poradte mi prosim cenovo dostupny dialkovy odpalovac blesku pre speedlite 430 ex.
aka je najlepsia volba? momentalne mam len jeden systemovy blesk ale neskor by som chcel pouzit odpalovac na viac bleskov. Dakujem za odpoved.
dobrých bude viacej ja mam Cactus V4 a zataiľ funguju... nevýhoda - lacné plastové telíčko, výhoda - funguju neblbnu a maju kopec moznosti pripojenia kanalov... a su na AAA baterky.
Najprv by som riesil technologiu, cize ci cez IR a s TTL (stredne drahe, mensi dosah), alebo radiovo (velky dosah) v manualy (lacne) alebo TTL (drahe).
Najprv by som riesil technologiu, cize ci cez IR a s TTL (stredne drahe, mensi dosah), alebo radiovo (velky dosah) v manualy (lacne) alebo TTL (drahe).
uz v tom zacinam mat jasno. daj mi prosim par tipov na radiovy ttl vdaka :)
Ako su na tom tie phottix odpalovace? Mam teraz Cactus V4 a rozmyslam nad prechodom na nieco ttlkove. Za tu cenu vyzeraju dobre, len ci su aspon tak kvalitne ako cactusy (na tie nemozem povedat krive slovo, konstrukcne su relativne dobre spravene a aj funkcne)Na tych phottixoch sa mi paci ze mozem dat jeden vysielac na fotak a na to nasadit este blesk, dost uzitocne. Ma niektore realne skusenosti?
Ako su na tom tie phottix odpalovace? Mam teraz Cactus V4 a rozmyslam nad prechodom na nieco ttlkove. Za tu cenu vyzeraju dobre, len ci su aspon tak kvalitne ako cactusy (na tie nemozem povedat krive slovo, konstrukcne su relativne dobre spravene a aj funkcne)Na tych phottixoch sa mi paci ze mozem dat jeden vysielac na fotak a na to nasadit este blesk, dost uzitocne. Ma niektore realne skusenosti?
vlastne teraz som si uvedomil ze to je len prenos TTL cez vysielac do blesku nasadeneho na tele.. skoda.
ak chces ttl tak ten blesk na fotak nasadit MUSIS :)
ak chces ttl tak ten blesk na fotak nasadit MUSIS :)
Tak to potom osrat cele ttl.. aj tak vacsinu casu fotim cez softbox alebo oktabox alebo iny modifikator a tam mi je ttlko aj tak na dve veci.. a ked budem potrebovat prenos ttl tak to kludne vyuzijem funkciu commandera v 580tke a 430tky si odpalim cez tuto funkciu..
takze ak upravim otazku, kvalitna nahrada za cactus v4? ale pritom nechcem do toho investovat vela
nemam dojem, ze by niesiel radiopopper objednat. Len sa mi nechce byt prvy v republike co to bude mat. Dost, ze som bol pokusny kralik na phottix
presne si to vystihol :))))) neviem prečo sa to nejak nerozšírilo, ani som to neskúmal, ale už mi je aj jedno, meniť asi nebudem...
a phottix si mal čo? to Strato? neujalo sa to u teba?
dialkove odpalovanie bleskov
takze ak upravim otazku, kvalitna nahrada za cactus v4? ale pritom nechcem do toho investovat vela
a phottix si mal čo? to Strato? neujalo sa to u teba?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa