-fotim asi 9 rokov -D90 vlastnim asi 2 roky, 4 mesiace, podla exifu skoro 300tisic expozicii -38 rokov vysledne amaterke foto z D90, nie som profesional
Dakujem, beriem na vedomie, akceptujem.
K pouzitiu rezimu M som sa vyjadril tusim na strane 4 (fotenie karate).
Pri zanroch fashion / glamour si M viem predstavit - nastavim scenu, svetla a skusam - mam cas. A zakladnu kombinaciu uz mam v oku.
Pri zanroch ktore fotim primarne ja (dokument / reportaz) je to trosku narocnejsie. Nevravim ze sa to neda. Generacie reportetov tak fungovali. Ale naco radit manualne ked mam automatiku?
to bohužiaľ nie je kamenná predajňa a pán Vohnout má iba výdajňu pre eshop - kupoval som tam nejaký filter,takže žiadne omakanie tovaru ,alebo nebodaj vyskúšanie ako v klasickej predajni inak ceny celkom dobré - ale to aj v iných e-shopoch,keď majú akciu
to bohužiaľ nie je kamenná predajňa a pán Vohnout má iba výdajňu pre eshop - kupoval som tam nejaký filter,takže žiadne omakanie tovaru ,alebo nebodaj vyskúšanie ako v klasickej predajni inak ceny celkom dobré - ale to aj v iných e-shopoch,keď majú akciu
vidis.......ja som s nim hovoril telefonicky a prislubil vyskusanie tovaru.......tak teraz neviem...ale ceny su fajn.....
Pri zanroch fashion / glamour si M viem predstavit - nastavim scenu, svetla a skusam - mam cas. A zakladnu kombinaciu uz mam v oku.
Pri zanroch ktore fotim primarne ja (dokument / reportaz) je to trosku narocnejsie. Nevravim ze sa to neda. Generacie reportetov tak fungovali. Ale naco radit manualne ked mam automatiku?
presne moje slova , ano fotim fashion a glamour, je tam skutocne dost casu a naozaj viem ze ked fotim exterier tak cas ide hore, ked interier tak dole....iso sa snazim drzat v ramci normy cim nizsie, aj ked sa priznam ze som uz vyskusal fotenie s iso 1250, ked som doma zabudol blesky, papierovy format A4 bol celkom v pohode, cas hlavne v interiery sa mi dari drzat z ruky od 1/30s - 1/60s.pri clone 3:5-4:5...samozrejme exterier je uz o niecom inom.....samozrejme dokument je tazsi, tam modelkovia nepockaju...... ...ale ako vravim vsetko sa da zvladnut....len naozaj treba chciet.... ja by som sa k automatike nevratil.....to iste ani ty......preco nevyuzit plny potencial fotaku......a ten vyuzijes len v Manualy........a myslim ze toto vies aj ty.....
presne moje slova , ano fotim fashion a glamour, je tam skutocne dost casu a naozaj viem ze ked fotim exterier tak cas ide hore, ked interier tak dole....iso sa snazim drzat v ramci normy cim nizsie, aj ked sa priznam ze som uz vyskusal fotenie s iso 1250, ked som doma zabudol blesky, papierovy format A4 bol celkom v pohode, cas hlavne v interiery sa mi dari drzat z ruky od 1/30s - 1/60s.pri clone 3:5-4:5...samozrejme exterier je uz o niecom inom.....samozrejme dokument je tazsi, tam modelkovia nepockaju...... ...ale ako vravim vsetko sa da zvladnut....len naozaj treba chciet.... ja by som sa k automatike nevratil.....to iste ani ty......preco nevyuzit plny potencial fotaku......a ten vyuzijes len v Manualy........a myslim ze toto vies aj ty.....
fajn ... po pleciach sme si uz potlapkali, snad bude sanca raz aj na zivo dat si po papuli ... idem spat ... rano musim do Viedne ist omrknut novy UW setup
fajn ... po pleciach sme si uz potlapkali, snad bude sanca raz aj na zivo dat si po papuli ... idem spat ... rano musim do Viedne ist omrknut novy UW setup
PS : pod vodou tiez idem spravidla na manual
ziadne bitky....... rad komunikujem s rozumnym clovekom........nikdy sa nechvalim ani nikoho nezhadzujem.....ked viem poradim , ked neviem mlcim....... , tak sa krasne vybuvaj.......ja sa este vela noci prebuvam pokym konecne pride na trh D800ka.......
Za 899 eur? Si robis srandu? Na slovensku sa da (dala) kupit za 700-740eur. http://www.najnakup.sk/Porovnaj_digitalne-zrkadlovky_NIKON-D90--18-105-AF-S-DX-VR_556108.html
ak by som mal zohnat D90 za taku cenu tak by som skor uvazoval o dosetreni 150e na D7000. Ale aj tak dakujem za odkaz.
Nikon D90
chcel by som sa spýtat na Vas nazor ci sa oplati prejst z D5000 na D90? Alebo radsej tie peniaze investovat do noveho objektivu?
-D90 vlastnim asi 2 roky, 4 mesiace, podla exifu skoro 300tisic expozicii
-38 rokov
vysledne amaterke foto z D90, nie som profesional
inak ceny celkom dobré - ale to aj v iných e-shopoch,keď majú akciu
inak ceny celkom dobré - ale to aj v iných e-shopoch,keď majú akciu
P.S: Modelky nechcu ist pod vodu........
konečne optimista
Ale mozno sa necham ukecat, mam aj nejake novinky.
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_digitalne-zrkadlovky_NIKON-D90--18-105-AF-S-DX-VR_556108.html
ak by som mal zohnat D90 za taku cenu tak by som skor uvazoval o dosetreni 150e na D7000.
Ale aj tak dakujem za odkaz.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa