Ahoj, stala sa mi taka vec ze mi fotak mierne zmokol a nasledne umrel (eos 1000D). Bol vystaveny asi 2 minuty nepriamemu dazdu. Chcem sa spytat, kolko si vy dovolite vystavit vas fotak nejakemu dazdu, alebo mrholeniu. Podotknem ze som s nim nefotil, mal som ho pod pazou a bezal sa skryt.
Keď píšeš o korčuliach, vyzeráš pri tom inteligentnejšie a dôveryhodnejšie :) Ale jazyk tvojho kmeňa neovládam a odchádzam preč, takže ani negooglujem, nuže mi to buď preložíš alebo zostaneš nepochopený takým vidiečanom ako ja.
Jednoducho nemáš svoj deň. http://www.youtube.com/watch?v=RYWbW0_BZ24
Byť tvojim synom, hanbím sa jak pes. Ešteže sme na Slovensku a na sedlácke jednanie sme zvyknutí a stádo oviec na tomto webe (viď DODO) ti ešte bude aj tlieskať. Zvykli sme si :)
Byť tvojim synom, hanbím sa jak pes. Ešteže sme na Slovensku a na sedlácke jednanie sme zvyknutí a stádo oviec na tomto webe (viď DODO) ti ešte bude aj tlieskať. Zvykli sme si :)
Takze fotak ani po dllllhom suseni nenabehol. Servis mi to uznal v ramci zaruky a vymenili mi fotacik za new z dovodu nedostupnosti nahradneho dielu. Co tam presne bolo neviem, ale zevraj ak by boli vo fotaku stopy po vode, nejake usadeniny, ci oxidacia, zaruka by padla.
D200 som raz mal par minut pod tecucou vodou, objektiv potom par dni neautofokusoval ale spamatal sa. To bolo pred troma rokmi, oba diely stale dokonale funguju.
D60 a DP1s bezne pouzivam v slabom dazdi a snehu, nemaju s tym problem. Podobne kompakty co som mal predtym.
Trocha mrholenia by nemala ziadnemu fotaku uskodit. Ak ano, tak je to fakt blba smola a zrejme bol nachylny k vadam uz predtym. Ale kazdy fotak sa oplati raz za cas dobre vysusit/vyvetrat a uchovavat v blizkosti silika gelov.
Moja D300 zvladla uz aj dazd,aj blato.
Raz bola taka zablatena ze som ju doma osprchoval aj s objektivom.
Radsej bez bateria,a potom 24 hodin stala,ale vsetko funguje.
...taký mám pocit, že ty tu chodíš už len plakať poslednú dobu...:) však trochu nadhľadu do toho pitchovania :) chilluj, dýchaj zhlboka :)
hmm ... az teraz som si uvedomil ze palso si rad ´poplace´ aj pod mojimi fotkami. nevadi analyzovat to nebudem. dovolil som si ale vyuzit legitimnu moznost zablokovat ho ...
5D2 v rychloclne na mori schytaval vystreky vody do uplneho rozmocenia. Cely cas som s nim fotil. Po vystupeni som z nepremokaveho ruksaku vybral uterak (do vesmiru bezpodmienecne s uterakom, sprievodca po galaxii tak kaze), pekne dosucha utrel, na izbe som ho docistil vlhkou utierkov. Dodatocne som zistil, ze okular zostal nevycisteny = zasoleny, gumova krytka na kontakty bola v skarach plna soli a sanky na blesk zvnutra na bokoch zacali zlahka korodovat ale hlavne hrdzaviet. Sol som odfukol, ocistil, hrdzu zapalkou odstranil. Fachci bez problemov. Nie je to z cukru, no pod vodu by som to naozaj neriskoval :-)
5D2 v rychloclne na mori schytaval vystreky vody do uplneho rozmocenia. Cely cas som s nim fotil. Po vystupeni som z nepremokaveho ruksaku vybral uterak (do vesmiru bezpodmienecne s uterakom, sprievodca po galaxii tak kaze), pekne dosucha utrel, na izbe som ho docistil vlhkou utierkov. Dodatocne som zistil, ze okular zostal nevycisteny = zasoleny, gumova krytka na kontakty bola v skarach plna soli a sanky na blesk zvnutra na bokoch zacali zlahka korodovat ale hlavne hrdzaviet. Sol som odfukol, ocistil, hrdzu zapalkou odstranil. Fachci bez problemov. Nie je to z cukru, no pod vodu by som to naozaj neriskoval :-)
Mne este z morskej vody zacal hrdzaviet pant na dvierkach od bateky (tesnenie je az za nim), zistil som to az ked som chcel nasadit battery grip a nesli mi vybrat dvierka od baterky.
Odolnost voci vode
jedine co som utieral od kvapiek je filter :)
http://www.youtube.com/watch?v=D1tTBncIsm8&feature=player_embedded#!
D60 a DP1s bezne pouzivam v slabom dazdi a snehu, nemaju s tym problem. Podobne kompakty co som mal predtym.
Trocha mrholenia by nemala ziadnemu fotaku uskodit. Ak ano, tak je to fakt blba smola a zrejme bol nachylny k vadam uz predtym. Ale kazdy fotak sa oplati raz za cas dobre vysusit/vyvetrat a uchovavat v blizkosti silika gelov.
Raz bola taka zablatena ze som ju doma osprchoval aj s objektivom.
Radsej bez bateria,a potom 24 hodin stala,ale vsetko funguje.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa