Zdravim ePhotaci :-)
Zvazujem kupu techniky Nikon, ale chcem sa spytat ako je na tom co sa tyka poruchovosti. Na nete som sa docital, ze servis nie je nic moc a nerad by som s nim mal cest. Ci je lepsie ist radsej osobne do ochodu si prevziat veci a na mieste vyskusat alebo ci staci objednat cez internet a mali by prist v poriadku kusy? Totiz som sa na nete docital o katastrofickych scenaroch, ze 24-70tky nejak prepustaju svetlo, ze sa z nich odliepaju prstence, ze sa zasekavaju pri zoomovani a podobne. D700, ze frka olej z uzavierky na senzor, odchadza CF sachta, na 80-200, ze stoji vymena odideneho AF 20tis, D3S po roku prestal ostrit a zevraj Nikon zacina robit masovo a nie kvalitne ako kedysi. Ak daco nove vypustia, ze treba pockat aspon 3/4 roka, kym sa zacnu predavat bezproblemove kusy. Necital som to na ziadnom Canon/Pentax/Sony a ani inom fore, ale priamo na Nikonackych forach. Zacinam byt uz naozaj paranoidny, lebo mam na to svoje dovody. Doteraz som mal Pentax, kde kvalita taktiez pokulhavala a keby ma byt na tom Nikon podobne, len 4x drahsie, tak by ma asi slahlo na mieste. Ako je to teda s Nikonom a ich kvalitou? Dakujem vsetkym za odpovede.
nesníva sa ti o tom?
nikon robí kvalitatívne perfektné objektívy či telá, to že sa to niekomu stane je normálne. veď dokonalosť neexistuje.
všade natrafíš na chybný kus, ale ako si to ty popísal tak určite nie je.
sám mám low end telo a 2 objektívy, low end zoom a macro 105mm, a ani na záklaďáku necítiť aby nebol kvalitný, žiadne vôle, odliepajúca sa guma či mäkký plast.
myslím že si to troška prehnal :)
tak ja som zatial presvedceny o tom, ze Nikon je naozaj ikona kvality, len sa chcem uistit, ze to tak naozaj aj je, lebo na nete som sa fakt docital cokolvek :-) Mam vsak aj kopec znamych, ktori maju Nikon a v zivote s nim nemali problemy. Lenze ja mam stastie dajak pritahovat zle kusy a tak mam trocha obavy, ze za daco vyhodim nenormalne $$$ a nebude to dobre :-) Uvazujem o tom, ze si to pojdem prevziat osobne priamo do predajne a to bude asi najistejsie :-)
co sa tyka servisu. Po kupe v krakowe som poslal 24-70 do prahy, reklamacia napriek tomu ze to bolo kupovane v PL prebehla v poriadku a ziadny problem.
Odporucam ti kupovat tak ze vyskusas vsetko co chces kupit. Je to lepsie, ako sa potom natahovat cez balicky. Predpokladam ze ked chces prechadzat uplne, tak i ten tvoj nakup nebude len telo a sklo.
O tych ostatnych poruchach nemam ponatia. Mozno su prilis prehnane.
Veru tak, nebude to len telo a sklo :-) mas pravdu, najlepsie bude, ked si to pojdem prevziat osobne. Dik teda za info aj ohladom servisu, ze to nie je take zle ako hovori :-) Mozno su to vsetko naozaj len prehnane reci, lebo na nete sa vyskytuje aj kopa balastu.
Mne sa jedna guma zacala po 2 rokoch odliepat na D700. Osobne v tom nejaky problem nevidim aj ked na druhej strane za tie prachy by mohli mat taketo veci vychytane. Inak vsetko fici na poradecku tak ako ma.
Mne sa jedna guma zacala po 2 rokoch odliepat na D700. Osobne v tom nejaky problem nevidim aj ked na druhej strane za tie prachy by mohli mat taketo veci vychytane. Inak vsetko fici na poradecku tak ako ma.
Keby to bol po 2och rokoch jediny problem, vobec by ma to netrapilo.
Keby to bol po 2och rokoch jediny problem, vobec by ma to netrapilo.
Jediný objektív mi ani raz nespravil niečo čo by som nechcel...
Telo mám dvojročného dedka D80 , a ani nad novým nerozmýšlam...A Nikon AF posúdiš sám...niekedy nepochopíš, ako zaostruje v tme aj bez pomocného reflektora...:))))
PS: mám radšej CCD , ako CMOS , preto ho neplánujem vymeniť....
tiez som mal pentax a pred 15rokmi som presiel na nikon f-601 ktory obcasne pouzivam doteraz ziadny problem.poznam ,f-90x,f-80,d-70,d-300 a som spokojny len mala zavada na f-80.inak nic bez poruchovosti.
vsetko je spotrebak a podlieha opotrebeniu, plus obcas nejaka vrodena(vyrobna) vada. Mal som poruchu na zavierke-zrkadle s 1/2 rocnou D70, v zaruke opravena, teraz obcas blbne CF sachta ale da sa s tym existovat. Na D300 mam poruchu so zasekavanim zrkadla, obdobnu ako s D70, ale po zaruke, cakam na verdikt servisu.. Fotim pomerne vela a ked si premietnem kolko situacii tie aparaty so mnou absolvovali, skoky, pady, bezvahovy stav, dazd, mraz, vlhko, vysoke teploty tak si nestazujem, skor ocenujem. Kamarat mal problem s novym 2-tyzdnovym Canon 5D-II, po oprave je uz OK. Na nete par rokov dozadu bol zverejneny riport z polarnej turistickej expedicie (bohati fotonadsenci na velkom ladoborci). Vtedy este nemal Nikon FF, tak tam boli v vo vyraznej mensine s D2X-kami, ale nemali problemy ziadne. Dominujuce Canony 1D-Mk.II tam trpeli vysokou poruchovostou, ale nemozno to objektivne generalizovat koli nerovnakemu poctu.. WildSammy, treba potlacit paranoju, pokazit sa moze hocico, aj pozlatena Leica M9 vykladana Swarowski krystalmi.. :)
dodnes fotí môj prvý digitál nikon D70 - je to už hodne rokov a viac ako 2 násobok udávanej životnosti uzávierky .. stále 100 pro stav , 100 pro stav aj Nikon D200 - už zažil naozaj všeličo a je OK, fotí ako hodinky, D300 jak by dal .-) Všetky sklá od Nikonu sú OK, a to aj také ako lacák 50/1.8 ( 5 rokov ) a podobne ..... A v okolí mám kopec Nikoňákov - všetko OK .. :-D
to si nemal robit , si urazil moje sklo 24-70/2,8 :-)))pouzival som ho v najnarocnejsich situaciach pri sporte kde zalezalo na kazdej desatine sekundy, a jeho spolahlivost ? cca 90-95 percent...sigma sklo sa da ak mas znameho co nema co robit a moze ti ju testovat ale ja ho nemam takze kto chce spolahlivosttak jedine nikorr....
tak ja som zatial presvedceny o tom, ze Nikon je naozaj ikona kvality, len sa chcem uistit, ze to tak naozaj aj je, lebo na nete som sa fakt docital cokolvek :-) Mam vsak aj kopec znamych, ktori maju Nikon a v zivote s nim nemali problemy. Lenze ja mam stastie dajak pritahovat zle kusy a tak mam trocha obavy, ze za daco vyhodim nenormalne $$$ a nebude to dobre :-) Uvazujem o tom, ze si to pojdem prevziat osobne priamo do predajne a to bude asi najistejsie :-)
s D700 nemam ziaden problem a s objektivmy nikor taktiez nie. Pocu som o obcasnych chybach ale v porovnani s inymi znackami je to mozno 5% alebo menej. Nikon je v pohode.
Všetko sa môže pokaziť a každý výrobca môže vyrobiť a predať vadný kus. Závisí však či uvedené problémy boli v počte 5 z milióna alebo 5 zo sto.
Ja som kupoval pre polrokom zrkadlovku a kúpil som Canon pretože Nikon na Slovensku nemá servis. Neznamená to, že Nikon by bol zlý. Keby mal Nikon servis na Slovensku, tak možno zoberiem D90. Ďalej sa mi v čase kúpy zdalo, že Nikon zoom objektívy v strednej triede sú drahšie než opticky porovnateľné objektívy Canonu a hlavne neprehľadnosť v Nikon objektívoch (vrátane rôznej kompatibility s telami s/bez motorčeka). To bol druhý dôvod. Neskôr som zas zistil, že pri pevných sklách je to skôr naopak. Čo by teraz spolu D7000 asi znamenalo, že by som si vybral Nikon.
poruchovost je u poloprofi a profi mala,nielen u nikonu ale aj sony,oly,canone.V kazdom pripade telo je na par rokov ,neskor kupis dalsie.Co je najpodstatnejsie ze skla ktore si kupis su pri porovnatelnej kvalite omnoho drahsie,ale zase je to investicia nafurt,len si nemozes tolko dovolit ako napr kupou pri canone..ale zrejme si rozhodnuty,nema zmysel sa tu placat po pleci a utvrdzovat sa v niecom..uz to tu bolo spomenute velakrat.
dodnes fotí môj prvý digitál nikon D70 - je to už hodne rokov a viac ako 2 násobok udávanej životnosti uzávierky .. stále 100 pro stav , 100 pro stav aj Nikon D200 - už zažil naozaj všeličo a je OK, fotí ako hodinky, D300 jak by dal .-) Všetky sklá od Nikonu sú OK, a to aj také ako lacák 50/1.8 ( 5 rokov ) a podobne ..... A v okolí mám kopec Nikoňákov - všetko OK .. :-D
neverím že sa ti na D200 neodlepili polepy (mne sa to v pohode stalo 2x za 3 roky...) už kludne aj z objektívov to isté ohľadom prstencov, 17-80 tky sa mi rozpadli napr. dve.. a kamošovi pekne drhne 24-70, Mám pocit, že kazí sa už fakt všetko. Okrem starých manuálnych skiel Nikkor... ja som dva roky na Canone a popravde už len čakám čo sa pokaká...
neverím že sa ti na D200 neodlepili polepy (mne sa to v pohode stalo 2x za 3 roky...) už kludne aj z objektívov to isté ohľadom prstencov, 17-80 tky sa mi rozpadli napr. dve.. a kamošovi pekne drhne 24-70, Mám pocit, že kazí sa už fakt všetko. Okrem starých manuálnych skiel Nikkor... ja som dva roky na Canone a popravde už len čakám čo sa pokaká...
a vsak on netvrdi ze sa nu nieco nepokazilo,len ze je to momentalne zase ok a foti to:)
Tu v Zh mam znameho(poznam ho len asi 3tyzdne),ma D700 a uz vraj to mal 2x v servise a je z toho na prasky..dal do vybavy vsetky prachy a 2 mesiace nemohol fotit..
Poruchovost zn. Nikon?
nikon robí kvalitatívne perfektné objektívy či telá, to že sa to niekomu stane je normálne. veď dokonalosť neexistuje.
všade natrafíš na chybný kus, ale ako si to ty popísal tak určite nie je.
sám mám low end telo a 2 objektívy, low end zoom a macro 105mm, a ani na záklaďáku necítiť aby nebol kvalitný, žiadne vôle, odliepajúca sa guma či mäkký plast.
myslím že si to troška prehnal :)
Odporucam ti kupovat tak ze vyskusas vsetko co chces kupit. Je to lepsie, ako sa potom natahovat cez balicky. Predpokladam ze ked chces prechadzat uplne, tak i ten tvoj nakup nebude len telo a sklo.
O tych ostatnych poruchach nemam ponatia. Mozno su prilis prehnane.
Telo mám dvojročného dedka D80 , a ani nad novým nerozmýšlam...A Nikon AF posúdiš sám...niekedy nepochopíš, ako zaostruje v tme aj bez pomocného reflektora...:))))
PS: mám radšej CCD , ako CMOS , preto ho neplánujem vymeniť....
Co sa nemoze pokazit sa aj tak pokazi.
VSETKO SA RAZ POKAZI :)
Ja som kupoval pre polrokom zrkadlovku a kúpil som Canon pretože Nikon na Slovensku nemá servis. Neznamená to, že Nikon by bol zlý. Keby mal Nikon servis na Slovensku, tak možno zoberiem D90. Ďalej sa mi v čase kúpy zdalo, že Nikon zoom objektívy v strednej triede sú drahšie než opticky porovnateľné objektívy Canonu a hlavne neprehľadnosť v Nikon objektívoch (vrátane rôznej kompatibility s telami s/bez motorčeka). To bol druhý dôvod. Neskôr som zas zistil, že pri pevných sklách je to skôr naopak. Čo by teraz spolu D7000 asi znamenalo, že by som si vybral Nikon.
Tu v Zh mam znameho(poznam ho len asi 3tyzdne),ma D700 a uz vraj to mal 2x v servise a je z toho na prasky..dal do vybavy vsetky prachy a 2 mesiace nemohol fotit..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa