Brala by som D700 ale ten je príliž drahý. A pri tých dvoch ďalších neviem či je pri týchto druhoch lepšie viac pixelov alebo brat ohľad na iné parametre. Osobne si myslím, že je lepšie menej pixelov + menší šum, ako veľa pixelov + vysoký šum. Niekto skúsenejší by mohol poradiť :)
Ja tiez planujem buduci rok vymenit telo (mam D5000).
D700 nie ,pretoze vacsina objektivov, ktore mam, nie je vhodna pre full frame. A ani cenovo sa nezaraduje do mojej kategorie fotografov:-)
D7000 je horuci kandidat s plno novinkami (tu hustotu pixelov by som nebral az tak tragicky, myslim, ze okate zasumenie nahustenych pixelov na malom snimaci sa tyka len kompaktov.
D300 - tot otazka, je mozne, ze pride nastupca (nesledujem to, a nezaujimaju ma ani ziadne ´rumors´ :-)). Ak aj nie, urcite si budem chciet vyskusat obidva D7000 a D300, aspon potazkat v obchode a vacsina obchodov je ochotna ich vyskusat aj v predajni s vlastnym prislusenstvom, takze podla toho by som sa rozhodoval. D300 predpokladam, ze ponuka vacsiu ergonomiu, no ´stary´ cip (taky isty ako na D5000), ten mi ale vyhovuje, na D5000 mi nevyhovuje ergonomia, uz by sa to chcelo posunut dalej.
mám nikon D60, fotím aktívne 2roky + rok na analog
Tak ja neviem, ak je treba objektívne poradiť, tak treba povedať: ako si vôbec technologicky vybavená, má pre teba také ´APS-C reportážne´ telo ako D300 význam? Máš také sklá, alebo prístup či chceš za grip. Pre hladáčik, AF body či niečo iné špecifické? Prípadne nová D7000? Nejaká nová fičúrka či vlasnosť alebo niečo čo by potrebovala. Aj D90 spraví dobrú robotu a je celkom ergonomická. Výstup má dobrý, z RAW sa dá toho dosť vytiahnuť. No ale ak by si mala na D7000 či bazárovku D300, tak ju kľudne zober. Ale môj všeobecný názor je že teoreticky by to kľudne mohla byť aj D90. Výber je na tebe, peniaze máš v ruke, a podľa toho čo je ti treba a koľko ich máš sa rozhodneš.
Telo nie je večné, to skôr objektívy či príslušenstvo. :)
je mi to jasne. no planujem si dokupit k tomu objektiv 50mm 1.8 .. nad D90 som tiez rozmyslala. len ma napadlo ci by D300 alebo D7000 nebola lepsim riesenim?
je mi to jasne. no planujem si dokupit k tomu objektiv 50mm 1.8 .. nad D90 som tiez rozmyslala. len ma napadlo ci by D300 alebo D7000 nebola lepsim riesenim?
Inak vlastne ako si teraz vybavená a čo máš možnosť používať, aké máš príslušenstvo (blesky, statívy, odrazové plochy, filtre atď..) a objektívy okrem tela a nejakého objektívu ešte prípadne?
na full frame telo funguje hociaky objektiv pre nikon. napr na tu D700 funguju objektivy co su na D60? v tomto sa nevyznam vobec
Všetky objektívy Nikon označené symbolom DC sú navrhnuté pred APS-C snímač (D60, D3000, D90, D300). Ak ich nasadíš na full frame telo tak nedokážu vykresliť celú plochu snímača a budeš mať silnú vinetáciu. Myslím ale že D700 dokáže rozpoznať, aký objektív ma nasadený a sama sa prepne do režimu pre DX ale vtedy produkuje iba fotky s menším rozlišením (neviem presne cca. 7MPx?)
Všetky objektívy Nikon označené symbolom DC sú navrhnuté pred APS-C snímač (D60, D3000, D90, D300). Ak ich nasadíš na full frame telo tak nedokážu vykresliť celú plochu snímača a budeš mať silnú vinetáciu. Myslím ale že D700 dokáže rozpoznať, aký objektív ma nasadený a sama sa prepne do režimu pre DX ale vtedy produkuje iba fotky s menším rozlišením (neviem presne cca. 7MPx?)
Prepáč šuter, ale skratkou DC NIKON označuje objektívy s premenlivou hĺbkou ostrosti (defocusing control) určené špeciálne pre portréty. Objektívy pre APS-C formát sú označené skratkou DX... A pre Lenny - predovšetkým kúp si to, čo si myslíš, že Ťa v tvojej tvorbe niekam posunie. Obmedzuje Ťa rozlíšenie? Kúp D7000. Chceš fullframe (so všetkými obmedzeniami?) Kúp D700. Chceš rýchly AF a skvelé pokrytie hľadáčika zaostrovacími bodmi? Kúp D300. Mimochodom, pred časom sa tu objavila nejaká Leontýnka a kupovala NIKON výbavu D700 a kadečo iné av eselo tu kecala na fóre. To si nebola Ty?
mozno by to chcelo urcit si ciel co chces fotit a potom rozpocet a planovat podla toho. neuraz sa prosim, ale ta galeria co mas na deviantarte, az na niekolko vynimiek, by sa dala pokojne nafotit aj lepsim kompaktom... chyba mi tam... mensia hlbka ostrosti?ja by som si za tych 800 e kupil nejaky objektiv, 35/1.8, a ostalo by mi na dovolenku, 50/1.4 a este stale by som mal na dovolenku, alebo dokonca bazarovu 105/2.8, a to by mi uz na dovolenku sice neostalo, ale aspon na listok do botanickej zahrady, kde sa da celkom vysantit, ano.
Ale je to Tvoja volba. Zvaz si pre a proti, a rozhodni sa.
Prepáč šuter, ale skratkou DC NIKON označuje objektívy s premenlivou hĺbkou ostrosti (defocusing control) určené špeciálne pre portréty. Objektívy pre APS-C formát sú označené skratkou DX... A pre Lenny - predovšetkým kúp si to, čo si myslíš, že Ťa v tvojej tvorbe niekam posunie. Obmedzuje Ťa rozlíšenie? Kúp D7000. Chceš fullframe (so všetkými obmedzeniami?) Kúp D700. Chceš rýchly AF a skvelé pokrytie hľadáčika zaostrovacími bodmi? Kúp D300. Mimochodom, pred časom sa tu objavila nejaká Leontýnka a kupovala NIKON výbavu D700 a kadečo iné av eselo tu kecala na fóre. To si nebola Ty?
Prepáč, máš pravdu, ospravedlňujem sa za dezinformáciu, ale ostatné platí.
Nikon D300,D7000,D700?
D700 nie ,pretoze vacsina objektivov, ktore mam, nie je vhodna pre full frame. A ani cenovo sa nezaraduje do mojej kategorie fotografov:-)
D7000 je horuci kandidat s plno novinkami (tu hustotu pixelov by som nebral az tak tragicky, myslim, ze okate zasumenie nahustenych pixelov na malom snimaci sa tyka len kompaktov.
D300 - tot otazka, je mozne, ze pride nastupca (nesledujem to, a nezaujimaju ma ani ziadne ´rumors´ :-)). Ak aj nie, urcite si budem chciet vyskusat obidva D7000 a D300, aspon potazkat v obchode a vacsina obchodov je ochotna ich vyskusat aj v predajni s vlastnym prislusenstvom, takze podla toho by som sa rozhodoval. D300 predpokladam, ze ponuka vacsiu ergonomiu, no ´stary´ cip (taky isty ako na D5000), ten mi ale vyhovuje, na D5000 mi nevyhovuje ergonomia, uz by sa to chcelo posunut dalej.
Tot moj laicky pohlad :-)
Telo nie je večné, to skôr objektívy či príslušenstvo. :)
Ale je to Tvoja volba. Zvaz si pre a proti, a rozhodni sa.
http://www.youtube.com/watch?v=hk5IMmEDWH4&feature=sub
:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie