Fórum » O TECHNIKE

Nikon vs. Canon

NikonMan4
NikonMan4 2010-06-01 18:50:06+02
Zdravim, tema velmi casta a sam uvazujem niekedy co si vybrat. Mal som v hladaciku D5000, potom som sa viac priklonil uz k D90. Ale canonu som sa nejako nevenoval, co takeho ekvivalentnho a cenovo pribudzneho k D90 by ste odporucili?

Strhak
2010-06-01 21:50:33+02
príspevok od:
zaujimali by ma myslienkove pochody, ktore rozhodnu medzi kupou D5000, D90 a D300. aspon jeden dovod dat peniaze naviac, pre cloveka, ktory kupuje prvu zrkadlovku. je rozumny dovod na to ?
nie nieje, je moja odpoveď, na začiatok je úplne jedno aký aparát si zadováži. Kým si osvojí ovládanie prejde rok možno dva a potom nech premýšľa nad tím čo je pre neho dobré. Ja by som mu odporučil nech si kúpi 1000D s dákym objektívom prípadne 500D alebo dáky ekvivalent od nikonu. Neviem načo sa hneť ľudia trepú do drahých aparátov a popritom na to nemajú poriadne sklá.
Ale ako pomaly každá diskusia na túto tému sa končí sprostosťami a nie podstatným.
Vieš čo by mňa zaujímalo, koľko ľudí čo začínajú sa hneť ide venovať foteniu s dvoma troma či štyrmi bleskami??? Takže argument tipu má to kreatívne odpaľovanie, nemá pre človeka v tejto chvíli žiadnu hodnotu.
Ale inak to nieje problém predajcov že ľudia chcú hneť drahé telá, koľko krát keď sme predávali fotoaparát sme radšej odporučili nižšiu triedu ale zato s lepším sklom. No to tomu človeku nevysvetlíš keď je masírovaný reklamou a podobnými diskusiami ako sú tu keď sa človek spýta otázku: začínam fotiť chcem aparát do 500€ čo si mám kúpiť a tu ho hneť poniektorý šikulovia odporučia na druhý svet lebo podľa nich sa začína fotiť len s telami nad 1500€ a že všetko pod tú hranicu sú len vyhodené peniaze lebo čo ak sa budú chcieť posunúť ´´ďalej´´

titinius
2010-06-01 21:51:05+02
kup si 550D a dobry objektiv k tomu :)

haplo602
2010-06-01 21:59:13+02
príspevok od: Strhak
nie nieje, je moja odpoveď, na začiatok je úplne jedno aký aparát si zadováži. Kým si osvojí ovládanie prejde rok možno dva a potom nech premýšľa nad tím čo je pre neho dobré. Ja by som mu odporučil nech si kúpi 1000D s dákym objektívom prípadne 500D alebo dáky ekvivalent od nikonu. Neviem načo sa hneť ľudia trepú do drahých aparátov a popritom na to nemajú poriadne sklá.
Ale ako pomaly každá diskusia na túto tému sa končí sprostosťami a nie podstatným.
Vieš čo by mňa zaujímalo, koľko ľudí čo začínajú sa hneť ide venovať foteniu s dvoma troma či štyrmi bleskami??? Takže argument tipu má to kreatívne odpaľovanie, nemá pre človeka v tejto chvíli žiadnu hodnotu.
Ale inak to nieje problém predajcov že ľudia chcú hneť drahé telá, koľko krát keď sme predávali fotoaparát sme radšej odporučili nižšiu triedu ale zato s lepším sklom. No to tomu človeku nevysvetlíš keď je masírovaný reklamou a podobnými diskusiami ako sú tu keď sa človek spýta otázku: začínam fotiť chcem aparát do 500€ čo si mám kúpiť a tu ho hneť poniektorý šikulovia odporučia na druhý svet lebo podľa nich sa začína fotiť len s telami nad 1500€ a že všetko pod tú hranicu sú len vyhodené peniaze lebo čo ak sa budú chcieť posunúť ´´ďalej´´
ten zaciatok je diskutabilny ... niekto si fotoaparat kupuje proste na fotenie ... niekto sice chce zacat s fotografovanim, ale ma jasnu predstavu aky vysledok chce dosiahnut ... ta druha skupina kludne moze zacat s niekolkymi dialkovo odpalovanymi bleskami a specializovanym macro objektivom :-)

Strhak
2010-06-01 21:59:45+02
príspevok od: jake
na D3s staci jednotka SU-800 za cca 260,- Eur nova a to je vsetko, popripade priamo z blesku v Mater mode - je to jednoduche - v nastovavani je rozdiel taktiez, ale do podrbnosti sa neviem vyjadrit, s canonom uz 2 roky nefotim a neviem co je v najnovsich modeloch ako napr. 7D a tak. Ak to canon dobehol - co sice pochybujem - ale precoo nie, moze byt. Aspon kamarati co s nim fotia nebudu mat problemy a mozme sa niekde vybrat. Na to sa veru este popytam kto ma napr. 5D Mark II ci to uz ide
ale taká jednotka stačí aj na hocijaký Canon takže prepáč ale s toho mi vyplýva že táto naj funkcia pre ktorú by som sa mal rozhodnúť pre značku je v top triede nepoužiteľná. A jo majú už 50D týmto disponuje len potrebuje buď master blesk alebo odpaľovaciu jednotku.

2010-06-01 22:01:43+02
skusat fotenie s 3 bleskami by siel kazdy, ak by ich mal. po chvili by ale prisiel na to, ze ma vsetko a nevie co fotit. a preco ? lebo nema predstavivost. obmedzena vybava sposobi cloveku systematicke ucenie sa zakladov a budovanie oka, ktore dobre foto potrebuje, namiesto venovaniu sa blbostiam, co 3 blesky s prvou zrkadlovkou urcite su.
po odporucaniach v roznych inych vlaknach, aby si kupil radsej dobre sklo mi, otazka, ci 50D alebo D90, pride ako chvastanie, ze ´hej mam penaze, pozrite´... nic proti nikomu, ale nie telo, ale oko robi fotku

jake
2010-06-01 22:02:29+02
ale taká jednotka stačí aj na hocijaký Canon takže prepáč ale s toho mi vyplýva že táto naj funkcia pre ktorú by som sa mal rozhodnúť pre značku je v top triede nepoužiteľná. A jo majú už 50D týmto disponuje len potrebuje buď master blesk alebo odpaľovaciu jednotku.
ked sa stretneme uvidis rozdiely,porovname to ... canon v tomto fakt zaostava ale rad sa necham presvedcit, ze sa mylim lebo nemusim mat za kazdu cenu pravdu a potrebnu skusenost

Strhak
2010-06-01 22:04:03+02
príspevok od: haplo602
ten zaciatok je diskutabilny ... niekto si fotoaparat kupuje proste na fotenie ... niekto sice chce zacat s fotografovanim, ale ma jasnu predstavu aky vysledok chce dosiahnut ... ta druha skupina kludne moze zacat s niekolkymi dialkovo odpalovanymi bleskami a specializovanym macro objektivom :-)
neviem možno máš viac skúseností, ale ja som sa nestretol s človekom ktorý začína fotiť a príde ku mne a povie chcem taký a taký aparát k tomu ten a ten objektív tri blesky a jeden makroblesk. Takého začiatočníka som teda ešte nestretol ;-)))
Ti už hej???

Strhak
2010-06-01 22:06:01+02
príspevok od:
skusat fotenie s 3 bleskami by siel kazdy, ak by ich mal. po chvili by ale prisiel na to, ze ma vsetko a nevie co fotit. a preco ? lebo nema predstavivost. obmedzena vybava sposobi cloveku systematicke ucenie sa zakladov a budovanie oka, ktore dobre foto potrebuje, namiesto venovaniu sa blbostiam, co 3 blesky s prvou zrkadlovkou urcite su.
po odporucaniach v roznych inych vlaknach, aby si kupil radsej dobre sklo mi, otazka, ci 50D alebo D90, pride ako chvastanie, ze ´hej mam penaze, pozrite´... nic proti nikomu, ale nie telo, ale oko robi fotku
ja to viem preto je podľa mňa toto vlákno celé o ničom

Strhak
2010-06-01 22:10:08+02
príspevok od: jake
ked sa stretneme uvidis rozdiely,porovname to ... canon v tomto fakt zaostava ale rad sa necham presvedcit, ze sa mylim lebo nemusim mat za kazdu cenu pravdu a potrebnu skusenost
rozdieli sú to určite, ale ide to je pravda že nikon to ma dobre spravené že to dokáže odpaľovať s interným bleskom. Ale uznaj dávať toto ako dôvod na kúpu ja neviem možno prvej zrkadlovky je zbytočné, hlavne keď si spočítam cenu dvoch troch bleskov ktoré vysoko prevýšia cenu samotného aparátu.

2010-06-01 22:11:33+02
tak ako vsetky ostatne v tomto duchu. treba ist radsej do predajne nechat sa tam odrbat rovno bez predoslych vlakien na forach

duroslav
2010-06-01 22:12:46+02
Kedy tu bolo naposledy nejaké o niečom?

Granko
2010-06-01 22:16:31+02
príspevok od: duroslav
ako keby si nevedel, že zopár ich bolo a aj je :o))

titinius
2010-06-01 22:16:46+02
ale zasa ste neprijemni,,,
proste Ti co mate skusenost s D90 napiste aka je, co vam vyhovuje, co vam vadi
Ti co mate skusenost s 50D napiste to iste
Ti co ste ich mali oba doplnte nejake porovnanie, ako napr ako tu bolo pisane, ze na sport je lepsi 50D a na 3 blesky zasa D90
dalej 50D ma horcikove telo, D90 neviem ake,,,
ja som ani jeden z nich nevidel, ale cely zivot som na canone, a DSLR mam tiez canon a velmi sa mi (subjektivne) paci, viac ako D300s a viac sa mi aj paci aj popruh na krk :) tod vse,,,

a nepste tu sracky ohladom machrovania alebo nemachrovania,
to co pisete by platilo ak by sa rozhodoval medzi 1D a D3s si myslim,,, pretze pri takomto fotaku sa uz (stale len na zaklade domyslania si) predpoklada ze uzivatel ma nejaku skusenost a je zbehli v problematike a teda len machruje,
ale ked sa nevie rozhodnut medzi D90 a 50D tak si myslim ze ho uplne nepravom obvinujete !

takze ak sa vam nepaci, tak sa nezapajajte, a prispejte len ak chcete konstruktivne poradit
ked sa vam nechce odpisovat na porovnanie tak neodpisujte, ale nikomu nic nepomoze ak sem napisete aby si to zistil niekde inde, to je ako ocom forum??? !!!

Strhak
2010-06-01 22:21:15+02
príspevok od:
tak ako vsetky ostatne v tomto duchu. treba ist radsej do predajne nechat sa tam odrbat rovno bez predoslych vlakien na forach
prečo odrbávanie, keď povie že chce 50D tak mu ho strčím do ruky a bež na kasu ak chce poradiť nieje problém. Minule sa mi stalo že prišiel pán a vraví chcem kompakt do rodiny, ale taký že keď ho stratím nebude mi ho ľúto. Ja že OK, tak som mu začal ukazovať a on že on kolo 200 až 250€ nechce lebo mu známi povedal že to fotí na prd. Tak čo myslíš čo som mu ponúkol aparát za 350€ ktorý má viacej funkcií ale fotí tak isto. Daktorý ľudia dajú na to ´´ jedna babka povedala ´´ a je to. Namiesto toho aby si pozrel ako fotí ten lacnejší kúpil ten drahší. Pre mňa OK mám zisk, preňho asi tiež OK má dobrý pocit ;-)

Strhak
2010-06-01 22:24:02+02
príspevok od: duroslav
a off topic sa nepočíta????
:-DDD

2010-06-01 22:28:01+02
prečo odrbávanie, keď povie že chce 50D tak mu ho strčím do ruky a bež na kasu ak chce poradiť nieje problém. Minule sa mi stalo že prišiel pán a vraví chcem kompakt do rodiny, ale taký že keď ho stratím nebude mi ho ľúto. Ja že OK, tak som mu začal ukazovať a on že on kolo 200 až 250€ nechce lebo mu známi povedal že to fotí na prd. Tak čo myslíš čo som mu ponúkol aparát za 350€ ktorý má viacej funkcií ale fotí tak isto. Daktorý ľudia dajú na to ´´ jedna babka povedala ´´ a je to. Namiesto toho aby si pozrel ako fotí ten lacnejší kúpil ten drahší. Pre mňa OK mám zisk, preňho asi tiež OK má dobrý pocit ;-)
odrbat ... bol som svedkom situacie, ked predavac presviedcal zakaznika na kupu D60 ze ´tento objektiv ma zoom 5x, s crop faktorom 9x a viac vam uz nebude ani treba, ten fotoaparat robi vsetko co budete potrebovat.´ pri aparate bolo napisane ´vypredaj´ a bol to vystavny kus. ked si zratate nasobenie zoomu crop faktorom a ine okolnosti, je to odrbanie a toto som tym mal na mysli, toto su predajcovia elektroniky v hypermarketoch a nay, datart a podobne

IceDive1
2010-06-01 22:29:38+02
rozdieli sú to určite, ale ide to je pravda že nikon to ma dobre spravené že to dokáže odpaľovať s interným bleskom. Ale uznaj dávať toto ako dôvod na kúpu ja neviem možno prvej zrkadlovky je zbytočné, hlavne keď si spočítam cenu dvoch troch bleskov ktoré vysoko prevýšia cenu samotného aparátu.
Nikon to ma podstatne lepsie vyriesene a pre niekoho by to mohol byt naozaj vazny dovod pre rozhodnutie, podobne ako rychlost, utesnene telo atd. Ale to by trebalo mat jasno comu sa chce clvoek prevazne venovat. :)

Granko
2010-06-01 22:35:03+02
Michal, len jedna vec...
aj keď sa ti tento štýl písania nepáči, tak, ako máš možnosť napísať niečo ty, tak majú i ostatní...čo chcú a ako to chcú :o) pokiaľ chcú byť ironickí, nech sú...pokiaľ chcú poriadiť, nech sa páči...nech píše každý tak, ako chce a cíti...
to neapelujem na teba, aby si písal inak, vôbec nie...je to tvoj štýl...časom zistíš, čo a ako, možno keby si bol aktívne zažil to, čo tu bolo a následne prečo sa aj teraz píše tak, ako sa píše, pochopil by si...
len jednoducho ži a nechaj žiť :o)

Strhak
2010-06-01 22:37:54+02
hej hej to máme skúseností habadej, a potom k nám sa chodia pýtať: a že jak to funguje??? Inak najsamlepšie je keď si tam kúpia dáku špeciálnu tlačiareň, úplne ideálne vo veľkej a ´´výhodnej´´ akcii. Po mesiaci zistí že do toho modelu ktorý si kúpil pred mesiacom a ktorý sa už vyše roka nepredáva nieje štandardne dostať atrament. To je radosti keď mu oznámime že ho nemajú ani vo veľkosklade a že si naň počká týždeň možno dva. A ver stalo sa mi že ho nik nevedel dodať, a potom je počúvam že ako je to možné že do ich tlačiarne do značky ktorú ani nedržíme nemáme na pobočke farbu. Ale v supermarkete kde ju kupoval ju ´´majú´´ určite a v akcii s rožkami

Strhak
2010-06-01 22:40:39+02
príspevok od: IceDive1
Nikon to ma podstatne lepsie vyriesene a pre niekoho by to mohol byt naozaj vazny dovod pre rozhodnutie, podobne ako rychlost, utesnene telo atd. Ale to by trebalo mat jasno comu sa chce clvoek prevazne venovat. :)
presne tak, treba mať jasno ;-)

Strana 3 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()