Zdravim.
Potreboval by som pomoc od odbornikov. Idem kupovat prvu zrkadlovku. Fotenie ma bavi
takze sa do toho nebojim investovat. Chcel by som kupit eos 40D v kite s 2-3 sklami a
pripadne aj bleskom (430EX alebo 580ex). Cenovy strop mam cca 50-55 tisic. Budem to brat z
USA takze si mozem dovolit aj viac rozmyslat co kupit a preto potrebujem vasu pomoc. Ake objektivy k tomuto
fotaku resp. ktore su dobre. Fotim krajinu, makro, portrety... Dole pridavam aj dake kity
ktore som na rychlo na nete nasiel ale ak mate daky iny navrh budem vdacny. K tym kitom
dole je samozrejme este kopec haraburdia ako brasne a karty. Ale myslim ze to je nepodstatne.
Idealne by som chcel asi canon objektivy.
1.
canon 17-85 IS
Canon 70-300mm IS
cca 40000
2.
Canon EF 28-135 / 3.5-5.6 Image Stabilized USM Wide Angle Lens
Canon EF-S 17-85 / 4-5.6 IS Image Stabilized USM Wide Angle Lens
Canon EF 70-300 / 4-5.6 Image Stabilized USM Telephoto Zoom Lens
cca 55000
3.
canon 17-85 IS
Canon 70-300 IS
Flash 580EX
jaj nom si ma zmagoril :D
ja mysli ze ten 1 mm je dost ked si zoberes sklo 18-55 das na 18mm odfotis ked si das 17-35 ci kolko to je tak ten 1mm je dost videt a fotke :) no ja by som kupil 100macro canona no k tomu zaostrovaniu ja macro nefotim ale myslim si ze zaostris automaticky a potom doostris :) rucne ale vecsinow je to manualne ;)
Vidim jak sa tu horlivo hadate ohladom skla pre Canon tak vam odporucam toto: http://www.bhphotovideo.com/c/find/newsLetter/Mother-of-All-L-Lenses.jsp
Urcite lepsie nenajdete a vsetci vam ho budeme zavidiet... Silne odporucam aj text pri obrazkoch:-)))))
bindo, robíš si zbytočné starosti. Tak ako som si ich robil aj ja. Kúp si 40d, k nemu tamron 17-50 f 2.8, pevnú 50 canon 1.8 za 3tis čo je neskutočné sklo, blesk a hotovo. A potom až sa rozfotíš tak budeš vedieť čo chceš a čo ti chýba.
ten 17-50 stoji cca tolko co tamron 11-18. neviem teda ci sa to oplati. ja som teraz najviac nakloneny tomu kupit ten 100/2.8 makrac a 11-18 tamron + do stredu daco lacne. som pocul ze ten makrac je super na portret takze by som zabil dve muchy jednou ranou. a k tomu daco lacne aby som mal vacsi rozsah daco ako canon 17-80 IS rozmyslam. je to relativne lacne. ale stale aj zvazujem moznost 24-105 + 100makro. ten makro urcite chcem a ten zvysok este neviem. inak nepoznate niekto daky kamenny obchod v san franciscu ? znami tam ide a ze by mi to z tadial doniesol. dakujem
teraz sa rozhodujem.. A neviem si rady. Uvažujem nad sklom canon 70-200 f 4.0 usm len mi nejde do hlavy prečo nový stojí cca 30 či koľko tisíc a už ho nájdem na predaj od ľudí aj za 14tis.. Akú má chybu ten objektív? Postačí mi na šport?
quintes : som tu pomerne novy ... po tvojich burlivych dnoch mi neda napisat tiez nieco na teba to co sa pytas uz bolo zopar krat tak isto spomenute na fore :) /pokial to nemyslis ironicky / a velmi nove sklo to niej pokial nemyslim aj s IS lebo is stoji tolko bez is okolo 20 tisic
quintes nemylis si verziu IS a bez IS?
Canon EF 70-200/4.0 L IS USM (998 EUR)
Canon EF 70-200/4.0 L USM (574 EUR)
1 EUR = 30,126°C
:-))))))
Ja sa tiez rozhodujem, neviem sa rozhodnut, ze ci mam brat
Canon EF 70-200/4.0 L USM
Canon EF 200/2.8 L II USM
pre fotomape: vyzerám ako idiot? Založil som novú tému? Máš ten pocit? Neboj sa hľadal som najvhodnejšiu už založenú tému aby som sa opýtal na tento objektív. pre zvonec: nemýlim si, zvažujem aj s is ale na to momentálne nemám, mám v ponuke bez is za 14500sk, o tom objektíve neviem nič, nejde o recenzie, tie si prečítam, ale ide mi o skúsenosti užívateľov a prečo sa tak tento objektív dosť predáva. A pýtal som sa zámerne na objektív bez is s použitím pre šport. A čakám že bear sa toho chytí, keďže on tento objektív (možno s is) má.
Brat ma ten objektiv (verzia bez IS), pouziva ho, ja s tym sklom mam jednu fotku v galerii.
Ten objektiv je velmi kvalitny, nemeni sa dlzka pri zoomovani, USM rychle, jednoducho kvalita L. Subjektivny pocit, ze je o 2 chlpy ostrejsi ako tamron 28-75. Hlavne je tam vacsi kontrast. Ked to porovnavam s tokinou 100mm Makro, pevne ohnisko je jednoducho spica. => hlavny argument, ze preco pojdem do pevnej 200/2.8
Nevyhoda. => tmavy, ta f/4 je niekedy velmi vela, resp. velmi tmave, tak aby si neroztriasol fotku.
Mozem len doporucit... pokial nechces ist do pevneho ohniska. Ja na zaklade svojich skusenosti, urcite do zoomu nepojdem, nakolko ako som uz niekde pisal, pevne ohnisko sa nezapre.
Ja mam s F4L IS a som spokojny. Vacsinou fotim vonku a tam mi F4 staci. Kresli super pri vsetkych ohniskach a clonach. Jediny problem je, ze pri zaostreni na kratsiu vzdialenost (pod 2m - minimalna zaostrovacia vzdialenost je 1.2m) je kvalita obrazu (ostrost a kontrast) vyrazne horsia.
IS verzia ma este okrem stabilizatora vyhodu aj v utesneni voci prachu a vlkosti.
takže je to pre mňa dobrá voľba. Za tú cenu cca 14tis je to aspoň podľa vašich reakcii dobre sklo, aj ked nemá is, čo mi až tak neprekáža. Hoci som is este neochutnal :-) možno by som zmenil názor. Zvonec, ďakujem za radu, takéto praktické veci potrebujem čítať nie furt recenzie. A viem že pevné je pevné. Ja to vidím na mojej 50tke. To sa nezaprie.
Vrátim sa k pôvodnej tému. Predvčerom som si kúpil foťák Canon 40d + obj. Canon EF 100/2,8 macro lens. Bolo to v kite za výhodných 38.000,- Sk. Keby som kupoval zvlášť, vyšlo by to o pár tis. viac. Ale tento macroobjektív ti odporúčam, do zbierky k tvojmu delu! Teraz sa len učím s tým foťákom, ale nelutujem. Je to bomba stroj!!! Ale aj objektív!!!
Zdravim, idem kupovat tento fotacik a rozhodujem sa nad sklom EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM alebo EF 28-200mm f/3.5-5.6 USM, cena je priblizne rovnaka, zatial si mozem dovoli iba jeden tak by som chcel nejaky univerzalnejsi a pevne sklo nechcem. Ktory by bol vhodnejsi ? Pripadne iny? dik za rady...
Zdravim, idem kupovat tento fotacik a rozhodujem sa nad sklom EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM alebo EF 28-200mm f/3.5-5.6 USM, cena je priblizne rovnaka, zatial si mozem dovoli iba jeden tak by som chcel nejaky univerzalnejsi a pevne sklo nechcem. Ktory by bol vhodnejsi ? Pripadne iny? dik za rady...
Podla toho co budes fotit. Ak ale budes fotit aj v interiery, prip. nejake velke stavby a pod. tak ani jeden, 28mm, cize cca. 44mm na kinofilm je podla mna vela.
No L kove si dovolit nemozem a zostava tam len EF 24-85mm f/3.5-4.5 USM, alebo potom ist do tamronu? XR 3,5-6,3/18-250 DI II AF, fotim hlavne sport ale vseobecne je to vsehochut.. skratka co pride..
mna by hlavne zaujmala odpoved na otazku ci je tokina 12-24/f4 kvalitne sklo.. v roznych testoch bola celkom fajn ale chcel by som sa opytat na osobne skusenosti s nou...
Bindo:
definuj kvalitne sklo.
Tokina je plne otvorena (F4) v drvivej vacsine ostra ako britva a navyse s nou zatlcies aj klinec ;) Ano, ma problemy s protisvetlom, ale to ma skoro kazdy sirokac. Odskusaj a uvidis :)
dakujem... definicia kvalitneho skla: do 15000Sk... :D co znamena ze je v drvivej vacsine ostra ? mne teda ide hlavne o tych 12mm ci je pri danom rozsahu v pohode ci podava dobry vykon alebo je lepsie zobrat nieco ine (okrem C10-22).
Sklo na 40D
ja mysli ze ten 1 mm je dost ked si zoberes sklo 18-55 das na 18mm odfotis ked si das 17-35 ci kolko to je tak ten 1mm je dost videt a fotke :) no ja by som kupil 100macro canona no k tomu zaostrovaniu ja macro nefotim ale myslim si ze zaostris automaticky a potom doostris :) rucne ale vecsinow je to manualne ;)
Urcite lepsie nenajdete a vsetci vam ho budeme zavidiet... Silne odporucam aj text pri obrazkoch:-)))))
Canon EF 70-200/4.0 L IS USM (998 EUR)
Canon EF 70-200/4.0 L USM (574 EUR)
1 EUR = 30,126°C
:-))))))
Ja sa tiez rozhodujem, neviem sa rozhodnut, ze ci mam brat
Canon EF 70-200/4.0 L USM
Canon EF 200/2.8 L II USM
Neporadite mi niekto??? ;-)))))
Ten objektiv je velmi kvalitny, nemeni sa dlzka pri zoomovani, USM rychle, jednoducho kvalita L. Subjektivny pocit, ze je o 2 chlpy ostrejsi ako tamron 28-75. Hlavne je tam vacsi kontrast. Ked to porovnavam s tokinou 100mm Makro, pevne ohnisko je jednoducho spica. => hlavny argument, ze preco pojdem do pevnej 200/2.8
Nevyhoda. => tmavy, ta f/4 je niekedy velmi vela, resp. velmi tmave, tak aby si neroztriasol fotku.
Mozem len doporucit... pokial nechces ist do pevneho ohniska. Ja na zaklade svojich skusenosti, urcite do zoomu nepojdem, nakolko ako som uz niekde pisal, pevne ohnisko sa nezapre.
Snad som pomohol. :-)
IS verzia ma este okrem stabilizatora vyhodu aj v utesneni voci prachu a vlkosti.
definuj kvalitne sklo.
Tokina je plne otvorena (F4) v drvivej vacsine ostra ako britva a navyse s nou zatlcies aj klinec ;) Ano, ma problemy s protisvetlom, ale to ma skoro kazdy sirokac. Odskusaj a uvidis :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa