Fórum » O TECHNIKE

Nikon vs. Canon

NikonMan4
NikonMan4 2010-06-01 18:50:06+02
Zdravim, tema velmi casta a sam uvazujem niekedy co si vybrat. Mal som v hladaciku D5000, potom som sa viac priklonil uz k D90. Ale canonu som sa nejako nevenoval, co takeho ekvivalentnho a cenovo pribudzneho k D90 by ste odporucili?

wayne
2010-06-02 12:54:46+02
mas pravdu nechapem. pretoze fotak si vyberam ja na zaklade vlastnosti ktore mi (ne)vyhovuju, a nie na zaklade toho, ze si nechavam radit niekym z internetu. normalna diskusia k akemukolvek modelu canon/nikon sa ani neda viest, vzdy sa to zvrhne na bitku fanbois, preto, pisem to tretikrat, nech si skratka vyberie podla sympatii, alebo podla toho ktory mu lepsie sadne do ruky. uz na prvej strane mu to vyborne zhrnul jake.

will
2010-06-02 13:00:56+02
No prave ked mi chyba uz iba nejaky impulz kup si ten alebo ten tak idem do terenu kua a osaham si ich ne? :) Nebudem tu flejmit povedzte mi a potom pripadne vynadam ze sa mi nezmesti do nocneho stoliku, ten druhy by sa mi urcite ano :D

titinius
2010-06-02 13:04:20+02
príspevok od: wayne
mas pravdu nechapem. pretoze fotak si vyberam ja na zaklade vlastnosti ktore mi (ne)vyhovuju, a nie na zaklade toho, ze si nechavam radit niekym z internetu. normalna diskusia k akemukolvek modelu canon/nikon sa ani neda viest, vzdy sa to zvrhne na bitku fanbois, preto, pisem to tretikrat, nech si skratka vyberie podla sympatii, alebo podla toho ktory mu lepsie sadne do ruky. uz na prvej strane mu to vyborne zhrnul jake.
ale ked ho nepouzival tak nemoze vediet co mu vyhovuje, nie? a za 15min v obchode to tiez nezisti, preto sa pyta

titinius
2010-06-02 13:05:35+02
príspevok od: will
No prave ked mi chyba uz iba nejaky impulz kup si ten alebo ten tak idem do terenu kua a osaham si ich ne? :) Nebudem tu flejmit povedzte mi a potom pripadne vynadam ze sa mi nezmesti do nocneho stoliku, ten druhy by sa mi urcite ano :D
a ked je situacia ze nema nikoho kto by mu ho pozicial?
:)

will
2010-06-02 13:06:21+02
Anyway D90tku radsej nie, kazi sa jej uzavierka vid.: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=4667&action2=showComment&commentId=97555#comments97555
:D

will
2010-06-02 13:11:30+02
Na to aby si zistil ako ti sedi v ruke, k oku a pod. ti staci 15 minut v predajni :) na nic dlhodobejsie sam neprides pokial nemas podobne telo. Rovnako si to precitas v recenzii ako ti to niekto napise na fore.

Granko
2010-06-02 13:14:56+02
existujú predajne, kde sa to dá vyskúšať i kúpiť, hovoria tomu obchody s fototechnikou a druhá možnsť je i ePhoto - pozriem pár ľudí, čo to majú, odkiaľ sú a neverím, že pri pive, kofole či dobrom jedle nie je možnosť pokecať za hodinu-dve, čo a ako, ošahať, opýtať sa priamo na skúsenosti atď...či? :o)

maTTo_corp
2010-06-02 13:29:47+02
príspevok od: Granko
existujú predajne, kde sa to dá vyskúšať i kúpiť, hovoria tomu obchody s fototechnikou a druhá možnsť je i ePhoto - pozriem pár ľudí, čo to majú, odkiaľ sú a neverím, že pri pive, kofole či dobrom jedle nie je možnosť pokecať za hodinu-dve, čo a ako, ošahať, opýtať sa priamo na skúsenosti atď...či? :o)
that´s how it works dude ;))

zelovoc
2010-06-02 13:30:16+02
Kup si 50D a budes spokojny, pretoze kazdy je s nim spokojny.

Granko
2010-06-02 13:35:16+02
som myslel, že ma urážaš či čo číčo, tak som použil translator, bo ja iba po rakušácky viem, česky, slovensky, pár slov z maďarčiny, ruštiny, poľštiny, aj trochu po amerikánsky či menej cigánsky, latinsky, španielsky, francúzsky a taak :o))

wayne
2010-06-02 14:09:23+02
príspevok od: titinius
ale ked ho nepouzival tak nemoze vediet co mu vyhovuje, nie? a za 15min v obchode to tiez nezisti, preto sa pyta
veru. moze ist este na stretko a dohodnut sa vo vlaknach ktore tebe prilis nevonaju. tam to bude mat z prvej ruky a od ludi co sa vyznaju a ma po probleme.

javelin
2010-06-02 14:41:49+02
príspevok od: wayne
veru. moze ist este na stretko a dohodnut sa vo vlaknach ktore tebe prilis nevonaju. tam to bude mat z prvej ruky a od ludi co sa vyznaju a ma po probleme.
Nikdy som neodmietol poradiť podľa svojho najlepšieho svedomia a skúseností užívateľovi s nasledovným postupom zberu informácii......
Pozrel si v galéri fotografie zhotovené objektívom / fotoapárátom spadajúcim do oblasti jeho záujmu , načo ho vzápetí prepadla myšlienka kontaktovať autora onej techniky v sukr. pošte.....
a nestalo sa to raz....:))))
Jednoznačne je takáto komunikácia osobnejšia a prínosnejšia , ako tie perly , ktoré v poslednej dobe čítam vo fóre.....:)))
Som zvedavý kolko ludí si už na základe jednej takejto, perlorodkami premnoženej témy ,kupilo Sigmu 30/1,4 výlučne na portrét...:)))))

Marcel Rebro
2010-06-02 14:56:24+02
na potret veleryby v 25m bazene moze byt 30/1.4 dobra volba ...

wayne
2010-06-02 15:01:28+02
takto tajne? ved napis co sa ti na XYZ modeli paci a ci ti vyhovuje takto pekne verejne neech si to vsetci mozu precitat a nech zakladaju dalsie vlakna lebo tieto nevyhladaju, ospravedlnujuc pritom svoju lenivost zaciatocnictvom....

ano, tiez to robim obcas ako ty, ak sa nestane, ze si autor vsimne moj komentar pod svojou fotkou ako nedavno mrco :) ale asi je to nejaka sofistikovana metoda ked sakra, tolko ludi na nu nevie prist...

javelin
2010-06-02 15:02:29+02
príspevok od: Marcel Rebro
na potret veleryby v 25m bazene moze byt 30/1.4 dobra volba ...
Ja som dvadsať štvorkou bežne portrétoval osadenstvo L-410....volám to spoločný portrét....
K tej učasti izraela na ME v atletike,krasokorčulovaní a Eurosongu som sa ešte nedopátral...:))

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-06-02 15:15:22+02
chalani podte večer na pivo čo ste z Nitry čo poviete?

titinius
2010-06-02 15:22:00+02
no to je tiez moznost ist von :) ja len (v DOBROM) pisem, ze ked nechcete pomoct tak nedodrbavajte ze sa clovek pyta, tod vse.
pretoze najhlupejsia otazka je ta ktora NEBOLA POLOZENA !!! :)
prajem pekny den, idem sa ucit na statnice :/ :)

conan7
2010-06-02 15:23:38+02
príspevok od: Jozef Peniak
chalani podte večer na pivo čo ste z Nitry čo poviete?
sa teraz ozývaš, keď som v pondelok odhlásil intrák. dobrý si :P :)

NikonMan4
2010-06-02 15:24:34+02
Tak ja vobec nesedim so zalozenymi rukami, praveze aktivne hladam clanky, citam recenzie, studujem 300 stranovu knihu, ale skratka som od tejto temy ocakaval subjektivne postrehy pouzivatelov, ich vlastne skusenosti, ktore nikde v knihe predsa nenajdem. Vobec nie som z tych ludi co su lenivy a chcu od ostatnych najdite mi o tom vsetky informacie. Fotografovanie ma zacalo strasne bavit, snazim sa vzdelavat ako viem a forum je jedna z moznosti komunikacie s odbornikmi a s ludmi co cvakaju a pracuju so zrkadlovkami denno-denne.

NikonMan4
2010-06-02 15:28:46+02
citujem ta: ´popytal sa ludi co fotia a maju fotak o ktory mam zaujem´ Toto presne som predsa napisal aj ja a chcel som len prakticke skusenosti s tymi modelmi.

Strana 5 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()