Mili odbornici z ephoto,
so zaujmom citam recenzie novych fotakov, o to viac, ze stojim pred svojim panenskym nakupom digi zrkadlovky. Vidim vsak, ze v diskusiach k danemu pristroju odkazujete vsetkych s otazkami ako ja do fora, tak som tu.
Rozhodujem sa medzi Nikonom a Canonom. Oslovuju ma modely 5000 a 3100 od Nikonu a eos 550 a eos 60, resp. 50 od Canonu. Moje fotograficke ambicie: portrety, deti v akcii, sport, dovolenkove foto. Rad fotim zapady slnka a scenky s malo svetlom, v polosere, pri ohni a svieckach, aby vynikla atmosfera (teda bez blesku). Myslim si, ze video na fotaku vyuzivat nebudem, ale opravte ma ak sa mylim. Moja posledna skusenost so zrkadlovkjou bola Practica :-)
Poradte ako vyberat. Uvitam aj tipy na inych vyrobcov.
Budget nie je nejaky dramaticky problem, ale chcel by som aj s objektivmi a doplnkami zostat okolo 1000 euro (pod 1000 by bolo uplne optimum).
Dakujem za rady a tipy.
Po komunikácii s Jozef96 mi prišiel z redakcie výhražný list, že ked neprejavím voči nemu viacej rešpektu tak mi nemilostne mažú konto. hladaj v tom logiku.
P.S. možno na ten post už nebudeš môcť reagovať :)
Ja sa uz vyse polroka rozhodujem ze co si kupim ´ked´ budu peniazky :)) vzdy ma na par dni chyti taka mania a hladam a hladam a porovnavam a vyberam...jeden cas som skumal medzi 1000D a nikonom 3000, tak robilo asi 80% ludi, ktori sa nevedeli rozhodnut pri kupe prveho zrkadla. Ale canon je canon, neskor som nasiel nejake ultrazoom od canonu, tak som premyslal ci radsej este neostanem pri UZ. Teraz sa objavila ta 3100 od nikonu a ta ma teraz drzi, uvidime dokedy. Tymto mojim prispevkom som chcel povedat....ani neviem co, len sa neunahli, hladaj, skenuj, porovnavaj. Tiez ma zaujima ako sa rozhodnes a co ta k tomu viedlo. Podla toho sa mozno niekedy v buducnosti rozhodnem aj ja..
súhlasím z Belhoderom, N90 + Nikor AF S 18-105 mm, DX VR 1:3.5-5.6 G niečo okolo 850 éčiek, takže ti vide ešte na 4 GB San Disc, tú má Nikon rád.
Výhody a nevýhody si môžeš pozrieť priamo tu, majú ho v recenzii. A ergonómiu nepodceňuj, je tiež dôležitá, Ale pamätaj si, keď kúpiš zrkadlovku a budeš chcieť byť úspešný, tak si iba na začiatku cesty a to platí aj pre mimoriadnu finančnú náročnosť, tak veľa šťastia... A skoro som zabudol, ešte nejaký soft...
vsak dobre a co vytestoval? su bezpecne? maju airbagy? ako si ich testoval? pozrel cez hladacik cvakol 1-2 zabery bez pamatovky (ktovie ci aj nie bez baterky alebo bez objektivu...)
dnes som mal od rána strašne zlý deň ....
Ale táto diskusia mi tak napravila náladu :-)
Ďakujem Vám všetkým ,už dlho som sa tak od srdca nezasmial,ako teraz na tých vašich hláškach.
No aby ste sa aj vy trocha zasmiali - ja fotím panákom G1 a myslím si ,že ešte chvíľku ho budem považovať za najlepší foťák pre prechod od kompaktu k zrkadlovke .(Teda tú chvíľku,kým k tej zrkadlovke naozaj prejdem :-))
preco sa smiat, G1 je super, s malou pomocou adapteru sa da nan zavesit akykolvek objektiv s lubovolnym bajonetom :)
viem ,že existuje voľajaký adaptér a potom tam môžeš vešať napr.canon objektívy,či nejaký medzikrúžok na prevod medzi micro 4/3 a 4/3 objektívmi,ale teraz keď som si zadovážil pancake 20/1,7 zatiaľ nič neriešim :-) a skúmam jeho možnosti
p.s.decká sa už pýtajú,kedy bude ten môj panák voľný ,aby s ním mohli fotiť oni :-) do detských (tínedžerských) rúk je ako stvorený ...
www.novoflex.com alebo enjoyyourcamera.de ak by si si chcel nejake preskumat - enjoyyourcamera maju aj youtube kanal kde ich predvadzaju :) sice len nemecky, ale mne to nevadi, ich spreche deutsch :))
a mountnut mozes v podstate akykolvek objektiv, aj nove nikony bez clonoveho kruzku, canon FD alebo aj leicy zo 60 rokov, micro4/3 je podla mna skvely koncept, vela ludmi nedoceneny pre predsudky z mensieho senzoru. sam som pred rokom po tom poskuloval a nakoniec som aj tak siel do D90... ale teraz mozno napisem jeziskovi, ceny su uz celkom ustalene :)
nikon vs canon
P.S. možno na ten post už nebudeš môcť reagovať :)
ááá, to bolo iné vlákno ! :o)
Výhody a nevýhody si môžeš pozrieť priamo tu, majú ho v recenzii. A ergonómiu nepodceňuj, je tiež dôležitá, Ale pamätaj si, keď kúpiš zrkadlovku a budeš chcieť byť úspešný, tak si iba na začiatku cesty a to platí aj pre mimoriadnu finančnú náročnosť, tak veľa šťastia... A skoro som zabudol, ešte nejaký soft...
Ale táto diskusia mi tak napravila náladu :-)
Ďakujem Vám všetkým ,už dlho som sa tak od srdca nezasmial,ako teraz na tých vašich hláškach.
No aby ste sa aj vy trocha zasmiali - ja fotím panákom G1 a myslím si ,že ešte chvíľku ho budem považovať za najlepší foťák pre prechod od kompaktu k zrkadlovke .(Teda tú chvíľku,kým k tej zrkadlovke naozaj prejdem :-))
p.s.decká sa už pýtajú,kedy bude ten môj panák voľný ,aby s ním mohli fotiť oni :-) do detských (tínedžerských) rúk je ako stvorený ...
a mountnut mozes v podstate akykolvek objektiv, aj nove nikony bez clonoveho kruzku, canon FD alebo aj leicy zo 60 rokov, micro4/3 je podla mna skvely koncept, vela ludmi nedoceneny pre predsudky z mensieho senzoru. sam som pred rokom po tom poskuloval a nakoniec som aj tak siel do D90... ale teraz mozno napisem jeziskovi, ceny su uz celkom ustalene :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa