Vie mi niekto poradit aka je max doba expozicie na Nikone D3000 ? Chcel by som pritom pouzit dialkove ovladanie spuste ML-L3, ale v navodoch som sa docital, ze po otvoreni uzavierky tymto dialkovym ovladanim sa uzavierka sama automaticky zavrie po cca 30 min (ak ju dovtedy sam dialkovym nezavriem). Da sa fotit aj s dlhsimi casmi ako 30 min ? Predom dik za odpoved.
Chcel by som fotit hviezdnu oblohu ... Za 30 min sa hviezdy posunu len o 7,5 oblukoveho stupna, preto by som chcel skusit aj dlhsie casy. Uvidime ako to bude vyzerat...
S ML-L3 je čas maximálne 30 min. Mám to odskúšané na D40. Chcelo by to nejaké drôtové ovládanie, kde si môžeš spúšť zaaretovať a čas je potom neobmedzený. Niekde sa to tu riešilo na D5000, treba pohľadať. Alebo ak ti čas nestačí, tak skús spraviť 3-4 zábery po pol hodine a potom ich spojiť v PS-ku.
Chcel by som fotit hviezdnu oblohu ... Za 30 min sa hviezdy posunu len o 7,5 oblukoveho stupna, preto by som chcel skusit aj dlhsie casy. Uvidime ako to bude vyzerat...
prečo radšej neodfotíš koľko chceš 30 sekundových fotiek a potom ich nespojíš? Ak sa nemýlim tak kopec ľudí to tak robí, výhodou je nie taký vysoký šum (kt pri 30 minútach na musí byť fakt vysoký - na digitálnych foťákoch) a v podstate si obmedzený iba kapacitou batérie a pamäťovej karty.
max. doba expozicie na Nikon D3000
Načo Ti sú vlastne dlhšie časy?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie