Vie mi prosim niekto poradit ohladom zachrany dat z karty? softver na zachranu mam.len karta po pripojeni k PC ziada formatovat,inak ju PC ani softver nepozna....mam ju dat naformatovat a potom pouzit zachranny softver?
V ziadnom pripade neformatuj !!! Povodnu udaje nesmu byt prepisane nicim,aby sa dali zachranit... Vloz kartu,a spust ten program,aj nie je karta mrtva,mal by ju rozpoznat a zacat skenovat.
Samozrejme ze prides,lebo sa prepisu... Neviem aky program pouzivas,ale mne sa vzdy podarilo vsetko zachranit. Software som dostal k takej drahsej SanDisc karte.
no neviem. podla toho aky druh formatovania sa pouzije. ci uplny alebo rychly. podla mojich vedomosti sa pri rychlom formatovani vymaze len sektor ktory v sebe nesie udaje o tom, ze na karte nie co je ale data zostavaju. a pri uplnom formatovani sa prepisuju aj data na mediu. ak sa mylim opravte me niekto, kto sa v tom vyzna viac
Vie mi prosim niekto poradit ohladom zachrany dat z karty? softver na zachranu mam.len karta po pripojeni k PC ziada formatovat,inak ju PC ani softver nepozna....mam ju dat naformatovat a potom pouzit zachranny softver?
Formátovanie nie!!!! Stratíš dáta. Daj to do ruky niekomu, kto sa v tom vyzná. Formátovanie prepisuje síce len zoznam súborov, ale z tohto stavu je oprava problematickejšia. Niektoré formátovania formátujú aj obsah = úplná strata údajov. Jediné riešenie PC + software na načítanie dát z karty. Ak niečo obnoví, nebude to úplne 1:1. Názvy súborov môžu byť zmršené, obnoví aj zmazané súbory, ktoré budú mať prvé písmeno nahradené nejakým znakom, dostaneš vlastne súbory v stave v akom ich nájde soft na karte fyzicky, takže sa môže stať, že budeš mať súbor jpg s korektným názvom, ale prehliadač ho neotvorí, lebo má zlý obsah. To sú asi všetky možnosti ako sa to môže správať.
inkubbus to napísal dobre...prepíše sa len alokačná tabuľka, dáta ostávajú...takže majkyke - paniku vieš robiť celkom dobre, ale netreba písať o tom, o čom nemáš ani páru a zavádzať :o)
4 autor: kľudne ju daj rýchlo formátovať, pokiaľ ju máš pod windowsom. pokiaľ máš napr. ubuntu, tak je možné, že nič formátovať nebudeš a fotky tam budú :o)
inkubbus to napísal dobre...prepíše sa len alokačná tabuľka, dáta ostávajú...takže majkyke - paniku vieš robiť celkom dobre, ale netreba písať o tom, o čom nemáš ani páru a zavádzať :o)
4 autor: kľudne ju daj rýchlo formátovať, pokiaľ ju máš pod windowsom. pokiaľ máš napr. ubuntu, tak je možné, že nič formátovať nebudeš a fotky tam budú :o)
reakcia maykyke je na mieste! formátovanie zhorší výhliadky na obnovu!!
reakcia maykyke je na mieste! formátovanie zhorší výhliadky na obnovu!!
nie je, lebo zavádza: \"Povodnu udaje nesmu byt prepisane nicim,aby sa dali zachranit...\" \"Samozrejme ze prides (o údaje),lebo sa prepisu...\"
Hovadina ako brno. Zachránil som už kopec kariet, ktoré blbli práve preto, že ich windows nevedel rozpoznať a pýtal formátovanie prípadne si ľudia sami naformátovali kartu bez zálohovania... Dokonca som to robil ako vzdialenú správu cez pol republiky.
ps: Nejde tých výkričníkov použiť viac? resp. vieš použiť aj niečo iné? napr.bodku
nie je, lebo zavádza: \"Povodnu udaje nesmu byt prepisane nicim,aby sa dali zachranit...\" \"Samozrejme ze prides (o údaje),lebo sa prepisu...\"
Hovadina ako brno. Zachránil som už kopec kariet, ktoré blbli práve preto, že ich windows nevedel rozpoznať a pýtal formátovanie prípadne si ľudia sami naformátovali kartu bez zálohovania... Dokonca som to robil ako vzdialenú správu cez pol republiky.
ps: Nejde tých výkričníkov použiť viac? resp. vieš použiť aj niečo iné? napr.bodku
Áno, to je pravda, Windows má nejakú haluz, ktorá to spôsobuje. Nech to vyskúša v Linuxe. Riešil som tu niekde už aj chybu čítačky, možno je chyba v tej. Ma napadlo.
Tie výkričníky, prosím, neber osobne. Nebolo to myslené osobne.
Áno, to je pravda, Windows má nejakú haluz, ktorá to spôsobuje. Nech to vyskúša v Linuxe. Riešil som tu niekde už aj chybu čítačky, možno je chyba v tej. Ma napadlo.
PS: Vianoce
Chyba nie je v čítačke, inak by kartu nezobrala vôbec. Je to záležitosť softvéru, súborového systému a alokačnej tabuľky.
Bez ohľadu na to ako to bolo myslené, používanie výkričníkov je prejavom nadradenosti. To isté platí aj pre kapitálky (zapnutý capslock). To len tak do budúcna.
Gramko,zachranoval som uz desiatky kariet,teda data z nich,ci uz fotky,alebo ine veci,takze viem o com pisem.formatovanie je posledna mozna cesta...
http://www.zachrana-harddisku.cz/cz/software-obnova.asp PC inspector File Recovery GetDataBack for NTFS 2.21 (najskôr asi máš FAT32, takže asi by ti to moc nepomohlo) Restoration EASY DATA RECOVERY PROFESSIONAL Easy Recovery Pro
Hej, to som si všimol, že vieš, o čom píšeš i to, ako funguje formátovanie ;o)) pokoj s tebou
Precitaj si hned prvy bod oznaceny cervenym http://www.zachrana-harddisku.cz/cz/software-obnova.asp 1. Vyvarovat se jakéhokoliv zápisu, formátovaní nebo instalaci na médium postižené ztrátou dat !
RYCHLA POMOC-ZACHRANA DAT
Povodnu udaje nesmu byt prepisane nicim,aby sa dali zachranit...
Vloz kartu,a spust ten program,aj nie je karta mrtva,mal by ju rozpoznat a zacat skenovat.
Neviem aky program pouzivas,ale mne sa vzdy podarilo vsetko zachranit.
Software som dostal k takej drahsej SanDisc karte.
4 autor:
kľudne ju daj rýchlo formátovať, pokiaľ ju máš pod windowsom.
pokiaľ máš napr. ubuntu, tak je možné, že nič formátovať nebudeš a fotky tam budú :o)
4 autor:
pokiaľ máš napr. ubuntu, tak je možné, že nič formátovať nebudeš a fotky tam budú :o)
\"Povodnu udaje nesmu byt prepisane nicim,aby sa dali zachranit...\"
\"Samozrejme ze prides (o údaje),lebo sa prepisu...\"
Hovadina ako brno. Zachránil som už kopec kariet, ktoré blbli práve preto, že ich windows nevedel rozpoznať a pýtal formátovanie prípadne si ľudia sami naformátovali kartu bez zálohovania...
Dokonca som to robil ako vzdialenú správu cez pol republiky.
\"Povodnu udaje nesmu byt prepisane nicim,aby sa dali zachranit...\"
\"Samozrejme ze prides (o údaje),lebo sa prepisu...\"
Hovadina ako brno. Zachránil som už kopec kariet, ktoré blbli práve preto, že ich windows nevedel rozpoznať a pýtal formátovanie prípadne si ľudia sami naformátovali kartu bez zálohovania...
Dokonca som to robil ako vzdialenú správu cez pol republiky.
Bez ohľadu na to ako to bolo myslené, používanie výkričníkov je prejavom nadradenosti. To isté platí aj pre kapitálky (zapnutý capslock). To len tak do budúcna.
ps. aj tebe
4 autor:
PC inspector File Recovery
GetDataBack for NTFS 2.21 (najskôr asi máš FAT32, takže asi by ti to moc nepomohlo)
Restoration
EASY DATA RECOVERY PROFESSIONAL
Easy Recovery Pro
Moja rada znie NEFORMATOVAT!!!!!!!!
http://www.zachrana-harddisku.cz/cz/software-obnova.asp
1. Vyvarovat se jakéhokoliv zápisu, formátovaní nebo instalaci na médium postižené ztrátou dat !
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa