Ahojte, ti co ju pouzivate - papierovy dosah, alebo teda skor vyzarovaci uhol nie je velmi optimisticky. Nakolko si ju planujem kupit a nemam od koho pozicat na vyskusanie, zaujima ma, ci sa da s nou pracovat aj prostrednictvom odrazov nielen v bielej miestnosti ale aj von, napr umiestnim blesk do vnutra auta a odpalim ho z von, cize IR signal z SU-800 sa "nejako" poodraza v interieri auta a odpali blesk aj bez priamej viditelnosti? Je mi jasne, ze je to individualne a velmi zalezi od prostredia, takze Vas chcem poprosit len o prakticke skusenosti, kde sa Vam s SU-800 vsade dari dopalovat blesky :) Dakujem, pekny vecer Vam, Tomas.
Preco SU800 nema otacaciu hlavu??? To je ako mat auto s ktorym nemozem zatacat. Nechapem. Je to drahe a vie to iba riadit blesky smerom dopredu. Kup si radsej SB700 a z Ebay za 10€ lacny IR filter a nasad ho na SB700 a mas aj riadne vylepsenu SU800 aj paradny blesk za tie iste prachy.
Absencii otacania naozaj nerozumiem. Urcite ale niekto vyrobil taku hot shoe otacaciu somarinku :-)
este ako alternativa moze byt toto http://journal.phottix.com/company-news/phottix-announces-wireless-ttl-trigger/ ale zatial to bolo iba predstavene teraz na Photokine, nikde som to este nevidel v eshopoch. malo by to mat aj TTL, a prenos radiom, takze asi vacsi dosah ako IR. len cena este nieje znama. osobne by som na tvojom mieste kupil blesk s komanderom, casom mozno kupis telo vyssej rady a dva blesky sa vzdy zidu. ten riadiaci blesk sa da vypnut, takze ho vo vacsine pripadov nieje na fotke vidiet.
Kupit blesk s kommanderom miesto su-800 by bola blbost keby medzi nimi nebol rozdiel 1000 korun. Stale sa da pouzit aj ako blesk, nie len ako draha odpalovacia antenka a odpalit inym telom s komanderom. Pokial ho netrapi blikanie ako mna, tak je to myslim vhodnesie taky sb-700
sorry, zas neviem, citat (cital som SB-800). Dosah IR kommandera v exterieri je dost maly. Pri priamej viditelnosti na senzor je to mozno 10m, ale staci senzor trocha natocit a uz to nefunguje. V exteriei je lepsie pouzivat radio, ci uz PocketWizard, alebo www.pixelhk.com, ale su to riesenia tretich stran, takze maju obcas problemy s kompatibilitou, ale stale je to lepsie ako komunikacia svetlom v exterieri.
keby som osobne neporovnaval www.pixelhk.com s CLS, tak ti uverim. Znie to paradoxne, ale je to tak.
keby som osobne neporovnaval www.pixelhk.com s CLS, tak ti uverim. Znie to paradoxne, ale je to tak.
Tak sa podel so skusenostami. Na Pixel King som zatial nejake recenzie nevidel. Ja mam sice Canon system, tak som mohol porovnat len ST-E2 (Canon obdoba SU-800) a PocketWizard. Do interieru by som urcite volil ST-E2. Je to jednoduchsie a menej nacylne na chyby (PW treba zapinat v presne danom poradi, inak robia somariny).
Kupit blesk s kommanderom miesto su-800 by bola blbost keby medzi nimi nebol rozdiel 1000 korun. Stale sa da pouzit aj ako blesk, nie len ako draha odpalovacia antenka a odpalit inym telom s komanderom. Pokial ho netrapi blikanie ako mna, tak je to myslim vhodnesie taky sb-700
Máš D300 a dva blesky - používaš interný blesk a dva SLAVE. Skutočne nepotrebuješ SU800. Začneš sa oň zaujímať:
- keď budeš mať tri blesky (SU800 ovláda tri nezávislé skupiny bleskov, D300 len dva)
- keď si kúpiš k tretiemu blesku D3 (ten nemá interný blesk)
- keď si kúpiš sadu externých makrobleskov SB200, ktoré sa dajú ovládať len cez CLS
- alebo keď sa Ti 300 € proste nebude zdať veľa za užitočnú vec :-))))))))
Tak sa podel so skusenostami. Na Pixel King som zatial nejake recenzie nevidel. Ja mam sice Canon system, tak som mohol porovnat len ST-E2 (Canon obdoba SU-800) a PocketWizard. Do interieru by som urcite volil ST-E2. Je to jednoduchsie a menej nacylne na chyby (PW treba zapinat v presne danom poradi, inak robia somariny).
chcem predat tie odpaovace tak neviem ci mam hovorit skusenosti.Poviem len tolko, ze keby sa aj nepredali, da sa na ne dat su-800 lebo je to vlastne nahrada ttl kabla. Su-800 potom mozes polozit na nejake vyhodne miesto aby aj blesky oziarilo a aj s fotakom aby to komunikovalo. Cize nieco ako repeater.
treti blesk prikupim a za uzitocnu vec mi nieje luto penazi. Luto penazi mi je za to co nefunguje ako ma. Len keby si tak vedel povedat ci je rozdiel v exterieri su-800 a blesk. Ked to bude odpalovat aspon ako interny blesk, tak mi to staci. Ja nepotrebujem odpalovat na sto metrov, staci mi do 10 a spolahlivo :-)
treti blesk prikupim a za uzitocnu vec mi nieje luto penazi. Luto penazi mi je za to co nefunguje ako ma. Len keby si tak vedel povedat ci je rozdiel v exterieri su-800 a blesk. Ked to bude odpalovat aspon ako interny blesk, tak mi to staci. Ja nepotrebujem odpalovat na sto metrov, staci mi do 10 a spolahlivo :-)
Halo Halo, hlada sa exterierovy uzivatel SU-800 :-))))) Ono ale ak taky neexistuje, tak to asi do exterieru vhodne nebude :-D
Halo Halo, hlada sa exterierovy uzivatel SU-800 :-))))) Ono ale ak taky neexistuje, tak to asi do exterieru vhodne nebude :-D
McNally si SU800 pochvaloval aj ked spomenul ze sa raz musel nahnut jak svina aby SU800ka videla blesk. Stale sa mi to zda tak na pol ceste k tomu co by som chcel. Myslim ze PW (MultiMax), ich top top ma tusim 4 skupiny a neviem co vsetko. Len to by som musel zit iba zo vzduchu aspon pol roka. Stale cakam na cinancov aby cosi stvor-zonove vymysleli, ale aby to nestalo jak ojazdene auto (nie skodovka). Hentie TTL zonove King a Pixel ci co to je som pozeral ale maju tam take skromne vysvetlenia k tomu, ze som z toho nic nepochopil. A recenzie ziadne.
Ked som skusal CLS zo vstavaneho blesku za slnecneho pocasia, tak fungovalo to bezpecne na nejakych 10-15m(viac sa mi nedalo posunut), ale fotobunka bola v tieni. Neviem ako by sa to chovalo keby na nu svietilo slnko.
chcem predat tie odpaovace tak neviem ci mam hovorit skusenosti.Poviem len tolko, ze keby sa aj nepredali, da sa na ne dat su-800 lebo je to vlastne nahrada ttl kabla. Su-800 potom mozes polozit na nejake vyhodne miesto aby aj blesky oziarilo a aj s fotakom aby to komunikovalo. Cize nieco ako repeater.
co ta na tom presvedcilo nechapem. Dufam, ze tie PW budu fungovat lepsie
tak to, že kvôli tomu nepovieš svoje skúsenosti, lebo to ideš predávať. to je veľavravné. tak ja viac než dúfam, ked to bude haprovať asi budem hotový na rituálnu samovraždu. ale zas si uvedomujem že prvé mesiace bude treba hladať problém medzi foťákom a zemou, keby náhodou... :)
tak to, že kvôli tomu nepovieš svoje skúsenosti, lebo to ideš predávať. to je veľavravné. tak ja viac než dúfam, ked to bude haprovať asi budem hotový na rituálnu samovraždu. ale zas si uvedomujem že prvé mesiace bude treba hladať problém medzi foťákom a zemou, keby náhodou... :)
ja by som mozno aj dal tie prachy za PW, ale ked to co i len raz neodpali, zle nadavkuje jeden zaber alebo ja neviem ako zlbne, tak mozme spachat hromadnu sebevrazdu. Okrem toho ked nemas mat aspon tri tie bazmeky, tak nic moc. Inak ked citam ako strasne testuju PW pred vydanim Nikon verzie, tak ja neviem ci je to tak tazke vyrobit alebo je to velka saskaren a je to rovnako nedokonale.
ja by som mozno aj dal tie prachy za PW, ale ked to co i len raz neodpali, zle nadavkuje jeden zaber alebo ja neviem ako zlbne, tak mozme spachat hromadnu sebevrazdu. Okrem toho ked nemas mat aspon tri tie bazmeky, tak nic moc. Inak ked citam ako strasne testuju PW pred vydanim Nikon verzie, tak ja neviem ci je to tak tazke vyrobit alebo je to velka saskaren a je to rovnako nedokonale.
ako myslíš že je to velká bublina a len ma oberú o necelých 500€ za tie hračky :)
akurát čítam jeden veeeeelký test ale starý na stránke Rob-a Galbraith-a.
ja v priebehu budúceho roka by som chcel systém dobudovať s ďalšími bleskmi (2) a s tým zone controllerom. ked to bude fungovať ako si to predstavujem
ináč nikon verzia stále nie je na trhu? už rok to robia...
PW ako hardware nebude zrejme nic nadpozemske, ich kuzlo je evidentne vo firmwari. Samozrejme zaklad je spolahlivy prenos. Ak mienis nakupit vsetko co opisujes, bude to tak drahe, ze mozes prejst na Nikon.
PW ako hardware nebude zrejme nic nadpozemske, ich kuzlo je evidentne vo firmwari. Samozrejme zaklad je spolahlivy prenos. Ak mienis nakupit vsetko co opisujes, bude to tak drahe, ze mozes prejst na Nikon.
nemám dôvod prejsť na nikon. (nik oň nezakopne _ poznáš nie?) :))))
prečo? nie je to tak zlé. dva flexy za 250/kus a dva blesky 580ex tiež v bazároch chodia tak okolo 250/kus (aj menej ja som kúpil za 180€) + zone controller 80€ + drobné príslušenstvo. dokopy tak jedna tisícka. a to budem mať tri blesky.
je to veľa? ja si myslím že to neni nič strašné.
400mm f2.8 IS USM L II. no to je drahé :)))))))))))))))))
SU-800 dosah?
- keď budeš mať tri blesky (SU800 ovláda tri nezávislé skupiny bleskov, D300 len dva)
- keď si kúpiš k tretiemu blesku D3 (ten nemá interný blesk)
- keď si kúpiš sadu externých makrobleskov SB200, ktoré sa dajú ovládať len cez CLS
- alebo keď sa Ti 300 € proste nebude zdať veľa za užitočnú vec :-))))))))
akurát čítam jeden veeeeelký test ale starý na stránke Rob-a Galbraith-a.
ja v priebehu budúceho roka by som chcel systém dobudovať s ďalšími bleskmi (2) a s tým zone controllerom. ked to bude fungovať ako si to predstavujem
ináč nikon verzia stále nie je na trhu? už rok to robia...
prečo? nie je to tak zlé. dva flexy za 250/kus a dva blesky 580ex tiež v bazároch chodia tak okolo 250/kus (aj menej ja som kúpil za 180€) + zone controller 80€ + drobné príslušenstvo. dokopy tak jedna tisícka. a to budem mať tri blesky.
je to veľa? ja si myslím že to neni nič strašné.
400mm f2.8 IS USM L II. no to je drahé :)))))))))))))))))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa