ju nezachráni:)...
..najprv treba niečo dobre sfotiť a postprocesom ju dotiahnuť do dokonalosti...
...nemám pocit, že by na strateného fotkách chýbala ostrosť, prekreslenie detailov, alebo že by bolo badateľné nezvládnuté protisvetlo...
..poväčšine majú ľudia neznalí práce s editormi mylný názor na záchranu nepodarkov..........tak to aj po aplikáciách rôznych úprav (najčastejčie HDR) vyzerá...
..keď máš s prepáčením na hovno fotku, ani PP ju nezachráni:)...
...nemám pocit, že by na strateného fotkách chýbala ostrosť, prekreslenie detailov, alebo že by bolo badateľné nezvládnuté protisvetlo...
..poväčšine majú ľudia neznalí práce s editormi mylný názor na záchranu nepodarkov..........tak to aj po aplikáciách rôznych úprav (najčastejčie HDR) vyzerá...
fotky spominaneho autora fotografii by som nebral az tak vazne, co sa tyka kvality objektivu. vo velmi velkej (nad)miere totiz pouziva PP.
18-200 a 70-300.... haraburda za rozumnú cenu........nekupovať....a už vôbec nie Sigma-Tamron, samozrejme, pokial namajú poslúžiť, ako vodoinštalačný material.....
... a nepouzivas ty nahodou jeden z kuskov od Tamrona? ak som sa pomylil , tak sorry.
... a nepouzivas ty nahodou jeden z kuskov od Tamrona? ak som sa pomylil , tak sorry.
JO používa.. 70 - 200 2,8 Tamron.. toho mám aj ja...
Ale Javelin to myslel tak, aby sa nekupovalo 18-200 / 70-300 sklá od firmy Tamron a Sigma, konkrétne tieto objektívy od týchto firiem.
Nie všetky ich sklá.. pozor ! to si zle pochopil asi..
JO používa.. 70 - 200 2,8 Tamron.. toho mám aj ja...
Ale Javelin to myslel tak, aby sa nekupovalo 18-200 / 70-300 sklá od firmy Tamron a Sigma, konkrétne tieto objektívy od týchto firiem.
čakal som tam nejaku rezervu. preto som sa preventivne ospravedlnil. uz mi je to jasne.
OK. Ja som nehovoril, ze je to zle sklo, iba su lepsie a v podobnej cenovej relacii. Napisem to strucne... ak by som si ja vyberal medzi viacerymi pevnymi a jednym zoomom za podobnu cenu, bral by som pevne. Dufam ze sa rozumieme a nevyvolam zbytocny flame... a to zavesit na... som myslel ako ked sa dost casto pise, ze ked si kupis D90 tak k nemu 18-105 kupuj, lebo 18-55VR ho degraduje :)
Stano to má špičkové fotografie urobené aj kompaktom, čo by mohlo viesť k záveru, že je to iba vďaka PP, ale je vidieť rozdiel vo fotkách snímaných kompaktom a D300 a to nebude iba PP. Prepáč kamarát, ale Stano je iná liga.
Stano to má špičkové fotografie urobené aj kompaktom, čo by mohlo viesť k záveru, že je to iba vďaka PP, ale je vidieť rozdiel vo fotkách snímaných kompaktom a D300 a to nebude iba PP. Prepáč kamarát, ale Stano je iná liga.
Tamron má podľa mňa dva vyderané kúsky.... AF SP 17-50MM F/2.8 a spomínaný 70-200.....píšem teraz o obrazovej kvalite......s kludným svedomím ich môžem odporučiť komukolvek.....a ked sme pritom ....70-200 je momentálne jediný alternatívny výrobca , ktorého som si ponechal....mimo iné , je to aj jediný zoom ktorý vlastním ...
No a ty sa pochvál..čerstvý majitel..ako ti to s ním ide...???
Ktorú verziu fotošopu si mám teda kúpiť, aby mi to vynahradilo kvalitné objektívy?
Myslím, že by sa to oplatilo. Keď ich predám a kúpim nejaké v obchode s vodoinštalačným materiálom, ostane mi na fotošop a ešte mi aj zvýši slušná čiastka :-)))
No Planarom musíš ostriť ručne....:))) a ta jeho cena (provnaj Sigma 50/1,4), nie je až taká nadnesená.....Ak som tu kdesi napísal niečo na spôsob že je to najlepšia päťdesiatka na trhu , tak je.....Práve som sa kvôli nemu zbavil Nikkor 50/1,4.....a na devetdesiatku by som sa ho nebál dať....ludia na ňu davajú kludne Nikkor 70-200...:))))
Fotošop je výborná vec....podpisuje sa na väčšine produktovej fotodrafii.....a bez neho si digifoto nevieme predstaviť.....
Žiadnu nodbornú porotu však nepresvedčí....tu presvedčí tvoje oko a kludne schované za Viljom automatic...:))))))
Super.. som spokojný... obrazová kvalita je paráda.. Prevedenie je tiež dosť slušné.. Už som objednal aj filtre na neho z Ebayu (kenko Pro 1 Digital CPL + UV za 80€).. To ostrenie je celkom ak, aj keby bolo rýchlejšie, tak sa nenahnevám :)
Možno tá Sigma by mohla byť v tomto lepšia. A tak isto stabilizátor by sa hodil (ale tak to je vec zvyku aby som si na to zvykol, takže to neriešim ešte..)
Trochu som ho skúšal, zatiaľ som bol spokojný (až na niektoré fotky ktoré boli rozmazané :), keďže tých 1/125 je už na 200 dosť tažké udržať (alebo som teda ešte nezvyknutý) Ale tak hold.. na nikkora nebolo :) ani nebudú peniaze.
tento víkend som sa chystal ho poradne prevetrať, ale sakra nevyšlo počasie. dúfam, že zajtra sa to umúdry.
k D90 ake sklo?
Vy mňa nemôžete nikdy, ale naozaj nikdy uraziť ...
No a ty sa pochvál..čerstvý majitel..ako ti to s ním ide...???
Myslím, že by sa to oplatilo. Keď ich predám a kúpim nejaké v obchode s vodoinštalačným materiálom, ostane mi na fotošop a ešte mi aj zvýši slušná čiastka :-)))
Žiadnu nodbornú porotu však nepresvedčí....tu presvedčí tvoje oko a kludne schované za Viljom automatic...:))))))
Možno tá Sigma by mohla byť v tomto lepšia. A tak isto stabilizátor by sa hodil (ale tak to je vec zvyku aby som si na to zvykol, takže to neriešim ešte..)
Trochu som ho skúšal, zatiaľ som bol spokojný (až na niektoré fotky ktoré boli rozmazané :), keďže tých 1/125 je už na 200 dosť tažké udržať (alebo som teda ešte nezvyknutý) Ale tak hold.. na nikkora nebolo :) ani nebudú peniaze.
tento víkend som sa chystal ho poradne prevetrať, ale sakra nevyšlo počasie. dúfam, že zajtra sa to umúdry.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa