Pozdravujem všetkých, videl som tu častejšie otázky ohľadom dostupnosti modelov, ktoré sa vyrábali v Thajsku a po povodniach ako každý vie bola výroba odstavená. Popravde ja tiež čakám na model D7000. Po všetkých nezmyselných krvopotne vytlačených odpovediach od predajcov, kedy sa dá očakávať obnova výroby som sa sám odhodlal osobne napísať do Nikonu s otázkou kedy bude naskladnený model o ktorý mám záujem na SK a CZ predajňach...nie obnovená výroba, ale naskladnený model.
No a pre čakajúcich je tu odpoveď :
[i]Dakujeme za Vas email ohladom D7000
Vyroba tohto modelu v Thajsku bola obnovena priblizne v polovici minuleho mesiaca, v obchodoch by fotoaparaty mali podla nasich informacii byt dostupne do konca februara (konkretny datum k dispozicii nemame, takze sa teoreticky este moze zmenit)
V pripade dalsich otazok nas nevahajte znovu kontaktovat.
S pozdravom,
Martin Maco Evropska podpora Nikonu www.europe-nikon.com/support[/i]
No tak to si ma nepotešil ja som 11.4.objednala na ephotoshope NIKON D 90, dostupnosť bola vtedy uvedená do mesiaca. Volala som tam a bolo mi povedané že do konca mája by mohol byť,tak som zvedavá.
Včera v Poprade na námestí je foto obchod, názov ti nepoviem, nie som odtiaľ, tam ho má chalanisko na polici na predaj funglovka D90. Ak si z PP a okolia, tak ho máš a nemusíš čakať.
Včera v Poprade na námestí je foto obchod, názov ti nepoviem, nie som odtiaľ, tam ho má chalanisko na polici na predaj funglovka D90. Ak si z PP a okolia, tak ho máš a nemusíš čakať.
hmm, nie som, ale som dnes volala do ephotoshopu že ako to vyzerá ,tak sa mám ozvať po tretej, že by im mali dáke nikony prísť,tak dúfam...
Takze vsetci cakajuci, snad mam pre vas dobru spravu. V poslednych dnoch prisla Nikonu nova zasielka tovaru, neviem sice, co v nej presne bolo (zas tak dobry vestec nie som) ale minimalne objektivy 16-85mm ano. Jeden uz mam na ceste.
hmm, nie som, ale som dnes volala do ephotoshopu že ako to vyzerá ,tak sa mám ozvať po tretej, že by im mali dáke nikony prísť,tak dúfam...
ephotoshop su klamari a uz vzivote si z tamade neobjednam ani cistiacu sadu ... mne a ostatnm dalsim hovoria ze D7000 niesu nikde v celej EU a ani nebudu lebo nikto VOBEC NIKTO ich nema a uz som videl nejeden kamenny obchod co ju mal a to nehovorim o velkych elektrodomoch ...
Ach jaj, chlapci a preco tu riesite vase skusenosti s ephotoshopom? Myslim, ze toto vlakno sa vola "Nikon - obnova vyroby", nie "Ake mate skusenosti s ephotoshopom". )
Mimochodom - mne vcera pani Lafkova z ceskeho Nikonu doslovne napisala, ze do EU prisli od novembra PRVE kusy 16-85mm (prve kusy D7000 prisli do EU koncom marca a Nikon si najskor vykryl vlastne eshopy, cize do obchodov sa toho uz nemalo sancu vela dostat - kedze som kupovala telo aj objektiv od jedneho z tychto obchodov, pisem z vlastnej skusenosti). Tiez viem, ze ich niektore shopy maju, dokonca v piatok v Prolaike mi povedali, ze posledny kus predali asi den pred tym, nez som tam bola. Zo starych zasob. )) Takze si nedovolim povedat, ze pani Lafkova z Nikonu je klamarka. Mam totiz dost zdraveho sedliackeho rozumu, aby som si vedela spocitat, kto dopredava stare zasoby, kto nakupuje od "sedych" predajcov (takze nevies, co si domov donesies a mas problemy s reklamaciami a podobne) a kto berie priamo od Nikonu. Ten, kto berie priamo od Nikonu, ako som tu uz vyssie pisala, ma realne problemy s dodavkami. Kto sa po zaplavach poriadne predzasobil moze este aj teraz uspesne predavat tie (za daleko vyssiu cenu, hoci dovod na zdvihnutie ceny nemaju - na margo ferovosti tych super obchodov, ktore D7000 maju a predavaju ju nad 1000 eur).
Jo a v neposlednom rade dolezity fakt - CO berie predajca od Nikonu. Pretoze aj ja som v Hej elektro pred mesiacom videla D7000ku - v sete s 18-105mm. Je to set, predava sa to ako set a nikto vam to telo nepreda samostatne, ked to dostane ako set. ))))
Ach jaj, chlapci a preco tu riesite vase skusenosti s ephotoshopom? Myslim, ze toto vlakno sa vola "Nikon - obnova vyroby", nie "Ake mate skusenosti s ephotoshopom". )
Mimochodom - mne vcera pani Lafkova z ceskeho Nikonu doslovne napisala, ze do EU prisli od novembra PRVE kusy 16-85mm (prve kusy D7000 prisli do EU koncom marca a Nikon si najskor vykryl vlastne eshopy, cize do obchodov sa toho uz nemalo sancu vela dostat - kedze som kupovala telo aj objektiv od jedneho z tychto obchodov, pisem z vlastnej skusenosti). Tiez viem, ze ich niektore shopy maju, dokonca v piatok v Prolaike mi povedali, ze posledny kus predali asi den pred tym, nez som tam bola. Zo starych zasob. )) Takze si nedovolim povedat, ze pani Lafkova z Nikonu je klamarka. Mam totiz dost zdraveho sedliackeho rozumu, aby som si vedela spocitat, kto dopredava stare zasoby, kto nakupuje od "sedych" predajcov (takze nevies, co si domov donesies a mas problemy s reklamaciami a podobne) a kto berie priamo od Nikonu. Ten, kto berie priamo od Nikonu, ako som tu uz vyssie pisala, ma realne problemy s dodavkami. Kto sa po zaplavach poriadne predzasobil moze este aj teraz uspesne predavat tie (za daleko vyssiu cenu, hoci dovod na zdvihnutie ceny nemaju - na margo ferovosti tych super obchodov, ktore D7000 maju a predavaju ju nad 1000 eur).
Jo a v neposlednom rade dolezity fakt - CO berie predajca od Nikonu. Pretoze aj ja som v Hej elektro pred mesiacom videla D7000ku - v sete s 18-105mm. Je to set, predava sa to ako set a nikto vam to telo nepreda samostatne, ked to dostane ako set. ))))
Vies kolko stoji telo D 7000 na ephotoshope? o akych sedych obchodoch to stale pises. Ty si myslis, ze dostanes falzifikat Nikonu vyrobeny niekde Cine? Chapes to ze mas zarucny list, ktorym si mozes svoj Nikon vyreklamovat napr. v aj susednom Cesku alebo inde. To co sa deje okolo Nikonu posldne mesiace je pekne svinstvo a vsetci obchodnici sa trhu pordriadili. No ephotoshop zavadza a klame!!!
ephotoshop su klamari a uz vzivote si z tamade neobjednam ani cistiacu sadu ... mne a ostatnm dalsim hovoria ze D7000 niesu nikde v celej EU a ani nebudu lebo nikto VOBEC NIKTO ich nema a uz som videl nejeden kamenny obchod co ju mal a to nehovorim o velkych elektrodomoch ...
Myslím, že nazvať nás klamármi, je prisilné slovo. Nikony berieme od oficiálnej distribúcie pre SR a na tej sa žiaľ žiadne kusy ešte neobjavili. Informácie poskytujeme na základe informácií od oficiálnej distribúcie. Čo sa týka momentálnej situácie - D7000 na ofic. distribúciu stále nedorazili.
Vies kolko stoji telo D 7000 na ephotoshope? o akych sedych obchodoch to stale pises. Ty si myslis, ze dostanes falzifikat Nikonu vyrobeny niekde Cine? Chapes to ze mas zarucny list, ktorym si mozes svoj Nikon vyreklamovat napr. v aj susednom Cesku alebo inde. To co sa deje okolo Nikonu posldne mesiace je pekne svinstvo a vsetci obchodnici sa trhu pordriadili. No ephotoshop zavadza a klame!!!
D7000 telo u nás stojí 999€ a set s 18-105kou 1199€ čo sú ceny stanovéné priamo Nikonom a sú záväzné pre všetkých ofic. predajcov. A opäť troška prisilné slová...
Par takych ludi poznam - ktori zobrali od pochybneho predajcu a mali s tym nasledne problem. Na objektiv som cakala takmer tri mesiace a za ten cas som dostala od pani z Nikonu zakazdym inu informaciu. Raz ze do mesiaca sa situacia upokoji (koncom marca), raz ze do 14 dni moju objednavku urcite vykryju (30.4.). Nesplnilo sa ani jedno ani druhe. Jedine, co sa splnilo bolo to, ze akonahle im dorazili prve tela (zaciatkom marca - prve od novembra 2011), bola som medzi prvymi adresatmi a akonahle im dorazili prve objektivy (koncom minuleho tyzdna - prve od novembra 2011) opat som medzi prvymi, komu ich posielaju. Ako pisem vyssie - najskor si vykryvaju vlastne obchody a stare objednavky, az potom sa tovar dostava ostatnym predajcom - tym padom sa na taky ephotoshop nemusi dostat vobec nic, ani informacia o tom, ze vobec nejake objektivy alebo tela dorazili. Ale nebudem obvinovat cesky Nikon, ze klame - tak ako tu vy vsetci obvinujete ephotoshop. Ked samotny OFICIALNY DISTRIBUTOR nevie, kedy a co mu dorazi na sklady, aj predajca ti moze dat len pribliznu informaciu, ktora sa moze zmenit. Dnes to moze byt informacia, ze dostanes telo za tyzden, zajtra to moze byt informacia, ze o mesiac. Ked o problemoch s dodavkami viem, tak chapem, ze mozem dostat rozne informacie v roznom casovom obdobi. Obvinovat ephotoshop, ze su klamari a ze zavadzaju mi pride dost sproste, a to hlavne vzhladom na situaciu, v ktorej to tu robite. Ephotoshop nemoze za to, ze v Thajsku boli zaplavy, ani za to, ze su problemy s dodavkami. Mozu vam tlmocit len info, ktore sami dostanu. Vcera, chvilu pred tym, ako mi bola dorucena informacia o tom, ze moj objektiv dnes opusta centralny sklad Nikonu v CR, som oslovila par eshopov, ktore si uvadzali, ze objektiv dodaju za 2-3 dni pripadne 5 dni. Kazdy z nich mi nasledne napisal, ze sami NEVEDIA, kedy realne objektivy mat budu, pretoze nemaju informacie od oficialneho distributora - t.z. Nikon SR a CR. Informacia o dostupnosti je len INFORMACNEHO CHARAKTERU. Rovnakeho charakteru je v tejto situacii kazde vyjadrenie akehokolvek ineho predajcu, ktory berie tovar vyhradne od OFICIALNEHO distributora pre SR. A uprimne povedane, hoci mi to moze byt jedno, pretoze telo mam doma a objektiv na ceste a neobjednavala som cez ephotoshop, radsej doverujem dodavatelovi, ktory berie od oficialneho distributora nez komukolvek, kto mi slubi aj nemozne, len aby predal.
PS: Nie, ephotoshop mi neplati za reklamu ani za to, ze ich obhajujem. ) V sfere sluzieb sa pohybujem niekolko rokov, v predoslom zamestnani bol konkretne NIKON moj klient a viem, ako tieto obchody funguju. Urazanie a kydanie na jedneho predajcu mi v tejto situacii od vas vsetkych pride neferove a hnusne a to je jediny dovod, preco som vyjadrila svoj nazor. Na vsetko sa pozerate jednostranne a neberiete do uvahy, CIM JE TATO SITUACIA sposobena.
Myslím, že nazvať nás klamármi, je prisilné slovo. Nikony berieme od oficiálnej distribúcie pre SR a na tej sa žiaľ žiadne kusy ešte neobjavili. Informácie poskytujeme na základe informácií od oficiálnej distribúcie. Čo sa týka momentálnej situácie - D7000 na ofic. distribúciu stále nedorazili.
NAY elektrodom, Prolaika , a kopec kamenych predajni alebo e-shopov beru Nikon od koho? Je aj neaka neoficialna distribucia? Pytam sa aky je rozdiel medzi Nikonom D 7000, ktory kupim cez oficialnu distribuciu pre SR a Nikonom D 7000, ktory kupim cez neoficialnu distribuciu? Mam to chapat tak, ze Nikon ma len niekolko zmluvnych predajcov a ostatny predajcovia si Nikon zhanaju tak ako vedia? Dakujem za odpoved.
NAY elektrodom, Prolaika , a kopec kamenych predajni alebo e-shopov beru Nikon od koho? Je aj neaka neoficialna distribucia? Pytam sa aky je rozdiel medzi Nikonom D 7000, ktory kupim cez oficialnu distribuciu pre SR a Nikonom D 7000, ktory kupim cez neoficialnu distribuciu? Mam to chapat tak, ze Nikon ma len niekolko zmluvnych predajcov a ostatny predajcovia si Nikon zhanaju tak ako vedia? Dakujem za odpoved.
Taaaak konkretne Prolaika a moja piatkova navsteva. Den pred tym predali posledny 16-85mm objektiv - ktory ale mali zo starych zasob spred novembra 2011, ako ma informoval predavac. A ani ujo v Prolaike mi nevedel povedat, kedy dalsie objektivy dostanu. odla jeho slov, okamzite po zaplavach sa poriadne predzasobili a teraz este stale predavaju zo starych zasob (ktore sa im, ako vidiet, uz tiez pomaly minaju). Bola tam so mnou kamoska, moze to potvrdit.
A aj ked to nie je otazka na mna, ale urcite chlapci z ephoto potvrdia moje slova, tak ano - existuje siet zmluvnych predajcov a ostatni bud beru od nich alebo si zhanaju vyrobky ako vedia (napr. v zahranici). Niekedy sa im to oplati hlavne kvoli cene. Kedysi som panasonic lumix v talkive kupila o 100 eur lacnejsie ako mal uvedenu cenu samotny panasonic na svojej slovenskej stranke. Na co si treba u nezmluvnych predajcov davat pozor je originalita balenia a tiez to, co vsetko ma balenie obsahovat. Na rozne trhy sa totiz dodavaju rozne standartne balenia. Napriklad v pripade Lumixu je priamo v navode na pouzitie upozornenie, ze slnecna clona nemusi byt sucastou balenia - v zavislosti od trhu, na ktory je produkt urceny. Tak isto nemusis dostat manual alebo rozne CDcka a dalsie prislusenstvo v slovencine alebo cestine. Co je jasny znak toho, ze predajca nakupuje na inom trhu. Bohuzial, slovensky trh je velmi maly a pre giganta ako Nikon aj menej zaujimavy. Aneb ako raz niekto povedal "viete, Slovensko je ako Pariz. A my radsej chceme cele Francuzsko". V praxi to znamena asi to, ze Japonci najskor zasobia trhy v Nemecku, Francuzsku a dalsich velkych krajinach a my sa dostaneme az na koniec. Slovensky/cesky Nikon by sice mohol poprosit svojich vacsich bratov v zahranici, aby mu nieco z dodavky poslali. Lenze problem s dodavkami je celoeuropsky a kazdy si radsej zasobuje vlastny trh nez by sa takto delil (hoci pred zaplavami to bolo bezne).
Siet zmluvnych predajcov neexistuje. Existuje siet partnerov nikon, ktori maju istu vyhodu oproti neautorizovanym predajcom, ovsem podmienkou je dodrziavat odporucane koncove ceny a brat cez autorizovanu distribuciu.
Tak ci onak, v distribucii uz peknych par mesiacov po D7000cke ani chyru ani slychu - sam na nu cakam a to som pri zdroji (sice primarne pre CZ trh, ale nejaky rozdiel tam nebude). A kedy bude? Ani Nikon netusi..
Nikon - Obnova výroby
videl som tu častejšie otázky ohľadom dostupnosti modelov, ktoré sa vyrábali v Thajsku a po povodniach ako každý vie bola výroba odstavená. Popravde ja tiež čakám na model D7000. Po všetkých nezmyselných krvopotne vytlačených odpovediach od predajcov, kedy sa dá očakávať obnova výroby som sa sám odhodlal osobne napísať do Nikonu s otázkou kedy bude naskladnený model o ktorý mám záujem na SK a CZ predajňach...nie obnovená výroba, ale naskladnený model.
No a pre čakajúcich je tu odpoveď :
[i]Dakujeme za Vas email ohladom D7000
Vyroba tohto modelu v Thajsku bola obnovena priblizne v polovici minuleho mesiaca, v obchodoch by fotoaparaty mali podla nasich informacii byt dostupne do konca februara (konkretny datum k dispozicii nemame, takze sa teoreticky este moze zmenit)
V pripade dalsich otazok nas nevahajte znovu kontaktovat.
S pozdravom,
Martin Maco
Evropska podpora Nikonu
www.europe-nikon.com/support[/i]
Mimochodom - mne vcera pani Lafkova z ceskeho Nikonu doslovne napisala, ze do EU prisli od novembra PRVE kusy 16-85mm (prve kusy D7000 prisli do EU koncom marca a Nikon si najskor vykryl vlastne eshopy, cize do obchodov sa toho uz nemalo sancu vela dostat - kedze som kupovala telo aj objektiv od jedneho z tychto obchodov, pisem z vlastnej skusenosti). Tiez viem, ze ich niektore shopy maju, dokonca v piatok v Prolaike mi povedali, ze posledny kus predali asi den pred tym, nez som tam bola. Zo starych zasob.
Jo a v neposlednom rade dolezity fakt - CO berie predajca od Nikonu. Pretoze aj ja som v Hej elektro pred mesiacom videla D7000ku - v sete s 18-105mm. Je to set, predava sa to ako set a nikto vam to telo nepreda samostatne, ked to dostane ako set.
Mimochodom - mne vcera pani Lafkova z ceskeho Nikonu doslovne napisala, ze do EU prisli od novembra PRVE kusy 16-85mm (prve kusy D7000 prisli do EU koncom marca a Nikon si najskor vykryl vlastne eshopy, cize do obchodov sa toho uz nemalo sancu vela dostat - kedze som kupovala telo aj objektiv od jedneho z tychto obchodov, pisem z vlastnej skusenosti). Tiez viem, ze ich niektore shopy maju, dokonca v piatok v Prolaike mi povedali, ze posledny kus predali asi den pred tym, nez som tam bola. Zo starych zasob.
Jo a v neposlednom rade dolezity fakt - CO berie predajca od Nikonu. Pretoze aj ja som v Hej elektro pred mesiacom videla D7000ku - v sete s 18-105mm. Je to set, predava sa to ako set a nikto vam to telo nepreda samostatne, ked to dostane ako set.
To co sa deje okolo Nikonu posldne mesiace je pekne svinstvo a vsetci obchodnici sa trhu pordriadili. No ephotoshop zavadza a klame!!!
Nikony berieme od oficiálnej distribúcie pre SR a na tej sa žiaľ žiadne kusy ešte neobjavili. Informácie poskytujeme na základe informácií od oficiálnej distribúcie.
Čo sa týka momentálnej situácie - D7000 na ofic. distribúciu stále nedorazili.
To co sa deje okolo Nikonu posldne mesiace je pekne svinstvo a vsetci obchodnici sa trhu pordriadili. No ephotoshop zavadza a klame!!!
A opäť troška prisilné slová...
Na objektiv som cakala takmer tri mesiace a za ten cas som dostala od pani z Nikonu zakazdym inu informaciu. Raz ze do mesiaca sa situacia upokoji (koncom marca), raz ze do 14 dni moju objednavku urcite vykryju (30.4.). Nesplnilo sa ani jedno ani druhe. Jedine, co sa splnilo bolo to, ze akonahle im dorazili prve tela (zaciatkom marca - prve od novembra 2011), bola som medzi prvymi adresatmi a akonahle im dorazili prve objektivy (koncom minuleho tyzdna - prve od novembra 2011) opat som medzi prvymi, komu ich posielaju. Ako pisem vyssie - najskor si vykryvaju vlastne obchody a stare objednavky, az potom sa tovar dostava ostatnym predajcom - tym padom sa na taky ephotoshop nemusi dostat vobec nic, ani informacia o tom, ze vobec nejake objektivy alebo tela dorazili.
Ale nebudem obvinovat cesky Nikon, ze klame - tak ako tu vy vsetci obvinujete ephotoshop. Ked samotny OFICIALNY DISTRIBUTOR nevie, kedy a co mu dorazi na sklady, aj predajca ti moze dat len pribliznu informaciu, ktora sa moze zmenit. Dnes to moze byt informacia, ze dostanes telo za tyzden, zajtra to moze byt informacia, ze o mesiac. Ked o problemoch s dodavkami viem, tak chapem, ze mozem dostat rozne informacie v roznom casovom obdobi.
Obvinovat ephotoshop, ze su klamari a ze zavadzaju mi pride dost sproste, a to hlavne vzhladom na situaciu, v ktorej to tu robite. Ephotoshop nemoze za to, ze v Thajsku boli zaplavy, ani za to, ze su problemy s dodavkami. Mozu vam tlmocit len info, ktore sami dostanu.
Vcera, chvilu pred tym, ako mi bola dorucena informacia o tom, ze moj objektiv dnes opusta centralny sklad Nikonu v CR, som oslovila par eshopov, ktore si uvadzali, ze objektiv dodaju za 2-3 dni pripadne 5 dni. Kazdy z nich mi nasledne napisal, ze sami NEVEDIA, kedy realne objektivy mat budu, pretoze nemaju informacie od oficialneho distributora - t.z. Nikon SR a CR. Informacia o dostupnosti je len INFORMACNEHO CHARAKTERU. Rovnakeho charakteru je v tejto situacii kazde vyjadrenie akehokolvek ineho predajcu, ktory berie tovar vyhradne od OFICIALNEHO distributora pre SR. A uprimne povedane, hoci mi to moze byt jedno, pretoze telo mam doma a objektiv na ceste a neobjednavala som cez ephotoshop, radsej doverujem dodavatelovi, ktory berie od oficialneho distributora nez komukolvek, kto mi slubi aj nemozne, len aby predal.
PS: Nie, ephotoshop mi neplati za reklamu ani za to, ze ich obhajujem.
Nikony berieme od oficiálnej distribúcie pre SR a na tej sa žiaľ žiadne kusy ešte neobjavili. Informácie poskytujeme na základe informácií od oficiálnej distribúcie.
Čo sa týka momentálnej situácie - D7000 na ofic. distribúciu stále nedorazili.
Je aj neaka neoficialna distribucia? Pytam sa aky je rozdiel medzi Nikonom D 7000, ktory kupim cez oficialnu distribuciu pre SR a Nikonom D 7000, ktory kupim cez neoficialnu distribuciu?
Mam to chapat tak, ze Nikon ma len niekolko zmluvnych predajcov a ostatny predajcovia si Nikon zhanaju tak ako vedia?
Dakujem za odpoved.
Je aj neaka neoficialna distribucia? Pytam sa aky je rozdiel medzi Nikonom D 7000, ktory kupim cez oficialnu distribuciu pre SR a Nikonom D 7000, ktory kupim cez neoficialnu distribuciu?
Mam to chapat tak, ze Nikon ma len niekolko zmluvnych predajcov a ostatny predajcovia si Nikon zhanaju tak ako vedia?
Dakujem za odpoved.
A aj ked to nie je otazka na mna, ale urcite chlapci z ephoto potvrdia moje slova, tak ano - existuje siet zmluvnych predajcov a ostatni bud beru od nich alebo si zhanaju vyrobky ako vedia (napr. v zahranici). Niekedy sa im to oplati hlavne kvoli cene. Kedysi som panasonic lumix v talkive kupila o 100 eur lacnejsie ako mal uvedenu cenu samotny panasonic na svojej slovenskej stranke. Na co si treba u nezmluvnych predajcov davat pozor je originalita balenia a tiez to, co vsetko ma balenie obsahovat. Na rozne trhy sa totiz dodavaju rozne standartne balenia. Napriklad v pripade Lumixu je priamo v navode na pouzitie upozornenie, ze slnecna clona nemusi byt sucastou balenia - v zavislosti od trhu, na ktory je produkt urceny. Tak isto nemusis dostat manual alebo rozne CDcka a dalsie prislusenstvo v slovencine alebo cestine. Co je jasny znak toho, ze predajca nakupuje na inom trhu.
Bohuzial, slovensky trh je velmi maly a pre giganta ako Nikon aj menej zaujimavy. Aneb ako raz niekto povedal "viete, Slovensko je ako Pariz. A my radsej chceme cele Francuzsko". V praxi to znamena asi to, ze Japonci najskor zasobia trhy v Nemecku, Francuzsku a dalsich velkych krajinach a my sa dostaneme az na koniec. Slovensky/cesky Nikon by sice mohol poprosit svojich vacsich bratov v zahranici, aby mu nieco z dodavky poslali. Lenze problem s dodavkami je celoeuropsky a kazdy si radsej zasobuje vlastny trh nez by sa takto delil (hoci pred zaplavami to bolo bezne).
Tak ci onak, v distribucii uz peknych par mesiacov po D7000cke ani chyru ani slychu - sam na nu cakam a to som pri zdroji (sice primarne pre CZ trh, ale nejaky rozdiel tam nebude). A kedy bude? Ani Nikon netusi..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa