Fórum » Nikon fórum

Nikon vs. Canon

cacuka
cacuka 2013-01-01 14:29:14+01
Mam obrovsku dilemu, neviem ci si mam kupit Nikond7000 alebo Canon60D??? Moze mi niekto pomoct? Dakujem

ROBAN
2013-01-01 15:22:35+01
cacuka... Ten kto používa CANON ti povie, že si máš vybrať ten. Ten čo používa NIKKON, ti povie, že ten je lepší...

Mám natankovať benzín z OMW alebo Slovnaftu? Je to tá istá otázka.

cacuka
2013-01-01 15:28:56+01
príspevok od: Neschopko
Prečo? Ak sa niekomu páči a chce sa učiť na takom, tak si kúpi taký. Nechcel som sa ťa nejako dotknúť tým, že sa na ňom chceš učiť ... len tak základne položená otázka, ako si ju sem dala ma viedla k názoru, že sa rozhoduješ úplne od základov.
Nechcelo sa mi pytat tak ze robim dojem ze som nejaky perfekt profi fotograf....Fotim uz ar dobrych rokou, a polozila som len jednu obycajnu otazku.......

Neschopko
2013-01-01 15:34:12+01
príspevok od: cacuka
Nechcelo sa mi pytat tak ze robim dojem ze som nejaky perfekt profi fotograf....Fotim uz ar dobrych rokou, a polozila som len jednu obycajnu otazku.......
oki

Iygor
2013-01-01 15:37:21+01
Ty si asi neni velmi normalny.....Ja mam nastudovane vsetko o tom, eln som chcela pocut nazor ludi ktori to pouzivaju.....Toto fakt nieje normalne, chces pomoct a namiesto toho ta niekto d......d.....e.
ľudia ktorí v praxi používajú tieto dva foťáky spolu pravdepodobne neexistujú, a ak áno je veľmi malá pravdepodobnosť že ich tu stretneš, buď ti poradia nikoňáci nikon alebo canonáci canon,
nehovoriac o tom že nikto nemôže vedieť lepšie ako ty čo potrbuješ, takže nikto ti nemôže dať lepšiu radu ako ty sama sebe...

markato1
2013-01-01 15:39:33+01
Takto polozene otazky smeruju len k zbytocnym hadkam a nik ti na ne objektivne neodpovie.Najme preto ze tu asi vela ludi co su nauceny a vedia pouzivat oba systemy nieje,ak vobec a konkretne tieto modely.Kludne si kup hocjaky,je to uplne jedno,ziaden nieje vyrazne lepsi,recenzie neries,prd na tom zalezi,dolezite bude ake sklo na to nasadis,co fotis,alebo chces fotit..

blahoslav J B Art
2013-01-01 16:10:50+01
Mam obrovsku dilemu, neviem ci si mam kupit Nikond7000 alebo Canon60D??? Moze mi niekto pomoct? Dakujem
najlepsi fotoaparat je ten, ktory mas prave pri sebe
preto ja som po Canone 350d a kompakte Olympus XZ-1 kupil pred mesiacom Nokiu N8 a nosim ju stale pri sebe
kedze tu nemas zverejnene ziadne fotky, tak je uplne jedno, ktory z tychto 2 si kupis, dolezitejsi bude spravny vyber objektivov k nim

tonyskot
2013-01-01 16:35:47+01
kup pentax K5 a mas po probleme

dodo_bb
2013-01-01 17:28:51+01
Takáto obrovská dilema sa už stovky rokov rieši jednoducho - hoď si mincou. Obidva systémy sa líšia len drobnosťami, ak kladieš takúto otázku, asi o tých drobnostiach ani netušíš, takže hod mincou nemôže dopadnúť zle . Jediná dobrá rada ma ešte okrem mince napadá - kúp si radšej ten systém, čo používa niekto blízky či kamarát. Môžete si vymieňať skúsenosti a príslušenstvo a spoločne nadávať na nedostatky

piggee
2013-01-01 17:43:19+01
Myslim, ze tato tema rovno v pociatku mala byt zmazana. bolo to tu rozoberane snad 100x a stale sa najde nejaky exemplar, co je lenivy hladat, ale radsej sa hned pyta, ale ani nevie povedat, ze co vlastne potrebuje.

r3ad3r
2013-01-01 19:25:05+01
Ludia sa stale nudia. Raz jeden clovek povedal, ze fotit mozes aj s krabicou od topanok, zalezi na skle a na osobe co je za hladacikom. Nad volbou co je lepsie, ci Nikon,Canon ci Pentax ... by som skor pouvazoval co viem o foteni a potom uz takto blbe tema nikdy nevznikne.

r3ad3r
2013-01-01 19:26:18+01
príspevok od: Iygor
ľudia ktorí v praxi používajú tieto dva foťáky spolu pravdepodobne neexistujú, a ak áno je veľmi malá pravdepodobnosť že ich tu stretneš, buď ti poradia nikoňáci nikon alebo canonáci canon,
nehovoriac o tom že nikto nemôže vedieť lepšie ako ty čo potrbuješ, takže nikto ti nemôže dať lepšiu radu ako ty sama sebe...
Som jeden z ludi co aj canon aj nikon a poradim ti jednoducho - canonikon neni v tom rozdiel,ide o vkus. Hadat sa kto ma a co ma lepsie je na zakladnu skolu.

HomerSimpson
2013-01-01 20:23:18+01
Podla tohoto si urcite vyberies http://youtu.be/ZtvX5pDxXiE

A ak chces aj serioznu radu...Skus najst co najviac informacii o oboch.Ci uz vsetky technicke infosky, ale aj co najviac informacii priamo od spokojnych/nespokojnych uzivatelov.A po par dnoch lozenia na nete, ked uz nebudes nachadzat ziadne nove info...Sprav si svoj vlastny zoznam(normalne subjektivne posud podla seba) kladov a zaporov oboch a porovnaj si ich...A v neposlednom rade si ich chod oba "omakat" na vlastnej kozi...

Takyto postup by mal byt aplikovatelny aj na jednotlive modely rovnakej znacky.Ak vyberas mezi roznymi vyrobcami, vstupuje do rozhodovania niekolko dalsich faktorov, ako uz vlastnene prislusenstvo(objektivy, blesky,...), alebo aj naklonnost ku znacke

Mozno este par rad... Na vsetko si nechaj dost casu, vzdy sa rozhoduj z chladnou hlavou a na kazde konecne rozhodnutie sa vyspi
Je jednoduche, rozhodnut sa pre jeden, alebo druhy, ale je tazke, rozhodnu sa tak, aby si svoje rozhodnutie casom nelutoval/a.A je dost naivne cakat, ze to rozhodnutie za teba niekto spravi.

DEVNAK
2013-01-01 20:36:26+01
Ktorý digitálny kompakt považujete za kvalitnejší z hľadiska kvality fotiek Nikon Coolpix P510 vs. Canon PowerShot SX130 IS

samophoto
2013-01-01 20:59:55+01
nielen výber tela ( cca 1/4 nákladov na fotovýbavu ) ale i kvalitu , cenu skla treba zahrnúť do zohladnovania ........ Nikond7000 alebo Canon60D .....

Iygor
2013-01-01 21:30:08+01
príspevok od: r3ad3r
Som jeden z ludi co aj canon aj nikon a poradim ti jednoducho - canonikon neni v tom rozdiel,ide o vkus. Hadat sa kto ma a co ma lepsie je na zakladnu skolu.
gratulujem ti ku canonikonu ale radíš na zlej adrese, ja som sa nepýtal...

cacuka
2013-01-01 23:07:34+01
príspevok od: HomerSimpson
Podla tohoto si urcite vyberies http://youtu.be/ZtvX5pDxXiE

A ak chces aj serioznu radu...Skus najst co najviac informacii o oboch.Ci uz vsetky technicke infosky, ale aj co najviac informacii priamo od spokojnych/nespokojnych uzivatelov.A po par dnoch lozenia na nete, ked uz nebudes nachadzat ziadne nove info...Sprav si svoj vlastny zoznam(normalne subjektivne posud podla seba) kladov a zaporov oboch a porovnaj si ich...A v neposlednom rade si ich chod oba "omakat" na vlastnej kozi...

Takyto postup by mal byt aplikovatelny aj na jednotlive modely rovnakej znacky.Ak vyberas mezi roznymi vyrobcami, vstupuje do rozhodovania niekolko dalsich faktorov, ako uz vlastnene prislusenstvo(objektivy, blesky,...), alebo aj naklonnost ku znacke

Mozno este par rad... Na vsetko si nechaj dost casu, vzdy sa rozhoduj z chladnou hlavou a na kazde konecne rozhodnutie sa vyspi
Je jednoduche, rozhodnut sa pre jeden, alebo druhy, ale je tazke, rozhodnu sa tak, aby si svoje rozhodnutie casom nelutoval/a.A je dost naivne cakat, ze to rozhodnutie za teba niekto spravi.
Dakujem velmi pekne, konecne normalny pristup. Dakujem...

penzo
2013-01-01 23:08:46+01
príspevok od: CambalJozef
ktorý sa ti viac páči a lepšie drží v ruke a hokoko
Mne osobne sa viac páči Canon a aj sa mi oveľa lepšie držal v ruke. Sám neviem, prečo som si nakoniec vybral D7000 ale neľutujem a myslím, že by so neľutoval ani výber 60d-čka alebo Pentaxu K-5.

cacuka
2013-01-01 23:09:06+01
príspevok od: piggee
Myslim, ze tato tema rovno v pociatku mala byt zmazana. bolo to tu rozoberane snad 100x a stale sa najde nejaky exemplar, co je lenivy hladat, ale radsej sa hned pyta, ale ani nevie povedat, ze co vlastne potrebuje.
Od teba vobec nic, tak sa ani nevyadruj...Dik

r3ad3r
2013-01-02 09:45:21+01
príspevok od: Iygor
gratulujem ti ku canonikonu ale radíš na zlej adrese, ja som sa nepýtal...
sorky som to asi v stave sampanskeho nejak poplietol Vsetko dobre v novom roku

piggee
2013-01-02 10:38:19+01
Od teba vobec nic, tak sa ani nevyadruj...Dik
iiha, nejaka "teta" co si ani sama nevie vybrat fotoaparat, mi tu ide radit, aby som sa nevyjadroval... Lol

Strana 2 z 6

Inzercia