Rozmyslam ci kupit taketo daco http://shop.i-stores.sk/?Mode=Sti&StiId=30148 alebo staci rozumnejsi EIZO monitor za cca. 1200e. Ten MAC som videl na vlastne oci a odvtedy nemozem spat uz len koli tomu monitoru. Primarne urcenie samozrejme na upravu fotografii.
Cize dobra volba na foto? Len ked som pozeralna EIZO monitory tak tie na foto zacinaju niekde od 1200e. Momentalne mam EIZO S2000 uz asi 5 rocne. Svoje fotky som videl na tom na iMAC monitore a odvtedy nespim :))))))
Svoj S2000 mam skalibrovany zo Spyder3, ale to co som videm na tom iMAC monitore bola ina kava....
Monitory na iMacoch sú pekne kontrastné a... lesklé. V tomto smere sú Eizá podľa mňa predsa len lepšie.
Otázka ale skôr stojí, či chceš celý počítač - navyše s inou filozofiou ako PC - alebo len monitor, ktorý pripojíš k čomu chceš.
Ber ho! Ja som majitelom iMacu asi 4 mesiace a neviem si ho vynachváliť..tiež som sa do neho zamiloval v predajni a nedalo mi to,tak som si ho hneď aj objednal.Ja mam trocha silnejsiu konfiguraciu s kombinacii s SSD diskom..Mac OS je trocha ´iný´ ale v podstate je to stale počítač, staší si zvyknut na system,nejaku literaturu prečítať a pod..ako koncept je praktickejsi ako WinPC..
to, ze su fotky na tom iMacu take krasne este neznamena, ze sa zobrazuju najspravnejsie. Treba rozlisovat lubivost a vernost.
V mojom pripade lubivost nieje na mieste. Tlacim na svojej 24´´ foto tlaciarni, cize viem od coho kone dochnu :)))) Color management atd.
staleusmiaty : no, presne to. Staci dobre EIZO alebo cely MAC? Teraz fungujem na PC ktore uz nieje najmladsie, ale vykonovo staci na RAW a vsetky moje foto aktivity.
Nevidel som ´lespie´ EIZO ako mam doma, cize neviem porovnat. Ukaze farby photo EIZO tak ako som to videl na MAC? Kalibracia je nutna, jasne. Ak ano, ktore EIZO?
tiez ho ocakavam doma okolo vianoc :) 27\´ i7, 1Tb HDD+256 SSD
len neviem ci sa oplati ist do 16Gb RAM
ten SSD naozaj odporucam !! lebo mam MacBook Air so 64Gb SSD (uplne prvy model co bol) a je to neskutocne ako rychlo to spusta aplikacie a aj system, a fotky + ine multymedia natlacit na HDD ;)
RomanPB , mas aj negativne skusenosti ?:)
uz sa velmi tesim na \´Lion\´
inac neviete aky je display (ci je kalibrovatelny) na MBA ? pripajam specifikacie
negativne skusenosti zatial nemam, nejake malickosti by sa nasli ale nic ma nenapada.. od 97meho som bol na Windowse a tohtoročný prechod vôbec nebolel..
negativne skusenosti zatial nemam, nejake malickosti by sa nasli ale nic ma nenapada.. od 97meho som bol na Windowse a tohtoročný prechod vôbec nebolel..
no napodobne :D za vyse 2 roky co mam MBA je jedina vec co ma mrzi, ta ze stale funguje rovnako rychlo a spolahlivo ako ked som ho mal 2 dni a teda nemam zamienku na novy model ktory ma (ako som po tom vzdy tuzil) 4Gb RAM a 256GB SSD :D a aj ´obal´ je v 100% stave :) je to perfekny stroj ! som maximalne spokojny,,,
mám iMac 27 8 mesiacov...nemá chybu, rýchly, krásne zobrazovanie, žiadne vírusy, MAC OS šliape perfektne...nemenil by som....Jediná podstatná nevýhoda pri MacOS je pri nedostatočných kontaktoch zhánanie software pokiaľ nechceš kupovať original nové za nehorázne peniaze...
OK, ja poviem nazor iny: pred casom som rozmyslal rovnako, teraz by som to osobne nebral.
Aj ked Win7 na Mac OS X, nepaci sa mi to, ze som limitovany s upgradom. Za hromadu penazi si kupim nieco, co vykonovo o rok-dva bude dost zaostavat za priemerom, a monitor si kupim radsej externy podla vlastneho vyberu. Ja skor uvazujem o vykonnom notebooku (napr. Asus G73JW, ktory ma 2x 7200 otackove HDD + USB3.0) + k tomu nejake Eizo alebo desktop, ktory si mozem upgradnut podla lubovole. Hlavne nie jeden, ale min. 2 x 7200 otackove HDD + USB 3.0 je super. Ja ked som videl tu 27, tiez som sa namotal, ale kedze nejake mac mam, viem si spocitat, ako to ide do prachov, a podla mna to az tak na SK za to nestoji. Urcite je do velmi dobry kus zeleza, ale dobre si to vsetko premysli.
(A mimochodom, Eizo S2000 je vynikajuci monitor - to, ze budes mat radost s farieb na Tvojom iMacu Ty, neznamena, ze z nich taku istu radost budu mat aj ostatni :))
mám iMac 27 8 mesiacov...nemá chybu, rýchly, krásne zobrazovanie, žiadne vírusy, MAC OS šliape perfektne...nemenil by som....Jediná podstatná nevýhoda pri MacOS je pri nedostatočných kontaktoch zhánanie software pokiaľ nechceš kupovať original nové za nehorázne peniaze...
skus si zohnat nejakeho studenta :) a mas to za smiesny peniaz, aj CS5 aj AutoCAD (zadarmo, normalne 4995$ :D)
a ked si fakt ´svorc´ tak vsetko je na ´www.thepiratebay.com´ :D ale to asi kazdy vie, vsak,,, :)
a navyse ako bolo spomenute ziadne virusy ani z torrentov ani z rapidshare-u :) takze paradicka
Mac vs PC, to sú večné debaty :)
Faktom je, že každý, koho poznám a prešiel na Mac, to neľutuje a nevrátil by sa už k PC. Čiže ak ti iMac nedá spať, tak to asi bola láska na prvý pohľad :) Len si ten systém v predajni trochu poskúšaj, niektoré veci sú tam proste iné.
Ja mám inak PC s Win7 a k tomu grafický monitor a tiež som veľmi spokojný, je to len na tebe a tvojej osobnej preferencii. Dobre poslúžia podľa mňa obe alternatívy.
alebo si kup macbook pro a k tomu graficky monitor. Ja som presiel na mac z win. a win by som uz veru nechcel a nechapem preco som doteraz win. pouival :-D
Ja som sa vratil :) Mam aj jablka, ale ak sa tym zivis, pri tom, ako v sucasnosti napreduje vyvoj hw, zda sa mi naozaj jablko dost predrazene. v biznise je vsetko o co najnizsich nakladoch a aj ked sa na mac osx robi neporovnatelne lepsie (tiez sice mam nejake vyhrady aj tu), ja som si spocital, ze radsej kupim v priebehu 2-3 rokov radsej novy stroj s win. Ak to ale niekto chce na domace zuvanie, aby mu to vydrzalo roky, radsej by som bral odhryznute jablko
iMac APPLE 27"
Svoj S2000 mam skalibrovany zo Spyder3, ale to co som videm na tom iMAC monitore bola ina kava....
Otázka ale skôr stojí, či chceš celý počítač - navyše s inou filozofiou ako PC - alebo len monitor, ktorý pripojíš k čomu chceš.
staleusmiaty : no, presne to. Staci dobre EIZO alebo cely MAC? Teraz fungujem na PC ktore uz nieje najmladsie, ale vykonovo staci na RAW a vsetky moje foto aktivity.
Nevidel som ´lespie´ EIZO ako mam doma, cize neviem porovnat. Ukaze farby photo EIZO tak ako som to videl na MAC? Kalibracia je nutna, jasne. Ak ano, ktore EIZO?
tiez ho ocakavam doma okolo vianoc :) 27\´ i7, 1Tb HDD+256 SSD
len neviem ci sa oplati ist do 16Gb RAM
ten SSD naozaj odporucam !! lebo mam MacBook Air so 64Gb SSD (uplne prvy model co bol) a je to neskutocne ako rychlo to spusta aplikacie a aj system, a fotky + ine multymedia natlacit na HDD ;)
RomanPB , mas aj negativne skusenosti ?:)
uz sa velmi tesim na \´Lion\´
inac neviete aky je display (ci je kalibrovatelny) na MBA ? pripajam specifikacie
dik
Aj ked Win7 na Mac OS X, nepaci sa mi to, ze som limitovany s upgradom. Za hromadu penazi si kupim nieco, co vykonovo o rok-dva bude dost zaostavat za priemerom, a monitor si kupim radsej externy podla vlastneho vyberu. Ja skor uvazujem o vykonnom notebooku (napr. Asus G73JW, ktory ma 2x 7200 otackove HDD + USB3.0) + k tomu nejake Eizo alebo desktop, ktory si mozem upgradnut podla lubovole. Hlavne nie jeden, ale min. 2 x 7200 otackove HDD + USB 3.0 je super. Ja ked som videl tu 27, tiez som sa namotal, ale kedze nejake mac mam, viem si spocitat, ako to ide do prachov, a podla mna to az tak na SK za to nestoji. Urcite je do velmi dobry kus zeleza, ale dobre si to vsetko premysli.
(A mimochodom, Eizo S2000 je vynikajuci monitor - to, ze budes mat radost s farieb na Tvojom iMacu Ty, neznamena, ze z nich taku istu radost budu mat aj ostatni :))
a ked si fakt ´svorc´ tak vsetko je na ´www.thepiratebay.com´ :D ale to asi kazdy vie, vsak,,, :)
a navyse ako bolo spomenute ziadne virusy ani z torrentov ani z rapidshare-u :) takze paradicka
Faktom je, že každý, koho poznám a prešiel na Mac, to neľutuje a nevrátil by sa už k PC. Čiže ak ti iMac nedá spať, tak to asi bola láska na prvý pohľad :) Len si ten systém v predajni trochu poskúšaj, niektoré veci sú tam proste iné.
Ja mám inak PC s Win7 a k tomu grafický monitor a tiež som veľmi spokojný, je to len na tebe a tvojej osobnej preferencii. Dobre poslúžia podľa mňa obe alternatívy.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa