Ahojte, ti co ju pouzivate - papierovy dosah, alebo teda skor vyzarovaci uhol nie je velmi optimisticky. Nakolko si ju planujem kupit a nemam od koho pozicat na vyskusanie, zaujima ma, ci sa da s nou pracovat aj prostrednictvom odrazov nielen v bielej miestnosti ale aj von, napr umiestnim blesk do vnutra auta a odpalim ho z von, cize IR signal z SU-800 sa "nejako" poodraza v interieri auta a odpali blesk aj bez priamej viditelnosti? Je mi jasne, ze je to individualne a velmi zalezi od prostredia, takze Vas chcem poprosit len o prakticke skusenosti, kde sa Vam s SU-800 vsade dari dopalovat blesky :) Dakujem, pekny vecer Vam, Tomas.
radsej si kup fotak s komanderom ako davat 300 euro za su-800. Take veci sa kupuju ked nevies co od dobroty.Ja si ju kupim pod stromcek :-)
Takze si mi ju zamietol ale v zapati aj odobril :))
Jasne, ze uvazujem o vstavanom komanderi, no D5000 xcem vymenit az za D300s a to je este relativne daleko a velmi postradam bezdrotove TTL.. Zatial ale o tom stale len rozmyslam.
mne osobne vadi blikanie interneho blesku, nemozem pouzivat flashmeter a ked na teba niekto kuka, tak si mysli, ze si pako a ty si pri tom odpalujes pojazdne studio. Realny dosah by zaujimal aj mna lebo interny blesk odpaluje spolahlivo jak hovado. To si radsej kup sb-700, ten schosnujes aj do buducna a ma to komander.
mne osobne vadi blikanie interneho blesku, nemozem pouzivat flashmeter a ked na teba niekto kuka, tak si mysli, ze si pako a ty si pri tom odpalujes pojazdne studio. Realny dosah by zaujimal aj mna lebo interny blesk odpaluje spolahlivo jak hovado. To si radsej kup sb-700, ten schosnujes aj do buducna a ma to komander.
Ale stale len bliskaci komander, nie? Tak ako Interny blesk, ci IR?
Ale stale len bliskaci komander, nie? Tak ako Interny blesk, ci IR?
tak bliska, ale je to praktickejsie. Mozes aj hlavu natocit ked potrebujes odpalovat za chrbtom. SU-800 sledujem na ebay, aj som chcel vydrazit pouzitu, ale co ja viem, usetrim 100 euro a ked sa nieco stane sa zblaznim
tak bliska, ale je to praktickejsie. Mozes aj hlavu natocit ked potrebujes odpalovat za chrbtom. SU-800 sledujem na ebay, aj som chcel vydrazit pouzitu, ale co ja viem, usetrim 100 euro a ked sa nieco stane sa zblaznim
to je pravda, za to su sa zase asi otacat neda, potom ju dat len na kabel :) ked na nu nie je ani vela recenzii, zeby to uz malo zaslu slavu v nikonackom prislusenstve? Joe McNally ju vo vsojej knihe vychvaloval, aj ked on je american :-D
zaregistroval som teraz na ephoto akciu s 15€ zlavou, cez ebay by som elektroniku nekupoval, to je ale len moj nazor
SU800 mám, nejaké exteriéry som neskúšal. V interiéri funguje dobre, tiež som ale neskúšal žiadne limity. Výhoda je oproti vstavanému blesku ten kábel. Môžeš mať SU800 aj dva tri metre od tela a namierený úplne iným smerom. Kupovať externý blesk ako commander je blbosť, jeho bleskovú hlavu takmer nevyužiješ. Akákoľvek rádiová náhrada sa s tým nedá absolútne porovnávať, riadenie troch nezávislých skupín bleskov, iTTL režim, komfort ovládania - v porovnaní s MartinH radou je to ako 100 eurový kompakt proti D300s - absolútne neporovnateľné riešenie. Ak chceš pracovať s riadenými externými bleskami v CLS režime - je to výborné riešenie. Pokiaľ chceš, môžeme sa stretnúť a vyskúšaš si to (aj ja som z BB)...
Pokiaľ odpaľuješ externé blesky vstavaným bleskom, za tuším 7€ sa dá kúpiť originál krytka na interný blesk, ktorá blokuje viditeľné svetlo a prepúšťa len riadiace IR signály. Na priloženej fotke je ju vidieť. Tiež Ti ju môžem požičať.
Ak máš záujem, pošli SS.
McNally riesi problemy s dosahom SU-800 tak, ze ju da na spiralovy TTL kabel, niekedy pouzije aj dva napojene na seba.
V podstate SU-800 myslienka vskriesla vo mne po precitani jeho knihy. Co on s tym robi, je naozaj ciste varenie, este toto prihodim, este tamto, fakt super kniha, onedlho si ju prejdem snad opat :-). Mam 3m nespiralovy kabel, takze ten urcite na skodu nebude
Ked mi nestaci dosah blesku v exterieri, napriklad pri foteni sportu s nie prilis svetelnym teleobjektivom, nasadim na blesk flash beamer, je to pomerne skladne a lahke prislusenstvo za cca 40-50 EUR
Na tomto obrazku som ho pouzil na 235 mm, F8, 1/640, ISO 200, bez blesku by som mal len siluetu a samotny blesk (Canon 580ex II) by pri HSS nemal dostatocny vykon
sorry, zas neviem, citat (cital som SB-800). Dosah IR kommandera v exterieri je dost maly. Pri priamej viditelnosti na senzor je to mozno 10m, ale staci senzor trocha natocit a uz to nefunguje. V exteriei je lepsie pouzivat radio, ci uz PocketWizard, alebo www.pixelhk.com, ale su to riesenia tretich stran, takze maju obcas problemy s kompatibilitou, ale stale je to lepsie ako komunikacia svetlom v exterieri.
sorry, zas neviem, citat (cital som SB-800). Dosah IR kommandera v exterieri je dost maly. Pri priamej viditelnosti na senzor je to mozno 10m, ale staci senzor trocha natocit a uz to nefunguje. V exteriei je lepsie pouzivat radio, ci uz PocketWizard, alebo www.pixelhk.com, ale su to riesenia tretich stran, takze maju obcas problemy s kompatibilitou, ale stale je to lepsie ako komunikacia svetlom v exterieri.
Servus, v pohode, aj tak si dal dobry tip, nikdy som o tom nepocul, cize akasi nadstavba na zoomovaciu hlavu? :-)
Existuje radio s TTL meranim a radenim bleskov do skupin?
Servus, v pohode, aj tak si dal dobry tip, nikdy som o tom nepocul, cize akasi nadstavba na zoomovaciu hlavu? :-)
Better Beamer je vo voľnom preklade predlžovať blesku. Používa sa pri ohniskách 300mm a viac, kde ti hlava už nedokáže ´dosvietiť´. Používajú ho najmä wildlife-isti. Je to fajn vec, používam to už nejaký ten deň so 400/5.6 na doblesknutie alebo aspoň na iskru v oku.
PocketWizard je zatial len na Canon, ale Pixel King je pre Canon aj Nikon. PW som skusal a velmi ma nepresvedcil. S Pixel King zatial osobnu skusenost nemam, takze treba trocha pogooglit.
Preco SU800 nema otacaciu hlavu??? To je ako mat auto s ktorym nemozem zatacat. Nechapem. Je to drahe a vie to iba riadit blesky smerom dopredu. Kup si radsej SB700 a z Ebay za 10€ lacny IR filter a nasad ho na SB700 a mas aj riadne vylepsenu SU800 aj paradny blesk za tie iste prachy.
SU-800 dosah?
Jasne, ze uvazujem o vstavanom komanderi, no D5000 xcem vymenit az za D300s a to je este relativne daleko a velmi postradam bezdrotove TTL.. Zatial ale o tom stale len rozmyslam.
zaregistroval som teraz na ephoto akciu s 15€ zlavou, cez ebay by som elektroniku nekupoval, to je ale len moj nazor
tu mas lacnu nahradu..
Pokiaľ odpaľuješ externé blesky vstavaným bleskom, za tuším 7€ sa dá kúpiť originál krytka na interný blesk, ktorá blokuje viditeľné svetlo a prepúšťa len riadiace IR signály. Na priloženej fotke je ju vidieť. Tiež Ti ju môžem požičať.
Ak máš záujem, pošli SS.
http://www.luminous-landscape.com/reviews/better_beamer.shtml
Na tomto obrazku som ho pouzil na 235 mm, F8, 1/640, ISO 200, bez blesku by som mal len siluetu a samotny blesk (Canon 580ex II) by pri HSS nemal dostatocny vykon
To je taký bazmek, ktorý cez rádio tuneluje IR signály z CLS, takže by si nemal prísť o nič z toho, čo ponúka CLS.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa