kupujem prvu (digitalnu) zrkadlovku, asi 450d. Samozrejme mi ide o najlepsiu cenu a v tomto to splna obchod aquamat (aqt) za 21000 alebo megafoto (21 549) alebo digimarket (21 990). Lenze v Nemecku sa da kupit za cca 610 euro (so setakom) co je okolo 19000. Ked si ju kupim v zahranici, reklamacie musim vybavit tam alebo staci autorizovane servisne stredisko canon na Slovensku? Mate nejake skusenosti s obchodom bestcena.sk ? tam je cena setaku 19900 s dopravou zadarmo ale vyzera to nejako pochybne, uz len tie obchodne podmienky ked si clovek zacne citat tak nechape.. Dakujem za kazdy postreh!
To je pravda...len problem je v tom, ze som musel menit kreditku a este nemam novu, tym padom ju nemam zaregistrovanu na paypal...volil som nejaky kompromis za normalnu cenu...
Pozná prosím niekto tento Poľský internetový obchod http://www.fotoplus.pl/ ?! Mám pocit, že ceny sú veľmi priaznivé. Napr. Nikkor AF-S 24-70mm f/2,8G ED stojí 4650 PLN (dúfam, že je to cena s DPH, t.j. konečná), čo je pri kurze 8.760, 40.734,-Sk (http://www.fotoplus.pl/obiektywy-akcesoria/obiektywy/Nikon/AFS-24-70mm-f2.8-G-ED/). Pričom v slovenských internetových obchodoch stojí cca 51.500,-Sk (napr. http://www.fotoinfo.sk/obchod.php?act=detail&menu1=13&menu2=51&menu3=256&id=451).
Alebo telo D700 6475 PLN, čo je 56.721,-Sk (http://www.fotoplus.pl/aparaty-cyfrowe/lustrzanki/Nikon/D-700/). V SR 70.990,-Sk (http://www.fotoinfo.sk/obchod.php?act=detail&menu1=1&menu2=1&menu3=4&id=1433).
Príspevok píšem preto, lebo si myslím, že v SR sú privysoké ceny. Viem, že to nezmením, no nakupovať sa dá (možno) výhodnejšie u našich (napr.) Poľských susedoch. Zaujíma ma Váš názor. Ďakujem!
PS1: moja osobná skúsenosť: nákup Nikkor AF-S VR 70-200mm f/2,8G IF-ED v USA ma vyšiel na 33tis.. Samozrejme bez DPH a cla! Preprava cez UPS 3tis. za 4dni, takže moja konečná cena bola 36tis.!
PS2: aj http://www.megafoto.cz/ vyzerá celkom fajn.
Nemáte niekdo skúsenosti s http://www.bhphotovideo.com/ ?
Takmer vsetko som kupoval cez B&H photo video (celkom 3 objednavky), maximalna spokojnost. Najskor si presne overia tvoju kreditku, potom to fici jedna basen. V piatok rano som objednaval, v stredu poobede prisiel kurier s tovarom. Zaplatil som za preclenie, co bolo vsak omnoho lepsie, ako akakolvek cena v EU - kurz dolara k euru bol 1,50.
.
Dnes je kurz iny, takze ta vyhoda sa straca ... treba pockat ked dolar o5 vyskoci na usd/eur 1,50/1.
.
Cakam na 5d MkII.
ahoj ja som si kupoval canon eos 400D od pixmanie trvalo to neuveritelne dlho...pixmania to posiela z francuzska do nemecka odtial nevierm kam a potom knam.... asi by som tam uz druhy krat nekupoval lebo mi prisiel ten fotak aj docapany..na displeji boli odtlacky prstov...moj brat si tam kupoval fotak tiez a to iste...aj s odtlackami... ale je pravda ze ma dobre ceny...stativ som si kupoval v hej.sk tam maju tiez obcas dobru cenu ale co je dolezitejsie vies si pre to skocit osobne do BA a mas to hned...teda ak to maju na sklade...a asi aj reklamaciu lepsie vybavis v obchode ktory ma na slovensku kamenne sidlo...inak objektivy som si kupoval v USA a to je uplne o niecom inom to nakupovanie cez internet a ten servis okolo toho a starostlivost a komunikacia...ale to je teraz nezaujimave....niektore veci maju dobre ceny aj na digimarket.sk a ta bestcena ma tiez ok ceny ale nepoznam nemam skusenost...
Nepoznám leopard.sk, ale pozrel som si ich web. Okrem toho, že vyzerá hrozne, majú aj brutálne ceny, teda pozeral som len ceny objektívov Nikon a tie boli privysoké!
POĽSKÝ INTERNETOVÝ OBCHOD www.fotoplus.pl/. OSOBNÁ SKÚSENOSŤ.
V piatok (28.11.2008) som bol v Krakowe na nákup v Poľskom internetovom obchode Fotoplus, resp. v jeho kamennej predajni a dopadlo to dobre. Vlastne viac než dobre! Kupoval som D700+24-70mm a D80+18-135mm. Prvé za cenu 10.900PLN, druhé za 2.550PLN. Kurz som mal 7,88SKK. Takže D700+24-70 = 85.892,-SK (cena v SR cca 109.000,-SK) a D80+18-135 = 20.094,-SK (cena v SR cca 26.000,-SK). Predajňa je v centre Krakowa a je podobná ProLaike v Bratislave. Dohovorili sme sa Slovensky, Poľsky a Anglicky. Predaj prebehol hladko, predavač ukázal všetko čo je v krabici, vypísal záručné listy (záruka je 1 rok) a dal blok z registračky. Pokúsil som sa a požiadal som o zľavu 10%, ale požiadavka bola zdvorilo zamietnutá s odôvodnením, že cena je dobrá, čo bola pravda. V starom meste v centre Krakowa sa parkuje podobne ako v BA, teda je treba si kúpiť od pouličného predajcu parkovaciu kartu za 3PLN na hodinu. Cesta od hraníc do Krakowa je mizerná, lebo ju celú prerábajú. Zo ZA je to 200km a cesta trvala 3hod. tam a 3hod. späť (predpisy som nedodržiaval). Predajca ponúkal možnosť vypísať záručák až po týždni - čas na odskúšanie a prípadné vrátenie tovaru. Platiť sa dá aj platobnou kartou. Dokonca dostanete aj igelitku. :-.) Neviem čo dodať. Bol som s obchodom maximálne spokojný a nákup bol viac než výhodný, preto doporučujem!
PS: samozrejme vo Fotoplus nie je všetko lacnejšie ako v SR či inde, niektoré ceny sú horšie ako v SR, záleží čo konkrétne chcete kúpiť.
Tak uz mozem aj ja pridat svoju skusenost s nakupom cez internet.
Nakoniec som sa rozhodol pre aquamat (aqt.sk), hlave kvoli zaruke v Bratislave.
Telo(40D) sice vyslo drahsie ako napr. na pixmanii ale zas objektiv(50mm 1.4)bol lacnejsi, takze ma to v konecnom dosledku vyslo rovnako.
Co je dolezitejsie! V pondelok vecer som tovar objednal a vzapati mi volal chlapik z aqt a este mi ponukol, ze mam moznost k objektivu dokupit filter so zlavou 25%. O par minut mi dosla faktura, ktoru som uhradil. Dnes je streda rano a fotak mam doma.
k tomu Krakowu....netreba ani chodit do centra...staci SC juh,priamo v CArrefoure je naozaj mala predajnicka foto,kde maju priamo takmer vsetky zancky fotakov,priamo aj vystavene + obj. od znaciek + takemr komletny sortiment obj. SIgma..ochota max.,mozete skusta priamo v predajni na ich tovar,na svo fotak...urobia vam aj foto a ked si kupite,nemusite ani platit...a aj tam vam daju igelitku..:-)))...odporucam,v SR som nic take nevidel,velkost obchodiku vz.ponuka tovaru...napr.som tam kupil LCD kryt z palstu na SONY alfa 200...v sr,cez net,ani v SONY centrum...bez uspechu...cakal som dva mesiace....a nic,tam to chlapik vybral z krabice...a bude si pan este nieco priat?....:-))))
podobne skusensoti Rakusko,Cesko a odporucam Taliansko,asi naj ceny San Marino...a este je tam aj krasne..:-))...stastnu ruku pri kupe...
ja mám dobré skúsenosti z digimarket.sk ,len by ma zaújimalo kde je v BA prolaika??
Toto už naozaj nechápem, kam ten svet speje.
Na svojej stánke má prolaika kontaktné informácie, kde je adresa, mapka a dokonca aj slovný popis, ako sa tam dá dostať s MHD a niekto sa opýta, že kde je v BA prolaika.
Toz, na tomto serveri je uplne normalne, ze tu ludia nedokazu ani spravit klik, aby si obchod nasli, google uz vobec asi nikto nepouziva. . . . ved naco by som sa namahal a hladal, ked sa mozem spytat? :-DDDDDDD
A tak to tu potom aj vyzera
19.12.2008 sa s manželkou chystáme do Krakowa, ona IKEA ja FOTOPLUS, bez problémov som si tam pre seba objednal blesk, baterky a pre brata telo + 2 x objektív, nič nemusím platiť vopred, stačí priniesť hotovosť do predajne, prípadne viem to zaplatiť aj kartou, ale vtedy ma upozornil na PRIRÁŽKU 2% zo sumy
vyber internetoveho obchodu
Alebo telo D700 6475 PLN, čo je 56.721,-Sk (http://www.fotoplus.pl/aparaty-cyfrowe/lustrzanki/Nikon/D-700/). V SR 70.990,-Sk (http://www.fotoinfo.sk/obchod.php?act=detail&menu1=1&menu2=1&menu3=4&id=1433).
Príspevok píšem preto, lebo si myslím, že v SR sú privysoké ceny. Viem, že to nezmením, no nakupovať sa dá (možno) výhodnejšie u našich (napr.) Poľských susedoch. Zaujíma ma Váš názor. Ďakujem!
PS1: moja osobná skúsenosť: nákup Nikkor AF-S VR 70-200mm f/2,8G IF-ED v USA ma vyšiel na 33tis.. Samozrejme bez DPH a cla! Preprava cez UPS 3tis. za 4dni, takže moja konečná cena bola 36tis.!
PS2: aj http://www.megafoto.cz/ vyzerá celkom fajn.
.
Dnes je kurz iny, takze ta vyhoda sa straca ... treba pockat ked dolar o5 vyskoci na usd/eur 1,50/1.
.
Cakam na 5d MkII.
V piatok (28.11.2008) som bol v Krakowe na nákup v Poľskom internetovom obchode Fotoplus, resp. v jeho kamennej predajni a dopadlo to dobre. Vlastne viac než dobre! Kupoval som D700+24-70mm a D80+18-135mm. Prvé za cenu 10.900PLN, druhé za 2.550PLN. Kurz som mal 7,88SKK. Takže D700+24-70 = 85.892,-SK (cena v SR cca 109.000,-SK) a D80+18-135 = 20.094,-SK (cena v SR cca 26.000,-SK). Predajňa je v centre Krakowa a je podobná ProLaike v Bratislave. Dohovorili sme sa Slovensky, Poľsky a Anglicky. Predaj prebehol hladko, predavač ukázal všetko čo je v krabici, vypísal záručné listy (záruka je 1 rok) a dal blok z registračky. Pokúsil som sa a požiadal som o zľavu 10%, ale požiadavka bola zdvorilo zamietnutá s odôvodnením, že cena je dobrá, čo bola pravda. V starom meste v centre Krakowa sa parkuje podobne ako v BA, teda je treba si kúpiť od pouličného predajcu parkovaciu kartu za 3PLN na hodinu. Cesta od hraníc do Krakowa je mizerná, lebo ju celú prerábajú. Zo ZA je to 200km a cesta trvala 3hod. tam a 3hod. späť (predpisy som nedodržiaval). Predajca ponúkal možnosť vypísať záručák až po týždni - čas na odskúšanie a prípadné vrátenie tovaru. Platiť sa dá aj platobnou kartou. Dokonca dostanete aj igelitku. :-.) Neviem čo dodať. Bol som s obchodom maximálne spokojný a nákup bol viac než výhodný, preto doporučujem!
PS: samozrejme vo Fotoplus nie je všetko lacnejšie ako v SR či inde, niektoré ceny sú horšie ako v SR, záleží čo konkrétne chcete kúpiť.
Nakoniec som sa rozhodol pre aquamat (aqt.sk), hlave kvoli zaruke v Bratislave.
Telo(40D) sice vyslo drahsie ako napr. na pixmanii ale zas objektiv(50mm 1.4)bol lacnejsi, takze ma to v konecnom dosledku vyslo rovnako.
Co je dolezitejsie! V pondelok vecer som tovar objednal a vzapati mi volal chlapik z aqt a este mi ponukol, ze mam moznost k objektivu dokupit filter so zlavou 25%. O par minut mi dosla faktura, ktoru som uhradil. Dnes je streda rano a fotak mam doma.
podobne skusensoti Rakusko,Cesko a odporucam Taliansko,asi naj ceny San Marino...a este je tam aj krasne..:-))...stastnu ruku pri kupe...
Na svojej stánke má prolaika kontaktné informácie, kde je adresa, mapka a dokonca aj slovný popis, ako sa tam dá dostať s MHD a niekto sa opýta, že kde je v BA prolaika.
A tak to tu potom aj vyzera
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa