Mili odbornici z ephoto,
so zaujmom citam recenzie novych fotakov, o to viac, ze stojim pred svojim panenskym nakupom digi zrkadlovky. Vidim vsak, ze v diskusiach k danemu pristroju odkazujete vsetkych s otazkami ako ja do fora, tak som tu.
Rozhodujem sa medzi Nikonom a Canonom. Oslovuju ma modely 5000 a 3100 od Nikonu a eos 550 a eos 60, resp. 50 od Canonu. Moje fotograficke ambicie: portrety, deti v akcii, sport, dovolenkove foto. Rad fotim zapady slnka a scenky s malo svetlom, v polosere, pri ohni a svieckach, aby vynikla atmosfera (teda bez blesku). Myslim si, ze video na fotaku vyuzivat nebudem, ale opravte ma ak sa mylim. Moja posledna skusenost so zrkadlovkjou bola Practica :-)
Poradte ako vyberat. Uvitam aj tipy na inych vyrobcov.
Budget nie je nejaky dramaticky problem, ale chcel by som aj s objektivmi a doplnkami zostat okolo 1000 euro (pod 1000 by bolo uplne optimum).
Dakujem za rady a tipy.
- choď do obchodu, kúp si, čo Ti sadne do ruky a zmestí sa do tvojho rozpočtu a foť a foť a foť ... získavaj prax a popri tom po večeroch aj trochu študuj, pozeraj fotky iných fotografov a trochu aj nad nimi rozmýšľaj (kompozícia, svetlo, ... )=> fotka sa robí v hlave, technika je len prostriedok
- dnešné zrkadlovky sú už všetky na veľmi dobrej úrovni
- ak zistíš, že Ťa to baví a chceš sa tomu venovať vážnejšie --> upgraduješ
- ak máš známich s nikonmi --> kúp nikon / ak máš známich s kanónmi --> kúp canon => vieš si veľa veci požičiať, vyskúšať a až potom kupovať
Možno by peniaze, čo by si dal do vyššej modelovej rady C/N, ušetril a dal ich radšej do kvalitného statívu. Skôr by som sa prikláňal k foťákom menším + kvalitný univerzálny zoom(aj keď s horšou ergonómiou/kvalitou), lebo taký budeš častejšie so sebou nosiť ako nejaký veľký.
ja som zacinal s nikon D90+35/1,8. da sa s tym celkom slusne vyhrat. popripade namiesto 35ky kupit objektiv 16-85. ale to by uz asi bolo trosku nad tych 1000€. a samozrejme zalezi na tebe ktory sa ti bude lepsie drzat.
mozno na zaciatok by ti nebola na skodu P7000 nemusis hned kupovat zrkadlo,aspon ju budes nosit castejsie do terenu a tym aj viac fotit
ak ta fotenie bude bavit tak ju budes pouzivat ako sekundarny fotacik
a zrkadlovky zase troska pokrocia a budu lacnejsie
skusal som okolo 10 nikonou a okolo 10 canonou S mojho hladiska nikon jelepsi a canon zaspal !!!! :D ja osobne mam nikon d90 a som s nim spokojny :D osobne od srdca tisickovu radu nemusim :) na tvojom mieste si kupim nikon D90 + nikkor 50mm f1.4G a to je na zaciatok najlepsie postupne si dokupis prislusensktvo :D to jest vse :D
skusal som okolo 10 nikonou a okolo 10 canonou S mojho hladiska nikon jelepsi a canon zaspal !!!! :D ja osobne mam nikon d90 a som s nim spokojny :D osobne od srdca tisickovu radu nemusim :) na tvojom mieste si kupim nikon D90 + nikkor 50mm f1.4G a to je na zaciatok najlepsie postupne si dokupis prislusensktvo :D to jest vse :D
jak ze nemusis tisickovu radu ? a d7000 je co ? :D
skusim ti poradit ako pokrocilejsi zaciatocnik kup si ultrazum mozes s nim fotit co chces nemusis kupovat objektivi a usetris 600 e a ked ta to neskor bude bavit a budes mat potrebu sa posunut tak si kupis tu zrkablovku eura budes mat ceni pri digitaloch richlo padaju ahoj ps aj ti mudri raz zacinali
Ty kokso a to si kde nazbieral okolo 10 (aktualne vyrabanych) NikonoU? Ked tak pozriem to aktualneho produkt listu a pocitam ... D3X, D3s, D700, D300s, D90, D7000, D5000, D3100 ... 8 tiel ...
A to si este dovolim predpokladat ze vzhladom na finalnu volbu (D90) si ´jednotkovu´ radu ignoroval ... ci?
PS : alebo Ti kvantovu fyziku prednasal ten isty exot co mna - ten pocital 1, 2, 3 ... vela
haha ja som skusal od priateloch co fotia a nie len d3x .... ale aj stare d80...
A d90 som si vybral preto lebo zaklad je mat dobry obiektyv ako telo xD ked ma omrzi d90 tak si kupim d3 alebo d3s :) dakujem za pochopenie
jak ze nemusis tisickovu radu ? a d7000 je co ? :D
d7000 je pokracovatel d90 ale ja mozem jebat take oznacenie pre mna 1000 rada nikdy nebude poloprofi ako d90!! ked uz tak si kupim D700 alebo d3/s/x :D ale tisickova rada je proste na prd mal som moznos vyskusat a porovnat a nepacila sa my :D
d7000 je pokracovatel d90 ale ja mozem jebat take oznacenie pre mna 1000 rada nikdy nebude poloprofi ako d90!! ked uz tak si kupim D700 alebo d3/s/x :D ale tisickova rada je proste na prd mal som moznos vyskusat a porovnat a nepacila sa my :D
Aj tu D7000 si skusal ´od priateloch co fotia´? Lebo vela ich este na Slovensku nie je ... nemyslim priatelov, ale D7000 ...
nikon vs canon
- dnešné zrkadlovky sú už všetky na veľmi dobrej úrovni
- ak zistíš, že Ťa to baví a chceš sa tomu venovať vážnejšie --> upgraduješ
- ak máš známich s nikonmi --> kúp nikon / ak máš známich s kanónmi --> kúp canon => vieš si veľa veci požičiať, vyskúšať a až potom kupovať
http://www.ephoto.sk/fotoscena/vystavy-a-fotoakcie/den-s-nikonom-a-ephoto-v-bratislave/
mozno na zaciatok by ti nebola na skodu P7000 nemusis hned kupovat zrkadlo,aspon ju budes nosit castejsie do terenu a tym aj viac fotit
ak ta fotenie bude bavit tak ju budes pouzivat ako sekundarny fotacik
a zrkadlovky zase troska pokrocia a budu lacnejsie
Plánujem ti dať pod všetky tvoje fotky 3x0...:))))
A to si este dovolim predpokladat ze vzhladom na finalnu volbu (D90) si ´jednotkovu´ radu ignoroval ... ci?
PS : alebo Ti kvantovu fyziku prednasal ten isty exot co mna - ten pocital 1, 2, 3 ... vela
A d90 som si vybral preto lebo zaklad je mat dobry obiektyv ako telo xD ked ma omrzi d90 tak si kupim d3 alebo d3s :) dakujem za pochopenie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa