Fórum » Nikon fórum

Nikon D90

marillion
marillion 2011-01-10 14:28:17+01
Ahojte,
chcel by som sa spýtat na Vas nazor ci sa oplati prejst z D5000 na D90? Alebo radsej tie peniaze investovat do noveho objektivu?

jozko007
2011-11-09 21:34:58+01
príspevok od: Marcel Rebro
zapni si to na to zelene AUTO a (na uvod) to bude OK. postuduj (manual, web) a potom skus polozit nejaku rozumnu otazku ... ak este nejaka bude ... bez urazky
Jaj to mi je jasné, že musím skúšať, ktoré parametre sú naj. Len či náhodou nemáš (vychytané) skúsenosti s určitými funkciami a nadstaveniami, ktoré by si nikdy nemenil.

Marcel Rebro
2011-11-09 21:40:03+01
príspevok od: jozko007
Jaj to mi je jasné, že musím skúšať, ktoré parametre sú naj. Len či náhodou nemáš (vychytané) skúsenosti s určitými funkciami a nadstaveniami, ktoré by si nikdy nemenil.
Mam ... pre konkretne situacie mam konkretne "defaultne" kombinacie ...

Dokonca na niektorych fotakoch (D700, D3s) mam pednastavene cele "Shooting bank menu" (General, Street, People, Landscape) a na tlacitko FN mam 1st Item MyMenu co je prave ich vyber.

Takze v rychlosti mackben FN a vyberiem si s tychto styroch - potom samozrejme doladujem, ale ak potrebuejes rychlo reagovat je to fajn.

D7000 na to ma U1, U2 ... Canony C1, C2 ...

Photograph33
2011-11-09 21:42:55+01
si zabil ... v dobe analogov bez expozicnych rezimov A a S (Tv) sme pouzivali externy expozimeter, aby sme sa trafili ... ty mas asi toto sofistikovane zariadenie zamontovane v lebkovni, ze? chudaci inzinieri v Nikone ...
preco by som to mal namontovane v lebkovni????????????.......akoze naozaj blba rekacia.....?????????........pre mna za mna si pouzivaj aj dva expozimetre.......je to na tebe...manual je manual, co je na tom zloziteho?????????...nastavis ci clonu , pridas cas iso....a mas foto ??????????? podla mna ano....podla teba asi nie.....nastav automatiku a cvakaj....Nikonaci mysleli aj na teba...ved mozno sa foto vydari.....

jozko007
2011-11-09 21:44:34+01
Mam ... pre konkretne situacie mam konkretne "defaultne" kombinacie ...

Dokonca na niektorych fotakoch (D700, D3s) mam pednastavene cele "Shooting bank menu" (General, Street, People, Landscape) a na tlacitko FN mam 1st Item MyMenu co je prave ich vyber.

Takze v rychlosti mackben FN a vyberiem si s tychto styroch - potom samozrejme doladujem, ale ak potrebuejes rychlo reagovat je to fajn.

D7000 na to ma U1, U2 ... Canony C1, C2 ...
ok, budem skúšať. A tú fotovýbavbu skutočne máš ?

Marcel Rebro
2011-11-09 21:45:32+01
príspevok od: Photograph33
preco by som to mal namontovane v lebkovni????????????.......akoze naozaj blba rekacia.....?????????........pre mna za mna si pouzivaj aj dva expozimetre.......je to na tebe...manual je manual, co je na tom zloziteho?????????...nastavis ci clonu , pridas cas iso....a mas foto ??????????? podla mna ano....podla teba asi nie.....nastav automatiku a cvakaj....Nikonaci mysleli aj na teba...ved mozno sa foto vydari.....
povedal majster ...

ps : mas zaseknutu klavesnicu s otaznikom?

ferio
2011-11-09 21:47:32+01
Ty brďo...

Marcel Rebro
2011-11-09 21:49:03+01
ok, budem skúšať. A tú fotovýbavbu skutočne máš ?
ktoru myslis?

Photograph33
2011-11-09 21:52:39+01
povedal majster ...

ps : mas zaseknutu klavesnicu s otaznikom?
majster nic nepovedal, z vlastnej skusenosti viem ze ked som v minulosti pouzival prioritu clony, tak 50-60 % fotos bol nepozitelny odpad........naucil som sa pouzivat manual a odpad je max 1% fotos, tak co je na tom zleho?...je to az take zlozite pouzivat manualny rezim, ze Pan mrco musel reagovat?.....ak som napisal blbost nech sa paci oprav ma

landov
2011-11-09 21:53:09+01
ty si ozaj Dunaj myslenia...čo hulis?

jozko007
2011-11-09 21:54:05+01
dobre, dobre... Len či to nie je z nejakej predajne, alebo bazáru. Ok, verím ti, že je tvoja.

jozko007
2011-11-09 21:55:55+01
A inač, nikto učený z neba nespadol, človek sa učí stále. Nemusíš urážať. Teba tieť zase niekto druhý "odfajčí".

Photograph33
2011-11-09 21:57:22+01
príspevok od: landov
ty si ozaj Dunaj myslenia...čo hulis?
za uboha rekacia..........ak pan fotograf nema co napisat k teme, tak trapne komenty nech si necha na detske forum.......

Marcel Rebro
2011-11-09 22:00:18+01
majster nic nepovedal, z vlastnej skusenosti viem ze ked som v minulosti pouzival prioritu clony, tak 50-60 % fotos bol nepozitelny odpad........naucil som sa pouzivat manual a odpad je max 1% fotos, tak co je na tom zleho?...je to az take zlozite pouzivat manualny rezim, ze Pan mrco musel reagovat?.....ak som napisal blbost nech sa paci oprav ma
Co je na tom zle? Chalan sa pyta na nadstavenie obrazu, režim zaostrenia, motívové režimy, metoda merania expozície a Ty mu poradis plny manual. Pripada Ti to rozumne?

Photograph33
2011-11-09 22:01:21+01
A inač, nikto učený z neba nespadol, človek sa učí stále. Nemusíš urážať. Teba tieť zase niekto druhý "odfajčí".
neurazam.......poradil som fotografovi, ktory sa pytal ako fotit.......zacinal ako ja ........poradil som nech vyskusa manual.........nie je to nic extra....a uz tu boli komenty, takze ake urazanie..........

jozko007
2011-11-09 22:02:10+01
ktoru myslis?
trošku idem k téme. Ktorý blesk je pre D 90 lepší SB 700 alebo 900. Alebo blesky inej značky (Metz)

Marcel Rebro
2011-11-09 22:04:34+01
neurazam.......poradil som fotografovi, ktory sa pytal ako fotit.......zacinal ako ja ........poradil som nech vyskusa manual.........nie je to nic extra....a uz tu boli komenty, takze ake urazanie..........
ja viem ze tieto otazky su OT ale :
- ako dlho fotis?
- ako dlho vlastnis tu D90?
- kolko mas rokov?

Photograph33
2011-11-09 22:05:37+01
trošku idem k téme. Ktorý blesk je pre D 90 lepší SB 700 alebo 900. Alebo blesky inej značky (Metz)
vlastni oba......aj 700 aj 900.......700ka pomer vykon, velmi dobry, 900ka problem s prehrievanim, inu znacku by som neskusal, pred tym som vlastnil olympus a kupil som neznackovy blesk, boli problemy s komunikaciou.......blesk fotak, stalo sa ze neodpalil, alebo zas prepalena fotos, myslim ze to bol Metz

Marcel Rebro
2011-11-09 22:06:58+01
mam oba, ale nosim so sebou SB700. SB900 (600) nosim len ked musim (v sebaobrane) pouzit viac bleskov cez CLS ... je zbytocne velky a tazky a SB700 ma (podla mna) aj lepsie (inuitivnejsie) ovladanie. zvlada to iste ako D900 len ma mensi vykon

Photograph33
2011-11-09 22:08:35+01
Co je na tom zle? Chalan sa pyta na nadstavenie obrazu, režim zaostrenia, motívové režimy, metoda merania expozície a Ty mu poradis plny manual. Pripada Ti to rozumne?
reagoval som na vyssie vlakno, kde sa pytal ohladom ISO, cize asi male nedorozumenie.....

jozko007
2011-11-09 22:11:10+01
mam oba, ale nosim so sebou SB700. SB900 (600) nosim len ked musim (v sebaobrane) pouzit viac bleskov cez CLS ... je zbytocne velky a tazky a SB700 ma (podla mna) aj lepsie (inuitivnejsie) ovladanie. zvlada to iste ako D900 len ma mensi vykon
dakujem za radu. Ja som tiež rozmášlal o tej SB 700. a ešte mám otázku. Kde sa dá najvýhodnejšie nakúpiť fototechnika ? Cez internet alebo v kamennom obchode.

Strana 5 z 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()