Fórum » O TECHNIKE

Nikon D90 vs Pentax K7

Gafis
2010-12-05 01:46:53+01
Ahoj, dlho som sa rozhodoval medzi C/N a iným značkám som sa vôbec nevenoval. Už som bol rozhodnutý pre d90 a teraz som narazil na pentax a zas mi to zamotalo hlavu. A nedarí sa mi nájsť na K7 poriadne recenzie (moja odborná ang je slabá) Preto prosím o radu, neaké stručné porovnanie týchto fotoaparátov. A aký objektív k Pentaxu? (do fotoaparátov už ako tak vidím, ale objektívy sú ešte stále pre mňa španielska dedina) Čo sa nikonu týka, bol som rozhodnutý pre tento set: 16-85 AF-S DX VR + 70-300 AF-S VR Ďakujem

zelovoc
2010-12-05 09:21:03+01
taka mensia recenzia K7: http://www.pentaxfriends.eu/modules.php?name=News&file=article&sid=147

neviem ako v nikone ale v pentaxe by som na zaciatok odporucal utesnene setaky 18-55 a 55-200 WR, pripadne novy 18-135 WR ale ten je drahy.
ja mam K5 a za seba mozem povedat ze sa drzi vyborne, ale ja mam mensie ruky.

zelovoc
2010-12-05 09:21:03+01
taka mensia recenzia K7: http://www.pentaxfriends.eu/modules.php?name=News&file=article&sid=147

neviem ako v nikone ale v pentaxe by som na zaciatok odporucal utesnene setaky 18-55 a 55-200 WR, pripadne novy 18-135 WR ale ten je drahy.
ja mam K5 a za seba mozem povedat ze sa drzi vyborne, ale ja mam mensie ruky.

dedo Milan
2010-12-05 09:25:21+01
otázka skôr znie čo ďalej, ako vážne to myslíš s fotením. podľa toho by som volil systém, a nie na poslednom mieste ešte, koľko chcem výhľadovo do toho investovať. napíš a hneď sa bude radiť ľahšie.

dedo Milan
2010-12-05 09:25:21+01
otázka skôr znie čo ďalej, ako vážne to myslíš s fotením. podľa toho by som volil systém, a nie na poslednom mieste ešte, koľko chcem výhľadovo do toho investovať. napíš a hneď sa bude radiť ľahšie.

Marcel Rebro
2010-12-05 09:30:00+01
... bol si rozhodnutý správne ...

... do objektívov sa porerá (spravidla) skrze foťák ...

Marcel Rebro
2010-12-05 09:30:00+01
... bol si rozhodnutý správne ...

... do objektívov sa porerá (spravidla) skrze foťák ...

cufaj
2010-12-05 09:34:03+01
ja som tiez zacal s Pentax K10, potom som presiel na Nikon D700, takze by som ti poradil asi takto : ak nechces vyhladovo dat do toho viac ako 3-4 t Euro chod do Pentaxu. Nemam nastudovane tie fotoaparaty co uvadzas, ale povedal by som ze K7 je ovela ovela viac muziky ako D90

cufaj
2010-12-05 09:34:03+01
ja som tiez zacal s Pentax K10, potom som presiel na Nikon D700, takze by som ti poradil asi takto : ak nechces vyhladovo dat do toho viac ako 3-4 t Euro chod do Pentaxu. Nemam nastudovane tie fotoaparaty co uvadzas, ale povedal by som ze K7 je ovela ovela viac muziky ako D90

kecal
2010-12-05 10:01:56+01
problém je v tom, že 9 z 10 fotografov čo poznám si povie že dá do toho ´toľkoto´ .. po roku keď ich stretneš, tak ich to ´dostane´ a dokúpili ešte ´toto´, ´hento´ a ´tamto´ a z 800€ majú niekoľko tisíc ...

:-D c.h.o.r.o.b.a.

kecal
2010-12-05 10:01:56+01
[reply0=cufaj]ja som tiez zacal s Pentax K10, potom som presiel na Nikon D700, takze by som ti poradil asi takto : ak nechces vyhladovo dat do toho viac ako 3-4 t Euro chod do Pentaxu. Nemam nastudovane tie fotoaparaty co uvadzas, ale povedal by som ze K7 je ovela ovela viac muziky ako D90[/reply0]problém je v tom, že 9 z 10 fotografov čo poznám si povie že dá do toho ´toľkoto´ .. po roku keď ich stretneš, tak ich to ´dostane´ a dokúpili ešte ´toto´, ´hento´ a ´tamto´ a z 800€ majú niekoľko tisíc ...

:-D c.h.o.r.o.b.a.

Marcel Rebro
2010-12-05 10:08:11+01
... áno, závilosti sú ofišl klasifiknuté ako choroby ... len tablekty na túto zdravotná poisťovňa nejak neprepláca ...

Marcel Rebro
2010-12-05 10:08:11+01
[reply0=kecal]problém je v tom, že 9 z 10 fotografov čo poznám si povie že dá do toho ´toľkoto´ .. po roku keď ich stretneš, tak ich to ´dostane´ a dokúpili ešte ´toto´, ´hento´ a ´tamto´ a z 800€ majú niekoľko tisíc ...

:-D c.h.o.r.o.b.a.[/reply0]... áno, závilosti sú ofišl klasifiknuté ako choroby ... len tablekty na túto zdravotná poisťovňa nejak neprepláca ...

Gafis
2010-12-05 10:58:35+01
nuž nemám profesionálne ambicie. doteraz som mál panasonic lumix lx1 a už mi nestačí. som proste len nadšený fotoamatér, čo miluje fotenie. a investície do budúcna? to neviem. proste koľko si to bude žiadať =). ale nemám v pláne meniť telo (na moje ambície mi stačia tieto) a objektív by som radšej rád kúpil už na začiatok lepší a už len dokúpoval podľa potreby. preto som si ku nikonu vybral také aké som si vybral.
na pentace ma zaujála práve ta odolnosť voči počasiu. zväčša planujem využívať foták v horách, takže sa mi to hneď zapáčilo. d90 som si skúšal a mi v ruke sedel perfektne. a pentax som doteraz ešte nikde nevidel :-/.

Gafis
2010-12-05 10:58:35+01
[reply0=dedo Milan]otázka skôr znie čo ďalej, ako vážne to myslíš s fotením. podľa toho by som volil systém, a nie na poslednom mieste ešte, koľko chcem výhľadovo do toho investovať. napíš a hneď sa bude radiť ľahšie.[/reply0]nuž nemám profesionálne ambicie. doteraz som mál panasonic lumix lx1 a už mi nestačí. som proste len nadšený fotoamatér, čo miluje fotenie. a investície do budúcna? to neviem. proste koľko si to bude žiadať =). ale nemám v pláne meniť telo (na moje ambície mi stačia tieto) a objektív by som radšej rád kúpil už na začiatok lepší a už len dokúpoval podľa potreby. preto som si ku nikonu vybral také aké som si vybral.
na pentace ma zaujála práve ta odolnosť voči počasiu. zväčša planujem využívať foták v horách, takže sa mi to hneď zapáčilo. d90 som si skúšal a mi v ruke sedel perfektne. a pentax som doteraz ešte nikde nevidel :-/.

dedo Milan
2010-12-05 11:25:53+01
nejde ani tak o profesionálne ambície, ono je to trochu ináč. ide o to čo všetko je vo výhľade, že bude tvojím cieľom fotografovania. podľa toho zistíš, aké objektívy, resp. prílušenstvo budeš v budúcnosti potrebovať. a aj to je v tomto momente určite menej, ak budeš v budúcnosti tým nadšeným fotografom. preto nikdy nehovor nikdy. nároky sa Ti určite zvýšia. preto by som veľmi porozmýšľal pre ktorý systém sa rozhodnem. radšej tri krát meraj a raz strihaj. niekedy pred časom tu i Karol Srnec písal o spôsobe rozhodnúť sa pre kúpu. nespomínam si ako sa ten príspevok nazýval, ale je to určite to prvé čo by som si prečítal pred nákupom. a ak by bol Tvoj záber širší, asi by som ten Pentax vynechal, je v jeho systéme naraziť na obmedzujúce hranice a nakúpený systém potom predávaš so značnou stratou.

dedo Milan
2010-12-05 11:25:53+01
nejde ani tak o profesionálne ambície, ono je to trochu ináč. ide o to čo všetko je vo výhľade, že bude tvojím cieľom fotografovania. podľa toho zistíš, aké objektívy, resp. prílušenstvo budeš v budúcnosti potrebovať. a aj to je v tomto momente určite menej, ak budeš v budúcnosti tým nadšeným fotografom. preto nikdy nehovor nikdy. nároky sa Ti určite zvýšia. preto by som veľmi porozmýšľal pre ktorý systém sa rozhodnem. radšej tri krát meraj a raz strihaj. niekedy pred časom tu i Karol Srnec písal o spôsobe rozhodnúť sa pre kúpu. nespomínam si ako sa ten príspevok nazýval, ale je to určite to prvé čo by som si prečítal pred nákupom. a ak by bol Tvoj záber širší, asi by som ten Pentax vynechal, je v jeho systéme naraziť na obmedzujúce hranice a nakúpený systém potom predávaš so značnou stratou.

wayne
2010-12-05 11:27:16+01
ked uz pentax, tak skor asi novsi K5. K7 je sice odolny voci pocasiu, mna by vsak kvalita jeho vystupu asi nepresvedcila, uz vystup z K-x sa mi pacil viac.samozrejme prakticke skusenosti nulove, no uz len kvoli novsej generacii technologii by som volil K5

wayne
2010-12-05 11:27:16+01
ked uz pentax, tak skor asi novsi K5. K7 je sice odolny voci pocasiu, mna by vsak kvalita jeho vystupu asi nepresvedcila, uz vystup z K-x sa mi pacil viac.samozrejme prakticke skusenosti nulove, no uz len kvoli novsej generacii technologii by som volil K5

jake
2010-12-05 11:40:57+01
zober si set Nikon D90 s af-s 18-105 VR a mas vyborny zaklad do fotenia

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()