Zdravim, som cerstvym majitelom D90 a mam jeden dotaz pre ostatnych majitelov. Pokial si v menu aktivujem funkciu cistenia cipu otrasom, tak aj vypisuje ze cisti a nakoniec "done". Pokial ale tuto funkciu zapnem v menu, aby automaticky cistil pri zapnuti a vypnuti fotaku, tak ziadnu hlasku na displeji nevidim (predosla D3000 mi to hlasila pri vypnuti/zapnuti). Mate to aj ostatni tak, alebo to mam zle nastavene ???
Ešte jeden dotaz na majiteľov D90: je možnosť nastavenia, aby D90 exponovala iba po indikacii spravneho zaostrenia (iba ked svieti v hladaciku indikacia zaostrenia) ??? Na D3000 som to mal, niekedy za prudkeho slnka resp. bez okuliarov nevidim dobre udaje v hladaciku a tak sa spolieham na tuto funkciu. Hladam v manualy D90, ale bud to neviem najst, alebo tato funkcia sa neda nastavit...prosim o radu.
Ahojte. Viete mi niekto poradiť, ako mám v Nikone D90 nadstaviť ISO, keď ja ho nadstavím na 200 (pri dobrom svetle), ale nakoniec v EXIF-e fotky je hodnota napr. 1600. Díky
Ahojte. Viete mi niekto poradiť, ako mám v Nikone D90 nadstaviť ISO, keď ja ho nadstavím na 200 (pri dobrom svetle), ale nakoniec v EXIF-e fotky je hodnota napr. 1600. Díky
Podľa mňa je lepšie to, ako to komu vyhovuje. Ale napr. ja si ho nastavujem sám. Ak fotím na prioritu clony (samozrejme najnižšiu aby som mal čo najkratšie časy) tak sa orientujem podľa toho aký čas mi vypočíta. Keď ho potrebujem skrátiť, tak pridám iso, ale tak max. 1600. Ak je aj to málo, tak smola, asi už nie sú podmienky na fotenie
Aha ? Ok už mám. Díky zaradu. A podľa teba je lepšie ked ISO si nadstavujem sám podľa sveteľných podmienok ?
vyskusaj fotit v manuale, a uz nikdy viac sa nevratis k ziadnej priorite clony ani nicomu podobnemu........nie je to nic tazke......automatika dost casto pekne blbne aj v D90ke....
vyskusaj fotit v manuale, a uz nikdy viac sa nevratis k ziadnej priorite clony ani nicomu podobnemu........nie je to nic tazke......automatika dost casto pekne blbne aj v D90ke....
si zabil ... v dobe analogov bez expozicnych rezimov A a S (Tv) sme pouzivali externy expozimeter, aby sme sa trafili ... ty mas asi toto sofistikovane zariadenie zamontovane v lebkovni, ze? chudaci inzinieri v Nikone ...
Podľa mňa je lepšie to, ako to komu vyhovuje. Ale napr. ja si ho nastavujem sám. Ak fotím na prioritu clony (samozrejme najnižšiu aby som mal čo najkratšie časy) tak sa orientujem podľa toho aký čas mi vypočíta. Keď ho potrebujem skrátiť, tak pridám iso, ale tak max. 1600. Ak je aj to málo, tak smola, asi už nie sú podmienky na fotenie
a ostatné nadstavenia ? - nadstavenie obrazu - režim zaostrenia -motívové režimy - metoda merania expozície prípadne iné, ako mám nadstaviť...
si zabil ... v dobe analogov bez expozicnych rezimov A a S (Tv) sme pouzivali externy expozimeter, aby sme sa trafili ... ty mas asi toto sofistikovane zariadenie zamontovane v lebkovni, ze? chudaci inzinieri v Nikone ...
v manuale fotoť nebudem, presne ako píšeš, je to minulosť...
zapni si to na to zelene AUTO a (na uvod) to bude OK. postuduj (manual, web) a potom skus polozit nejaku rozumnu otazku ... ak este nejaka bude ... bez urazky
no minulost to uplne nie je ... v extremnych podmienkach ti nic ine neostava ... ked fotim karate v hale volim ako zaklad f2.8 a 1/250-320s (kata) f3.2 a 1/320-500s (kumite). ISO si necham dopocitat s hornym ohranicenim 3200 (D3s) - to je to tvoje auto ISO.
ale ked tak citam tvoje otazky toto je uz logaritmovanie a ty a teraz bojujes so scitanim do 10
Nikon D90
chcel by som sa spýtat na Vas nazor ci sa oplati prejst z D5000 na D90? Alebo radsej tie peniaze investovat do noveho objektivu?
Díky
Díky
- nadstavenie obrazu
- režim zaostrenia
-motívové režimy
- metoda merania expozície
prípadne iné, ako mám nadstaviť...
- nadstavenie obrazu
- režim zaostrenia
-motívové režimy
- metoda merania expozície
prípadne iné, ako mám nadstaviť...
- aku rychlost mam zaradit
- otacky
- stierace
- sklon opeadla
- vzdialenost sedaku
PS : detaily ako rychlost auta, skoln vozovky, stav pocasia a moje proporcie bud ignorujte alebo ak Vas zaujimaju pouzite vestecku gulu
ale ked tak citam tvoje otazky toto je uz logaritmovanie a ty a teraz bojujes so scitanim do 10
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa