Ahoj, dlho som sa rozhodoval medzi C/N a iným značkám som sa vôbec nevenoval. Už som bol rozhodnutý pre d90 a teraz som narazil na pentax a zas mi to zamotalo hlavu. A nedarí sa mi nájsť na K7 poriadne recenzie (moja odborná ang je slabá)
Preto prosím o radu, neaké stručné porovnanie týchto fotoaparátov.
A aký objektív k Pentaxu? (do fotoaparátov už ako tak vidím, ale objektívy sú ešte stále pre mňa španielska dedina)
Čo sa nikonu týka, bol som rozhodnutý pre tento set: 16-85 AF-S DX VR + 70-300 AF-S VR
Ďakujem
neviem ako v nikone ale v pentaxe by som na zaciatok odporucal utesnene setaky 18-55 a 55-200 WR, pripadne novy 18-135 WR ale ten je drahy.
ja mam K5 a za seba mozem povedat ze sa drzi vyborne, ale ja mam mensie ruky.[/reply0]tak som si prečítal tu recenziu a mi zamotala hlavu ešte viac. čo autor recenie myslel týmto: ´Keďže Pentax má k odšumovaniu konzervatívny prístup, ...´?
tak som si prečítal tu recenziu a mi zamotala hlavu ešte viac. čo autor recenie myslel týmto: ´Keďže Pentax má k odšumovaniu konzervatívny prístup, ...´?
[reply0=wayne]ked uz pentax, tak skor asi novsi K5. K7 je sice odolny voci pocasiu, mna by vsak kvalita jeho vystupu asi nepresvedcila, uz vystup z K-x sa mi pacil viac.samozrejme prakticke skusenosti nulove, no uz len kvoli novsej generacii technologii by som volil K5[/reply0]za tu cenu by som už potom radšej šiel do d7000 =). ale pre svoje potreby mi stačí aj lacnejší a radšej ušetrené peniaze investujem do lepších skiel
to znamena ze na fotke budes mat viac sumu a viac detailov nez napr. pri canone, pravdupovediac ja mam radsej sum nez stratu detailov, takze NR vypinam a teda mi to je jedno.
[reply0=Gafis]tak som si prečítal tu recenziu a mi zamotala hlavu ešte viac. čo autor recenie myslel týmto: ´Keďže Pentax má k odšumovaniu konzervatívny prístup, ...´?
18-135 WR sa mi nedarí nájsť v žiadnom e-shope[/reply0]to znamena ze na fotke budes mat viac sumu a viac detailov nez napr. pri canone, pravdupovediac ja mam radsej sum nez stratu detailov, takze NR vypinam a teda mi to je jedno.
nikon: obrovske mnozstvo objektivov, asi momentalne najlepsi zableskovy system, strasne vela 3rd party prislusenstva
pentax: hlavne pevne skla (ale uzasnej kvality), drahe prislusenstvo (menej rozsirena znacka), z toho vyplyvajuci problematickejsi servis (aj ked Nikon pre SK je az v Prahe tusim).
pentax ma jednu obrovsku vyhodu v telach: kedze nema take zazemie ako Nikon/Canon, snazi sa napchat tela kopou funkcii. obraziva kvalita obcas nieje prave 100% (starsie modely maly slaby rozsah vo svetlach), ale stale je vyborna.
ja som odchovany na Nikone, ale keby mi niekto ponukol napriklad K20D za rozumnu cenu, ani sa neobzriem a beriem :-))
nikon: obrovske mnozstvo objektivov, asi momentalne najlepsi zableskovy system, strasne vela 3rd party prislusenstva
pentax: hlavne pevne skla (ale uzasnej kvality), drahe prislusenstvo (menej rozsirena znacka), z toho vyplyvajuci problematickejsi servis (aj ked Nikon pre SK je az v Prahe tusim).
pentax ma jednu obrovsku vyhodu v telach: kedze nema take zazemie ako Nikon/Canon, snazi sa napchat tela kopou funkcii. obraziva kvalita obcas nieje prave 100% (starsie modely maly slaby rozsah vo svetlach), ale stale je vyborna.
ja som odchovany na Nikone, ale keby mi niekto ponukol napriklad K20D za rozumnu cenu, ani sa neobzriem a beriem :-))
tu máš porovnanie kvality obrazu Ni D300 má ten istý snímač ako Ni D90 akurát v D90 je ešte lepšie vyladený
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk7/page16.asp
tu máš porovnanie kvality obrazu Ni D300 má ten istý snímač ako Ni D90 akurát v D90 je ešte lepšie vyladený
ach jo, asi si budem musieť hodiť kockou. dnes sa mi dokonca snívalo o foťakoch a zobudil som sa viac priklonený k d90. uvidím, ako sa zobudím zajtra. mám čas na rozmýšľanie ešte do výplaty =)
ach jo, asi si budem musieť hodiť kockou. dnes sa mi dokonca snívalo o foťakoch a zobudil som sa viac priklonený k d90. uvidím, ako sa zobudím zajtra. mám čas na rozmýšľanie ešte do výplaty =)
[reply0=haplo602]ergonomia :-) chod si ´ohmatat´ oba ak mozes a uvidis ktory ti lepsie sadne.[/reply0]d90 mi sedí v ruke dokonale. k7 som ešte v žiadnom kamennom obchode nevidel
k7 je v prvom rade mensia. ale sadne jak rit na serbel.
ako napisal Urgy, porozmyslaj nad tym co budes fotit, ak vonku, krajinky a podobne tak radsej utesnenu, lahsiu a mensiu k7, takisto ma pentax mensie a lahsie objektivy = lahsie sa to nosi.
Nikon D90 vs Pentax K7
neviem ako v nikone ale v pentaxe by som na zaciatok odporucal utesnene setaky 18-55 a 55-200 WR, pripadne novy 18-135 WR ale ten je drahy.
ja mam K5 a za seba mozem povedat ze sa drzi vyborne, ale ja mam mensie ruky.[/reply0]tak som si prečítal tu recenziu a mi zamotala hlavu ešte viac. čo autor recenie myslel týmto: ´Keďže Pentax má k odšumovaniu konzervatívny prístup, ...´?
18-135 WR sa mi nedarí nájsť v žiadnom e-shope
18-135 WR sa mi nedarí nájsť v žiadnom e-shope
18-135 WR sa mi nedarí nájsť v žiadnom e-shope[/reply0]to znamena ze na fotke budes mat viac sumu a viac detailov nez napr. pri canone, pravdupovediac ja mam radsej sum nez stratu detailov, takze NR vypinam a teda mi to je jedno.
ako napisal Urgy, porozmyslaj nad tym co budes fotit, ak vonku, krajinky a podobne tak radsej utesnenu, lahsiu a mensiu k7, takisto ma pentax mensie a lahsie objektivy = lahsie sa to nosi.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa