Fórum » O TECHNIKE

Jpeg zmensenie

srni
srni 2010-12-06 14:43:30+01
Chcem sa opytat v aky program pouzivate na zmensenie obrazku vo formate JPEG, potrebujem nahadzat nejake foto na facebook ale nechcem aby sa zmensila kvalita, chcem len mensi format, dakujem

Paulie
2010-12-06 22:01:30+01
http://www.irfanview.net/lang/irfanview_lang_slovak.exe

paldixy
2010-12-06 22:58:46+01
Áno rozumieme.Je to tak isto aj v Zoner 10.Dobre som to robil.

paldixy
2010-12-06 22:58:46+01
[reply0=Bindo]No orez nema s doostrovanim nic, orezavas nezavisle od doostrovania. Co sa tyka zmensovania tak zalezi ako si spomeniem, ale mam nastavene (ZPS13) aby to robil zaroven so zmenesenim. Neviem ako je to v 10ne, ale ja mam tak ze napr. dam zmensit z 3888 na 640 a rovno je tam aj moznost doostrit 0-200 v tom istom okne. Tak to vacsinou robievam naraz. Ale ak sa to naraz neda tak treba najprv zmensit a az potom doostrovat ;) Dufam ze sme sa pochypili nejako :D[/reply0]Áno rozumieme.Je to tak isto aj v Zoner 10.Dobre som to robil.

soulfly
2010-12-06 23:09:57+01
[reply0=jimmy_rs]FB = FaceBook :)
jasne ze vlastne zmensenie je kvalitnejsie ako ked to zmensi web ale mam pocit ze aj to to nejako upravuje lebo to na webe vyzera ovela horsie ako v PC[/reply0]viem ze FB je Facebook a zaroven pisem ze ho nemam..alebo je to uz v dnesnom svete nemyslitelne nemat vytvoreny profil na tejto socialnej sieti?:)
A ano komprimuje to nejakym sposobom aj zmensene foto, zvlast ked to nedas v tom ´spravnom´ pomere..bolo tu spomenutych tych 720px dlhsia strana..to je myslim ta standardna velkost na ktoru si to upravuje sam aj fb..Takze ked sa to upravi na tuto velkost, malo by to byt ok..

soulfly
2010-12-06 23:09:57+01
viem ze FB je Facebook a zaroven pisem ze ho nemam..alebo je to uz v dnesnom svete nemyslitelne nemat vytvoreny profil na tejto socialnej sieti?:)
A ano komprimuje to nejakym sposobom aj zmensene foto, zvlast ked to nedas v tom ´spravnom´ pomere..bolo tu spomenutych tych 720px dlhsia strana..to je myslim ta standardna velkost na ktoru si to upravuje sam aj fb..Takze ked sa to upravi na tuto velkost, malo by to byt ok..

lu_boss
2010-12-06 23:30:37+01
cez hromadny filter sa da nastavit ´algoritmus´ zmensenia a doostrenie. Presiel som kadecim, aktualne rovno zmensim na pozadovanu velkost, aj s doostrenim ktore spomina Bindo - hoci aj zo 6000x4000 px na 600x400 a potom este 2x po sebe doostrim - jednoduche doostrenie, sila efektu okolo 23-25), doostrovat pred zmensenim nema zmysel. Ak sa mi druhe doostrenie nezda, vratim to o krok dozadu, dozadu-dopredu a vidim, ci je to lepsie alebo horsie. Samozrejme, originalny subor nechavam nedotknuty.

lu_boss
2010-12-06 23:30:37+01
[reply0=paldixy]Áno rozumieme.Je to tak isto aj v Zoner 10.Dobre som to robil.[/reply0]cez hromadny filter sa da nastavit ´algoritmus´ zmensenia a doostrenie. Presiel som kadecim, aktualne rovno zmensim na pozadovanu velkost, aj s doostrenim ktore spomina Bindo - hoci aj zo 6000x4000 px na 600x400 a potom este 2x po sebe doostrim - jednoduche doostrenie, sila efektu okolo 23-25), doostrovat pred zmensenim nema zmysel. Ak sa mi druhe doostrenie nezda, vratim to o krok dozadu, dozadu-dopredu a vidim, ci je to lepsie alebo horsie. Samozrejme, originalny subor nechavam nedotknuty.

paldixy
2010-12-06 23:44:03+01
[reply0=Paulie]http://www.irfanview.net/lang/irfanview_lang_slovak.exe[/reply0]Skúsil som to,ale pýtajú peniaze 30 doláčov a keď som to chcel z plochy odinštalovať tak to nejde ani cez delete.Ktovie či to nie je zasa nejaký vírus.

paldixy
2010-12-06 23:44:03+01
Skúsil som to,ale pýtajú peniaze 30 doláčov a keď som to chcel z plochy odinštalovať tak to nejde ani cez delete.Ktovie či to nie je zasa nejaký vírus.

paldixy
2010-12-06 23:48:25+01
Ďakujem za info.No ja som doostroval vždy len raz v jednoduchom doostrovaní a skúšal som aj Gaussovo,ale to sa mi akosi nepozdáva.

paldixy
2010-12-06 23:48:25+01
[reply0=lu_boss]cez hromadny filter sa da nastavit ´algoritmus´ zmensenia a doostrenie. Presiel som kadecim, aktualne rovno zmensim na pozadovanu velkost, aj s doostrenim ktore spomina Bindo - hoci aj zo 6000x4000 px na 600x400 a potom este 2x po sebe doostrim - jednoduche doostrenie, sila efektu okolo 23-25), doostrovat pred zmensenim nema zmysel. Ak sa mi druhe doostrenie nezda, vratim to o krok dozadu, dozadu-dopredu a vidim, ci je to lepsie alebo horsie. Samozrejme, originalny subor nechavam nedotknuty. [/reply0]Ďakujem za info.No ja som doostroval vždy len raz v jednoduchom doostrovaní a skúšal som aj Gaussovo,ale to sa mi akosi nepozdáva.

Paulie
2010-12-07 00:57:53+01
Akých 30 dolárov? Nerozumiem. Irfan používam asi od roku 98 a vždy bol free, k tomu balík plug-ins a aj slovenčina funguje, aj keď radšej používam eng verziu. Všetko ide normálne nainštalovať aj odinštalovať a nikto odo mňa nepýta žiadny peňáz. Kde je chyba?

Paulie
2010-12-07 00:57:53+01
[reply0=paldixy]Skúsil som to,ale pýtajú peniaze 30 doláčov a keď som to chcel z plochy odinštalovať tak to nejde ani cez delete.Ktovie či to nie je zasa nejaký vírus.[/reply0]Akých 30 dolárov? Nerozumiem. Irfan používam asi od roku 98 a vždy bol free, k tomu balík plug-ins a aj slovenčina funguje, aj keď radšej používam eng verziu. Všetko ide normálne nainštalovať aj odinštalovať a nikto odo mňa nepýta žiadny peňáz. Kde je chyba?

werdza
2010-12-07 02:49:32+01
necitala som sice komenty tu, ale Adobe lightroom ti zevraj uz vie importnut aj fotky rovno na facebook, este som to neskusala, len vidavam, ze kamosi maju na FB pod fotkami, via Lightroom.
Ja aj, ked upravujem v lightroome, ci photoshope stale som navyknuta zmensovat cez ten canon program co bol k fotaku, kedze to byva vela foto naraz. otvorim tam folder s upravenymi, dam select all, doostrim o 500 percent, v batch proces dam 72 dpi, velkost 1024x683px, priponu k nazvu suboru mam web a ulozim tak, ze v tom priecinku s normalnymi velkostami vytvorim priecinok zmensene na net a donho

werdza
2010-12-07 02:49:32+01
necitala som sice komenty tu, ale Adobe lightroom ti zevraj uz vie importnut aj fotky rovno na facebook, este som to neskusala, len vidavam, ze kamosi maju na FB pod fotkami, via Lightroom.
Ja aj, ked upravujem v lightroome, ci photoshope stale som navyknuta zmensovat cez ten canon program co bol k fotaku, kedze to byva vela foto naraz. otvorim tam folder s upravenymi, dam select all, doostrim o 500 percent, v batch proces dam 72 dpi, velkost 1024x683px, priponu k nazvu suboru mam web a ulozim tak, ze v tom priecinku s normalnymi velkostami vytvorim priecinok zmensene na net a donho

inkubbus
2010-12-07 08:24:17+01
[reply0=werdza]necitala som sice komenty tu, ale Adobe lightroom ti zevraj uz vie importnut aj fotky rovno na facebook, este som to neskusala, len vidavam, ze kamosi maju na FB pod fotkami, via Lightroom.
Ja aj, ked upravujem v lightroome, ci photoshope stale som navyknuta zmensovat cez ten canon program co bol k fotaku, kedze to byva vela foto naraz. otvorim tam folder s upravenymi, dam select all, doostrim o 500 percent, v batch proces dam 72 dpi, velkost 1024x683px, priponu k nazvu suboru mam web a ulozim tak, ze v tom priecinku s normalnymi velkostami vytvorim priecinok zmensene na net a donho[/reply0]to si u mna videla? :))

inkubbus
2010-12-07 08:24:17+01
to si u mna videla? :))

paldixy
2010-12-07 12:04:37+01
[reply0=Paulie]Akých 30 dolárov? Nerozumiem. Irfan používam asi od roku 98 a vždy bol free, k tomu balík plug-ins a aj slovenčina funguje, aj keď radšej používam eng verziu. Všetko ide normálne nainštalovať aj odinštalovať a nikto odo mňa nepýta žiadny peňáz. Kde je chyba?[/reply0]To teda naozaj fakt neviem.Sťahoval som to z Googlu.Neviem kde je chyba,neviem sa pohnúť.Mám to na ploche a keď to chcem stiahnúť alebo delete stále mi vyskakuje okno,že sa to nedá.Asi to neviem urobiť.Všetko je v angličtine a tú neovládam,asi som niekde urobil chybu.

paldixy
2010-12-07 12:04:37+01
To teda naozaj fakt neviem.Sťahoval som to z Googlu.Neviem kde je chyba,neviem sa pohnúť.Mám to na ploche a keď to chcem stiahnúť alebo delete stále mi vyskakuje okno,že sa to nedá.Asi to neviem urobiť.Všetko je v angličtine a tú neovládam,asi som niekde urobil chybu.

Yamismo
2010-12-07 12:58:49+01
Ale no, klud, fb uz par mesiacov dovoluje upnut to vo velkom rozliseni, davam tam v sirsej strane 1200 a to bohate staci..
A to s tymi pravami nie je vobec pravda, samozrejme ti ostavaju, dokonca raz si jeden clovek pridal moje fotky do svojho albumu, co sa mi zrovna nepacilo, tak som nahlasil porusenie aut. prav a do dna bol ten clovek zmazany
http://www.facebook.com/help/?page=439

odpoved z fb, co mi prisla potom:
Hi Tomáš,
Thank you for bringing this matter to our attention. We have removed or disabled access to the third-party or user-generated content you have reported to us for violating our Statement of Rights & Responsibilities. Please let us know if we can be of any further assistance.
Thanks for contacting Facebook,
Lara
User Operations
Facebook

a k teme, kto ma photoshop, vsetko potrebne je v Bridgi

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()