Mili odbornici z ephoto,
so zaujmom citam recenzie novych fotakov, o to viac, ze stojim pred svojim panenskym nakupom digi zrkadlovky. Vidim vsak, ze v diskusiach k danemu pristroju odkazujete vsetkych s otazkami ako ja do fora, tak som tu.
Rozhodujem sa medzi Nikonom a Canonom. Oslovuju ma modely 5000 a 3100 od Nikonu a eos 550 a eos 60, resp. 50 od Canonu. Moje fotograficke ambicie: portrety, deti v akcii, sport, dovolenkove foto. Rad fotim zapady slnka a scenky s malo svetlom, v polosere, pri ohni a svieckach, aby vynikla atmosfera (teda bez blesku). Myslim si, ze video na fotaku vyuzivat nebudem, ale opravte ma ak sa mylim. Moja posledna skusenost so zrkadlovkjou bola Practica :-)
Poradte ako vyberat. Uvitam aj tipy na inych vyrobcov.
Budget nie je nejaky dramaticky problem, ale chcel by som aj s objektivmi a doplnkami zostat okolo 1000 euro (pod 1000 by bolo uplne optimum).
Dakujem za rady a tipy.
In fact, that´s exactly what the D7000 is - an upgrade option for D90 and D5000 users, which occupies a new position in Nikon´s DSLR lineup, between the D90 and D300S.
... ale mozno chlapci nemali moznost vyskusat ten fotak od priateloch
Ja na tvojom mieste by som asi isiel do D90 z druhej ruky, s trochou stastia kupis telo za cca 500EUR, pripadne telo + 18-105 za cca 650. No a este ti zostane na vyborny 35mm f1.8 (cca 180EUR) a este stale ti zostanu prachy na filtre, brasnu a ine drobnosti.
d7000 je pokracovatel d90 ale ja mozem jebat take oznacenie pre mna 1000 rada nikdy nebude poloprofi ako d90!! ked uz tak si kupim D700 alebo d3/s/x :D ale tisickova rada je proste na prd mal som moznos vyskusat a porovnat a nepacila sa my :D
je fajn ze d7000 je ´pokracovatel´ d90, dik za info ;-) mas to u mna. Myslim ze sa tu nasiel vacsi psycho jak ja :D Myslim ze o nazov moc nejde, to by potom aj canon 7d mal byt FF nie?, ked 5d FF je... jozko daj na to svoj nazor.
d7000 je pokracovatel d90 ale ja mozem jebat take oznacenie pre mna 1000 rada nikdy nebude poloprofi ako d90!! ked uz tak si kupim D700 alebo d3/s/x :D ale tisickova rada je proste na prd mal som moznos vyskusat a porovnat a nepacila sa my :D
:)))))))))))))))))) taky smutny den som mal ale toto je super prispevok! :DDDDD
Pocul Jozef96, ukazes nam fotky (podla moznosti dokazatelne Tvoje), ktore si nafotil s tymi 10 canonou a 10 nikonou?
Samozrejme rovnako pekne fotky sa daju spravit aj s D5000 alebo D3100, tam ale chyba ten motor, cize ked sa rozhodnes pre dalsie skla tak vacsinou budes musiet siahnut po tych drahsich, novsich. S D90 proste o problem menej.
ty si *****?? ved ja som ich len testoval a hral som sa snimi ?? chapes??? jesus to su dnes ludia :D
vsak dobre a co vytestoval? su bezpecne? maju airbagy? ako si ich testoval? pozrel cez hladacik cvakol 1-2 zabery bez pamatovky (ktovie ci aj nie bez baterky alebo bez objektivu...)
Trochu statistiky :
- skusal si okolo 10 Niknou a 10 Canonou od priateloch
- predpokladam ze kazdy s priateloch foti len na jednu znacku DSLR
- predpokladam ze ziaden priatel nema viac ako dve DSLR tela. Takych poznam naozaj naozaj malo ...
- cize (10+10) / 2 = 10 ... uff matematika dava ze si dal dokopy / obehol 10 priateloch ...
Z coho mi vychadza :
a) k vyberu si pristupoval naozaj zodpovedne a mas vela dobrych prialeloch
b) je3es nam mozgy
vies kazdy vyrobca oznacuje inak svoju radu
Nikon D3000.3100,5000,7000.90,300,300s,700,3,3s,3x od amater po profesional
Canon EOS 1000,450,500,550,60,7,5,1D mark4,1Ds mark 2,1Ds mark 3
uz si pochopil?? ze nikon pokracovatel d90 by mal byt skor D100 npr ako d7000 kus odveci ako to dal vyrobca
ale 7D je profesional rada takze je to v pohode
cize vznicky najvacsie cislo amater a najmensie cislo porofesional :D dakujem za pochvalu xD
pocuj predpokladas zle vies zhruba mam 4 priateloch oni maju nikony po 2 DSLR tela a ostatne ti asi nehovory ze free shopy co si muzes skusat DSLR ked su zapnute??
vsak dobre a co vytestoval? su bezpecne? maju airbagy? ako si ich testoval? pozrel cez hladacik cvakol 1-2 zabery bez pamatovky (ktovie ci aj nie bez baterky alebo bez objektivu...)
pocuj predpokladas zle vies zhruba mam 4 priateloch oni maju nikony po 2 DSLR tela a ostatne ti asi nehovory ze free shopy co si muzes skusat DSLR ked su zapnute??
Skor mi nehovory co su to tie ´free shopy´. Su aj ´nefree shopy´ kde si DSLR mozes skusat len vypnute?
Kontrolna otazka : mnozina tiel co vlastnia ty 4 priateloch je dizjunktna?
nikon vs canon
In fact, that´s exactly what the D7000 is - an upgrade option for D90 and D5000 users, which occupies a new position in Nikon´s DSLR lineup, between the D90 and D300S.
... ale mozno chlapci nemali moznost vyskusat ten fotak od priateloch
Ci?
Pocul Jozef96, ukazes nam fotky (podla moznosti dokazatelne Tvoje), ktore si nafotil s tymi 10 canonou a 10 nikonou?
- skusal si okolo 10 Niknou a 10 Canonou od priateloch
- predpokladam ze kazdy s priateloch foti len na jednu znacku DSLR
- predpokladam ze ziaden priatel nema viac ako dve DSLR tela. Takych poznam naozaj naozaj malo ...
- cize (10+10) / 2 = 10 ... uff matematika dava ze si dal dokopy / obehol 10 priateloch ...
Z coho mi vychadza :
a) k vyberu si pristupoval naozaj zodpovedne a mas vela dobrych prialeloch
b) je3es nam mozgy
Nikon D3000.3100,5000,7000.90,300,300s,700,3,3s,3x od amater po profesional
Canon EOS 1000,450,500,550,60,7,5,1D mark4,1Ds mark 2,1Ds mark 3
uz si pochopil?? ze nikon pokracovatel d90 by mal byt skor D100 npr ako d7000 kus odveci ako to dal vyrobca
ale 7D je profesional rada takze je to v pohode
cize vznicky najvacsie cislo amater a najmensie cislo porofesional :D dakujem za pochvalu xD
PS : vymen dealera, tento matros nie je dobry ...
Kontrolna otazka : mnozina tiel co vlastnia ty 4 priateloch je dizjunktna?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa