Fórum » O TECHNIKE

SU-800 dosah?

tomasqo
2010-11-18 21:59:45+01
Ahojte, ti co ju pouzivate - papierovy dosah, alebo teda skor vyzarovaci uhol nie je velmi optimisticky. Nakolko si ju planujem kupit a nemam od koho pozicat na vyskusanie, zaujima ma, ci sa da s nou pracovat aj prostrednictvom odrazov nielen v bielej miestnosti ale aj von, napr umiestnim blesk do vnutra auta a odpalim ho z von, cize IR signal z SU-800 sa "nejako" poodraza v interieri auta a odpali blesk aj bez priamej viditelnosti? Je mi jasne, ze je to individualne a velmi zalezi od prostredia, takze Vas chcem poprosit len o prakticke skusenosti, kde sa Vam s SU-800 vsade dari dopalovat blesky :) Dakujem, pekny vecer Vam, Tomas.

tomasqo
2010-11-18 22:02:14+01
A nie dopalovat blesky, ale odpalovat :)

Daniel.U
2010-11-18 22:03:09+01
radsej si kup fotak s komanderom ako davat 300 euro za su-800. Take veci sa kupuju ked nevies co od dobroty.Ja si ju kupim pod stromcek :-)

tomasqo
2010-11-18 22:06:12+01
príspevok od: Daniel.U
radsej si kup fotak s komanderom ako davat 300 euro za su-800. Take veci sa kupuju ked nevies co od dobroty.Ja si ju kupim pod stromcek :-)
Takze si mi ju zamietol ale v zapati aj odobril :))

Jasne, ze uvazujem o vstavanom komanderi, no D5000 xcem vymenit az za D300s a to je este relativne daleko a velmi postradam bezdrotove TTL.. Zatial ale o tom stale len rozmyslam.

Daniel.U
2010-11-18 22:12:05+01
mne osobne vadi blikanie interneho blesku, nemozem pouzivat flashmeter a ked na teba niekto kuka, tak si mysli, ze si pako a ty si pri tom odpalujes pojazdne studio. Realny dosah by zaujimal aj mna lebo interny blesk odpaluje spolahlivo jak hovado. To si radsej kup sb-700, ten schosnujes aj do buducna a ma to komander.

tomasqo
2010-11-18 22:43:51+01
mne osobne vadi blikanie interneho blesku, nemozem pouzivat flashmeter a ked na teba niekto kuka, tak si mysli, ze si pako a ty si pri tom odpalujes pojazdne studio. Realny dosah by zaujimal aj mna lebo interny blesk odpaluje spolahlivo jak hovado. To si radsej kup sb-700, ten schosnujes aj do buducna a ma to komander.
Ale stale len bliskaci komander, nie? Tak ako Interny blesk, ci IR?

Daniel.U
2010-11-18 23:00:52+01
príspevok od: tomasqo
tak bliska, ale je to praktickejsie. Mozes aj hlavu natocit ked potrebujes odpalovat za chrbtom. SU-800 sledujem na ebay, aj som chcel vydrazit pouzitu, ale co ja viem, usetrim 100 euro a ked sa nieco stane sa zblaznim

tomasqo
2010-11-18 23:16:30+01
tak bliska, ale je to praktickejsie. Mozes aj hlavu natocit ked potrebujes odpalovat za chrbtom. SU-800 sledujem na ebay, aj som chcel vydrazit pouzitu, ale co ja viem, usetrim 100 euro a ked sa nieco stane sa zblaznim
to je pravda, za to su sa zase asi otacat neda, potom ju dat len na kabel :) ked na nu nie je ani vela recenzii, zeby to uz malo zaslu slavu v nikonackom prislusenstve? Joe McNally ju vo vsojej knihe vychvaloval, aj ked on je american :-D

zaregistroval som teraz na ephoto akciu s 15€ zlavou, cez ebay by som elektroniku nekupoval, to je ale len moj nazor

MartinH
2010-11-18 23:18:40+01
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/tr1-ir-odpalovac-blesku/

tu mas lacnu nahradu..

dodo_bb
2010-11-19 00:26:50+01
SU800 mám, nejaké exteriéry som neskúšal. V interiéri funguje dobre, tiež som ale neskúšal žiadne limity. Výhoda je oproti vstavanému blesku ten kábel. Môžeš mať SU800 aj dva tri metre od tela a namierený úplne iným smerom. Kupovať externý blesk ako commander je blbosť, jeho bleskovú hlavu takmer nevyužiješ. Akákoľvek rádiová náhrada sa s tým nedá absolútne porovnávať, riadenie troch nezávislých skupín bleskov, iTTL režim, komfort ovládania - v porovnaní s MartinH radou je to ako 100 eurový kompakt proti D300s - absolútne neporovnateľné riešenie. Ak chceš pracovať s riadenými externými bleskami v CLS režime - je to výborné riešenie. Pokiaľ chceš, môžeme sa stretnúť a vyskúšaš si to (aj ja som z BB)...
Pokiaľ odpaľuješ externé blesky vstavaným bleskom, za tuším 7€ sa dá kúpiť originál krytka na interný blesk, ktorá blokuje viditeľné svetlo a prepúšťa len riadiace IR signály. Na priloženej fotke je ju vidieť. Tiež Ti ju môžem požičať.
Ak máš záujem, pošli SS.

tomasqo
2010-11-19 08:46:38+01
Ano, to je pravda ze je to vyrazne lacnejsie, ale ja prave postradam TTL meranie

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-11-19 08:49:20+01
McNally riesi problemy s dosahom SU-800 tak, ze ju da na spiralovy TTL kabel, niekedy pouzije aj dva napojene na seba.

tomasqo
2010-11-19 08:52:16+01
príspevok od: Karol Srnec
McNally riesi problemy s dosahom SU-800 tak, ze ju da na spiralovy TTL kabel, niekedy pouzije aj dva napojene na seba.
V podstate SU-800 myslienka vskriesla vo mne po precitani jeho knihy. Co on s tym robi, je naozaj ciste varenie, este toto prihodim, este tamto, fakt super kniha, onedlho si ju prejdem snad opat :-). Mam 3m nespiralovy kabel, takze ten urcite na skodu nebude

bear
- moderator
2010-11-19 09:00:36+01
Ked mi nestaci dosah blesku v exterieri, napriklad pri foteni sportu s nie prilis svetelnym teleobjektivom, nasadim na blesk flash beamer, je to pomerne skladne a lahke prislusenstvo za cca 40-50 EUR

http://www.luminous-landscape.com/reviews/better_beamer.shtml

Na tomto obrazku som ho pouzil na 235 mm, F8, 1/640, ISO 200, bez blesku by som mal len siluetu a samotny blesk (Canon 580ex II) by pri HSS nemal dostatocny vykon

bear
- moderator
2010-11-19 09:07:25+01
sorry, zas neviem, citat (cital som SB-800). Dosah IR kommandera v exterieri je dost maly. Pri priamej viditelnosti na senzor je to mozno 10m, ale staci senzor trocha natocit a uz to nefunguje. V exteriei je lepsie pouzivat radio, ci uz PocketWizard, alebo www.pixelhk.com, ale su to riesenia tretich stran, takze maju obcas problemy s kompatibilitou, ale stale je to lepsie ako komunikacia svetlom v exterieri.

tomasqo
2010-11-19 09:16:25+01
príspevok od: bear
sorry, zas neviem, citat (cital som SB-800). Dosah IR kommandera v exterieri je dost maly. Pri priamej viditelnosti na senzor je to mozno 10m, ale staci senzor trocha natocit a uz to nefunguje. V exteriei je lepsie pouzivat radio, ci uz PocketWizard, alebo www.pixelhk.com, ale su to riesenia tretich stran, takze maju obcas problemy s kompatibilitou, ale stale je to lepsie ako komunikacia svetlom v exterieri.
Servus, v pohode, aj tak si dal dobry tip, nikdy som o tom nepocul, cize akasi nadstavba na zoomovaciu hlavu? :-)

Existuje radio s TTL meranim a radenim bleskov do skupin?

Big Lebowski
2010-11-19 09:25:12+01
Servus, v pohode, aj tak si dal dobry tip, nikdy som o tom nepocul, cize akasi nadstavba na zoomovaciu hlavu? :-)

Existuje radio s TTL meranim a radenim bleskov do skupin?
Better Beamer je vo voľnom preklade predlžovať blesku. Používa sa pri ohniskách 300mm a viac, kde ti hlava už nedokáže ´dosvietiť´. Používajú ho najmä wildlife-isti. Je to fajn vec, používam to už nejaký ten deň so 400/5.6 na doblesknutie alebo aspoň na iskru v oku.

bear
- moderator
2010-11-19 09:29:17+01
PocketWizard je zatial len na Canon, ale Pixel King je pre Canon aj Nikon. PW som skusal a velmi ma nepresvedcil. S Pixel King zatial osobnu skusenost nemam, takze treba trocha pogooglit.

duroslav
2010-11-19 09:59:40+01
Pozri este Radio Popper.
To je taký bazmek, ktorý cez rádio tuneluje IR signály z CLS, takže by si nemal prísť o nič z toho, čo ponúka CLS.

tomis.ales
2010-11-19 10:35:25+01
Preco SU800 nema otacaciu hlavu??? To je ako mat auto s ktorym nemozem zatacat. Nechapem. Je to drahe a vie to iba riadit blesky smerom dopredu. Kup si radsej SB700 a z Ebay za 10€ lacny IR filter a nasad ho na SB700 a mas aj riadne vylepsenu SU800 aj paradny blesk za tie iste prachy.

Strana 1 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()