Fórum » O TECHNIKE

Domaci atelier-co a ako

tomasqo
tomasqo 2010-09-21 15:32:24+02
Ahojte. Zacal som experimentovat v domacom studiu (difuzery, pozadia vyrobene z plachiet, drevenych ramov a pod). Chcel by som to posunut k originalnemu vybaveniu. Zatial zacnem s portretmi (tvar, aj cela postava). Pouzivam NikonD5000, Sys.blesk SB-900 + TTL kabel + uchytavacia svorka pre blesk. Chcem to vsetko spravit relativne lacno, pretoze sa chcem zorientovat vo svete studioveho vybavenia, zistit co mi sedi, co potrebujem, co nie. Nechcem aby mi potom na nieco padal prach. Moja idea je nasledovna: Walimex látkové pozadie 3 x 6 m white (20€); Walimex Set pre systémový blesk - difúzny (statív 80-200cm + držiak syst. blesku + difúzny dáždnik 85cm) (60€) pre sys.blesk; stavebny 500W halogen na max.200cm stojane (25€) a k nemu dalsi difuzny dazdnik 110cm pripevneny svorkou ci lepiacou paskou)(26€). Riesenie spolu za cca 150€. Rad si vypocujem Vase rady a skusenosti, na co mam este mysliet alebo comu sa mam vyvarovat. Dakujem, Tomas.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-11-23 14:22:16+01
príspevok od: Saaw
Ja sa trochu navcirkam do tohto vlakna, nechcem zbytocne kvoli takej kravine zakladat nove.. Mam 580EX II + Cactus V4 odpalovace a mam problem s tym, ze tej tesniacej gume co je na blesku pri ´locknuti´ prekazaju take dva vystupky na odpalovaci pri hotshoe. Tj ta guma sa v tych miestach ohne a obavam sa ze po case by sa mohla poskodit a tym padom by stratila svoju vlastnost tesnenia. Tak isto ked chcem 580tku dat do umbrella holderu, tak dotiahnutiu v tej drazke na holdery prekaza ta guma. Pri cactuse mi vadi teda to, ze nemozem dobre dotiahnut locking mechanizmus a druha vec ze sa ta guma ohyba. Pri umbrela holderoch mi vadi to, ze to nemozem dotiahnut a tym padom sa bojim vypadnutia blesku pri zaklone holdera. Viem ze mozem pripojit cactusy cez PC sync ale to je pre mna trochu neprakticke riesenie, nemam rad ked sa mi planta vo vetre odpalovac a trieska o stojan.. Vie mi niekto poradit nieco, napr daku malu kocku, ktora by prenasala informaciu o odpaleni z odpalovaca do blesku? Alebo nejake ine riesenie tak, aby som ta guma neohybala a zaroven aby som mohol pripojit blesk priamo k odpalovacu? Dakujem
ta guma ide dať dole, daj ju do batoha a kašli na vodeodolnosť, ja fotím v daždi raz za rok a vtedy siju nasadím na paticu je to 30sekund roboty. alebo to nechaj tak a deformuj ja som to tak zo začiatku robil a nebol problem. vratilo sa to späť:)

Saaw
2010-11-23 14:54:03+01
príspevok od: Jozef Peniak
ta guma ide dať dole, daj ju do batoha a kašli na vodeodolnosť, ja fotím v daždi raz za rok a vtedy siju nasadím na paticu je to 30sekund roboty. alebo to nechaj tak a deformuj ja som to tak zo začiatku robil a nebol problem. vratilo sa to späť:)
A ako sa to dava dole? Nechcem to nejak urvat alebo nieco.. Dakujem za radu.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-11-24 10:33:31+01
ja som to normálne vyhol - inak pasuje to presne aj na 430 EXII keby sa to da dokupit, by som si to kupil aj na 430 EXII:)

riske
externý redaktor 2012-04-13 12:58:12+02
Chcel som si kúpiť toto:
http://www.megapixel.cz/fomei-basic-hobby-500-kit

Lenže po prečítaní tejto diskusie mi pripadá, že sú to len preoblečené stavbárske halogeny...

Ale dosť ma zarazilo, že Jozef Peniak chváli "Fomei Easy Light 600" A jeho výsledky sa veľmi páčia.
http://jozefpeniak.blogspot.com/2012/04/mywork-continuous-lights.html

Nieje za tú cenu oveľa lepšie investovať do Fomei BASIC - 200 kit???
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-basic-200-kit-studiovych-blesku/k-FY7407/

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2012-04-13 13:25:05+02
príspevok od: riske
Chcel som si kúpiť toto:
http://www.megapixel.cz/fomei-basic-hobby-500-kit

Lenže po prečítaní tejto diskusie mi pripadá, že sú to len preoblečené stavbárske halogeny...

Ale dosť ma zarazilo, že Jozef Peniak chváli "Fomei Easy Light 600" A jeho výsledky sa veľmi páčia.
http://jozefpeniak.blogspot.com/2012/04/mywork-continuous-lights.html

Nieje za tú cenu oveľa lepšie investovať do Fomei BASIC - 200 kit???
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-basic-200-kit-studiovych-blesku/k-FY7407/
nemôžeme to nejako paušalizovať,
fomei tak ako každý výrobca má niečo výborné a niečo priemerné. Ako veľké plus ber že majú servis záručný aj pozáručný poruke, majú tiež lacné prísluško, náhradné výbojky a pilotky, približne za polovičné alebo dvojtretinové ceny, sú veľmi rozšírené a dosť sú aj v bazaroch za babku... Ich výbojky aj žiarivky majú pekné spojité spektrum takže vykreslia pekne farby,proste robia peknú pleťovku.

pozri si moje články čo mám v sekcii fotoškola:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/fotografujeme-v-studiu/

Easy lighty su na žiarivky s nimi som fotil zatiaľ 2x a spokojnosť nadovšetko - pekné farby, nevýhoda je že sú to žiarivky a ako každé ťahajú trošku do zelena a treba sa hrať nielen s posunom WB modrá-žltá ale aj s tint purpurová - zelená

každopádne je to na dlho a ak máš vážny záujem zariadiť si domáci ateliér treba sa zastaviť v našom eshope a v redakcii. Rad poradím radšej osobne (inak sa upíšem k smrti , chalani v eshope majú tiež kopec skúseností a Timo Jancár sa špecializuje na štúdiovú techniku a má prehľad o cenách a presnej ponuke viacerých značiek ako málokto.

riske
externý redaktor 2012-04-13 14:26:25+02
príspevok od: Jozef Peniak
nemôžeme to nejako paušalizovať,
fomei tak ako každý výrobca má niečo výborné a niečo priemerné. Ako veľké plus ber že majú servis záručný aj pozáručný poruke, majú tiež lacné prísluško, náhradné výbojky a pilotky, približne za polovičné alebo dvojtretinové ceny, sú veľmi rozšírené a dosť sú aj v bazaroch za babku... Ich výbojky aj žiarivky majú pekné spojité spektrum takže vykreslia pekne farby,proste robia peknú pleťovku.

pozri si moje články čo mám v sekcii fotoškola:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/fotografujeme-v-studiu/

Easy lighty su na žiarivky s nimi som fotil zatiaľ 2x a spokojnosť nadovšetko - pekné farby, nevýhoda je že sú to žiarivky a ako každé ťahajú trošku do zelena a treba sa hrať nielen s posunom WB modrá-žltá ale aj s tint purpurová - zelená

každopádne je to na dlho a ak máš vážny záujem zariadiť si domáci ateliér treba sa zastaviť v našom eshope a v redakcii. Rad poradím radšej osobne (inak sa upíšem k smrti , chalani v eshope majú tiež kopec skúseností a Timo Jancár sa špecializuje na štúdiovú techniku a má prehľad o cenách a presnej ponuke viacerých značiek ako málokto.
Hehe ďakujem. Tak to potom hodíme spolu reč

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()