Som stastny ze obe znacky nam vsetkym co radi fotime ci uz pre radost,biznis,oboje existuju a hlavne ze spolu superia ( o nas ) a o to GO ono totiz ked chcete byt perfekcionalisti tak zalozte vlakno typu tvoj D800 vs moj D800 alebo moj 5DMII vs tvoj 5DMII a stale bude o com pisat pre mna je moj fotak moj partner kamos a ked prezeniem tak aj milenka no a ktory z nich je bez chyby ?? aj tak ich milujeme !!! ale bohuzial mier medzi canon/nikon som aj tak nepriniesol nevadi poviem na zaver len jedno : treba zazit ze ten najskalnejsi N alebo C da svoju zivotku s kamosovou C alebo N a potom pojde konecne o MOMENT, ATMOSFERU, SVETLO, OKO, CIT, DUSU ATD
databazu maju sice siroku, ale napr. ja tam vobec fotaky neporovnavam.. pozeram si bud dpreview, imaging-resource alebo photographylife.. na dxo zajdem obcas zo zvedavosti pozriet podrobnejsie grafy vlastnosti snimaca, ale viacmenej len ako statisticke udaje.. co sa tyka objektivov tak zase chodim na photozone, slrgear, lenstip a opat pride na rad dxo az posledne, kde pozeram ako bol hodnoteny objektiv ku konkretnemu telu
Vďaka za linky, pozriem sa niekedy na to... Teraz ma to netrápi, neplánujem kúpu nového tela
Mam obrovsku dilemu, neviem ci si mam kupit Nikond7000 alebo Canon60D??? Moze mi niekto pomoct? Dakujem
Oba Ti urobia tú istú prácu!!Choď do predajne,chyť si jeden,potom druhý a ten čo Ti najviac vyhovuje aj nastaveniami aj gripom,kúp!!!! Snáď nečakáš že Nikoňák Ti poradí Canon a Canoňák zase Nikon??Stále to bude 50 na 50%.
canon alebo nikon???? tato otazka je tak nezmyselna a diskutabilna ako - co bolo skor? sliepka alebo vajce?..... myslel som si ze zabomysie spory medzi tymito dvomi znackami uz skoncili,.... canonisti sa biju do hrude ked im nikonista oponuje a naopak,.... ste smesni,.. fotit treba a nie si tu napravat ego. Ja som canonista a vzdy ked ma zaciatocnik ziada o radu,..vzdy mu poviem jedno,.. ak rozmysla nad zrkadlovkami v tej istej cenovej kategorii tak je to jedno ci canon alebo nikon,...nech ide do shopu a rozhodne sa podla pocitu, ergonomie, dizajnu,... len nech sa pre jedno rozhodne,.... to je vse (este nech zvazi dalsie investicie ktore su sice pri oboch znackach cca rovnake). zhrniem to ---- na co je toto cele vlakno? na hovno
mal si ich oba v rukach? alebo odkial toto mas? ergonomia tela moze byt dost subjektivny pocit... hlavne vyber ostriaceho bodu je na 60d dost nestastne rieseny... a mimochodom, pozri si co na ergonomiu hovori gogole... opak toho co tvrdis ty...
60d nie je ziadny ergonomicky zazrak, ale D7000 je o dost horsia - iso, wb a roller pre drive mode su podla umiestnene dost zle. okrem ineho to tvrdi aj dpreview.
samozrejme zvyknut sa da na vsetko. urcite je lepsie ak vies vacsinu zmien spravit bez toho aby si musel lavu ruku musel davat prec z objektivu, hlavne ak je tazsi alebo je malo casu.
btw vsak vyber ostriacehoo bodu na 60d a d7000 je rieseny skoro identicky, tak nerozumiem, co ti vadi. jasne ze joystick je lepsi.
60d nie je ziadny ergonomicky zazrak, ale D7000 je o dost horsia - iso, wb a roller pre drive mode su podla umiestnene dost zle. okrem ineho to tvrdi aj dpreview.
samozrejme zvyknut sa da na vsetko. urcite je lepsie ak vies vacsinu zmien spravit bez toho aby si musel lavu ruku musel davat prec z objektivu, hlavne ak je tazsi alebo je malo casu.
btw vsak vyber ostriacehoo bodu na 60d a d7000 je rieseny skoro identicky, tak nerozumiem, co ti vadi. jasne ze joystick je lepsi.
dohodnime sa na tom, ze sa nedohodneme Ergonomia je subjektivny pocit, kazdy mame ine ruky, co jednemu sadne dobre nemusi druhemu, takze to by som nepausalizoval.
Co mi vadi na vybere ostriaceho bodu? Asi si nefotil s 60D, ze? ja som mal moznost aj s 50D a aj so 60D, jednoznacne 50D u mna vyhrava na celej ciare, problem vo vybere bodu vidim v tom, ze na 50D (a aj D7000) je palec pravej ruky pekne prirodzene polozeny na joysticku, kdezto na 60D ho musim krcit.
dohodnime sa na tom, ze sa nedohodneme Ergonomia je subjektivny pocit, kazdy mame ine ruky, co jednemu sadne dobre nemusi druhemu, takze to by som nepausalizoval.
Co mi vadi na vybere ostriaceho bodu? Asi si nefotil s 60D, ze? ja som mal moznost aj s 50D a aj so 60D, jednoznacne 50D u mna vyhrava na celej ciare, problem vo vybere bodu vidim v tom, ze na 50D (a aj D7000) je palec pravej ruky pekne prirodzene polozeny na joysticku, kdezto na 60D ho musim krcit.
Ale vsak ja hovorim, ze joystick je lepsi. D7000(kde sa ti zda ergonomia ok) ma ale vyber ostriaceho bodu rovnako zle vyriesene ako 60d (podla teba so zlou ergonomiou)
Hovorim, ze zvyknut sa da po case na vsetko. Ked potom chytis do ruky nieco na co zvyknuty nie si zda sa ti to zle vyriesene. Ja osobne budem prehmatavanie lavej ruky medzi objektivom a telom ako zlu ergonomiu. Zvyknut sa ale iste da, len ked to porovnas... Fotil som so vsetkymi troma, ergonomia je najlepsia pri 50d.
cacuka... Ten kto používa CANON ti povie, že si máš vybrať ten. Ten čo používa NIKKON, ti povie, že ten je lepší...
Mám natankovať benzín z OMW alebo Slovnaftu? Je to tá istá otázka.
ja pouzivam canon a radim jej nikon, podla mna je nikon lepsi. a ako tu par velmajstrov pise ze nenapisala ze co s nim chce fotit, zasa nerobte zo seba paka ked si kupim d800 tak to je fotak na co? na fotenie kvetiniek v zahradke ale uz nie na portrety? kazdemu normalnemu je jasne ze sa pytala na bezne fotenie, nie na fotenie Obamu v prezidentskej kampani USA. (a aj to by d800 zvladla v pohode
Pacia sa ti biele objektivy alebo cierne ? Ak si bola v uzase z fotiek z MS alebo OH kde bolo strasne vela bielych skiel tak potom canon, ked sa ti pacilo ako Bolt ukradol cierny fotoaparat a urobil jedny z najuzasnejsich fotiek prave touto znackou potom nikon, inak tych ciernych skiel tam bolo priblizne rovnako.
Nikon vs. Canon
aj tak ich milujeme !!! ale bohuzial mier medzi canon/nikon som aj tak nepriniesol nevadi poviem na zaver len jedno : treba zazit ze ten najskalnejsi N alebo C da svoju zivotku s kamosovou C alebo N a potom pojde konecne o MOMENT, ATMOSFERU, SVETLO, OKO, CIT, DUSU ATD
https://www.google.sk/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&ie=UTF-8#hl=en&tbo=d&sclient=psy-ab&q=ergonomics%20d7000%20vs%20canon%2060d&oq=&gs_l=&pbx=1&fp=a256d4f28226d313&bpcl=40096503&ion=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.Yms&biw=1767&bih=990
Hovorim, ze zvyknut sa da po case na vsetko. Ked potom chytis do ruky nieco na co zvyknuty nie si zda sa ti to zle vyriesene. Ja osobne budem prehmatavanie lavej ruky medzi objektivom a telom ako zlu ergonomiu. Zvyknut sa ale iste da, len ked to porovnas... Fotil som so vsetkymi troma, ergonomia je najlepsia pri 50d.
Mám natankovať benzín z OMW alebo Slovnaftu? Je to tá istá otázka.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa