Chcem sa opytat v aky program pouzivate na zmensenie obrazku vo formate JPEG, potrebujem nahadzat nejake foto na facebook ale nechcem aby sa zmensila kvalita, chcem len mensi format, dakujem
FB sice nemam, ale tak ako vacsina podobnych stranok ktore zmensuju automaticky prave pri takomto zmensovani trpi prave ta kvalita zvlast pri niektorych fotkach a to tak, ze je to castokrat viditelne aj v tom malom rozliseni volnym okom a tomu sa chce prave autor vyhnut..
[reply0=jimmy_rs]FB si to zmensuje aj tak automaticky,usetris len cas na upload
zmensenie to riesim cez zoner ako hromadnu upravu - rozlisenie si nastavis ake chces aj kompresiu[/reply0]FB sice nemam, ale tak ako vacsina podobnych stranok ktore zmensuju automaticky prave pri takomto zmensovani trpi prave ta kvalita zvlast pri niektorych fotkach a to tak, ze je to castokrat viditelne aj v tom malom rozliseni volnym okom a tomu sa chce prave autor vyhnut..
ja pouzivam na taketo veci picasu. 90% mojich uprav je I´m feeling lucky ;) samozrejme, vacsinou tie (z mojho pohladu) lepsie fotky pretiahnem lightroomom.
ja pouzivam na taketo veci picasu. 90% mojich uprav je I´m feeling lucky ;) samozrejme, vacsinou tie (z mojho pohladu) lepsie fotky pretiahnem lightroomom.
[reply0=Bindo]Zoner Photoshop. Da sa aj v davke, robno sa da nastavit doostrenie, prip. kompresia JPEG kvality.[/reply0]Mám Zoner 10,len by ma zaujímalo či doostruješ pred zmenšením/orezom/alebo po zmenšení.Sorry som začiatočník.
[reply0=soulfly]FB sice nemam, ale tak ako vacsina podobnych stranok ktore zmensuju automaticky prave pri takomto zmensovani trpi prave ta kvalita zvlast pri niektorych fotkach a to tak, ze je to castokrat viditelne aj v tom malom rozliseni volnym okom a tomu sa chce prave autor vyhnut..[/reply0]FB = FaceBook :)
jasne ze vlastne zmensenie je kvalitnejsie ako ked to zmensi web ale mam pocit ze aj to to nejako upravuje lebo to na webe vyzera ovela horsie ako v PC
FB = FaceBook :)
jasne ze vlastne zmensenie je kvalitnejsie ako ked to zmensi web ale mam pocit ze aj to to nejako upravuje lebo to na webe vyzera ovela horsie ako v PC
No orez nema s doostrovanim nic, orezavas nezavisle od doostrovania. Co sa tyka zmensovania tak zalezi ako si spomeniem, ale mam nastavene (ZPS13) aby to robil zaroven so zmenesenim. Neviem ako je to v 10ne, ale ja mam tak ze napr. dam zmensit z 3888 na 640 a rovno je tam aj moznost doostrit 0-200 v tom istom okne. Tak to vacsinou robievam naraz. Ale ak sa to naraz neda tak treba najprv zmensit a az potom doostrovat ;) Dufam ze sme sa pochypili nejako :D
[reply0=paldixy]Mám Zoner 10,len by ma zaujímalo či doostruješ pred zmenšením/orezom/alebo po zmenšení.Sorry som začiatočník.[/reply0]No orez nema s doostrovanim nic, orezavas nezavisle od doostrovania. Co sa tyka zmensovania tak zalezi ako si spomeniem, ale mam nastavene (ZPS13) aby to robil zaroven so zmenesenim. Neviem ako je to v 10ne, ale ja mam tak ze napr. dam zmensit z 3888 na 640 a rovno je tam aj moznost doostrit 0-200 v tom istom okne. Tak to vacsinou robievam naraz. Ale ak sa to naraz neda tak treba najprv zmensit a az potom doostrovat ;) Dufam ze sme sa pochypili nejako :D
Jpeg zmensenie
Orez fotku ako potrebujes. Zmensi ju tak aby dlhsia strana mala 720px. Po zmenseni doostri. Uloz ako PNG (PNG 24), je to bezstratovy format.
zmensenie to riesim cez zoner ako hromadnu upravu - rozlisenie si nastavis ake chces aj kompresiu[/reply0]FB sice nemam, ale tak ako vacsina podobnych stranok ktore zmensuju automaticky prave pri takomto zmensovani trpi prave ta kvalita zvlast pri niektorych fotkach a to tak, ze je to castokrat viditelne aj v tom malom rozliseni volnym okom a tomu sa chce prave autor vyhnut..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa