uz dlkšie sa rozhodujem že idem presedlat kompaku na zrkadlovku uz mi vtom zabranuju trosku len financie a ted ako si kukam zrkadlovky ma zaaza to ze pomali uz kazda zrkadlovka je reklamovana ze ma super HD VIDEO ale nechapem naco to tam vyrobcovia davaju ved je to to iste ako keby chce niekdo kamreou fotit keby tam to video neni boly by urcite al lacnejsie ... zrkadlovka je stvorena na fotenie tak nechapem naco tam je vsade to blbe video !!!
jedno ´blbé´ video natočnené 5D mk II
http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=2326
ale odporúčam na koniec prečítať zoznam použitých skiel.
EF Lenses used in the making of REVERIE:
FD 7.5mm f/5.6 (converted to EF mount)
EF 15mm f/2.8 Fisheye
EF 16-35mm f/2.8L II USM
EF 24-70mm f/2.8L USM
EF 50mm f/1.2L USM
EF 85mm f/1.2L II USM
EF 100mm f/2.8 Macro USM
EF 135mm f/2L USM
EF 200mm f/1.8L USM
EF 400mm f/2.8L IS USM
EF 500mm f/4L IS USM
TS-E 24mm f/3.5L
TS-E 45mm f/2.8
ty kks akoze kvalita to je ale aj cena za to video je dobra za vsetky skla + fotak :)))) ale aj tak kolko z len fotograFOU viuziva to video ak ho clovek viuzije raz za rok tak je vela prosto ono by tam ani nemuselo byt
ponaučenie: keď máš veľmi kvalitné svetelné sklá, tak môžeš natáčať podobné krátke shoty, klipy. vieš pracovať s hlbkou ostrosti a kvalita bude super, skoro ako z hollywoodu. ale len na také kratšie projekty. neviem či vieš že aj jeden diel dr. House bol natočený s 5D mk II.
samozrejme ergonómia je slabá, ale nemusíš kupovať kameru za desaťtisíce eur.
Ak smiem vedieť čo ti na tom videu že tam je tak vadí ? :) Podla mňa si každý sem tam niečo natočiť dokáže. Najmä niekto čo fotí wild-life ;) Mám D90 a určite ak budem mať Nikon či Canon video tam mať chcem .
Tak čo sa tíka kvality videa 5D mark II nemá vo svete fotoaparátov konkurenciu. Ani takú čo by sa mu aspoň trochu priblížila a vo svete kamier mu dokážu konkurovať snáď len systémy ktoré sú tak 10 krát drahšie ako 5D s tými sklami
Zjavne je mnozstvo profesionalov, ktorym to blbe nepripada. To, ze pre teba je nanic neznamena, ze to vo fabrike na tvojom kuse demontuju, len aby si nesomral. Skus sa nad sebo zamysliet a aj nad tou funkciou, ci je to skutocne hovadina, alebo len ty nemas na to vyuzitie.
Vyskusaj aj precitac clanok v nasej Fotoskole.
Osobne video nerobim, ale nie je na skodu ho tam mat. Minule nam pri baraku prasklo vodovodne potrubie a popri tom, ako som bol vonku pozriet, ci mi nesplachlo aj auto, som spravil zopar fotiek a aj nejake video a poslal ho do TV a na druhy den bolo moje video v TV novinach. Nikdy nevies, kedy sa Ti zide. Kamery a fotaky tam malo viac ludi, ale ked si mohli vybrat, tak si radsej vybrali full HD vystup s kvalitnym objektivom (nocne video asi tie male kamerky zvladali dost biedne).
Ja video na 550D nevyuzivam vobec. Ale ze by ma jeho pritomnost vytocila natolko, aby som sa stazoval na fore, to zatial nie :) Nikdy nevies, kedy budes pisat dakovny list vyrobcovi, ze ju tam mas :)
ja mam vzadu v kufri v aute taky gombik co je na nom dajaka fajka nakreslena. ked ho zmacknem, tak mi zozadu vylezie tazne zariadenie. nechapem naco to tam vyrobca montuje, ked ja akžuv nikdy nic tahat nebudem ...
asi som si miesto auta s takouto somarinou korcule mal kupit ...
No ehmmmm ťažné zariadenie (pokiaľ nemáš nejaký traktor, ale to asi nemáš, lebo traktory nemajú kufor) sa za normálnych okolností nedodáva ako štandardné príslušenstvo ale ako príplatková výbava, takže pokiaľ ho zákazník nepotrebuje a výslovne si ho neobjedná, tak ho nemá.
Leda že by si kupoval nejakú skladovku, čo ho už mala namontované.
Chcel si sa aj niečo opýtať, alebo len pochváliť že raz budeš mať možno dosť peňazí a vymeníš kompakt za zrkadlo?
Ak ti vadí funkcia videa, nikto ťa ju nenúti používať
Vyrobcovia potrebuju predat tak pridali video, nechali profikmi natocit zopar filmov, roztrusili ze aj profici tocia s fotakmi ... propaganda. Kazdopadne je tu vyhoda DOF pri pouziti svetelnych skiel, HD video a to je asi tak vsetko co ponukne fotako kamera.
Hlavna nevyhoda je neergonomicke drzanie, manualne zaostrovanie, maly LCD na ktorom za jasneho pocasia nieje tolko vidno aby sa slusilo.
Moj nazor : ako doplnok a hracka navyse ok, ako vec na serioznejsiu robotu (svadba, akcie) pouzitelne dost obmedze ak vobec.
Mna zaujima zivotnost zavierky, kedze sa snima s rychlostou 24 obrazkov za sekundu. To je 86400 za hodinu. Pri zivotnosti zavierky 200 000 cyklov by mala zavierka odist za dve hodky aj cosi. Pokial mam informacie spravne tak DSLR pouzivaju na video mechanicku zavierku, nie elektronicku. Aspon Nikon D90 a Canon 5D II. Ale myslim ze vsetky, takze si myslim ze video tymto sposobom napokon vyjde dost draho. Alebo sa mylim?
Mna zaujima zivotnost zavierky, kedze sa snima s rychlostou 24 obrazkov za sekundu. To je 86400 za hodinu. Pri zivotnosti zavierky 200 000 cyklov by mala zavierka odist za dve hodky aj cosi. Pokial mam informacie spravne tak DSLR pouzivaju na video mechanicku zavierku, nie elektronicku. Aspon Nikon D90 a Canon 5D II. Ale myslim ze vsetky, takze si myslim ze video tymto sposobom napokon vyjde dost draho. Alebo sa mylim?
Čo? Závierka- preklápanie zrkadla- prebehne na začiatku a na konci točenia... Nie že ti to cvaká 24 krát za sekundu(: Či?
´...mnozstvo profesionalov...´ Kolko ich je a kto to je? Profici nasadili 5D ci cokolvek ine na filmarsky stativ, prepojili s LCD nech vidia kde ostria, natiahli kolajnice, posadili kameramana do furika, tocili. Spravili to urcite profi za profi peniaze ktore im zaplatil Nikon ci Canon aby mali co zverejnovat na svojich strankach.
Ak tu ma niekto vlastne home made videjo s fotaku ktore stoji za pozretie nech pastne link.
HD VIDEO A dig zrkadlovka !!!
http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=2326
ale odporúčam na koniec prečítať zoznam použitých skiel.
FD 7.5mm f/5.6 (converted to EF mount)
EF 15mm f/2.8 Fisheye
EF 16-35mm f/2.8L II USM
EF 24-70mm f/2.8L USM
EF 50mm f/1.2L USM
EF 85mm f/1.2L II USM
EF 100mm f/2.8 Macro USM
EF 135mm f/2L USM
EF 200mm f/1.8L USM
EF 400mm f/2.8L IS USM
EF 500mm f/4L IS USM
TS-E 24mm f/3.5L
TS-E 45mm f/2.8
ty kks akoze kvalita to je ale aj cena za to video je dobra za vsetky skla + fotak :)))) ale aj tak kolko z len fotograFOU viuziva to video ak ho clovek viuzije raz za rok tak je vela prosto ono by tam ani nemuselo byt
samozrejme ergonómia je slabá, ale nemusíš kupovať kameru za desaťtisíce eur.
Vyskusaj aj precitac clanok v nasej Fotoskole.
asi som si miesto auta s takouto somarinou korcule mal kupit ...
Leda že by si kupoval nejakú skladovku, čo ho už mala namontované.
Ak ti vadí funkcia videa, nikto ťa ju nenúti používať
Hlavna nevyhoda je neergonomicke drzanie, manualne zaostrovanie, maly LCD na ktorom za jasneho pocasia nieje tolko vidno aby sa slusilo.
Moj nazor : ako doplnok a hracka navyse ok, ako vec na serioznejsiu robotu (svadba, akcie) pouzitelne dost obmedze ak vobec.
Ak tu ma niekto vlastne home made videjo s fotaku ktore stoji za pozretie nech pastne link.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa