zalezi do akeho. na D90 bude pasovat vsetko Af-S. Mozno by som siel rovno do D7000, ktora ma uz aj Ai-S meranie expozicie a umoznuje pouzivat aj Ai-S objektivy (nejaka recenzia je aj tu, ale nechce sa mi ju teraz hladat)....
no napriklad 80-200/2.8 je o dost lacnejsi ako 70-200/2.8
samozrejme - D90 je o triedu lepsi fotak a to aj prakticky nielen teoreticky. inak tak ako pise wayne: ja by som uz uvazoval o D7000 - samozrejme vsetko zalezi od financnych moznosti.
ja by som siel skor do nejakeho lepsieho skla ako do D90.neviem kolko mas D5000 ale podla mna sa s nou naucis a po roku dvoch ju vymenis za nieco lepsie a skla ti ostanu.
D90 je dobre telo. D7000 skoro raz tak drahe uz len tym ze je to uplna novinka.ja by som isiel do D90 a zase po case ked ta omrzi kupit za lepsiu sumu napr.D7000 alebo D300s rovno.Vsetko je otazka financii kolko si ochotny dat
Neviem co to je \"novy objektiv\". Mas setovy a chcel by si nejaky lepsi ? Ak je to tak, tak kup D90 a k tomu zakladny 35/1.8 a bude aj ovca cela aj vlk syty.
Na mna osobne neposobia tieto low-endove zrkadlovky (myslim vseobecne bez ohladu na znacku) moc doveryhodne.Je to taka ani ryba ani rak.
Urcite by som nad D90 dlho nerozmyslal, nakolko oproti D5000 je to o hodne slusnejsi fotacik...a tie ceny co som letmo pozrel uz su naozaj \"ludove\".
Takze ak chces D90, tak si ju urcite kup, chybu nespravis, skor naopak.
zalezi do akeho. na D90 bude pasovat vsetko Af-S. Mozno by som siel rovno do D7000, ktora ma uz aj Ai-S meranie expozicie a umoznuje pouzivat aj Ai-S objektivy (nejaka recenzia je aj tu, ale nechce sa mi ju teraz hladat)....
no ale tak ten 80-200/2.8 Ai-S co spominas je uplne najstarsia verzia manual be AF ostatne verzie s AF pojdu bezproblemov aj na D90 tak jednoringova aj dvojringova Ken to ma vsetko zhrnute http://www.kenrockwell.com/nikon/80-200mm-history.htm
no ale tak ten 80-200/2.8 Ai-S co spominas je uplne najstarsia verzia manual be AF ostatne verzie s AF pojdu bezproblemov aj na D90 tak jednoringova aj dvojringova Ken to ma vsetko zhrnute http://www.kenrockwell.com/nikon/80-200mm-history.htm
Nemyslím si že sa oplatí kupovať novú D90 keď máš D5000... Keby som momentálne kupoval novu zrkadlovku (a mal by som doma niečo staré, prípadne nič) tak D90 ale keď už máš doma D5000 tak si myslím že je zbytočné kupovať ďalšiu D90 len kôli ergonómii (a vačšiemu hladáčiku a motoru, lepšiemu rozlíšeniu displeja...) obrazová kvalita je asi rovnaká... na tvojom mieste by som radšej kúpil ďalší objektív a nechal D5000 dožiť a potom kúpiť D7000... myslím že posun z D5000 na D90 nieje práve najziskovejšia voľba... Predsalen sú to \"vrstovníci\" ibaže s druhým sa ti bude ľahšie pracovať... keby si mal niečo staršie, tam by bola výmena za D90 super ale takto... šetril by som na D7000...
ja som pred mesiacom predal d5000 a kupil d90. objektivy som uz mal \"ktore som chcel mat\" , takze toto som neriesil, len som chcel lepsie telo co sa ergonomie tyka. Obrazova kvalita je u oboch porovnatelna, takze zavisi co chces. Ak chces lepsi obraz-potom kup nove (ine-lepsie) sklo...
mne by na D5000 oproti D90 chýbal AF motor (nešiel by mi AF na Tokina 11-16/2.8, Nikkor 50/1.8, Nikkor 86/1.8, Nikkor 80-200/2.8) a dosť by mi chýbal aj CLS
ja som si včera kúpil ku svojmu nikonu d40 nikkor 50 1,8D. A teraz sa pohrávam z myslienkou vimenit telo. len sa neviem rozhodnú ci d 90 alebo D7000. ale skor sa priklanam ku D7000. Včera som ho mal v rukách iba zopár minut ale velmi sa mi paci. co mi nanom vadilo je jeho hrozne citliva spust. . mate nejaký nápad ktorý kúpit? d90 alebo d 7000?
ja som si včera kúpil ku svojmu nikonu d40 nikkor 50 1,8D. A teraz sa pohrávam z myslienkou vimenit telo. len sa neviem rozhodnú ci d 90 alebo D7000. ale skor sa priklanam ku D7000. Včera som ho mal v rukách iba zopár minut ale velmi sa mi paci. co mi nanom vadilo je jeho hrozne citliva spust. . mate nejaký nápad ktorý kúpit? d90 alebo d 7000?
to je uz na tebe a tvojich peniazoch. ak mas na D7000 chod donho, ak nie, chod do D90, pokial chces skutocne upgradovat.no ak mas D40, skor by som sa priklanal k tej prvej moznosti, ist radsej do D7000. je to novy model, a vydrzi ti dlho...
to je uz na tebe a tvojich peniazoch. ak mas na D7000 chod donho, ak nie, chod do D90, pokial chces skutocne upgradovat.no ak mas D40, skor by som sa priklanal k tej prvej moznosti, ist radsej do D7000. je to novy model, a vydrzi ti dlho...
mam pocit ze D7000 je ten pravy premna.. obzvlast ked rad fotim divu zver . a ony potvory viliezaju nie za najlepsich svetelnych podmienok. a pouzitie vyskeho iso bude obrovske plus oproti d90
ak vyuzijes funkcie co ma d90 navyse od d5000 (motor, predsklopenie zrkadla, cls system) tak sa to oplati, inak je to somarina, lebo kvalita vystupu je rovnaka a radsej si kup pevny svetelny objektiv
ak vyuzijes funkcie co ma d90 navyse od d5000 (motor, predsklopenie zrkadla, cls system) tak sa to oplati, inak je to somarina, lebo kvalita vystupu je rovnaka a radsej si kup pevny svetelny objektiv
Nikon D90
chcel by som sa spýtat na Vas nazor ci sa oplati prejst z D5000 na D90? Alebo radsej tie peniaze investovat do noveho objektivu?
Ak je to tak, tak kup D90 a k tomu zakladny 35/1.8 a bude aj ovca cela aj vlk syty.
Na mna osobne neposobia tieto low-endove zrkadlovky (myslim vseobecne bez ohladu na znacku) moc doveryhodne.Je to taka ani ryba ani rak.
Urcite by som nad D90 dlho nerozmyslal, nakolko oproti D5000 je to o hodne slusnejsi fotacik...a tie ceny co som letmo pozrel uz su naozaj \"ludove\".
Takze ak chces D90, tak si ju urcite kup, chybu nespravis, skor naopak.
ostatne verzie s AF pojdu bezproblemov aj na D90 tak jednoringova aj dvojringova
Ken to ma vsetko zhrnute
http://www.kenrockwell.com/nikon/80-200mm-history.htm
ostatne verzie s AF pojdu bezproblemov aj na D90 tak jednoringova aj dvojringova
Ken to ma vsetko zhrnute
http://www.kenrockwell.com/nikon/80-200mm-history.htm
Obrazova kvalita je u oboch porovnatelna, takze zavisi co chces. Ak chces lepsi obraz-potom kup nove (ine-lepsie) sklo...
to len tak aby nevznikli nejake dezinformacie
to len tak aby nevznikli nejake dezinformacie
d5.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie